Mahallede Maç Var

featured

Mahallede Maç Var

Anadolu Yıldızlar Ligi bünyesinde yapılacak olan “23 Nisan Futbol Turnuvası (Mahallede Maç Var) başvuruları başladı.

2009 – 2010 – 2011 doğumlu kız ve erkek çocuklar için geçerli olan başvurular Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yapılacak.

31 Ocak- 11 Şubat tarihleri arasında başvuruların kabul edileceği turnuvada kız veya erkek takımlar 7 asil 4 yedek oyuncudan oluşacak.

Mahalli maçlarda müsabaka sistemi tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynatılırken, birinci olan kız ve erkek takımlar 7 – 13 Mart tarihlerinde grup yarışmalarında, başarılı olmaları halinde ise 30 Mart – 3 Nisan tarihlerinde ise Yarı Final müsabakalarında ilimizi temsil etmeye hak kazanacak.

23 Nisan Futbol Turnuvası Mahallede Maç Var final müsabakaları ise 18 – 22 Nisan tarihlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilecek

Bu talimat, 2021-2022 sezonu Anadolu Yıldızlar Ligi bünyesinde yapılacak olan “23 Nisan Futbol Turnuvası: Mahallede Maç Var” organizasyonuna ilişkin hüküm ve açıklamaları içerir.

GENEL AÇIKLAMALAR 1. Maçlar, Gençlik ve Spor Bakanlığınca öngörülen hükümlere, https://www.tff.org adresinde yayımlanan uluslararası oyun kurallarına ve yarışma talimatlarına uygun olarak yapılacaktır. Talimatta belirtilen şartları taşıyan her takım turnuvaya katılabilecektir.

2. Maçlar, Mahalli, Grup, Yarı Final ve Türkiye Birinciliği kademelerinde, kız ve/veya erkek takımları arasında yapılacaktır. Yarışmalara ait duyurular ve katılımcı listeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yayımlanacaktır. Tertip Komitesi olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde var olan İl Organizasyon Tertip Komiteleri ile birlikte ASKF temsilcisi ve FİT (Futbol İl Temsilcisi) görev yapacaktır. Organizasyonun her aşamasında İl Tertip Komitesi gerekli önlemleri alır. Müsabaka sonuçlarının tescil yetkisi, İl Tertip Komitesine aittir.

3. Doğum tarihleri:

Yaş Kategorisi 2009 – 2010 – 2011

4. Yarışmalara katılacak kız ve/veya erkek takımları 7 asil 4 yedek oyuncudan oluşacaktır.

5. Kafile listeleri, “Spor Kafileleri Seyahat Yönergesi” hükümlerine göre düzenlenecektir.

6. Gençlik ve Spor Bakanlığı gerekli gördüğü takdirde, spor dalı talimatını ve yarışmalara dair diğer hususları değiştirmede yetkilidir.

7. Yukarıdaki hükümlere uygun şekilde kız ve/veya erkek takımları oluşturularak, EK-1’de yer alan başvuru formu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine başvuru yapılacaktır.

8. Takımları futbol antrenörleri ve/veya beden eğitimi öğretmenleri çalıştırabilir.

9. Organizasyona katılacak tüm sporcular için EK-2’de yer alan veli izin belgesi ve beyan formunun doldurulması zorunludur.

10. Mahalli maçlar müsabaka sistemi: “tek maçlı eleminasyon sistemine” göre oynanacaktır. Müsabakaların berabere tamamlanması halinde, 5’er dakikalık iki devre halinde uzatma oynanır. Uzatmada eşitliğin bozulmaması halinde kazanan/tur atlayan takım penaltı vuruşları sonucunda belirlenir.

 

11. Mahalli maçlar, 14 Şubat – 08 Mart 2022 tarihleri arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Temsilcilikleri ve Futbol İl Temsilcilikleri (FİT) koordinasyonunda yapılacaktır.

12. Grup maçlarının başlamasına en fazla 5 gün kala, mahalli maçlar sonucunda 1. olan kız ve/veya erkek takımları belirlenecek ve illerini grup maçlarında temsil edeceklerdir.

13. 8 grup merkezinde il birincilerinin katılımı ile grup maçları yapılacak ve ilk 3 sırada yer alan takımlar arasında yarı final maçları oynanacaktır.

14. Yarı finallerde ise gruplarında 1. ve 2. olan takımlar, Ankara’da finallere katılmaya hak kazanacaktır.

15. Şampiyonluk maçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oynanacaktır.

16. Grup maçlarına katılmaya hak kazanan takımların malzemeleri, harcırahları (yol, yemek, konaklama vb.) Anadolu Yıldızlar Ligi projesi kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından karşılanacaktır. Konaklama için grup ve yarı finallerde Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlar, finallerde ise TBMM’nin tahsis edeceği tesisler kullanılabilecektir.

17. Maçlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince belirlenen halı sahalarda oynatılacaktır. Halı sahaların yetersiz olduğu durumlarda sentetik vb. uygun sahalar kullanılabilir.

18. Covid-19 tedbirleri kapsamında maçlarda HES kodları kontrol edilecektir.

19. Grup maçları, yarı finaller ve finallerde tüm iş ve işlemler analig.gsb.gov.tr portalı üzerinden yürütülecek ve mahalli maçlar dahil katılan tüm sporcular için spor kart çıkarılacaktır.

20. Bu talimatta yer almayan hususlarda TFF oyun kuralları geçerli olacaktır.

21. MÜSABAKA TAKVİMİ

TBMM ve Gençlik ve Spor Bakanlığı internet sayfalarında, Bakanlığa bağlı il ve ilçe Müdürlüklerinde pano ve afişlerde ilan edilecektir.

22. GRUP HARİTASI VE MAÇLARIN BÖLGESEL DAĞILIMI

– GRUP MAÇLARI, Harita işaret anahtarında gösterilen bölge illeri arasında,

– YARI FİNAL MAÇLARI,

Marmara, Ege (1. Yarı Final Grubu)

Akdeniz ve İç Anadolu (2. Yarı Final Grubu)

Karadeniz (1), Karadeniz (2) (3. Yarı Final Grubu)

Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu (4. Yarı Final Grubu)

– TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ise yarı final gruplarında 1. ve 2. olan takımlar arasında Ankara’da oynanacaktır.

MAHALLİ / GRUP / YARI FİNAL / FİNAL YARIŞMALARI TARİH

Başvurular Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine Ek-1 Belgesi ile yapılacaktır. 31 Ocak –11 Şubat 2022

Mahalli

Yarışmalar Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Temsilcilikleri ve Futbol İl Temsilcilikleri (FİT) koordinasyonunda yapılacaktır. 14 Şubat – 08 Mart 2022

Grup

Yarışmaları Edirne 15-20 Mart 2022 Aydın 15-20 Mart 2022 Adana 15-20 Mart 2022 Aksaray 15-20 Mart 2022 Karabük 15-20 Mart 2022 Trabzon 15-20 Mart 2022 Elazığ 15-20 Mart 2022 Adıyaman 15-20 Mart 2022

Yarı Final Bursa 30 Mart-03 Nisan 2022 Antalya 30 Mart-03 Nisan 2022 Trabzon 30 Mart-03 Nisan 2022 Erzurum 30 Mart-03 Nisan 2022

Final Ankara/TBMM 18-22 Nisan 2022

23. TEKNİK TOPLANTI

Teknik toplantı, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından oluşturulacak tertip komitesince maçlardan bir gün öncesinde yapılır. Toplantıya tertip komitesi, kafile idarecisi ve/veya antrenörü ile temsilen bir hakem katılır. Teknik toplantıya katılmayan antrenör ve/veya kafile başkanlarının tertip komitesine yazılı olarak sunulmuş geçerli mazeretleri olmaması halinde, takımlar/sporcular müsabakalara alınmayacaktır.

Toplantıda mahalli maçlar için eleminasyon sistemine göre; grup, yarı final ve Türkiye şampiyonası maçları için ise tek devreli lig usulüne göre sıralama kura çekimi yapılarak maç programı belirlenir.

24. ÖDÜLLER

Grup ve yarı final maçlarında bir üst gruba katılmaya hak kazanan takımların sporcularına madalya verilir. Türkiye Şampiyonasında verilecek kupa, madalya ve başarı belgesi, TBMM ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilecektir. TBMM tarafından birinci olan takım oyuncularına tablet, ikinci olan takım oyuncularına elektrikli scooter, üçüncü takım oyuncularına drone hediye edilecektir.

25. HAKEM, GÖZLEMCİ, TEMSİLCİ VE DİĞER PERSONEL GÖREVLENDİRMELERİ

Mahalli, grup, yarı final ve Türkiye şampiyonası maçlarında; hakem, gözlemci ve ihtiyaç duyulacak diğer personel, öncelikli olarak ilinden, gerekli hallerde ise Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yakın illerden görevlendirilir ve yolluk/yevmiyeleri ile görev ücretleri, maçların düzenlendiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince ilgili mevzuata göre ödenir.

Maçları gözlemlemek ve raporlamak üzere TBMM, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temsilci görevlendirilebilir ve yolluk/yevmiyeleri görevlendirmeyi yapan kurum tarafından ödenir.

26. DİSİPLİN İŞLEMLERİ VE İTİRAZLAR

a) Yarışmalarda spor ahlakına ve disiplin kurallarına aykırı fiil ve davranışların işlenmesi halinde, “Spor Disiplin Yönetmeliği”, TFF Futbol Disiplin Talimatı ve Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri gereğince, Grup, Yarı Final ve Türkiye Birinciliği yarışmalarında meydana gelen disiplin ihlalleri hakkında karar verme görev ve yetkisi, yarışmanın düzenlendiği ilin İl Spor Disiplin Kuruluna ait olacaktır.

b) Tertip Komitesi olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde var olan İl Organizasyon Tertip Komiteleri ile birlikte Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Temsilcisi ve Futbol İl Temsilcisi (FİT) görev yapacaktır. Organizasyonun her aşamasında İl Tertip Komitesi gerekli önlemleri alır. Müsabaka sonuçlarının tescil yetkisi İl Tertip Komitesine aittir.

c) İtirazlar, İl Tertip Komitesine yapılır. İtirazların değerlendirmeye alınabilmesi için organizasyonu düzenleyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün hesabına 400,00 TL ücret yatırılır ya da İl Tertip Komitesine tutanak karşılığı elden verilir.

d) İtirazlara yönelik İl Tertip Komitesinin verdiği kararlar kesin olacaktır.

27. ANKARA – TBMM ETKİNLİKLERİ

a) TBMM Başkanının Şampiyon olan takımı kabulü.

b) Şampiyon olan takım ile Milletvekili takımı arasında TBMM spor tesislerinde gösteri maçı yapılması ve günün anısına ithafen TBMM tarafından hediyelerin takdimi.

c) Finale kalan tüm takımlara rehber eşliğinde TBMM gezisi düzenlenmesi.

d) Meclis TV’nin yayın akışı programına uygun olması durumunda final maçlarının canlı yayınlanması.

28. OYUN KURALLARI

Kural 1 Oyun Alanı: Halı saha veya sentetik saha

Kural 2 Top: 4 numara

Kural 3 Kadro, Oyuncu ve Oyuncu Değişikliği Sayısı: * Kadro; takımlar en fazla 11 öğrenci sporcudan oluşur. * Oyuncu sayısı:7 * Yedek oyuncu sayısı: 4 * Oyuncu değişiklik sayısı: 4 * Oyuncu değiştirmeler, oyuncu değiştirme kurallarına uygun olarak, hakem kontrolünde yapılacaktır. Oyundan alınan oyuncu tekrar oyuna giremeyecektir.

Kural 4 Oyuncu Giysi ve Gereçleri: Forma (kaleci farklı renk giysi giyer), çorap, şort, tekmelik, futbol ayakkabısı.

Kural 5 Hakem: Her maç, oyun kurallarını uygulamada tam yetkili olarak atanan 1 hakem ve yardımcıları tarafından yönetilir.

Kural 6 Oyun Süresi: Yarışmalar; 20’şer dakikalık iki eşit devreden oluşur. Devre arası ise 5 dakikadır.

Kural 7 Mesafeler: Halı saha baraj ve penaltı mesafeleri

Kural 8 Ceza Alanı: Halı sahaya uygun ceza sahası ölçüleri

Kural 9 Kale Ölçüleri: Halı saha kale ölçüleri

Kural 10 Ofsayt: Uygulanmayacaktır.

Kural 11 Kart Cezaları: TFF tarafından yarışmalarda uygulanan sarı ve kırmızı kart uygulaması geçerli olacaktır.

Kural 12 Tesis: Halı saha veya sentetik saha

Kural 13 Lisans: Tüm katılımcılar için Spor Kart düzenlenecektir.

Grup, Yarı Final ve Türkiye Şampiyonaları, Tek devreli lig usulünce oynanacak olup finalde eşitlik olması durumunda aşağıdaki hususlara göre sıralama yapılacaktır:

A) 2 (iki) takımın puanlarının eşitliği durumunda sıralama;

a) Öncelikle bu iki takımın kendi aralarında oynadıkları yarışmalardaki puan üstünlüğüne bakılır.

b) İki takım arasında puan üstünlüğü yok ise hükmen yenilgisi olmayan takım üste yer alır.

c) Kendi aralarında yaptıkları yarışmalarda puan eşitliği var ise (Yarışma beraberlikle sonuçlanmış ise), kendi aralarında yaptıkları yarışmadan sonra atılan penaltı atışları sonucunda üstün olan takım üstte yer alır.

B) 3 (üç) ve daha fazla takımın puanlarının eşitliği durumunda sıralama;

a) Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz.).

b) Öncelikle puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır.

c) Puan cetvelinde puan eşitliği varsa (a bendinde belirtilen gol averajına bakılır (Müsabaka sonunda takımların kullandıkları penaltılar averaja dâhil edilmez).

d) Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır.

e) Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise genel puan cetvelindeki averaja bakılır.

f) Genel puan cetvelindeki averajlar eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.

g) Yukarıdaki bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

h) Yukarıdaki bütün ihtimallere rağmen eşitlik devam ediyor ise takımlar kura ile derecelendirilir (Takımların isimleri kâğıda yazılarak kapatılır ve bir kabın içine konularak tertip komitesi başkanı tarafından kura çekilir.).

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!