Süper ligde ikinci yarıda ilk haftanın izleri

featured

Süper ligde ikinci yarıda ilk haftanın izleri

Dere köy, Birlik yenilmiyor

Süper ligte 2021-2022 Futbol sezonu yoğun kar nedeniyle verilen iki haftalık aranın ardından başladı. İlk hafta maçlarını oynadıktan sonra takımlar ,ikinci maçlarını oynamak üzere santrada yerlerini aldılar. Grupların genel analizine bir göz atarken iki takımın yenilgisiz kaldığını görüyoruz.  B grubunda Hendek Dereköy,C grubunda Kazimpaşa Birlik hala lige başladıkları gibi yollarına namağlup lider olarak devam ediyorlar. Playof ve Düşmemek adına yapılan hesapların yoğunlaştığı, ara transferde takımların bir çoğunun ilk yarı kadrolarına yeni takviyeler yaptığı Süper ligte ilk hafta A grubunda  Bekirpaşa ,B grubunda Söğütlüspor haftayı maç yapmadan bay geçtiler. Bekirpaşa Kocaali ligten çekildiği için, Söğütlüde grubun 9 takımlı olması nedeniyle  haftayı bay gecen takımlar oldular. NAZIM AKTÜRK

KOCADÖNGEL  BIRAKMIYOR

A grubunda ilk yarıda 2-1 Yenildiği Harmanlıksporu ikinci yarıdaki rövanşta 2-0 yenerek liderliği geri alan  Kocadöngelspor  bulunduğu yerden inecek gibi gözükmüyor. Lider gecen hafta  Erenlerde hanlıköyü Sinan Gündüz ( 2) ve M.Ali Üstünün golleriyle 3-0 yenerek  ikinci yarıda ikide iki yaptı. Liderin takipçisi Playof için iddalı olan Harmanlıkspor deplasmanda Kuzuluk’ta  grubun çetin ceviz takımı olan Alağaçsporu Yasin ve Başarın ilk yarıda attığı gollerle  2-1 yenerek haftayı kayıpsız kapadı. İlk ikinin bir başka talibi olan Bekirpaşanın oynamadan üç puan kazandığı haftada ,Hacıkışla, Karapürceksporu 4-1 yenerek düşme hattının üzerine cıkarken, Hacımercan evinde Demirsporla 1-1 berabere kaldı. Grupta Kocaaliden sonra düşecek iki takım olmamak adına Karapürcek,Hacımercan, Hanlıköy ,hatta Demirspor arasında çekişme yaşanması alt sıra heyecanını önümüzdeki haftalara taşıdığını görüyoruz.

HEN.DEREKÖYE YAN BAKILMIYOR

Hendek dereköy, B grubunda yenilgisiz liderliğini gecen hafta deplasmanda aldığı 3-0 lık Kışlaçay galibiyetiyle sürdürdü. Bu güne kadar grupta sadece Kırkpınarla berabere kalan hendek dereköy ,Kışlaçayı Umit Tale ( 2) ve Ömer Özkanın golleriyle yenerek  çok rahat bir şekilde playofa koşuyor. İkincilik için deplasmanda taraklı ile 0-0 berabere kalan Kırkpınar en yakın rakipi Kocaali Sahile göre daha çok avantajlı. Tek yenilgisini Kocaali Sahilden alan Kırkpınar rövanşta Kocaali Sahili yendiği an adını ,Playofa yazdıran takım olur. Kimler düşer ? Evinde Kocaali sahile 4-1 kaybeden  H.Y Özenspor ile dinlenen iki puanlı Söğütlünün işi çok zor. Kazimiyeyi deplasmanda 5-3 yenen Aşağı Kirazca  düşmeye aday takımlar arasından bir tık yukarıya sıçradı. Grupta önümüzdeki hafta düşmemek adına verilecek olan mücadelenin dahada kızışması bekleniyor. Lider 3-0 kaybeden Kışlaçayda matematiksel olarak düşme hattına yakın takım gibi duruyor.

BİRLİK ZORLANDI

Süper lig C grubunda  ara transferde  Gazanfer gibi, Yılmaz gibi  bu ligin üstünde oyuncuları kadrosuna katan namağlup lider  Kazımpaşa Birlik genç sakarya caddesini 1-0 yenerken çok zorlandı. Ligin ilk haftasında As Akyazısporu 1-0 yenerek büyük sükse yapan Sakarya Caddesi, lidere karşı oynadığı oyunlada üç puan kaybetti ama futbol alkışı aldı. C grubunda ilk  iki savaşı kızıştı. AsAkyazısporun evinde Geyvespora kaybetmesinin ardından , deplasmanda Arif iyeyi , Yağız Efe ve Hasanın golleriyle 2-1 yenen Karasu Aziziyespor ile  Erenlerde Yeşilyurt Beldeyi,Baha ,Sedat,Ertanın attığı gollerle  3-2 yenen K.Akınspor  20  puanlı As Akyazıyı puan olaraktan yakaladılar. Şimdi üç takım  ilk iki olmak adına bundan sonraki haftalarda büyük bir mücadelenin içinde olacaklar. Sadece üst sıralar değil alt sıralarında heyecan yüklü olduğu B grubunda  Sakarya caddesi 6 punala en alt sırada ,8 puanlı  Tekspor alttan ikinci , Yeşilyurt Belde  9,Arifiye 11 puanla sıralanıyorlar. Görüldüğü gibi C grubunda düşmemek adına verilen mücadelelerde  sıralama pamuk ipliğine bağlı bir şekilde bu hafta sonuna taşınmış durumda.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!