Salı Sofrası Her yer yeşil Siyah flama

featured

Salı Sofrası

 

Her yer yeşil Siyah flama

 

Sakaryaspor Kocaelispor’u yenip Süper lige çıkış için rakibini beklerken, bildik manzaralar şehrin işlek ,gözle görülür caddelerini süslemeye devam ediyor. Sakarya sporumuza Süper yolunda başarılar dileriz, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdarı takip edenler ,yok şu firma, yok bu esnaf grubu sakaryaspora başarılar  dileyerek filaman asma yarışında,  bu işin bir ucundan tutmuşlar. EEEE Sakaryaspor bu işin bahanesi çünkü Reklam bedava. Her yer Yeşil Siyah, biz bu manzaraları çok gördük, bizim için bu yeni bir şey değil. Rakip kim olur? Kocaeli, Bolu gitti, geriye dönüş biletlerini aldılar. Geriye Çorum ve Bodrum kaldı. Bu saatten sonra rakip kim olursa olsun fark etmez, biz değil, bizimle oynamak için yol yürüyenler düşünsünler.

 

ATAN TUTAN VE GOLÇÜ (BİR KARASU HİKAYESİ)

Bir futbol takımının taşları yerine iyi oturması için futbol bileşenleri şunu söyler, Bir futbol takımının tutanı, atanı iyi olacak . Biz bunu son olarak Balda kalmak adına şansını playofa taşıyan Karasusporda gördük. Ömer denilen boyu küçük ama, futbol zekası ayaklarına ve kafasına iyi yansıyan golcü olarak, Serdivan’ın geriye dönüş hayallerini attığı müthiş golle yok ederken, bu tanımlamaya uygun oyuncu olarak karşımıza çıktı. Bizde aldık sofranın üstüne bu tanımlamaya uygun oyuncu modeli olarak Ömer taşkını koyduk. Dün yazdım bu gün yineliyorum, Serdivan’da bir Ömer taşkın olmadığı için kaybetti. Karasuda Ömer taşkın gibi bir golcüsü olduğu için Balda sezon sonunu mutlulukla taçlandırdı. Ömer iyi gol attı, alkışlayalım, Ömeri bu takıma kazandıran ,Ömerin kötü olduğu anlarda bile Ömere sahip çıkan karasu teknik kadrosunu ve de yönetiminde bu alkış yağmurundan pay uzatalım da, bu playof hikayesi burada bitsin.

 

İTİBAR

İtibardan tasarruf olmazla bu yazının uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu yazıda bizsize Beşiktaş ile Trabzonun sezon hikayesini anlatacağız. her sene sezon çantalarına şampiyonluk umudunu yükleyen bu iki takım ,bu yarışa daha birinci yarı bitmeden veda etiketi astılar. Sezona yanlış teknik adam, yanlış transfer politikaları ile giriş yapan ( Özellikle Beşiktaş) bu iki takım için bu gün gelinen son durak Kupa ve onun sonunda elde edilecek Türkiye kupası şampiyonluğu. Kupa gelecek dertler bitecek mi? Sanmıyorum, bu kafa yapısı iki takımada artı değer yüklemez. Kupa getirisi iki camiaya da bir süre soluklanmak adına futbol molasına el çırpar. İki camiada hiç yoktan iyidir misali şimdi kupaya göz diktiler. Son Türkiye kupasını kim kazanırsa kazansın bu şampiyonluk bu sezonun tesellisi olur. Bu iki takım unutmasın, sizin attığınız sezon başı yanlış adımlar ( Bu konuda Beşiktaş çok adım önde )  ,her koldan yapılaşma  o kadar çok hata doluydu ki, sizi şampiyonluktan uzaklaştığınız bu yılda, Şampiyonluğun en yakın adayı GS ile takipçisi FB 90 puan barajını germeninde fiyakasını satıyorlar. Onlarda şunu bilmeliler, BJK ve Trabzon şampiyonluk yarışında olmadığı için siz bu gözünüzde büyüttüğünüz 90 puan barajını önünüze koydu. Çok takımın şampiyonluk yarışında olduğu hiçbir sezonda bu rakam liderlik kürsüsünde yer almadı. Hani hatırlatayım dedim.

 

SAĞLAM DÖNÜŞ

 

Kocaelisporun içsel sorunları bizi ilgilendirmese de ,komşu komşunun külüne muhtaç misali, çok yakınımızda duran ezeli rekabet halkasının, yeşil siyah rengi olması ,ortada yaşananlara kulak kabartmamıza neden oluyor. Son olarak onları kendi evlerinde yenince giden üç puanın ardından teknik deprem yaşandı. Komşuda sezon yapılaşması içinde ,devre arası transferleri ne kadar yanlışsa,bu yanlışlığa kurban giden Ertuğrul Sağlamın gidip, Mustafa Gürselin takımın başına getirilmesi de bir o kadar yanlıştı. Playof eşleşmeleri öncesi komşu careyi yine Ertuğrul Sağlamda buldu, bulmasına da bayağı geç kaldılar. Kocaeli taraftarları bu yaşananlara noktayı koymuş, geçmişte Mustafa Akçayın gönderilmesi ne kadar yanlışsa, Ertuğrul Sağlamında gönderilmesi yanlıştı diyerek bu gün yaşananlara ışık tutmuşlar. Efendim neymiş, futbolda yanlış yapılaşma ,bir takımın kapısına vurulan klittir. O kliti açmak, bıraktığı hasarı onarmak günümüzde pek  o kadar kolay olmuyor. Sakaryaspor bu konuda  gerek kadro kurmada gerek teknik adam değişimlerindeki yapılaşmada  cebindeki, imkana göre akıllı adımlar attı.Bu akıllı adımlar bizi Süper lige çıkmak adına bayağı ileri taşıdı. Önümüzde kala kala sadece bir 90 dakika kaldı. Bu arada Kocaelispordaki bu değişim komşuya mutluluk getirmedi. Sağlam dönüş Corumda istenileni Körfeze taşıyamadı. Komşunun Süper hayalleri için yeni taşlar, yeni sezonda döşenecek.

 

AYIP ETTİN KOMŞU ( DEMİRBAKANA KULAK VERİN)

Sakaryaspor Kocaeli maçlarında tribünler bir türlü birbirini sevmeyi beceremedi. Ezeli rekabete evet ama, ezeli çirkinliğe hayır diye bir flama açıp, Kocaelide dolaşmak isterdim. Ben şahsen Kocaelisporun amatörlüğe kadar düştüğü günlerde, onların tekrar toparlanıp buralara gelmesi için dua etmiştim. Ezeli rekabet futbolun lezzetidir, iyi anlaşıldığında tatına doyun olmaz. Son maçta gördük, Kocaeli tribünleri bayağı doluydu. Pet şişe yağmuruna bir şey diyemem, Sakarya’da bizim taraftarda buna benzer eylemde bulunmuştu. Yanlız, Kocaeli taraftarının yer yer  hakaret yağmuruna tuttuğu  Çoşkun Demirbakanın, maç sonu söylediklerini,  Kocaeli Basını alsın sayfalarında kapak olarak, taraftarlarına okutsun. Çoşkun Demirbakan geçmişte çalıştırdığı Kocaelisporun transfer yasağının kalkması adına, alacakları ile ilgili imza verdiğini açıklamış. İşte tamda ben bunu diyordum, ezeli rekabete evet ama, dostluğu da unutmamak gerek. Çoşkun Demir bakanı kutlarım, dedik ya komşu komşunun külüne muhtaçtır, komşunun dar gününde ona el verme  konusunda geçmişte atılan bu adımı önemsemek bunu yeni nesil taraftar kuşaklarına iyi anlatmak gerek.

 

MENEMEN DOĞRU OLANI YAPTI (VURALLA DEVAM)

 

Yılmaz Vural geçmişte yaşanan olumsuzluklar içinde çırpınan Menemensporu TFF 1 çıkarmak adına çok çalıştı. Amma velakin Yılmaz Vuralın bilgisi ,teknik adam becerisi onu Playofta Erzincan’a kadar taşıdı. Elamasyon usulü maçta Yılmaz Vuralın Menemensporu uzatmada yıkıldı ve sezon hayali son buldu. Geçmişte takımsal konularda yönetim anlayışı ile sarsılan Menemenspor ,yeni sezon için Yılmaz Vural’la yola devam kararı alması, yeni sezona yeni hayaller yüklemek adına atılan olumlu adımdır. Gecen süreçte menemen Vuralı, Yılmaz Vuralda Menemesporu tanıma fırsatı bulmuştur. Sakaryalı Yılmaz Vuralın Menemensporu işaret ettiği hedefe taşımak adına mevcut teknik adamlar içinde baş köşeye konacak bir isimdir. Umarım Menemenspor ve Yılmaz Vural 2024-25 sezonundaki yeni yazılaçak hikayeyi , ikinci birlikteliği mutlulukla taclandırırlar.

 

İŞİ GÜCÜ EĞİTİM, İŞİ GÜCÜ VOLEYBOL ( RECEP KARAMEHMET)

 

Sakaryadaben iki idealist File üstü teknik adam tanıyorum, bunlardan biri Hendekli İdris Demir, bir diğerimde Sakaryalı Recep Karamehmet. İdris Demir Bayanlarda sakarya Voleybolle bir kez daha Voleybol birinci lig coşkusunu Sakaryaya taşıdı. Recep Karamehmet’te Sakarya Bayan Gelişim Voleybol takımını Türkiye ikinci ligine taşıdı. File üstünde kızlarımızın bu başarısını ufak harflerle geçiştirmek olmaz. İki takımımızın da desteğe gereksinimi var. Onlar bu ilin File ütünde Türkiye tanıtım timleri. Onların yardıma ,desteğe ihtiyacı var. Bu şehrin yardımsever iş adamları ,bu şehrin Şehri eminleri ne olur kızlarımızın bu başarısına uzaktan bakmayın. Taşıma basketbol, taşıma hentbol takımlara akıtılan bu şehrin imkanlarını file üstüne de bir miktar serpiştirseniz ,Sakarya mı batar? Konu başlığımız Sakarya Gelişim ve başındaki teknik adam olduğu için gelin Recep Karamehmete kulak verelim. Bizim takımızın temelinde Özünde Sakaryalı kızlar var,bizim oluşturduğumuz takım da pilot okullar olarak Ahmet akkoç, Yücel Ballık ,Cengiz Topel okulları var diyen Recep Karamehmet ,biz bu takımın ekonomik yükünü, cebimizden, spor okullarından gelen aidatlarla sırtlıyoruz diye bir file üstü notu önüme koydu. Recep Karamehmet iyi bir eğitimci, iyi bir Voleybol sevdalısı olarak ,Sakarya’yı File üstüne taşıyan önemli bir fikür. Parası ve imkanı olan bu şehrin büyükleri hayır mı yapmak istiyorsunuz, gelin bu şehrin çocuklarının spor yapmaları adına onlara el verin. Benim param yok, kalemim var ve kalemimle ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalışıyorum.

 

SİYAH BEYAZ VEDA (İSAEREN )

 

Garajlar tacspor, garajlar semtinin siyah beyaz rengi. Şu sıralar Erol Aydın elinde ikinci amatör kümede olsada mazisinde Balı görmüş takımın isminde garajlar tacspor yazar. Erol Aydın ikinci amatör kümede Başkanlık yaptığı G.Tacsporun yerinden memnunsa ben bilemem, Patron sensin. Neyse İsa Eren mütevazi kimliği ile ,güler yüzü ile ,Siyah Beyaz garajlar tacsporun evladı olarak bu takıma başkanlık yaptı, bedavadan da değil ,parada verdi. Bunu ben Değil Bir zamanlar Garajlar tacspor yönetimlerinde kendi isteği ile ikinci Başkanlık yapan Vedat yaşlıca anlattı. EEE yönetimin içinde olan bilmeyecekte ben mi bileceğim? Benim sofra son üç haftadır cenaze evi gibi oldu. Spor dünyasından son üç haftada önce Hakem Şinasi Yıldız, sonra Yıldırımsporlu Rahmi ve son orakta gecen hafta Garajlar tacsporun siyah beyaz eski başkanlarından İsa Eren 60 yaşında aramızdan ayrıldı. Onun Başkanlık dönemlerini iyi bilen biri olarak genç sayılabilecek yaşta aramızdan ayrılan, gülen yüzünü bize miras bırakan İsa Erene Allahtan rahmet sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Ruhun şad olsun güzel insan.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!