Salı Sofrası Dramatik ikinci yarı

featured

Salı Sofrası

Dramatik ikinci yarı

Sakaryaspor Ankara’da Gençlerbirliği’ne kaybederken, iki ayrı devre futbol resmini santraya koydu. İlk yarıda  kassangonun birinde kendi, sonrasında yine Kassangonun getirdiği, kaleye vurduğu , gol noktasına kestiği topta sahneye tam iki kez, Geneçlerbirliği kalecisi Orkun çıktı. Orkun bir yerde ilk yarıda Gençlerbirliği’ni oyunda tutan adam oldu.  Başkentte ilk yarısı kafa kafaya gecen mücadelenin ikinci yarı futbol hikayesinde yok yok. İbretlik bir ikinci yarı. Herkes bu maçın ikinci yarısını çok iyi okumalı. Rossi ile öne geçtiğimiz ikinci yarıda, bir yanlış pas oyununda kaptırılan topta,  Dongorun gole giden rakibini son anda ceza sahasına girerken durdurmasına ,Hakemden direk faul çıktı ama, devreye giren Varda  görüldü ki ,bu olayın içindeki pozisyon penaltıya doğru yol almış. Dongora değil bu pozisyonu ,yanlış pas oyunu ile oralara gelmesine katkı veren leri suçlu sandalyesine oturtmalı. Ve ondan sonra neler oldu, neler . Hasan kardeş alt tarafı bir faul için itiraz seansını hakemle girilen diyaloğu abartınca ikinci sarıdan  gördüğü kırmızı kartla maçın kaderine etki eden adam rolüne soyundu. Kimse ohlamasın, püflemesin, Hasan Kılıçın atılması sonrası oyunda dengeler el değiştirdi. . İki oldu ,üç oldu ve maç koptu gitti. Sakaryaspor ikinci yarıda avcunun içine aldığı oyunu, attığı golle üç puan için heveslendiği bir maçı kaybetti.

OLMADI HASAN, OLMADI MURAT CEM

Sakaryaspor Ankara da üç puan bırakırken ikide önemli kayıp verdi. Hem avucumuzun içine kadar gelen üç puanı kaybet, hemde orta sahadan iki önemli ismi kırmızı karta kurban ver. Hem Hasan ,hem de maç sonu atılan Murat cemin gördüğü kartlara farklı anlam falan yüklemeyin. Hasan kardeş gördüğü ikinci karttan sonra neredeyse hakemle kafa kafaya gelecek kadar hiddetlendi. Bu kadar hakeme diklenirsen, bu kadar itiraz edersen kırmızıyı görürsün arkadaş. Gelin birde maçın sonuna kadar bir uzanalım. Maç bitti, Murat cem gidiyor maçın hakemini tebrik edecek ,ama olmadı M. cem hakeme uzatılan elini hakem kendi elini uzatırken çekemisin, çekti. Bu kurallar gereği centilmenlik dışı hareketin karşılığı sarı karttır. Nitekim hakem daha öncede sarı kartı olan M.Ceme ikini kartı ve sonrada kırmızı gösterdi. Sormak isterim Hasana, sormak isterim Murat Ceme oldu mu şimdi ? Keskin sirke küpüne zarar verir. Hasanın gördüğü kırmızı maçın kaderine etki etki ettiği için, affedilmesi zor. Murat cemin ki olmasa iyi olurdu ama biten maçın içinden çıktığı için Hasana göre daha az hasarlı bir kart. Ümraniye maçında ikisi de yok. İkinci yarıya iyi başlamayan Sakaryaspor bakalım iki maçtaki puan hasarını nasıl onaracak?

KUPA MACERASI

Sakaryasporun konum itibarıyla lig  le beraber kupanın peşinden koşmasını, bu kulvarda uzun soluklu olmasını beklemiyordum. Kupa benim için ne anlam ifade ediyordu? En azından kıyıda köşede kalmış, kulübe mahkumu gençlere uzatılacak forma içinden biri çıkarda ,Yeşil Siyah futbol yüreğimizi okşar diye düşünmüştük. Bunun ışığını Ankarasporu elediğimiz ilk tur maçında azda olsa görme şansımız olmuştu. Hatay maçında o gün ki kadar cesur değildik. Hatay süper lig takımı ,kadro kalitesi iki kulvara da yetecek düzeyde olan bir takımdı. İşte o Hatay bizi bir birden sonra bayağı hırpaladı ve bizi kupanın dışına itti. Biz eleseydik, Kasımpaşayı eleyen Bandırma ,Adana Demirsporu penaltılarla eleyen Erzincan  gibi bir süprize imza atardık da, bizim o gücümüz yok ki. Sözün özeti, Sakaryasporun iki kulvarda koşacak  kadro kalitesi yok. Bizim elde kalan ,bir hedefe kilitli olan kadro muzunda  tamire ihtiyacı olduğunu, ikinci yarının hemen başında görmüştük. Bu gün o düşüncemizi yineliyorum.

ADAPAZARISPOR DOLAŞIYOR

Adapazarıspor bir zamanlar bu ilde futboldaki hedef takım olarak iz bıraktı. Karamandaki futbol evi, Amatör futbol severleri bağrına basan, ortaya koyduğu heyecanla şehrin futboldaki amatör çıtasını yükselten takım olarak bilinir. Adapazarı Belediyesinin Balalıkta el değiştirmesinden sonra, futbol kepenklerini kapatan Adapazarıspor boşta kalınca ,isim hakkı satıldı ve Kaynarcaya doğru yol aldı. Adapazarı sporun Futbola hizmet yıllarda, Adapazarıspora İbrahim Nalbant zamanında Başkan yardımcısı ,daha sonrada Başkanlık Yapan İbrahim Aygün ,bu takımı son olarak Bala çıkartan Başkan olarak bilinir. Blerim  Mula teknik sorumluluğunda Bala çıkma mutluğunu son kez İbrahim Ayünle yaşayan Adapazarıspor ,duyduk ki şimdide başka ellere gitmiş. Adapazarıspor ,kaynarcada da mutlu olamayınca bu kez de kaynarcanın bir köyüne, Yeşilovaya doğru isim hakkını cebine koyup gitmiş. Ne diyelim Adapazarı belediyesi ile özdeşleşen bu takıma sahip çıkmayanlara selam olsun. Ben şahsen bizim ile heyecan katan Mavi Beyaz futbol heyecanını özlüyorum.  Biliyor musunuz  Adapazarıspor Karamandaki canım tesislerden ayrılınca sahanın zeminde bakımsızlık kurbanı olmuş. Duyduğuma göre hiçbir takım orada maç yapmak istemiyormuş. EEE Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur diyen bedava dememiş. Velhasıl kelam karaman tesisler Adapazarıspor orada yaşarken itibar  ve ilgi görüyordu.

HAKEM EVİNDE SECİM ÖNCESİ VE SONRASI (3)

Hakem evindeki yeni yılın ilk günlerine yansıyan, Dernek seçiminin içinde yer bulan, bazı ayrıntıları yazmaya devam ediyorum. Belki canınızı sıkacak ama sabredin ,bitti bitecek. Topyekûn hakem evinin büyüklerince desteklenen Mustafa  Aldemir’in listesi seçimi kazandı dimi, evet kazandı. Kazanmazsa süperiz olurdu. Seçim öncesi kendilerine tanınan demokratik hakla ,mütevazi bir liste ile ,alel acele  secime giren Hasan Yılmaz  ve ekibini bu medeni cesaretlerinden dolayı kutlarım.  Hala ortalıkta dolaşan söylentilere inanamıyorum, Hasan yılmaz ve  ekipi kazansaymış ,Belediye derneği hakemlerden alırmış. Sormak isterim bu gün ki yönetim, belediyenin emir erlerimi? Bakın ben size bir şey diyeyim mi, Biz bir bölen olmayacağız diyerek yola çıkan Hasan Yılmaz ve ekibinin aldığı  30 oyu, kazanan arkadaşlar  iyi okusunlar. Ben şahsen Hasan Yılmazın samimiyetine inanıyorum. 123 Üyeli  Sakarya Faal Futbol hakemleri ve gözlemçileri derneği  seçimine yaklaşık 23 hakem ve gözlemci gelmedi. Gelenlerin içinden de iki oy boş ,bir oyda geçersiz sayıldı. Gelmeyenler seçime  gelseydi bu matematik değişir miydi? Değişir ve ya değişmez  ,kazanan arkadaşlar şunu bir kenara yazsınlar ,hakem evinde sizi tasvip etmeyenlerin varlığını bir kenara not edin. Size karşı olanlarda,  Belediye biz gidersek ,bizim listemiz itibar görmez diyerek , derneği sizden alır diye de, afaki uydurma seneryolarada sarılmayın. Hakem evinde eski sancılı dönemin bittiğini ben gördüm,sizde göründe,  insanalara bakarken, okjektif olmaya özen gösterin. Sonuçta onlarda hakemliğe hizmet için sorumluluk almaya talip oldular. Yakışırlar veya yakışmazlar bırakında ona Hakem ve Gözlemciler özgür iradeleriyle karar versinler.    Son sözüm olsun, tek liste çıkarsa birlik beraberlik mi olurdu? Bana göre Hasan Yılmaz aday çıktı ,çift listeli secim daha güzel oldu. Muhalefet olursa, iktidarın hizmet aşkı alevlenir. Yanlışmı düşünüyorum ? Yanlış diyenler el kaldırsın, göreceksiniz doğruya kalkan eller daha fazla olur. Yeterki insanların kafasını afaki söylemlerle doldurmayın.

ENSAR AKGÜNÜN YÜKSELİŞİ

Ensar denilen savunmanın göbeğindeki duruşu ile albenisi olan fiziğe sahip stoberi ,ensarı Erenlersporda göz ucuyla ,Kalaycısporda ise alıcı gözlerle izledim. Gecen yıl Kalaycıdaki hissedilir performansıyla ,grubun Trakya takımı Tekirdağspora, hatırı sayılır bir parayla giden Ensarın yükselişi, Tekirdağsporda da sürdü. Bu transferin yaşandığı günlerdi ,Kalaycıspor teknik sorumlusu Behçet Durakla ,Ensarı konuşuyorduk, Behcete şunu dediğimi hatırlıyorum, Behcet hoca bu çoçuk Tekirdağspordada durmaz ,profesyonel olur demiştim, yanılmadım. Allahı var Behcet durakta bunu deyit etmişti. . Nitekim Ensar yerinedurmadı çıtayı bir tık yukarı çekti.Tekirdağspordaki süre gelen çıkışı onu sezon başı TFF 2 lig takımı  Somasporla buluşturdu. . EEE Ensar Somada da gösterdiği çıkışla bu seferde Manisa FK ya transfer oldu .Bakalım Manisa Fk da neler yapacak?   Biliyor musunuz bu çocuk futbol alfebesini Bekirpaşada Bayram berberden öğrenmiş. Gözümüzün önünde dağ gibi bir stober duruyor ,durmasına da onu  biz değil , el oğlu görüyor. Son yıllarda Sakarya’nın Futbol tarlasından yetişen bir çok genç, bir çift Yeşil Siyah göz tarafından ,ne hikmetse görülmüyor. Ensar örneği ne ilk nede son örnek olur. Bu genç kardeşimiz ayağının tozuyla formasını giydiği Manisa fk da oynamaya başladı. Daha yukarısını görür mü? Neden olmasın ki.

MİTHATIN PALANIN FÜZESİ
Mithat Pala Rize’deki Sakaryalı bir genç. Demirspor patenti sırtında Futbolda gelişim süreci yaşanırken, Rizeli Scaut ekipleri tarafından görülüp elinden tutulan Rizespora kazandırılan buradaki planlı programlı, TFF 3 de ofspor ,TFF 2 de Afyon da  kiralık süreçler yaşadıktan sonra, Rizespora döndü. Özellikle Bülent korkmaz zamanında ilk on birin içinde kendine yer bulan Mithat pala Ankaragücüne ,kupada öyle bir gol attıki sormayın gitsin. Sırtındaki 54 nolu formayla Sakarya’ya olan tutkusunu her gittiği yere taşıyan Mithat Pala, Rizenin elendiği maçta Ankaragücü ağlarına gönderdiği gol Kupada en iyi goller arasında şüphesiz kendine yer bulur. Mitat pala velhasılı kelam Futbolunu yuklarılara taşımayı başaran   Sakaryalı genç olarak alkışı hak ediyor. Bizde bu alkışı bizim sofradan gönderiyoruz.  Mitat palanın bu günki yükselişi , Sakaryada Amatör futbolun içinden çıkıta, futbolun üst seviye ligine taşınan bir oyuncu olarak ,sırtındaki 54 nolu forma ile  yeni yetişen gençlere örnek olduğunu düşünüyorum. Böyle örneklerin çoğalması dileği ile bu konunda üstünü örtüyorum.

SERDİVANA KADIN BAŞKAN ÇOK YAKIŞIR (DİŞ HEKİMİ SELDASEZGİN)

Yerel Seçim öncesi Sakarya’da aday belirleme ateşi yanmış durumda. İktidar partisinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında, yine bir Serdivan Belediye başkanının ,büyük koltuğa aday gösterilmesinin yankıları sürerken, Serdivana bir bayanın, aday olarak ortaya çıkması ,Kadınlarımız adına sevindiriçi bir gelişme olarak karşımıza çıktı. Adapazarı merkeze aday bulamayan, İlce başkanını zorunlu olarak aday gösteren Silik CHP İl Başkanlığı eğer bir mani çıkarmaz ise ,Serdivan için yola bir kadın adayının çıkması ,Serdivanda karşılık bulur diyenlerin, tespitlerine bende buradan el vermek isterim. Vallahi billahi bu ilin Yerelde, daha fazla kadın adayları aday göstermesi çok şık bir gelişme olur. Serdivan İlce yönetimi ,iki yıldır CHP de yönetimde olan  Diş Hekimi Selda Sezgini aday göstererek, bu uğurda ateşi yaktı. Adaylık ışığını alan Selda Sezgin kolları sıvamış, gelişmeye aday ,ancak mevcut İktidarın elinde çok fazla gelişmemiş, sadece nufus olarak, Üniversite İlcesi olması nedeniyle sadece cafe bağlamında  ,AVM bağlamında gelişen, şişirme metropol İlce adını alan  Serdivanın, daha iyi gelişmesi adına CHP adayı Selda Sezginin ,Eskişehir Büyükşehir, Aydın Büyükşehir ve cankaya Belediyesinin ,halkta karşılık bulan projelerini ,Serdivana uyarlamak adına çalışmaya başladıklarını ,benim önüme koydular ,bende benim soframın üstüne koyuyorum. Umarım Sofranın bereketi Serdivanda karşılık bulur. Arkadaş  bu gün ki İktidar atı yorgun, koşacak ,adım atacak hali kalmamış , Yorgun ata binmekten vazgecin. Bu sefer bir ayrıcalık yaparak , birde değişik ,daha dinlenmiş ,hizmete ac bir atı denesiniz, fenamı olur. Görün bakın kadın elinin değeceği serdivan ,Diş Hekimi Selda sezginle daha da  cazip bir ilce olacaktır. Komşudaki Fatma Kaplan Hürriyet  örneği neden Serdivan da karşılık bulmasın ki.. Umarım serdivanın gençleri, genç dinamikleri, kadınları, bu güne kadar hep iktidardan yana oy kullananlarda , Pırıl pırıl genç Diş Hekimi adayları Selda Sezginin elinden tutup Serdivan Belediye Başkanlığı koltuğuna oturturlar.Serdivan için yorgun ata binmemek adına ,serdivanın geleceğini ateşlemek adına önlerine bir fırsat geldi,o fırsatın adı Selda Sezgin. Serdivanda değişim isteyenler ister senin bu yeniliği bir düşünün. Bakın göreceksiniz sonuçta kazanan siz, kazanan Serdivan olacak. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın kalanlar benim olsun. Hadi size kutlu salılar.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!