Salı Sofrası Ucundan kıyısından Sakaryaspor

featured

Salı Sofrası

Ucundan kıyısından Sakaryaspor

Sakaryasporun ilk yarı karnesini, özellikle Tunçay şanlı ile  iyiye doğru yol alan Yeşil Siyah gidişi, peyder pey size anlatmaya çalıştım. Sakaryasporun 2023 de önümüze koyduğu futbol yolculuğunda umutsuzluktan çok umut hakim. TFF 1  zirvesine uzak olsa da TFF 2 için sıralanan takımlar içinde ,Sakaryasporun şansı çok yüksektir. TFF nin verdiği seyredeniz iki maç ceza kasamızın girdisini ,ilk iki için oynayacağımız ilk maçta dostumuz Göztepe maçını  seyredeniz oynamak, çok önemli bir dez avantaj olarak 2023 ten bize miras kaldı.  Bu olumsuzlukları yenmek için yine de Sakaryasporun kadro derinliği yeterlidir. Yönetimin devre arası transferine sıcak bakmaması, eldeki kadroya güvenmesi ,içerdeki kadroyu korurken ,dışarıya bakmaması ,taşları yerinden oynatmadan yoluna devam etmesi ,olumlu bir yaklaşımdır. Maceraya gerek yok, kalede Cihanı tek bırakmamak adına başka kaleci arayışında olanlara hatırlatmak isterim, oraya da dokunmayın. Bizi alt yapıdan gelen pırıl pırıl gençleri Ankaraspor maçında gördük. kalede alternatifi ,dışarıda aramak yerine ,kendi içimizdeki gençlere güven duymak gerek. Bu arada Transfer için nabız yoklayan Yerel gazetelere ,bizim dışımızda yazılanlara çok fazla itibar etmediğimi, ancak Cumhur Genç yönetimini de bir süperiz yapabileceğini de bir kenara itmediğim konusunda da kendimi uyarmak isterim. Sonuçta ortalıkta dolaşan söylentiler var. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali ihtiyatlı olmak gerekir. Bu arada Tuncay Şanlının yakaladığı istikrarlı gidiş için Sosyal medyada, İstanbul medyasında kendine olumlu yer edindiğini sizlerle paylaşmak gerek. Sonuçta bizde Sakaryasporun onbir haftalık yenilmezlik için de süre gelen çıkışta ona önemli bir pay uzatmıştık.

 

HAKEM EVİNDEN İKİ RESİM ( NEREDEN ,NEREYE)

FİFA Kokartlı Hakemimiz Atilla Karaoğlanın Başkanlığında, yeni bir yönetim beklerken, karşımıza iki listeli bir seçim çıktı. Atilla Karaoğlan yukarıdan ( MHK den ) gelen talimatla hakem evi Başkanlığından son anda vazgeçmek zorunda kaldı.  Aslında seçimde yaşanılanlar için, daha çok şey yazacağımda, Hakem evinin yönetime talip olan iki resme bir bakmak ,bu vesileyle de Türkiye’nin nereden, nereye geldiği konusunda ,sizinle dertleşme ihtiyacı nı öncelikli olarak  önüme koydum. Bu konuyu dillendirirken kimseyi yermek aklımın ucundan bile geçmediğini, bu hikayenin kahramanlarına öncelikli olarak duyurmak isterim. Bakın iyi bakın Mustafa Aldemir, Ömer Akçal, Engin Bıçak, Fatih Altuntaş, Emin Arıcıdan oluşan ve seçimi kazanan grup, gram tuvalet ,aynen eski Türkiye’de olduğu gibi seçim akşamı karşımıza çıktılar. Hasan Yılmaz , Gani Erdoğan, Mustafa kaymul, Sinan Bilgin ve Zeki Erdem şenden oluşan grup mu ? Resme bakın kendiniz görün. Bu gün yeni Türkiye manzarasında giyim kuşam kültürümüzün nasıl erozyona uğradığını, bu iki resme bakınca görmek mümkün. Bu gün Türkiye’de doktorları ,bu gün Türkiye’de öğretmenlerin kılık kıyafet şeklinin yansımasını hakem evinde de gördük. Nereden ,nereye. Bu nedenlerde hakem evinde karşımıza çıkan manzara, bizi üzdü ama şaşırtmadı. Türkiye 22 yılda 100 yılda yaşamadıklarını yaşadı. Kılık kıyafet ne ki..

NURİ ŞAHİN DORTMUNDA GİTTİ

Nuri Şahin, futbol kültüründe Almanya yazan yetenekli bir Türk. Hem Milli takımında oynadı, hem geldi futbol hayatının son yıllarında Anatlayspor formasını giydi. Futbolculuk kariyerini Antalyada, oynarken noktalayan Nuri Şahin, sonra bu takımın teknik adam kimliğini cebine koydu. Futbol kültürü iyi olan Nuri şahin Antalyasporda sırtına giydiği teknik adamlık kostümünde sırıtmadı. Antalya onu ,o Antalya’yı sevdiler ,birlikte hatırı sayılır başarılı günler yaşadılar. Nuri Şahin burada bir yerde teknik adamlık yollarına döşediği taşlar sayesinde, yine hala gönlünde yatan Almanya yolunu tuttu. Nuri Şahin şimdi artık Almanya’nın köklü takımı Borisa Dortmundun teknik sorumlusu . EEE futbol aklı iyi olan, alt yapısı sağlam olan Teknik adam olursanız, Almanya gibi Futbol kültürü Avrupa’yla, dünyayla yarışan bir memleket size futbol kucağını açar. Nuri Şahinin yükselişi bana göre, bizdeki teknik adamlara  anlatılmalı, örnek gösterilmeli.

YURTTA SULH CİHANDA SULH ( HENDEKSPOR PANKRAATI )

Bal ligi temsilcimiz Handekspor bu sezon Balda yaptığı yatırımın karşılığını görmeden ilk yarıyı kapattı. Hendekli dostlar alınmasınlar ama, şans talih kader evinize taşıdığınız TFF 3 aşkının peşinden koşuyorsunuz da  yanlış transferi yanlış teknik dam tercihleri oldukça  siz  TFF 3 zor görürsünüz. Çok para harcamakla olmuyor bu işler. Para harcarken doğru tercihler sizi hedefe taşımak adına önemlidir.  Aslında konum bir pankarta olayını size anlatmaktı, ancak kötü sonuçlar ada bir el atayım dedim. Hendekspor evinde son maçın ergonomisine Atatürk’ün büyüklüğüne parmak basan ,Yurtta Sulh ,Cihanda Sulh pankartı ile çıktı ,gönül aldı. Hendek Atatürk stadında yaşanan bu olayı sahaya taşıyanları gönülden kutluyorum.

DERİNCE BELEDİYEDE SAKARYALILAR HEDEFTE

Komşu Kocaelide ,Derince belediye şu sıralar medyada hedef tahtasına konmuş durumda . Derince Belediyeyi ele alıp TFF 3 den TFF 2 çıkartan Sakaryalı Başkan, takımın oluşmasına el veren Menejer  Erdinç Şehit, takımın teknik sorumlusu Turan Sofuoğlu ,takımın Sakaryalı oyuncuları kötü gidişin içinde günah keçisi ilan edilmiş durumdalar. Kocaeli medyası bu takım bizim takımımız değil, bu takım Sakaryalıların takımı derken içini de şöyle doldurmuşlar .Başkan ,Takımın yapılaşmasına el veren Erdinç şehit kendi çocuklarını oynatarak, kendi egolarını tatmin ediyorlar diyerek, Derince Belediyenin bu gün ki kötü halini  bu keyfi uygulamaların adresine postalıyorlar. Adamlar haksızda sayılmazlar yani. Erdinç Şehit oğlunu illa futbolcu yapmak adına, onun adına bir baba olarak çok şey yaptı yapmasına da, olmuyorsa eğer ,bu kadarda ısrar tarafların popülistini sarsar .Bana göre hem Erdinç Şehidin, hem Turan Sofuoğlunun ,hem de eski Başkanın hedefi ,el birliğiyle Derince Belediyesporu bulunduğu TFF 2 liginde tutmak olmalı.  Bu sürecin içinde öncelikli olarak kendi çocuklarınızı oynatmak değil, hak edene hak ettiği formayı uzatmak olsun. Kocaeli Medyasının Sakaryalıları hedef alan eleştirileri valla benim kanıma dokunuyor.

FARUK KOCA KRALLAR GİBİ KARŞILANDI

Hakem Halil Umut Melere attığı yumrukla, Sporda Türkiye gündemine oturan Ankaragücü’nün eski Başkanı ,on beş gün tutuklu kaldıktan sonra ceza evinden çıktı. Valla çok yattı. Kamuoyunun gazı alındıktan sonra, mevcut iktidarın eski emekli milletvekillerinden olan Faruk Kocanın hapishane çıkışında şova dönük karşılanması ,Türkiye’nin nereden nerelere geldiğini gösteren ibretlik bir resimdi. Sanki Vatan kurtarmış gibi , Ankaragücü taraftarları onu hapishane çıkışı ,alkışlar eşliğinde karşılaması günümüzün çok düşündüren resmi olarak bir duvara asılmalı. Yaklaşık 13 yıl ceza istemiyle, tutuksuz yargılama konusunda iddianame hazırlan Faruk Koca, sizce  habis yatar mı? Sanmıyorum, Adalet olsa, Adalet iyi çalışsa bu kadar olmasa da ,buna yakın ceza alırdı da ..

MEFAİL KURTULMUŞ ( ACAR VEFA SEVDALISI )

Mefail Kurtulmuş , bu şehirde bir zamanlar şöhretler topluluğu Acar Vefayı yöneten, gayrı federe futbola heyecan katan adamın ismidir. Bendenizde zamanında Demirsporda oynarken Acar Vefa formasını giyenlerdenim. Mefail Kurtulmuş benim Şeker mahallesinden ağbim, dostumdur. Abisi Fehim Kurtulmuş ( rahmetli)  Vagon fabrikasından mesai arkadaşımdı. kardeşi Tik tak Ramazan tertibimdir. Kafanızı fazla şişirmeden konuya geleyim. Geçenlerde bir cuma günü Yaman Dondurmaları sahibi, benim de ustam olan halil Yaman sağ olsun beni kırmadı Van mahallesinde ebedi alemdeki evinde yatan annem ve babama götürdü. Halil Ağam sağ olsun onun sayesinde 1998 yılında aramızdan 55 yaşında ayrılan Mefail Kurtulmuşu gördüm. Vay be tam 25 yıl olmuş . İnanın  oğlu ile beraber yatan Mefail ağbimin mezarını görünce  bir süre onun yaşanmış anları önüme geldi. Göz yaşlarıma hakim olamadım ve Acar Vefa yazısı eşliğinde onu sizinle buluşturdum. Ruhun şad olsun Mefail Kurtulmuş, ruhun şad olsun fehim Kurtulmuş sizleri çok yakinen tanıyan biri olarak sevgiyle saygıyla yad ediyorum. Bu arada ikinci yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Sakaryasporun  kampı  dün itibarıyla bitti, şimdi artık kupa hazırlığı için Rüstemlerdeyiz. Bakalım kupada Hatay maçında karşımıza  neler çıkacak. Umarım Tuncay şanlı yine gençlere forma uzatır. Futbolda her şey olur dense de,  Hatay bu maçın fovari tarafında oturan futbol gücüdür.

HAKEM EVİNDEBURUK SEVİNÇ

MHK devre arası klasman listelerini açıkladı. İKİ FİFA Kokartlı hakemin kokartları alındı ,yetmedi   bırakın Süper ligte kalmayı  ,bir alt lige A ligine düşürüldü. Bu bir gözdağı uygulama dersek abartmamış oluruz. Biz gelelim bizim eve ,bizim evde Atilla Karaoğlan hem kokartını ,hem yerini korudu. Mehmet Akıncıktan sonra Suat Güzün Süper lig yardımcı hakemliğe yükselmesi, Bölgesel lig sorumlusu  Yılmaz Kalkın C gözlemciliğinden bir basamak yukarı ,B Klasmanı gözlemci listesinde yer edinmesi Sakarya’nın sevinç hanesine yazılan artı değer gelişmelerdi. Bir Vido hakemi var ama onun Sakarya hakemliğinle uzaktan yakından ilgisi yok. Dernek üyesi olmayan  ,bu nedenle de Derneke aidat bile ödemeyen Erkan Engin  nerede olursa olsun Sakarya için kayıp falan olmaz. Levent Gümüşderenin B de kalması yine çan sıkan bir durum olarak sezon sonuna sarktı. Bölgesel lige alınacak yeni isimler, Bölgeselden yukarı çıkacak hakemler için MHK 10 Ocak’a kilitlendi. Sakarya bu tarihte C ortaya hakem yardımcı klasmana yeni isimler ,Bölgesel lige yeni orta hakemler vermek adına bu tarihe kilitlendi.

BALDA HAYALLER ÇABUK TÜKENDİ

Balda ilk yarı bitti ,bizimkiler erken havlu attılar. Çok paralar harcayan ,iki teknik adam değişimi yaşayan Hendekspor, hayal kırıklığındaki önemli adres. Kalaycıspor gecen sene yaptığı çıkışın çok gerisinde kaldı. Arifiye temsilcisinde   Behcet Durakın yardımcıları bıraktı, neden bıraktı niçin bıraktı? Biz bilmiyoruz. Böylesi kafa karıştıran futbol resmi içinden ileriye dönük başarı çıkmaz. Bizim bildiğimiz birşey var, Hendekspor içsel çekişmeden birinci olur ,Kalaycısporla  ,Karasusporda düşmemek adına ,ileriye dönük hesap kitap yaparlar. Görünen köy klavuz istemez, bizim ilin Balda yukarılara tırmanmak adına attığı adımlarda ,istikrar yok, sağlam adım yok. Bu sene bu nedenle sezon başı hedeflerine çok erken veda ettik

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!