Salı Sofrası Şans talih Kader Kısmet ( Nereye kadar?)

featured

Salı Sofrası

Şans talih Kader Kısmet ( Nereye kadar?)

Futbolda şans önemlidir, futbolda hatasız oynamak önemlidir, futbolda kolay rakip yoktur, futbolda hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Sakaryaspor, Giresun’a son haftalarda yanında olan, şans torbasında alıp gitmiş. Küme düşmesi aylar önce resmiyet kazanan Giresunlu gençleri yenerken, deyim yerindeyse öldük, öldük dirildik, şans talih kader kısmet Rüstemlere ilk üç olarak döndük. Bu şans bizi daha ne kadar sırtında taşır.? Kalan Tuzla; kalan Kocaeli maçlarının içinden çıkacak sonuçlar kadar ,rakiplerinde bu süreçte yapacağı hamleler, alacağı sonuçlarda önemli. Biz son iki düzlüğe avantajlı giriyoruz ,bunu ben değil bu hafta oluşan puan durumu söylüyor. TRT nin dönerli naklen yayınından elde kalan bilgilere göre yazdık ,çizdik. Giresunda bu maçı daha net seyreden teknik kadroda, uzatmalarda peşin sıra gelen gollerle çıkınca sevinen bir avuç taraftar, bize gelince bu maçın hikayesini anlatsa da  dinlesek. Biz bu maçın görünen yüzünde ilk devre kaleci Cihanın hatası ile gelen golü ,kötü oynanan ilk yarı oyununu gördük. Sonra ne gördük ikinci yarıda akıl almaz goller kaçıran Ah hasan,Ah Erdi ,Ah Koray diyerek ka. kırdığımız atamadığımız ,son hamlelerde beceriden uzak ayak ve kafa darbeleri için Ah çektik. Sonra ne oldu 89 da Erdi  bu sefer kaçırmadı. Sonra ne oldu 90+ 5 oynanırken bir adımdan golü kaçıran Hasan Kılıç ,deneyimsiz genç Giresun kalecisi ve defansının uzaklaştıramadığı pozisyonda, direk dibinden topu tamamlayıp  ,kulübeyi ve taraftarı ayaklandıran golü attı ve üçüncülük geldi. Eh hayırlısı olsun. Futbol böyle bir oyun, bu oyunun içinden, bu ve buna benzer sonuçları göre yaşımız kemale ereli çok oldu. Yaşarsak kim bilir daha neler göreceğiz. Kim bilir Belki de, son tu facia  gelen gol ,maçın bitimine  saniyeler yakaladığımız galibiyet ,mutluluğa yelken açan üç puan ,üçüncülükle beraber ,üçüncü olarak bizi Süper lige taşıma olasılığı santrada duruyor.. Neden olmasın?

KOCA YÜREKLİ BAYKULUDA KAYBETTİK ( O BİR DEVRİMCİ,O BİR ATATÜRKCÜYDÜ)

Cumartesi ,hani şu geride kalan Cumartesi var ya, o güne başlarken hayatın içinde ,akışında doğal olarak gezen , normal olan, ancak süperiz sayılabilecek  bir Ölüm haberi ile güne başladım. Türk futboluna Bursalı Baykul olarak damga vuran Baykul ,kısa süre önce vefat eden, takım arkadaşı Müfittin peşinden ebedi hayata yolladı. Bursa bir biri peşine iki değerini yitirdi. Başları Sağ olsun.  Hey Z kuşağı, 1974-75 sezonu Trabzon’a bu gün ki adı Süper lig olan, lige çıkmak adına yarıştığı sezonda, yolu kiralık olarak sakaryasporla kesişen Baykul Tüysüz , o süreçte oynadığı futbolla ,attığı gollerle Yeşil Siyah futbol hafızası içinde kendine yer edinen ,önemli bir Yeşil Siyah  fikürdü.Kalkın ilk maçta onu ayakta alkışlayın. Onun gibi golcü  sakaryaspora gelmedi desem yeridir.  Onun yaşama veda eden haberini eşinin Baykulun hesabından yaptığı anonsla öğrendim. Ne diyordu Bayan Tüysüz ( Serpil Tüysüz) Bu hesabın sahibi Baykul Tüysüz yaşama veda etmiştir. Baykulu ben futbolculuğun tanırımda, birbirimize gönlümüzü, iki Cumhuriyetçi olarak ,face dostluğunda açtık. Bu mecradaki dostluğumuzda onun koskoca Cumhuriyetçi ,koskoca yardım sever bir yüreğe sahip olduğunu öğrendim. Ebediyete giderken geride yetiştirdiği iki doktor kızını bırakan, yaşarken ,okuyan gençlere yardım elini uzatan baykul Tüysüzün Atatürkcü,Cumhuriyetci,Devrimci yüreği ,attığı goller ,oynadığı futbol eşliğinde saygıyla eğiliyorum. Hiç şüphesiz Bursa ,Türk futbolu önemli bir değerini yitirdi. Onun hakkında yazacaklarıma , size son paylaşımları için bilgi vererek son veriyorum. Son olarak 23 Nisanı yaşayan Baykul Tüysüz, o günü şu nezih sözlerle kutlamış.  Mutlu Atatürk Bayramınız ,kutlu olsun.  2 3 Nisan Egemenlik bayramınız kutlu olsun ,MİLLET:  Seninde koca yürekli Atatürkçü Baykul Tüysüz. Yaşarken her yönüyle iz bırakan biri olarak ebediyete gittin ,Nurlar içinde yat  ,ışıklar içinde uyu.

HALİL UMUT MELER( EURO 2024 DÜDÜK ÇALACAK )

Bizim yerden yere vurduğumuz, hatta yumruk attığımız ,hatta hakemliği bile  bıraksın dediğimiz Halil Umut Meler, şampiyonlar ligi maçlarında gösterdiği başarılı yönetimlerin karşılığını Almanya yapılacak olan EURO 2024 kupasında düdük çalacak 18 hakem arasına girerek aldı. Kendi çıkarları uğruna Türk çocuğun kıymetini bilmeyen ,her fırsatta onları hedef tahtasına koyan yönetiçi tipler ,siz ne yaparsanız yapın el oğlu ,bulduğu değerleri işleyip sonunda onu layık olduğu yerde değerlendiriyor. Cüneyt Çakırdan sonra Halil Umut Meler Türk hakemliğinin yüz akı olmaya devam ediyor. Sırada Atilla Karaoğlan var. Onu da yavaş yavaş hazırlıyorlar. Buraya Nazım Aktürk notunu koyuyorum, Atilla Karaoğlan önümüzdeki Sezon Avrupa’da boy gösterecek. Bakın beyler buraya not ediyorum Karaoğlan Atilla daha önemli Avrupa maçlarında düdük çalacak.  EURO 2024 de İtalya’dan ( 2) Almanya’dan ( 2) Fransa’dan ( 2) şer hakem var. Bu ülkeler şu an Hakemlikte ön sıradalar. Biz neden bu tür turnuvalarda bir değil de, iki hakemle yer almıyoruz. Bizim neyimiz eksik? Ne eksik biliyormuşsunuz ,biz birbirimizi yemekten ,çıkar için içsel kavgalar yaptığımızdan ,liyakasız MHK leri,Liyakatsız TFF leri başımıza musallat ettiğimizden , bu tür önemli turnuvalarda hakem sayımız azınlıkta kalıyor, hakem gelişimi taraflı tercihlerin gölgesinde kalarak, yeterli sayıda hakemimiz Avrupa arenasında boy gösteremiyor.

ERENLER FAPRİKA AYARLARINA DÖNÜŞ YAPTI

Erenlerspor son üç dört yıl kendi ayarlarından dönüp farklı ayarlara monte edilmeye çalışıldıkça, yıllardır binbir emekle inşa edilen futbol binası çökme noktasına gelmişti. Beceriksiz, siyasi rozetli kişilerce düşme noktasına kadar gelen, tarihinde olmadık kadar kötü yönetilen Erenlersporda gecen hafta kongre yapılıp ,eski kuşak isimler tekrar yeni bir yönetim oluşturmuşlar. İmha edilen eski Erenlerspor yeniden fabrika ayarların döner mi? Tabiki döner ,İlyas Tüfekçinin boyu kısadır ama Erenlerin sorunlarına el verecek kadar boyu ve futbol aklı uzundur. Kadir Şarbalkan, Şaban Çolak , İsmail Küçük, Gürcan Alkan , Kadir demir, Fatih Kanbur, Bahattin Okçular Erenlerin gerçek futbol ruhunu bilen kadro ,ehliyetsiz ellerde can çekişen Erenlersporu ayaklandıracak, Erenlerspor sevgisinin ne demek olduğunu, hastalığının nasıl düzeleceğini bilen futbol yüreğine sahiptirler. Ben onları böyle biliyor ,böyle tanımlıyorum. Özetle Erenlerspor yap işlet modeli yeni bir yol denedi, oradan becer çıkmayınca ,mavi beyazlı ekip fabrika ayarlarına geri döndü. Bu sefer  iş başı yapan gerçek manada Erenlersporlu olanların futbol çantalarında, yaşanan başarısızlığı kısa sürede  tamir edecek projeler yer alıyor. Ne diyelim, hadi bakalımkolay gelsin.  Erenler eskisinin yerini tutmayan, eskiyi mumla aratan bir projeyi deneme kapsamına soktu, deneme fos çıkınca ,eski kıymete bindi. Yeniden gelenler bunu bir kenara not etsinler, şimdi işiniz daha zor.

NOT yakın gelecekte Erenlerspor daha güçlü yönetim ,daha güçlü destek için Olağanüstü kongreye gidecekmiş.

AKHİSARDA BALA DÜŞTÜ

Bir zamanlar Türkiye liglerinde nam salmış, Avrupa görmüş bir takım daha Bala düştü. Eskişehirspordan sonra  Akhisarsporda yanlış yönetilen kulüpler ağı içinden çıkamayan takım olarak, Bal ligine düştü. Siyaset, çıkarcı yönetim modellerinin elinde oyuncak olan takımlar maalesef futbolun bu  acı gerçeğini yaşıyorlar. Bakın Bursasporda TFF 2 den TFF 3 düştü. Karabükspor nerede? Nerede olacak Yerel lige düştü. Bu ve buna benzer örnekler Türkiye’nin son yıllarında çok var.  Hem ekonomik modelde çöküş, hem kulüp yönetimlerinin ehliyetsiz ,çıkarcı ellerde olması ,Futbolumuzun üstüne kabus gibi çöktüğünü görmek adına ,karşımıza son örnek olarak Akhisarspor çıktı. Bu çöküşlerin ayak izleri Profesyonel dünyadan çıkıp Amatör dünyaya kadar uzandığını bir çok örnekle görüyoruz. Kötü siyasal iklimin hırpalamadığı yer mi kaldı ki.. Ehliyetsiz ,liyakatsız ellerle ,nereden ,nereye geldik.

FERİZLİ BALI GÖRDÜ

Süper Playofta geride kalan Cumartesi akşamı Balı gören, Balda playof oynayacak takımların karşılığında Ferizli’nin adı Bala direk, Serdivanın adı ,Bala çıkmak adına playofa yazıldı. Ferizli ilk kez Bal ligi heyecanını Berk Yusuf Yıldız komutasında yaşadı. Yedi maçın içinden altı galibiyet bir yenilgi alan Ferizli, Serdivanla girdiği yarışta ikili averaj üstünlüğünü cebine koyarak yeni, içinde farklı heyecan taşıyacak olan bal ligi ile buluştu. Ferizli’nin son oynadığı Arifiye maçı ile ilgili birkaç kelam ederek 2023-2024 Bala çıkma Hikâyesine nokta koyalım. Ferizli Arifiye karşısında zorlandı. Oysa Bu sezon adından iyi takım olarak bahsettiren Arifiyespor, son maça altı eksik ve sakat futbolcu sayısı ile boğuşarak giren Arifiyesporun ,sadece Samed’le ,Oğuzla tehlike yaratan hücum gücünü, ruhi Kaan ve tecrübeli ayak, çok şampiyonluk yaşamış Umit talinin golleri ile aşarken, deyim yerindeyse ,göbeği çatladı. Ferizli geriden gelip kazanırken, dua etsin Arifiyenin iddiası yoktu. Ama futbolda bu tip organizasyonlarda bu tip futbol hikayeleri sıkça yaşanıyor. Ben balın playof hikayesine nokta koyarken, gönlümü okşayan iki  ,veya bir kaç ismi vererek noktalıyorum. Ferizli’de 23 Numaralı Ruhi Kaan sürecin en iyi savunmacısı. samet ( Arifiyespor) akıllı, futbol aklını ayaklarına iyi yansıtan oyuncu modeli Ergin Ersin ,ayağına yakışan zarif bir futbol işçisi. Şüphesiz şampiyonluk bir kaç oyuncu ile gelmez, şüphesiz bunun için size sunulan imkanların teknik adam eliyle oyuncu grubuna iyi dağıtılmasının önemi de daha önemli faktördür. Amma velakin futbolda iyi oyuncularla oynanır. Ben size bu maçın içinden birkaç iyi adam ismi çıkartım. Ferizli ye tavsiyem asansör takım olmamak adına şimdiden kolları sıvayın, şimdiden eldeki imkanları masaya yatırın. Playof oynayan Serdivana gelince , Ferizli’ye yenilerek başladıkları yarışta ,sonrasında hep kazandılar, ikili avaraj onların önüne set oldu. Serdivan kötü başlayan ama sonra, elindeki futbol taşlarını sahaya iyi yansıtan takım olarak beklentilerin üstüne çıktı. EEEE gelin bu yazının sonuna hakemleri koyalım. Bana göre hakem evi Baldan Süper lige çıktı. Kazanılan ,kaybedilen oyunlarda hakemlerin ne bir yanlış düdüğü nede bir yanlış kalkan bayrağı oldu. Özetle hakem evi iyi bir sınav vererek Playof heyecanına iyi yönetimleriyle el verdiler. Onlar adına sevindim.

DÜŞEN BİR YAPRAK ( FUTBOLUN ALİ AĞBİSİDE GİTTİ)

Yaş kemale erince insan etrafındaki tanıdık dostları görünce sıranın kendine geldiğine daha çok inanır oluyor. Gidenler, kaçınılmaz sona koşarken, gideceği yere giderken ,ders alıyor muyuz? İşte bu sorunun içini doldurmak ne mümkün. Yaşam hırsı insanoğlunu yapaçağından geri bırakmıyor. Sapancaya doğru ,bir dosta ,bir centilmen Amatör futbol sevdalısı ,Futbolumuzun Ali abisine( Namı Değer Banbum Aliye ) son görevimi yapmak adına ,gecen hafta Sapanca’daydım. Bu gün artık Cenazeler, cemiyetler ,eski dostların buluşma ,eskileri yad etmek adına fırsat oluyor. Yaşamın sıkışmışlığı ,herkesin kendi derdine dört elle sarıldığı anlarda bu gibi anlar ,yaşayanlara bir nefes oluyor. Sapanca’da bulum Ali abinin cenaze namazı öncesi ,Remzi Kolat hocayla ,Bolulu Abdurrahman’la ,eski takım arkadaşım Vagondan tatar Fikretle ,Mevlutle, Engin tanıtanla ,hakan Köksökenle ,Nuri Çelikle geçmişin yaşanmışlıklarına doğru yol alma fırsatım oldu. Ne yalan söyleyeyim Spor dünyasından daha fazla katılım beklerdim. Unutmadan bir zamanlar adı Vagon Sanayi olan ,çalıştığım işyeri Müdür yardımcım Hayri Polat’la yıllar sonra bu cenaze  nedeniyle sohbet etme ,kucaklaşma şansım oldu. Cenazede daha sonra Sapanca İlce Spor müdürü Mehmet Ucarı, Kadir sezeride görme şansım oldu. Ali Abime son görevimi yaptıktan sonra Sapanca’nın sosyal hayatta renkli yüzü Hakan Köksökenin motoruna binerek sapanca durağına geldim, oradan da hüzünlü yüklü yüreğimi de yanına alarak Sakarya’ya doğru yol aldım. Ali ağbi çok saygılı, çok sevecen bir insandı. Kısa süreli teknik adamlık yaptığım Kurtköyde şampiyonluk yaşarken, bana masörlük yaptığını ,onun bu yüzünü de gördüğümü cenaze notlarımın sonuna eklerken, merhum  banbum Ali Abime Allahtan rahmet sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Ruhun şad olsun sevgili ağbim. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun. Selam olsun bize değer verip Bizim Sakarya okuyan, gerçek dostlara. Haftaya buluşmak dileğiyle kalın sağlıcakla. NOT TEK sporu  Kutlarım.U 18 ler Türkiye şampiyonasında  Bursa Araba yatağını penaltılarla eleyip ikinci turu gördüler. Bu sonucun bende bıraktığı izleri bir dahaki Sofraya bıraktım.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!