Salı Sofrası Kassangonun dönüşü

featured

Salı Sofrası

Kassangonun dönüşü

Sakaryaspor ,Erzurum’dan ikinci yarı içinden çıkan gollerle üç puan alırken, bana göre bu maçın şanslı takımıydı. . Doksan dakikanın hikayesine bir bakınca orada ne gördük? İki ayrı farklı devrede, İlk yarıda bir topu direkten dönen , bir pozisyonda Cihana takılan  Erzurum bulduğunu atamayınca, kaderine razı olan takım olarak ,sadece biz değil, maçı anlatan spikerde ,Erzurum’un kaçırdığı gollere atıfta bulunarak ,bu pozisyonlardan gol çıksaydı bu maçın hikayesi farklı yöne taşınabilirdi dedi. Bu görüşe bizde katılırız. Futbolda bulduğunu atacaksın ,atamazsan da Erzurum gibi kaybeden olursunuz.  İkinci yarıda neler oldu?  Erzurum Cihanın hatasıyla bir kez daha gole çok yaklaştı ama, yine sonuç çıkmadı. Sonra birden oyunun içindeki hikaye Yeşil Siyah renklere kucak açtı. Yokluğunu çok hissettiğimiz golcü Kassango oyuna girdikten hemen sonra,  Burak’ın köşe vuruşundan gönderdiği topa kaleciden önce yükselerek vurduğu kafa  golüyle, bu takım için ne kadar önemli bir golcü olduğunu bir kez daha yineledi. Hoş geldin Kasango, iyi ki geldin.. Sonrasında 90 +1 de Kassangonun Roşhiye verdiği topu Rossinin Burak’ın önüne nefis yaptığı asiste ,Burak’ta şık bir vuruşla karşılık verince, gecenin içindeki üç puan yolculuğu yeşil siyah renklerle buluştu. Hani bu buluşmada bize derinden bir oh çektirdiği gerçeğini de görmek lazım. Erzurum önünde kötü bir ilk yarı, ikinci yarıda bir pozisyon hariç ,rakibe fazla pozisyon vermeden attığımız gollerle hayati bir üç puan aldık. Sakaryasporda Gravesin ,hayal kırıklığı yaratan oyuncu olduğu akşamda kassangonun gol yollarında ,Milosreviçin orta alanda önemli bir oyuncu olduğuna Erzurum önünde tanıklık ettik. Kaleci Cihanın ilk yarıda kaptan Ümitle beraber önemli işler yaptığını buraya not ederken, Rossininde yavaş yavaş bu takımın değişmezi olma yolunda ilerlediğini görmek, Sakaryaspor adına artı değer gelişmeler olarak bir kenara not ediyorum. Bu arada ikinci yarıda oyuna giren, sonucun yeşil siyah lehine esmesine katkı veren Burak Süleyman’a da üç puan içinden yer ayırmak gerek.

BU RESİM NEYİ ÇAĞRIŞTIRIYOR ( KARAOĞLANIN FİFA HAKEM YÜRÜYÜŞÜMÜNÜ ?)

Türk Hakemliğinin son yirmi yılına damga vuran Dünya markası Hakemi Cüneyt Çakırın Hakemliğe vedası sırasında yapılan Jübile dillere destan resimlerle geride kaldı. Hiçbir hakeme nasip olmayan bir uğurlanışla düdüğünü asan Cüneyt çakırın o anlarında yanında onu seven hakem kardeşleri vardı. Onların arasında onu kucaklayan bizim Süper hakemimiz Atilla Karaoğlanda vardı. Ogünlerde bu jübilenin izlerini kendimce yorumlayan ben demiştim ki ,Cüneyt çakır Türk hakemliğini geçmişini bir çuvala hapsedip Marmara denizine döktü . Çünkü o hakemlikte geldiği nokta itibarıyla herkese fark atmıştı. Bu gün bizim il dede yükseliş içinde olan Atilla Karaoğlan Sakarya hakemliğinin tarihinde klasam havası atanların hepsini bir çuvala atıp, ağzını atıp Sakarya nehrine ,iolmada Sapanca golüne atıp geçmişe sünger çekti. Şimdi devir Karaoğlan devri, şimdi bu ilde ondan büyüğü yok. Cüneyt Cakırın veda resimleri arasında  olan resimde, Türkiye’nin FİFA da şuan tek elit hakemi olan  ,Halil Umut Meler birlikte gördüğüm resimde ,yanında Atilla Karaoğlanın yer alması bana bu iş bitti ,FİFA kokartı yakında Atilla Karaoğlanın göğsünde ,Sakarya’ya taşınır  gibi bir hissi hakem gönlüme taşıdı. Alkışlarım, Hasetlenmem, sevinirim.

HAYALDİ GERCEK OLACAK GİBİ  ( KARAOĞLAN FIFA LİSTESINDE )

Yukarıdaki düşüncelerim Cüneyt çakırın veda anında etrafa yayılan resimlerle ilgiliydi. O resimler üzerinden konuşmuş, hakem gönlümden geçenleri sizinle buluşturmaya çalışmıştım. Şimdi isterseniz son sıcak gelişmeyi kucaklayalım. TFF ve MHK Çüneyt çakırın hakemliğe vedasının ardından yeni oluşacak FİFA listesi için düğmeye bastı. . FİFA için düşünülen hakemlerle ilgili yapılan yabancı dil testinde üç hakemin önüne bir şans paketi uzatıldı. Uzun süredir hakem camiasında FİFA hakemliği için adı gecen ,Atilla Karaoğlanla beraber en küvetli aday olan Ali Şansalan bu şansını iyi kullanamayınca, üçüncü seçenek olan Erkan Özdamara gün doğdu. Karaoğlan Cüneyt çakırdan boşalan yer için garanti isim gibi duruyor. Ekrem Özdamarın FİFA olabilmesi için, listeden çıkarılması beklenen Zorbay Küçükün durumunun netleşmesine bağlı. Özetle biz, bize dönelim ,Sakarya’nın hakem tarihinde, büyük bir olasılıkla bir ilk, FİFA güneşi bizim evi de aydınlatacak. Bu şerefte Atilla Karaoğlana ait olacak. Bana göre Cüneyt çakırın hakemlikte dünya markası yeri nasıl ki doğması mucizelere bağlıysa ,Atilla Karaoğlandan sonra, başka birinin çıkıp Sakaryaya FİFA apeleti taşıması çok uzun yılları alır. Sizi bilmem ama benim yaşım o günleri görmeye aday değil.

KEREM MİSALİ ( BAY ROVEŞATA GOLÜN HİKAYESİ )

Kerem Sakaryaspor alt yapısından yetişip üst yapıyı gören, zamanında geleceği olan genç olarak işaret edilen bir oyuncuydu. Yılmaz Vural döneminde Elazığ maçında attığı röveşata gölü o yıllarda aylarca konuşulmuş ,jeneriklere geçmişti ama Sakaryasporda TFF 1 den ikiye düşmüştü. O Kerem, o unutulmaz Keremin futbol hikayesi geçenlerde facede karşıma dikildi. Onun futbolda gelişimine tanıklık etmiş biri olarak yaşı 30 gelmiş olan Kerem Eryılmaz’ın geçmişine şöyle bir baktım, Sakaryaspordan sonra Gaziantep, Menemen spor, Gaziosmanpaşa ,Ankara Çubuk, Uşakspor, Manavgat Bld, Bergama bld formaları giymiş. Bu süreçte Menemende 2 lig, Uşak sporda, Bergama’da 3lig şampiyonlukları yaşamış bir oyuncu olarak şimdilerde  futbol yolu bölgesel ligte oynayan,TFF 3 ligi isteyen Hacırahmanlıya düşmüş. Sonuç Kerem Eryılmaz futbolda gerçek değerini bulamayan, benim gözümde eline gecen fırsatları iyi değerlendirmeyen futbolcu örneğidir.

FUTBOLUMUZA GÖLGE DÜŞTÜ ( İZMİR DERBİSİNE YAKIŞMADI)

Kadına şiddete hayır diyorsun, kadına kalkan eller kırılsın filamanları ile takımlar sahaya çıksın, bu takımlardan birinin taraftarı sahaya atlasın, Altay kalecisine öldüresiye saldırsın ,şaka gibi bir şey. Ankaradan sonra İzmire sıçrayan bu tribün terörüne, Ankara’dan başlayarak gereken cezalar verilseydi, acaba  bu gün İzmir’deki bu futbol şiddeti yine karşımıza dikilir miydi? Valla eğitimin yerle bir edildiği, insanlığın hırpalandığı ,her yere liyakatsız kişilerin atandığı  son yıllarda ,her şeyi ile ters yüz olmuş, Türkiye manzarası içinde bunlar olur. Olmaması için siyasi çıkar beklemeden, her olaya anında gereken tepki ve cezalar verilirse belki, bu tür olaylar sıkça tekrarlanmaz, zamanla yerini sevgi alır. Sevgiye ,her kesten fazla değer verdiğini bildiğimiz İzmir de  bu olayın yaşanması ,İzmirlileri düşünme odasına taşımalı. Altay-Göztepe derbisinde yaşananlardan önce İzmirliler kendilerine kendilerine ders çıkartsınlar. Nereden bakarsanız bakın Ankarada Ankaragücü-Beşiktaş ,İzmirde Altay –Göztepe maçında yaşananlar  2022 nin içindeki çok üzücü sporda şiddet olaylarıdır. Üstünü lütfen ,üzüldükse falan filan örtmeyin. Kim neyi hakkettiyse, futbol çantasına onu yükleyin. Bu işin içinde hafifletici neden falan aramayın, arayanlar tarih önünde ,bu işi yapanlardan daha fazla suçlu durumuna düşerler .

NOT Karar, Altaya 6,Göztepeye 4 maç seyircisiz oynama cezası. Sebeb olanlar buyurun buradan yakın.

YILMAZ KALK DE DEMEK İSTEDİ ?

Hakem evinde Dernek yönetimi Malzeme dağıtım töreninin içine köfte, Sucuk partisi ekleyerek ,Perşembe akşamı hakem evinde yapılan etkinlikte gönül aldı. Hakem büyüklerinden Reşit Çekerinde katıldığı Malzeme dağıtım akşamında ,İHK Başkanı Özgür Aygün, Dernek Başkanı Gürkan tekneci, ASKF Başkanı Yaşar Zımba ,Süper Hakem Atilla Karaoğlan ,gecenin içindeki en yaşlı Duayen Hakem Reşit Çeker  ve Yılmaz kalk yaptıkları konuşmalarla hakem evindeki gençlere bazı mesajlar verdiler. ASKF Başkanı Yaşar Zımbanın hakemlere yönelik olarak, cesur olun korkmayın mesajına Süper hakem Atilla Karaoğlan dan da destek geldi. Benim dikkatimi Sakaryanın MHK deki Bölgesek kurul üyesi Yılmaz Kalkın yaptığı konuşmanın içindeki, bazı sözler dikkatimi çekti. Ne demişti Yılmaz Kalk ? hakem evindeki kalabalığa bakarak, bu taplo Sakarya’da hakemler arasında ,yönetenler arasında ayrıcalıklar var  diyerek ,Sakarya’yı dışarıya şikayet edenlere  kabak olsun diyerek, kimleri hedef gösterdi bilmek lazım. Veya şöyle diyeyim Hakem evinde halamı kaos var? Varsa bile Bay kalk ,bu işi kendi içlerinde  halletmek adına ne yapıldı, Sormak gerek. Kaos, bir camiayı ilerilere taşımak adına önde duran önemli bir engeldir de,  bu ve buna benzer olaylar maalesef  Türkiye’nin en ücra köşesin dede yaşandığını bilenlerdeniz. Bu gün Sakarya’yı yönetenlere tavsiyem olsun, çatlak seslere kulak tıkayın, geçin gidin. Gördüğüm Sakarya’da  yukarılara doğru bir çıkış var. Atilla karaoğlanın FİFA ya göz kırpması, Yılmaz Kalkın Bölgesel kurulda olması ,bu çıkışın içine yüklenebilecek özelliklerdir. Levent Gümüşderede TFF 1 hakemi olursa  bu çıkış Taçlanır.

UZAKLARA GÖNDERİN ( KOCATÖNGEL-KIŞLAÇAY  OLAYLARI )

Süper Amatör kümede 8 haftanın içine kötü bir tribün resmi çöreklendi. Bunun adı Tribün terörü, böylesi bir olay bizim ilin futbol karnesine kötü yazar. Sahada da ki oyunun içinden bir harekete gösterilen bu tepki, olaya karışan iki takım taraftarına, olaya müdahil olan oyunculara hiç ama hiç yakışmadı be dostlar. Eyyy ASKF ,Eyyy  Futbol İl tertip kurulu ayağa kalkın ve bu olaylara sebeb olanlara gereken neyse yapın. Bu olaylara takımların oyuncuları pek müdahil olmasa da ( Olanlar zaten gereken cezayı alırlar) iki takım taraftarının yaptığı bu futbol dışı eylemin bir karşılığı olmalı. Geçmişten örnek vereyim ( Rahmetli Kama zamanı) bu tip olayları sahalara taşıyan takımlar şehrin uzak yerlerinde oynama cezası alırlardı. Bana göre Koca töngeli, şehrin bir ucuna ,Kışlaçayı da  bir başka uzak yere göndererek bir ceza verilebilir. Haaa unutmadan bu iki takımı da seyredeniz oynatacaksınız. Sonuçta bu olaylar ateşleyenlerin adresinde tribün var. Onlara da  bu takımların maçlarını izlememe cezası verin, belki akıllanırlar. Bu işler cezayla nereye kadar önlenir bilemem ,benim bildiğim İzmir dede örneğini gördüğümüz bu olayların başında ,eğitimsizlik ,salt sözde taraftar  hissi ,başrollerde oynuyor. Her şeyin başı eğitim, eğitim, eğitim. Ama iyi anlaşılır bir eğitimden bahsediyorum. Umarım bu olaydan ilimizin diğer takımlarıda kendilerine bir takım dersler çıkartırlar diye diye yaşım kemale erdi be dostlar.

HENDEK İSTANBULDA AYAKLANDI

Hendekspor sezon başı performansıyla hayal kırıklığı yaşadığı günlerin içine, önemli bir galibiyet  sokarak ,futbol cebine  umut ışığı yükledi.. Mavi Beyazlılar İstanbul’da 11 haftaya da namağlup giren, en yakın rakiplerine önemli puan farkı atan ,Grup birinciliği için aday takım konumunda olan KÇ Sinopu deplasmanda yenerek, grubun içini dışını bayağı hırpaladı. Bu Hendek galibiyeti ilk sıralarda gözü olan diğer takımlara da hayat öpücüğü gibi geldi dersek fazla abartmamış oluruz. Bunlardan ilki Cumartesi günü Kasımpaşa Birliki on kişi ile yenme başarısını gösteren Kalaycıspor oldu. Şimdi KÇ Sinopun 25,Kalaycının 22 puanı var. Bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!