SULTANLAR Şampiyonluk Aşkına

featured

SULTANLAR
Şampiyonluk Aşkına

Bayanlar 2. Liginde kasırga gibi esen Sakarya Voleybol Spor Kulübü Denizli de yapılan yarı finallerde 3’de 3 yaparak Isparta’da yapılacak olan finallere dev rakipleri arasından sıyrılarak katılmaya hak kazandı.

80 takım ile başlayan uzun lig maratonu sonunda Türkiye’nin en iyi 16 takımı Denizli’de kozlarını paylaşmıştı. Sakarya Voleybol Spor Kulübü sırasıyla yarı finaller de Akdeniz’in en iyi ekibi Antakya Belediye, Ege’nin en iyi ikinci takımı İzmirspor’u ve Karadeniz bölgesinin de en iyi ekibi olan Ordu Çamlık Spor’ u yenerek adını namağlup Finallere yazdırarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi de başardı.

11-13 Mart tarihleri arasında Isparta’da yapılacak olan finaller öncesinde Denizli’de kampta şampiyonluk hedefiyle çalışmalarını sürdüren Filenin Sultanlarını zorlu rakipler de bekliyor. Final grubunda rakiplerimiz belli oldu. Yarı finallerde Fenerbahçe’yi 3-0 deviren başkent ekibi Ankara Numune en güçlü rakibimiz olurken, Ege bölgesinin en iyisi olarak gösterilen İzmir Gelişim Koleji, Vakıfbank’a kafa tutan yine başkent temsilcisi Ankara Kalecik Belediye Spor Mektebi ile Finaller de karşılaşacak. Diğer 4’lü grupta ise sırasıyla Vakıfbank, Fenerbahçe, İzmirspor, Kayseri Osb Teknik Koleji 1.lig için mücadele edecek.

4’lü iki grup şeklinde Türkiye’nin en iyi toplam 8 takım finallerde son kozlarını paylaşacak. A grubundan 2 ve b grubundan ilk 2.sıra da yer alacak takımlar 1. Lig vizesini kapmış ve şampiyonluk kupasını kaldırmış olacaklar.
Sakarya Voleybol Spor Kulübü zorlu uzun soluklu maratonun final ve son ayağına başarılı ve milli takım antrenörlüğü de yapmış İdris Demir önderliğinde rakiplerine korku salmış durumda.
Finallere kalan takımlara baktığımızda 2 İstanbul ekibi, 2 Ankara ekibi, 2 İzmir takımı ve Anadoludan ise Sakarya ve Kayseri ekipleri bu güçlü bölgeler arasına girmeyi başardı. Halbu ki neredeyse tüm bölgelerde sezon öncesinde takımlar ligdeki yerini almıştı. 3 büyük bölgenin dışında Anadoludan Sakarya ve Kayseri  Finallere katılmaya hak kazanacak büyük bir başarı elde ettiklerini gösterdiler.

Üç büyük bölgenin hem imkan ve olanakları hem de maddi güçlerini de göz önünde bulundurulduğunda mucizevi bir başarıya imza atan mütevazi kadrosu ve başarılı teknik heyeti İdris Demir önderliğinde, Ömer Bektaş’ın kulüp başkanlığında, tam bir aile havasında çalışmaların karşılığını alan Sakarya Voleybol Spor Kulübü şehrin adını en iyi şekilde duyurması da Salarya’nın vizyonuna değer kattı. Başarının arkasında maddi ve manevi katkılar sağlayan firmaların ve iş adamlarının dışında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce nin destekleriyle tam olarak şehrin el ele verip uyum içinde çalışmasıyla ortaya çıkan başarının sırrı olarak dikkat çekiyor. Fair-Play noktasında da şampiyonluğa aday olan Sakarya Voleybol Spor Kulübü tam anlamıyla da kişisel gelişim ve eğitim noktasında kazanımları görünmeyen başarılı bir yanı.

Sakarya Voleybol Spor Kulübü Başkanı Ömer Bektaş 11-13 Mart Tarihleri arasında Isparta’da  yapılacak final gruplarına tüm şehrin protokolünü ve idarecilerin destek için maça davet ederken, sivil toplum kuruluşları ve spor adamlarını da finallerde ki yerini almasını istedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!