Salı Sofrası ) Kalıcı eser (Cumhur Genç)

featured

Salı Sofrası

Kalıcı eser (Cumhur Genç)

Sakaryasporun genç ve Yeşil Siyah hırsla yüklü Başkanı Cumhur Genç Corono Virüsün ülkeyi tam etkilemeden önceydi sanırım Sakaryasporla ilgili bir kelam etmişti. O gün not allarıma almıştım ama Corono nedeniyle sarsılan bedenimiz içinde bu notu bir yerde unutmuşum. Bugün onu unuttuğum yerden çıkardım. Başkan Cumhur Genç o günlerde demişti ki yönetim olarak Sakaryasporda kalıcı eserler bırakmak istiyoruz. Sorun yok, yönetimlerin işi görevde oldukları süreler içinde kendilerinden çok yönettikleri, bu şehrin futboldaki en önemli marka değeri yüksek olan renklere hizmet etmektir. Ben kalıcı eserden ne anlıyorum, Cumhur genç ne anlıyor. ? Cumhur gence göre Sakaryasporu  bir tık yukarıya taşımak ,yani TFF 1 ligini görmek kalıcı eserse  ben bu yaklaşıma uzaktan bakarım. Tabi ki Sakaryaspor TFF 1 ligini görsün, ancak ondan daha önemlisi Cumhur Genç ve ekibi Sakaryasporun borç kamburunu yükseltmesin, Cumhur Genç ve ekibi Transfer yasağı olan değil ,olmayan bir sakaryaspor bırakıp öyle gitsinler. Bitmedi Sakaryaspor için gelir getirici bir projeyi hayata geçirmek bana göre kalıcı eser olur. Yani Cumhur genç ve ekip en azından giderken borçsuz ( Şayet gideceklerse )   ve transfer yasağı olmayan bir sakaryasporu bize bıraksınlar biz bunu bile kalıcı eser olarak alır futbol cebimize koyarız.

TORUN RIDVAN

Benim büyük torunum Avrupa’nın en küçük ülkesi bir krallık olan Lıectenstainde doğdu. Orada eğitimine devam ediyor, bir yandan da futbolla boğuşuyor. Yıllarca İsviçre ligi alt yapılarında, Liectenstain U21 takımında verdiği mücadeleyi Liectenstain Milli takımına kadar yükselerek taçlandırdı. Sezon başı bir ara, Türkiye ve sevdası nedeniyle Sakaryaspora göz kırpsa da, son anda dönüş yaparak İsviçreye geri döndü. İyi ki dönmüş. Eğer sakaryaspora gelseydi gün ki sürecin başındaki yönetimin adamı, benim torunum olması itibarıyla FB den Sakaryaspora  gelen, futbol geleceği olan  Alpaslan’ın akıbeti büyük bir ihtimalle onu da kuçaklayacaktı. Şimdi Rıdvan Kardeşoğlu Liectenstainde Mimarlık eğitimine devam ederek  bizim liglere göre 3 lig, oraya göre bal ligi ayarında olan ligte futbola devam ederken ,Milli takımında  vazgeçilmezi olmak adına bayağı yol aldı. Adı Rıdvan değilde  ,Hans olsaydı ,bu güne kadar Milli takımda aldığı süre 15 dakikayı geçerdi. Ben ona ve onun futbol yükselişinin , futbola dönüş olduğu an Avrupa kupası liglerinde Liectenstain milli takımında daha fazla süre  alacağına yürekten inanıyorum. Bu düşüncem duygusal değil, ben onun oradaki konumunu, futbola olan yatkınlığına bakarak dillendiriyorum.

AHDE VEFASIZLIK

GSİM lüğünün Sakarya’da spora hizmet vermiş isimlere ,geçmişte kendi bünyesinde çalışıp emekli olanları, Corono Virüs salkını nedeniyle ,Ahde Vefa projesi eşliğinde  ,GSİM İlce Spor Müdürü Özgür Aygün ,Serdivan İlce Spor müdürü Şükrü Özkan  ve diğer GSİM çalışanları eşliğinde evlerinde ziyaret edip, Corono Virusle mücadele için onlara Hijyen maddeleri veriyorlar. Kapısını çaldıkları kişileri Medyaya da servis eden bu zatı muhteremler, gecen hafta başı beni de evimde ziyaret ettiler. Benimle de resim çekildiler ama benim resmim medyaya servis edilmedi. Bunu fark eden Ömer sarıca telefonla aradı, Nazım hocam bunlar sana gelmediler mi dedi, geldiler dedim. Öyleyse neden senin resmini medyaya servis etmediler dedi. Bende ona herhalde ben sakıncalı piyadeyim ki ,benimle çekilen resmi yayınlamadılar dedim. Ekledim, Ömer be çokta önemli değil. Bu ihmal için ben o gün kapıma gelen Özgür Aygünü, Dernek Başkanı Ahmet Öztürkü ve Serdivan İlce spor Müdürü Şükrü Özkanı sorumlu tutar, bunun adını da Ahde vefasızlık olarak yorumlar bunları onların boynuna asarım.. Şaka, şaka benim reklama ihtiyacım yok. Böylesi zor günlerde bunlar olurda yine de midemin bir kısmı spazm geçirdi.

HAKKINI TESLİM ETMELİYDİK(Memduh Bayraktaroğlu )

Gecen hafta Perşembe günü Medyanın Terim ve Ali Koca bakış açısından yola çıkarak, bir köşe kaleme almıştım. Gazetelerin Corono Virus salkımı nedeniyle, ne kadar okunduğunu bilemem ,ben bu konuda düşüncemi benim bakış açımla yazdım. Medya Fatih Terimin Viruse yakalandıktan sonra, Medyanın ona ayırdığı zamanı, bu süreçte Ali Koçun tüm imkanlarını seferber ederek bir sürü yardımı halkıyla  buluşturduğunu yazarken, kıyaslama yaptım. Ali Koçun bu fedakarca tutumu nedense medyada itibar görmedi. Ali Koc ve Koc ailesi Atatürkçü’dür, Cumhuriyetçidir .Yani günün adamı değildir onlar. Sanırım bu nedenle Yandaş medya onun bu yaptıklarına uzun uzadıya yer vermekten kaçındı. Ben öyle sanıyorum. Öyle değilse günahım boynuma. Ben bu yazıyı Bizim Sakarya eliyle size ulaştırırken aynı gün Ulusal Medyada, Korkusuzda  UMUDA  YOLCULUK köşesi olan Memduh Bayrataroğluda  bu konuya aşağı yukarı aynı yaklaşımla, yorum getirmiş. Bu köşede Ali Kocun ve Koc ailesinin bu Corono Virus salkını anında yaptıklarını da  resminin baş ucuna konmuş. Mehduh Bayraktaroğluda  bu konuda düşüncesini şu  şekilde özetlemiş. İşte gazetesindeki yazı.

HAKKINI TESLİM ETMELİYDİK

Canlarım ben mim… Sağlıklı Bir Galatasaraylıyım. Fatih Terimde çok sevdiğim bir kardeşim. Arkadaşımdır… Ancak … Şu yandaki fotoğrafta gördüğünüz yazıldığı gibi bende Medyamıza kırgınım… Günlerce hem yazılı ve Görsel hem de sosyal Medyada sevgili terimin hastalığını konuştuk…Haklı olarak merak ettik… Ancak …Ali Koçun bu hizmetleri üzerine hiç söz etmedik… Bende merak etmedim çünkü ve lütfen inanınki … Hemşerilerimin paylaşımlarıyla haberim oldu

AKLI BOL

Hayatın içinde aramızda dolaşan  iki parakraftan oluşan Akıllı, Boş insan karşılaşması çıktı karşıma. İki düşünce arasındaki farkı kıyasladım, karşıma tam isabet bir tespit çıktı. Akıllı insanla ,aklı boş insan şöyle karşılaştırışmış.    Aklı Boş İnsandan  Hikaye dinlersin, Aklı başında insandan ise  Hayatı Öğrenirsin. Bugün her alanda yaşadıklarımıza bir bakalım. Akıllı adamlar ne diyor, akıllı boş adamlar ne diyor?. İlimde, bilimde siyasette, sporda  bu düşünceyi alın bir kenara koyun . Karşınıza ne çıkar?  Bu sorunun yanıtı hem ilmi olarak, hemde siyaseten bende var ama ,ben sizin ne düşündüğünüzü merak ediyorum. Bu nedenle de yanıt hakkını sizlere bırakıyorum. Sofranın üstüne bırakın, ben oradan alıp akıllı cep telefonuma yükleyeyim.

İNDİRİM RÜZGARI

Corono Virusün her alanda yaptığı tahribat hem sağlık ,hem ekonomik, hem de sosyal alanda  insanları, kurumları, Ekonomiyi ,futbolu ,gelir getirici işleri olanları çok etkilediği ,her bünyede büyük delikler açtığı bir gerçek. Bu gerçekten yola çıkarak bizim işimiz genelde spor olduğuna göre bizde, futbol topunun gezdiği alanlara bir bakalım.  Avrupa’da ya uzanalım önce, İtalyada, İngiltere de ,İspanyada ,Almanyada ,Fransada ve daha bir çok ligte futbolcu maaşlarında indirim konuşuluyor. Biz dede sesi az çıksa da futbolcuların bu kriz sürecinde takımları lehine indirime gitmeleri konuşuluyorda ,ses yok.  Barcelona dünya devi maaşlarda kulüp olarak indirim yaptı. Real Madrit Futbolcuların ve de çalışanların maaşlarında yüzde 20 indirime gitti.   Sanırım Almanyadan ,İtalyadan ,İngiltereden ( Aston Villadan geldi)örneklerde devreye girecek. Bu sürecte bizim Yeşil Siyah futbol evinde ne olacak? Bahsettiğimiz yerler ekonomisi iyi olan Dünya devlerinin cirit atığı futbol evleri. Bizim gibi geliri olmayan, tribünlere ve şehrin dinamiklerine bağlı takımınlar ne yapsın? Bu konuda, mevcut yönetimin testekleyicisi günün yeşil siyah oyuncu grupu nasıl bir adım atacak? Merakla bekliyoruz. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi  size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!