SAKARYA’DA KADIN VOLEYBOLU

featured

SAKARYA’DA KADIN VOLEYBOLU

Adapazarı’nda Serdivan Spor Salonu’nda cumartesi ve Pazar günleri iki önemli karşılaşma vardı.(Hentbol maçını hafta içi yorumlayacağım) Her ne kadar bir milyonu aşan nüfusun %99.99’unun haberi ve katılımı olmasa da gelen bir avuç izleyici açısından güzel etkinliklerdi bunlar.

Konu açılmışken devam edelim. Israrla ‘Spor Şehri Sakarya’ vurgusu yapılsa da ,billboardlar hazırlansa da (ki yanlış bir yol değil) tabandan katılım olmadıktan sonra bu havada kalıyor. Tesisleşme, altyapı bu işin temeli fakat halkın katılımı olmadıktan sonra herşey eksik kalıyor.

Ücretsiz olan ve şehrin orta yerindeki karşılaşmalara da sporcu aileleri dışında gelen hemen hemen yoksa burada Spor Şehri Sakarya’nın farklı dinamikleri üzerinde çalışmak gerekli. En azından belediye başkanları,siyasetçiler,STK başkanları maça gelse onlarla hareket eden güruh da maça gelir ve belli bir hareketlilik oluşur.

Ömer Bektaş’ın senelerdir büyük bir özveriyle bu şehirde yaşatmaya çalıştığı bir kadın voleybol gerçeği var. Kişisel çabaları, ikili ilişkileri ile oluşturmaya çalıştığı bu yapı salonda başarı da getiriyor . Sakaryaspor’da Burak Süleyman’ın bir yıllık ücretinin beşte biri kadın voleybol takımına sağlansa bu takımın Sultanlar Ligine çıkacağı o kadar belli ki! Ben kimi yerlerde konuşulan ‘şehirde kadın voleyboluna , bu sporun kıyafeti nedeniyle destek sağlanmıyor.’ sözüne inanmak istemiyorum. 2023 yılında ülkenin en popüler spor branşı konumunda olan kadın voleyboluna, sayın cumhurbaşkanı dahil herkesin tebrikler yağdırdığı bir ortamda ben bu şehirde de voleybolcuların parkedeki performanslarına, attıkları servislere ,yaptıkları blok ve smaçlara bakıldığına inanıyorum ya da inanmak istiyorum.

Bugün dünyanın açık ara bir numarası Filenin Sultanları’nda Kütahya’dan,Balıkesir’den yetişme oyuncular var. Niçin Sakarya’dan da bir veya birkaç kızımız o noktalara yükselmesin! Bunun temeli bir takım kurmak ve onun yaşamasına imkan vermekten geçiyor.

Bu yılın ülkedeki en popüler spor branşı olan kadın voleyboluna Sakarya halkının en azından seyirci olarak gelip destek olması gerekli. Üstelik girişler de ücretsiz.

Cumartesi günü ligin ilk maçına çıkan Sakarya kadın voleybol takımını Karasu ŞÜ İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi’nden gelen 45 öğrenci ve 5 öğretmenin oluşturduğu coşkulu kitle destekledi. Hakikaten verdikleri desteklerle salonun boş olmasını takıma hissettirmediler. 50 kilometre öteden gelen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi’ni gönülden kutlamak gerek.

Son olarak saha içine dönersek takımda yabancı oyuncu yok, hemen hepsi şehrin özverili kızları. Ligin ilk haftasının belli bir ürkekliği ve önemli eksikler olsa da yeşil siyahlı ekip gayet iyi bir maç çıkardı. Rakip Eskişehir Tepebaşı takımı ilk sette dirense de geride kapadığı bu setin ardından maç kalitesi giderek düştü.İkinci ve üçüncü sette hiç de zorlanmayan kızlarımız 2.lig 10.gruba net bir galibiyetle başladı. Gruplarında ilk iki sırayı alacak 32 takımlı bir üst tur için Sakaryaspor’un grubunda net favori olduğu bilgisini de aldık. Takım, ligde sahasında 6 maç daha oynayacak. En azından kış mevsiminde şehir halkı salon sporlarına ilgi duymalı ve bu özverili voleybol idarecilerini, oyuncu ve teknik ekibi seyirci olarak da olsa yalnız bırakmamalı!

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!