Salı Sofrası Çocuklar ölmesin

featured

Salı Sofrası

Çocuklar ölmesin

Sakarya Yeni Atatürk stadının zemini eskisine oranla daha yeşil ,daha oynanır hale gelmiş. Bu yeşilliğin üzerine ellerinde pankraslarla .çıkan iki takım Filistin’de yaşanan Gazze olaylarını protesto ederken, tribünlerdeki minik ellerdeki Çocuklar ölmesin pankartı ,savaşın en çok kendilerini koruyamayan çocukları , kadınları vurduğunu anımsatıyordu. Savaş olması, çoçuklar ,masum insanlar ölmesin destek maalesef dünyada bazı güçler savaşlardan besleniyor. Duygulandım, çocuklar ve korumasız kadınları, hastane demeden, okul deme den, cami, demeden vuran, gözünü hırs ve kin bürümüş, Amerika destekli , orta doğunun acımasız İsrail’ine bir kez daha lanet okudum içimden. Nehrin çocuklarının 29 Ekim Cumhuriyet bayramına sahip çıkan, Cumhuriyet biziz filamansıda günün dikkate değer resmiydi. Ben o resmi  gördükten sonra Cumhuriyetin ölümsüzlüğüne  bir kez daha kendimi inandırdım. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, Cumhuriyet ve Atatürk bu ülkenin vazgeçilmezi. Gelin bu girişten sonra maça odaklanalım.

KASSANGO FARKI

Sakaryaspor  bizim evde daha ziyade kendi sahasında kalıp ,kalesini geçilmez hale getirip, kontrataklarla  sonuca gitmek isteyen Adanaspor önünde oyunun hakimiydi. Maçın iştah kantarında biz vardık ama, ilk tehlikeyi biz yaşadık. Hücum anında savunma gerisine atılan topta, Adanasporun gol girişimi kale içinden çıkartıldığını buraya not ederken, bu pozisyonun ilk yarıdaki en tehlikeli iz bırakan atağı  olduğuna ,bizim baskımızın ise ,uzaktan atılan toplarla taçlandığına dikkat çekerek ,gelin ikinci yarıya bakalım. Bu yarıda Sakaryaspor Adanasporun üzerine çullandı. Özellikle sağ taraftan yapılan bindirmeler sanki gelecek olan golün habercisiydi. Tuncay Şanlı geldikten sonra savunmanın sağına ipotek koyan, faydalıda oynayan Oğuzun müthiş ortasına,  kassangonun iki savunmacı arasına soktuğu akıl dolu kafa golü ,sağ kanattan yapılan sinsi ortadan geldi. Bu golle oyundaki dengeler değişince konuk  takımın baskısı vardı da onlarda bir Kassongo yoktu ki. Bu oyun anlayışı içinde son anlarda bayağı pozisyonlar bulduk. Tuncay Şanlının dokunuşları, oyuncuları iştahı bu yarıya damgasını vurdu. Kassango nefis kafa golü attı ama kaçırdığı bir gol vardık sormayın gitsin. Kontratak fırsatçılığında kassango ,üç kez şansını golle taçlandıramadı ama ,oyuna sonradan giren  Murat kaçırmadı ve  Sakaryaspor  için gün güzel bitti. Cavit Derelin dediği gibi, Dongor savunmayı ,Kassango hucum hattını toparladı ve Sakaryasporun hissedilir yükselişi devreye girdi.

SİZ BUNLARI YAPARMIYDINIZ ?

Montellanın Milli takımla yaşadığı iki maçlık serüvenine bizim evin futbol mutfağından övgüler gidiyor. Futbolcularla kurduğu sıcak diyolog,oyunun gidişine göre ,oyuna yaptığı  müdahalelerden alkış alan Montellanın, bazı sürpriz isimlere forma uzatması Türk Spor kamuoyunda alkış aldı .Bazı kesimler ilk oyuncu tercihlerini eleştirip ,sonrası dan oyuna dokunuşlarını kurnazlık olarak ifade etsele . Fener bahçede zor forma  bulan, hatta göndermek adına senaryolar devre arasına saklı kalsa da ,zorunlu hallerden dolayı olsa da  Samet Akaydına savunmanın göbeğinde A.Kerim bardakçı ile eşleşmesine katkı sunan ,bundan da verim alan Montellanın, takıma dokunuşları bununla da sınırlı kalmadı. Demiralın cezası bitmişti. Ama o başarılı ikiliyi bozmadı. Çağlarda gelince o mevkinin savaşı katlanacak. Türk teknik adamlarca görülmeyen ,görülükte değerlendirilmeyen Yusuf Sarıya ,Yunusa ,Semat Akaydına  forma uzatan Montellanın bu yaptıkları, Milli takıma yabancı hoca olur mu diyenlere kapak olsun. Unutmadan Montellanın bu üç isimle Adanademirsporda beraber çalışmış olmasının da bu cesaretli yaklaşıma katkı sunduğu gerçeğini de buraya not etmek gerek. Özellikle Fenerbahcede hiç düşünülmeyen, gönderilmesi için gün sayılan Samedin Milli takım çıkışı ,Milli takımdan sonra Fenerbahce içinde bir artı değer olmuştur. Hey İlkay da Türk hoca olsun diyen beyler ,İtalyan Montellanın yaptıklarını siz yapamazdınız. Sizde o özgüven yok. Bu adam Türk futbolunun eksik yüzü içinden, artı değer isimleri karşımıza dikti, ben onu alkışlıyorum. Türk Milli takımı için Montellada karar kılan TFF yönetimini kutlarım.

KİM BU ÇOÇUKLAR? ( BİZDEN NİYE YOKKİ)

Milli takımın bu gün ki mevcut kadrosu içinde yuvalanan gençlerin futbol geçmişleri ortaya çıkmaya başladı. Bu gün milli takım formasını bazen banko giyen bu gençler, bakın  futbol çantalarını nereden yüklenmişler. Hemen söyleyeyim Futbolcu tarlası denilen, bir çok futbolcu yetiştirmekle ünlü Sakarya’dan hiç kimse yok .Neden ? Neden olacak, alt yapıdan yetişip te üst yapıda forma şansı bulamayan gençlerin önü açılmadıktan sonra, futbolcu tarlası kurur be dostlar.  Nitekim kurudu bu futbol tarlası. Sakaryaspora olan güvensizlikten ötürüde  alt yapıya önem veren takımlar ,futbol okulu sorumluları gelecek görülen gençleri dışarıya gönderiyor. Kim bu çocuklar dedik ,bakalım kimmiş bu çocuklar. Galatasarayda oynayan Kerem Aktürkoğlu ( 24 Erzincan )Fenerbahcedeforma giyen  İsmail Yüksekkaya ( Gölcükspor) Galatasaray da oynayan Barış Alper Yılmaz ( Anakaraspor)  Galatasarayda oynayan A.Kerim Bardakcı ( Altay ) şuan Avrupada forma giyen Bertuğ ( Sarıyer ) Fenerbahçe’de oynayan Samet Akaydın ( Keciörengücü) Sözün özü bu gün ki mevcut yeşil siyah yönetimle futbol tarlası tekrar verimli hale gelemez. Bunlar hazır yemek meraklısı.

ERENLER MAZİSİNİ ARIYOR

Erenlerspor yerleşik düzenden, başka bir düzene geçmeye kalktı, eline yüzüne bulaştırdı. Hikmet Sevimin köklerini futbolumuza sunduğu Erenlespor şu sıralar mazisini arıyor. Dağıttığı Teknika dam, dağıttığı alt yapı düzenini arıyor. Vallahi billahi beğenmediğimiz Çavit Öztürk zamanındaki Erenlerspor bu gün ki ak düşünce eseri Erenlerspora fark atar. Bakın Erenlespora ait kulüp lokali farklı bir proje için yıkıldı. Yıkılanın yerine başka bir şey konulursa sözüm olmaz. Yalnız Erenlerspor açıkta kalır o günleri ararsa birileri bu süreçte birilerine bedel ödetir. Kulağıma gelen bazı el altı bilgiler var, sanırım bu sezonda lige kötü başlayan beceriksiz ellerdeki Erenlersporu sağlığına kavuşturmak için ,yeni ama, eskiye yönelik birlikteler in oluşması için, yeni hamleler devreye girecekmiş. Girersede yazarız, biz burdayız. Bildiğimiz Erenlersporda çok bilenler, eski taşları söküp yenilerini inşa etmeye kalktılar ama başaramadılar.

PAS OYUNU VE NEJAT ERSİN

Nejat Ersin futbol okulu ,geleceğin gençlerini yarınlara en iyi şekilde hazırlayan bir spor okulu. Uzun yıllardan beri Nejat Ersin komutasında yoluna devam eden Nejat Ersin futbol okulunda Bülent Ersin, Ercan Zorlu gibi bu şehrin önemli teknik adamlarının da bu kadroda yer aldığına dikakt çekmek gerek. Yıllar önce Nejat Ersinin pas oyununda topun kendilerinde kalması adına ürettikleri oyun modeli ,ileriye dönük oyunda  yetersizliğinden ötürü bayağı eleştiri almıştı. Bu gün bu çok paslı oyunu ileriyede taşıyan Nejat Ersinin bu düşüncesinin beslediği bir çok, geleceği olan genç oyuncular ,futbol çantalarını daha da ileriye taşımak adına dışarıya açıldıklarını görüyoruz. Sizin anlayacağınız, Ersin futbol okulu yetiştiriyor ,gelişenleri dışarıya farklı profesyonel takımlara gönderiyor. Ve Nejat Ersin kendilerini eleştirenlere lafı çaktı,ne oldu ,bizim pas oyunumuzu eleştirenler bakın bakalım bizim düşüncemiz nerelerde geziyor. Doğru diyor Nejat Ersin bu gün artık pas oyunu, topa hakim olmak ,rakipe çok pozisyon vermeden oynama alışkanlığı, Türkiye ve  tüm Avrupa’yı sarmış durumda.

KAFAYA BAK ( KEREM DEMİRBAY )

Kerem Demirbay Almanyada Fortuna Düsseldorfta oynayan Türk asılı bir oyuncu. Bakın bu oyuncu ne  yapmış? İçinde Kerem Demirbayında oynadığı Fortuna Düsseldorfun bir maçında ,karşılaşmayı yöneten FİFA kokartlı , Bibiana Steinhausa yönelik  söylediği laflardan ötürü beş maç ceza almış. Ne demiş bu arkadaş? Kadının yeri mutfaktır, stadyum değil. Yokya, tam bir gerici yaklaşım. Bu düşünce bize de yabancı değil. Bizim ülkemizde de kadınlara  bu gözle bakan çok göz var. Buda dini saplantıları, kadınları içine alan yakıştırmaları dini argümanları yanlış depolayan bir gencin ağzından çıkmış. Şaşırdık mı?  neden şıralım ki son yıllarda ülkemizde kadınlara bakışın bir yansıması , Almanya’da sahne almış. Ama el oğlu çakmış beş maç cezayı. Bana göre az bile olmuş.

2023 VETERANLAR YİNE SAKARYADA

Acun Ilıcalı komutasındaki veteranlar bir kez daha Sakarya’da oynanacak. Geçmişte naklen yayın eşliğinde bir çok şohretli oyuncunun buluştuğu Veteranlar 2023 dede Sakarya’da olacaklarmış. İyi olur, Sakarya’nın tanıtımına katkı sunan bir organizasyon olur. Bu sefer serdivanda değil ,Yeni Atatürk stadı yanındaki sentetik sahada oynanacak olan ve TV 8,5 dan naklen yayınlanacak olan bu organizasyonu tekrar Sakarya’ya taşıyan Acun Ilıcalıya bu konuda teşekkür etmek gerek.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!