Salı Sofrası Seba anısına

featured

Salı Sofrası

Seba anısına

Bu hafta Milli maç nedeniyle ligler tatil gömleğini sırtına giydi. Bu boşluktan yararlanan Beşiktaş, Rıza Çalımbay’ın Antalya kampını iptal ederek, Sakarya’ya bir özel insan anısına gelmesi ,ne yalan söyleyeyim iyi bir siyah beyaz düşünce. Beşiktaş’ın ve de Türk futbolunun efsane başkanı Süleyman Seba’nın hatırlanacağı günde, Beşiktaş’ın Seba Başkanın memleketinin takımı sakaryaspor  ile bir özel günde buluşması ,umarım tribünlerden gerekli desteği bulur. Bu özel günün içinden çıkacak sonuca değil, ben böyle bir  günde Süleyman Seba başkanın tribünlere asılan fotoğrafına bakarım. Bakalım pazar günü Yeni Atatürk stadında yaşananlardan elde avuç ne kalacak. ? Bu maç öncesi Sakaryaspor taraftar grubunun yaptığı açıklamada bu maça yakışır olgunluktaydı.

ANI BİLET FİYATLARI NEYDİ ?

Sakaryasporla Beşiktaş’ın Süleyman Seba’yı anma etikliği içindeki özel günün bilet fiyatlarına bir baktım, bir baktım ki sormayın gitsin. Bu bilet fiyatları İstanbul için, Kocaeli için normal çünkü oraların gelir düzeyi ile Sakarya’nın milli gelirden aldığı pay boy ölçüşemez. Onlar birer metropol kent, onların kişi başına düşen geliri ile ,Sakarya’nın ,yani bizim payımıza düşen milli gelir devede kulak kalır. Bu yazı tribün manzarasını görmeden yazıldığı için, ne kadar seyreden maça koştu bilinmez. Bilmeden, görmeden yazan olarak bu bilet fiyatlarına Sakaryalı seyredenlerin çok fazla ilgi göstereceğini düşünmüyorum. Bu maçı gelir giderini Cavit dereli yazar çizer bende sizinle beraber o kurum. Gelin Süleyman sabayı anma adına oynanan Sakaryaspor-Beşiktaş  maçı bilet fiyatlarına bir göz atalım. Kale arkası 100 tl, Kale Arkası 150 tl, Martaon üst 200 tl,Maraton alt 250 tl, Numaralı üst 400 tl, Numaralı alt 500 tl, VipProtokol 1000 tl. Güney kale arkası 250 tl. Vallahi billahi Sakarya seyredenleri bu bilet fiyat resmine sadece uzaktan bakar. Aha ben maçtan 24 saat evvel buraya yazdım.

MİTHAT RİZE, TOLUNAY  BOLU

Gecen hafta izlediğim iki maçta iki genç gözüme çarptı. Biri Sakarya Demirsporda yetiştikten sonra Rize’ye giden Mithat pala ,bir diğeri de Sakaryasporun kazandığı maçta Boluspor forması giyen Tolunay Artuç. İkisi de genç, ikisinin de farklı Hikayeleri var. Önce Mithat Paladan başlayalım. Bu genç Demirsporda futbol gözünü yukarılara taşırken Rize tarafından keşfedildi. karadeniz ekibi aldı onu beş yıllık mukavele yaptı. Sonra ne yaptı? Birkaç oynayıp kendini geliştirebileceği takımlara kiraladı. Sonra ne yaptı? Rize Süper ligden düşünce onu geriye çağırdı. Bülent Korkmazın elinde TFF 1 de iyice Rize formasına ısınan Mithat şimdilerde Rizesporun vazgeçilmezi. Demek ki neymiş, gençleri kazanmanın yolu varmış. Son yıllarda olmuş meyvalara Dolar,EURO ,milyon TL ler akıtan sakaryasporun Belediye destekli yönetimine duyrulur da ,duymazlar ki. gelin geride kalan son anlarda zorlandığımız Bolu maçına gidelim. Ev sahibi 3-0 gerideyken bakın oyuna kimi sokuyor? Bolsporun alt yapısından yetişen ,oradan başka bir yer görmeyen Tolunay Artucu oyuna sokuyor. Genç olunca dikkatli gözlerle izledim, top ayağına yakışıyor ,ayağa iyi top yapıyor, iyi de top kesiyor. Bolunun yanlardan etkili olup iki gol bulduğu anlarda hücum başlangıçlarında bu genç vardı. Sakaryasporda var mı ? Var ama kulübeden dışarı çıkıp sahaya adım atamıyorlar ki. Arkadaş paraya dayalı sistem bir gün  gelecek ölecek. Ölenleri gördük. Bu örneklerden yola çıkarak Sakaryasporda alt yapı görmüş Tunca’ya hatırlatalım dedik. Alt yapıyı ziyaret etmekle olmuyor bu işler.

BİR DOKUN BİR AH DİNLE ( SALONLARIN RESMİ)

Bu sene Ekim ayı ve Kasım ayı içine sarkan Liseler, Orta okullar arası bay ,bayan Sakarya şampiyonluğu karşılaşmalarını göz cuyla izlemeye çalıştım. Bu arada yıllardır görmediğim dostlarımı da görme şansım oldu. Hem hasret giderdim, hem de Okulların Basketbol ve Voleybol yaklaşımlarını test etmeye çalıştım. Gördüğüm manzara hiçte iç açıcı değil, koskoca Sakaryadan kızlarda ve erkeklerde Voleybole katılım son derece az. Kendimce Kızlarda katılımın azlığını Sakarya’nın muhafazakar yapısına bağlamaya çalıştım. Hendekten bir, Karasudan iki, birde Akyazıdan  Lise kız takımı gelmiş Sakarya’ya . Diğerleri neden yok? Bu konuda Sakaryanın Muhafazakâr kimliğine taş at sakta, altından bir başka şey daha çıktı. Neydi o? Yıllardır salonlarda gördüğüm, bu ilin deneyimli Beden Eğitimi öğretmenlerinden biri önüme şu bilgi notunu koydu, Nazım Ağbi, Nazım Abi, çalışacak salon bulamıyoruz. Okulumuzun salonu var ama Milli Eğitim bu salonları başkalarına para karşılığı kiralıyor demez mi. hey gidi hey ,şu düzene bakar mısınız, kendi okulunun talebelerinin spor yapacağı alanları başkalarına para karşılığı kiralayan sisteme  bakar mısınız. Yahu bunların dinleri imanları para olmuş. Kim takar gençliği. Onlar için spor yapmayan ,Sosyal olmayan gençlik önemli. Hey gidi eski Türkiye hey.

BEŞİKTAŞIN SİYAH BEYAZ HALİ

Beşiktaşın bu sezon yaşadıkları, her spor evine örnek olacak Siyah beyaz bir resim olarak, aldım benim soframa taşıdım. Teknik adam tercihleri, transferler, yönetimin izlediği yol haritası ile Beşiktaşın geldiği nokta ,ligte çuvalladı, Konfederasyon kupasından elendi. Neden ,niçin ? Gelin dilimizin döndüğünce bu Siyah beyaz yaşananlara tercüman olmaya çalışalım. Bir ,Şenol Güneşin bu seneki performansı ,içerde Pendik,Trabzon ve Adana Demirspor maçlarında tepe taklak oldu. Konfederasyon kupasında Lugano önünde iki farklı galibiyeti koruyamayan Beşiktaş’ta, gitmesi gereken Şenol Güneş gitti. Peki ondan sonra Burak Yılmazın gelmesi doğru muydu? Doğro olur mu hiç, bu güne kadar hiçbir sorumluluk almamış, sadece cebinde A diploması olan birine, koskoca Beşiktaş teslim edilir miydi? Edildi ve gelinen nokta ortada. Ayağa kalması için Burak çare olur muydu? Olmadı, olsaydı büyük süperiz olurdu. Burak gitti ,Rıza geldi. Doğru tercih mi? Doğru ama ,gec kalınmış bir tercih. Buraya kadar Beşiktaşın siyah beyaz hali için transferleri, Teknik adamları dilimize doladık, asıl suçlu gitmeye hazırlanan Ahmet Nur Cebi yönetimidir. Transfer süreci planlamasını ,düşük kalibreli oyuncular alarak iyi yönetemeyen, gelişen olumsuzluklar karşısında sağlıklı adımlar atamayanları ,suçlu sandalyesine oturtmalı. Aslonan kriz anlarını akıllı ,iyi yöneten yönetici kadrolarıdır. Bu gün için Beşiktaşı bu hale gelmesindeki en önemli etken Başkan  A.Nur Cebi ve ekipinin attığı yanlış adımlardır. Bu Siyah beyaz yaşananlar iyi okunup, irdelenmeli  Akaretlere taşınmalı .

ESKİŞEHİR DEMİR LİGTEN ÇEKİLMİŞ

Eskişehir demirspor ,Eskişehirspordan sonra Eskişehirin önemli bir futbol markası. İki Eskişehir takımıda şu günlerde zor günler yaşıyor. Eskişehir Demispor son olarak düştüğü Bal liginin ağırlığını da kaldıramayınca ligten çekilme kararı almış. Eskişehirliler Eskişehirin tek takımı vardır oda Eskişehirspordur diyerek bu çekilişe sesiz kalabilir, bu onların bileceği bir şey. Türkiye’de yeni Türkiye modelinin başımıza sardığı model sayesinde tepetaklak olan Ekonominin ayak sesleri bunlar. Bu sadece Eskişehir Demirle falan sınırlı değil, böyle çok Amatör lig, çok Bal takımı var. Nerden mi biliyorum ? Yahu komşu Kocaeliden başlayarak  ,bize kadar uzanan bir çok örnek var.  Bizden baldan düşen Hendek Dereköy ,yeni lige çıkan Kızılcık ,Aşağı Kirazca  gibi takımlar lige katılmadılar. Valla bu günler daha iyi günler, gün gelecek bu günleri bile çok ağrıyacağız.

SALONLARIN POTA ALTI SAVAŞÇISI ( H.YÜKSEL SARI )

Lig maçlarında o, okul maçlarında o, pota altında gezen bütün liglerin içinde düdük çalan o. O Bir Basketbol aşığı ,Basketbol hakemi. yaptığı işi bu kadar çok seven bir Basketbol hakemine valla ben rastlamadım. Rastladım diyen biri varsa bana isim versin, buraya yazayım. Bu çok müsabaka yönetip ,salonlarda sevilen hakem olmak, Hüseyin Yüksel sarının boynuna asılaçak basketbol sevgi nişanesi resmi olmalı. Salona ne zaman gitsem onu pota altında düdük çalarken görüyorum. hem Basketbol liglerinin yükünü çekerken, hem de yeni yetişen hakemlere abilik yapması, Hüseyin Yüksel Sarının Basketbole bir başka hizmet alanı içinde geziniyor. Basketbol İl temsilcisi Mehmet Memiş Güzeldala  buradan mesajım olsun, yıl sonu Basketbole hizmet plaketi içine Hüseyin Yüksel sarı ismi için  yer acın. Sözün özü Basketbolda Pota altında Düdük çalan Hüseyin Yüksel sarının Basketbol hakemliğindeki tutkusu Basketbolun hakem ders kitabında okutulmalı. Böylesi Basketbolu seven enden hakemlerden biridir benim için H.Yüksel sarı.

TAŞINMIYAN, ÖLMEYEN SEVGİ

Şimdi size sosyal medyadan karşıma dikilen bir resmi dikkatle izlemeniz adına önünüze koyuyorum. Biliyorsunuz taşımalı eğitim sonrası, köylerdeki ilk okullar kapatıldı. Kimileri yıkıldı, kimileri farklı amaçlarla Eğitim dışı hizmetlere yönlendirildi. Ekim ve Kasım ayı içinde yaşananlar içinde yer alan Cumhuriyetin 100 yılı ,Kasım ayındaki Atatürk’ün ölüm yıldönümü içinde neler yaşandı ,neler ? Tüm engellemelere karşın Bu cumhuriyet bayramı, Atatürkün ölüm yıldönümü Tüm Türkiye’yi sarstı. Cumhuriyetin 100 yıl kutlamaları Cumhuriyetin ölümsüzlüğü adına karanlığa gömülen umutlarımızı sildi süpürdü. Gelelim konumuza ,Taşımalı eğitimle kapatılan bir ilkokul önünde köyün yaşlı insanları, kadın, erkek elele  ,gönül gönülle verip Atatürkün ölüm yıldönümünde, kendi hazırladıkları programla , 10 Kasımda Atatürkün ölüm yıldönümü adına ,okul önünde toplanarak Atalarını anmışlar. Dalgalanan Türk bayrağı ,Atasına sahip çıkan bu insanları gördükten sonra ben diyorumki ,Atatürk Cumhuriyeti öyle sağlam temeller üzerine oturtmuş ki ,onu bulunduğu yerden, yani Türk insanının büyük çoğunluğunun yüreğinden silip atmayı bir türlü beceremediler, beceremeyecekler. Yaşasın Cumhuriyet ,yaşasın Mustafa Kemal Atatürk.

ÖMER TAŞKIN ( HER EVELAZIM GOLÇÜ )

Ömer  Taşkın 1997 doğumlu bir golcü. Yaşı daha henüz kemale ermeden oynadığı takım ,giydiği forma bir hayli fazla . Sakaryaspor alt yapısından sonra Beşiktaş alt yapısınıda gören Ömer Taşkının golçü kimliği al benisi ön plana taşımış. Ömer’in Gol noktalarındaki üretkenliğine bakarak onu  Balda kalaycıda, Hendeksporda; Serdivan sporda  Bulvarsporda ,Hendek dereköysporda, Aşağı Kirazcasporda, Akova Barışsporda izleme şansı bulduk. Ömer taşkın Gecen yıl devre arasında kalaycıdan ayrılıp ,Bulvarspora oradan da  Karadeniz Ereğlispora transfer oldu. Bu takımda bir kaç maç oynayan Ömer taşkın, orada mutsuz olmuş olacak ki ,şimdilerde tekrar kendi iline dönüp ,Bal takımı Karasusporla sözleşme imzaladı. Bakalım bu kadar çok yer gezen, gol yollarındaki üretkenliği ile aranan santrafor özelliğine sahip Ömer ,Karasusporda  bu ünvanlının içini nasıl dolduracak? Takip edip göreceğiz.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!