Salı Sofrası ) Rüstemlere bahar mı geldi ?

featured

Rüstemlere bahar mı geldi ?

İsmail Ertekin gitti, Şaban Yıldırım geldi. Her kesimden bu değişime yıkama yağlama şeklinde destek var. İsmail Ertek’inin ikinci yarı performansı, futbolcularla olan sönmeye yüz tutmuş diyoloğu bahane edilerek yaşanan ayrılık için , gidene  çok çok teşekkür, gelene yeni umut yükleniyor. Oysa şöyle bir gerçek var, bu takımı İsmail Ertekin liderlik kürsüsüne taşırken bile bu şartlarda işimiz zor dediğinin ,bu takıma mümkünse takviye yapılsın dediğini ne çabuk unutuyoruz. Herkes gelen liderlikle bu takıma takviye yapmasak ta bu takım bizi şampiyonluğa taşır hayaline kulaç atanlar neredesiniz?. Çok kolay ,en kolay yol Ertekin havasını inancını kayb etti mazeretine sığınarak ,hemen kan değişimine gidelim diyerek onunla ayrılık yaşadınız. Gittiniz ,ne olacak ? Playoftan öte yol var mı?. Şaban Yıldırımla bir hava yakalarsınız ama ,Sakaryasporun sorunu Teknik adam sorunu ile örtülemez. Bu takımın ekonomik ve de yönetim sorunu da Rüstemlerde kapı eşiğinde duruyor. Umarım Yıldırımla birleşen yeşil Siyah futbol gönlümüz bir mardan daha yaşar. Yaşamazsa  var ya, seneye hem ekonomik, hem yönetim kaosu Rüstemlerde kol kola dans eder. İsmail Ertekin bu takımı lider yaptığı zamanda yazdım ,bu gün yine yazıyorum, mevcut oyuncu grubu ile  ,kulübesi zengin olmayan kulübesi ile Sakaryasporun işi zor. Yıldırımın elinde  okunmuş üflenmiş sihirli değnek mi var? Hadi bakalım yarın maç var ,hep berabere maça koşalım. Maça girerken de bilet alalım.

 

BALA ÇIKIŞ BAŞLIYOR ( ERENLER  EV SAHİBİ)

Süper ligde altı takım bu gün itibarıyla Erenlerde Bala çıkma yarışı içinde olacak. Gecen hafta kura çekiminde ASKF deydim. Her şey takımların istemine bağlı olarak gerçekleşti. Gerek ASKF Başkanı ,gerekse Futbol İl Temsilcisi altı takımın istemlerine karşı hoşgörülü davrandılar. Altı takımında topyekûn maçları Erenlerde oynama istemleri bazı çekincelere karşın kabul edildi. Bakalım Centilmenlik uyarısı  ,bakalım iyi niyet bu sahada ne kadar egemen olacak. Geçmişte şahit olduk, Erenlerde başlayan bala çıkma mücadelesi kısa bir süre sonra başka alanlara yayılmıştı. Bu kez bizi yanıltabileceklerimi acaba ? Bala çıkış heyecanı içine çegince koymak istemem ama yaşadıklarım ,gördüklerim beni böylesine ihtiyatlı konuşmaya itiyor. Bu duygular eşliğinde bu gün başlayacak olan Bala çıkış  heyecanı içinde futbolun egemen olması dileği ile katılımcı tüm takımlara ,seyredenlere başarılar dilçerim.

BELGESEL JESTİ

Sakaryasporun futboldaki geçmişi, mazisi uzun yıllara dayanan Atatürk stadının yıkılmadan önce çekilen belgeseli büyük ilgi görmüştü. Belgeselin gösteri mininde heyecan yarattığı ,bu olayı gündeme taşıyanların alkış aldığına tanıklık etti bu şehir. Çekimler anında ve de çekimler sonunda duygusallığın yaşandığı belgeselin gösterimlerinden elde edilen gelirinde Sakaryaspora bağışlanması bu işin güzelliğine farklı lezzet kattı. Belgeselin çekiminde emeği olanları, bu belgeselden elde edilen gelirin Sakaryaspora verilmesini ön plana taşıyanları alkışlayarak kutlamak isterim. Ah keşke Atatürk stadının  kale arkası  yıkılmasa ,ah keşke o bir anı olarak orada kalsa ,ah keşke  o kale arkasının önün farklı etkinliklere ev sahipliği yapsa.

HAKEM EVİNDEN MANZARALAR

VARAN 1 Sakarya hakemliği gecen hafta birbiri ardına güzel şeyler yaşadı. Yeni İHK ve dernek yönetiminin verdiği olumlu resim ilk semeresini verdi. Sakarya tarihinde ilk kez MHK nin kontrolünde olan Bölgesel seminer bizim eve konuk oldu. Organizasyon müthiş, gelen illerden alkış aldı. Dernek yönetiminin sergilediği ev sahibi performansı ,Seminer rüzgarı ,daha çok konuşulur yazılır.

VARAN ‘2   Hakem evinde mahkemelik gelişmenin içi fos çıktı. Yargı imzacıların dışarıdan destekli grubun hesaplarda usulsüzlük var diyerek kopardığı yaygaraya , itibar etmedi. İmzacıların değil ama bu işi imzaya dökülmesi adına tetikçilik yapanlar fena çuvalladılar. Özgür Aygün Başkanlığındaki Dernek yönetimi hesaplarda usulsüzlük ideasından berat ettiler. Geriye seçim isteği kaldı. Yargı bunu da iptal etse bile dernek yönetimi yaza doğru kendi istekleriyle seçime gidecekler. Kendilerini muhalif kanatın önderi görenlere bir derste bu yoldan verilir.

VARAN 3  Hakem Derneği yönetim kurulu sezon başı ispiyoncular tarafından MHK ye şikayet edildikten sonra  İHK üyeliğinden alınan Rıfkı Gökbulutu  onurlandırdı. Dernek yönetimi Hakem camiasında her kesim tarafından ( Bazı istisnalar hariç)sevilen, sayılan Rıfkı Gökbuluta Dernek Müdürü görevi vererek onu önere etti. dernek yönetimini bun ahde vefa kokan kararı için alkışlıyorum.

ALTINORDUDAN SONRA GS

Sporda alt yapılarda centilmence davranışların olması futbol ruhumu okşuyor. Kısa bir süre önce Alt yapıda örnek yürüyüş içinde olan Altınordulu bir oyuncunun yaptığı örnek davranışı sizinle paylaşmıştım. Altınordulu oyuncu verilen penaltının yanlış olduğunu kendine penaltılık bir yelme yapılmadığını maçın hakemine anlatsa da hakem kararından dönmez. O oyuncuda PEN altıyı auta atar. İzmir medeniyetin ve de yürekli Atatürk sevdalıların olduğu bir ilden gelen bu görüntüye alkış göndermiştim. Şimdi daha sıcak bir gelişme buna benzer şekilde karşımıza çıktı. İstanbulda U 16 larda GS, İstanbulspor maçında durum 1-0 GS lehine devam ederken maçın bayan hakemi penaltı kararı verir. Penaltıya maruz kalan GS genç oyuncu , hocam bu kararda bir yanlışlık var, arkadaşım bana penaltılık hareket yapmadı, yanlış gördünüz der. bu Hakem kararında ısrar edince Beknaz adlı oyuncu topu auta atar. Umarız bu ve buna  benzer olayların gelişimi ile geleceğin gençleri sağlıklı, sağduyulu bireyler olarak ülkemin her alanında kök salarlar. Doğru ,eğitimli yurtsever gençlere ihtiyacımız var.

DERSLİK ( DR KEREM BERKSOY)

Kerem Berksoy Karasuda seçimi kaybetti. Bana göre kazandı. Neden mi. ? Lütfen seçim sonrası kaleme aldıklarını dikkatle okuyun. Karasulu Hemşerilerim, 4 Ay geceli gündüzlü yoğun çalışmamız bu gerçekleşen seçimle ( Pazar) son bulmuştur. Bizlere bu yolda maddi manevi destek olan, emeklerini dualarını eksik etmeyen sizlere teşekkür ediyorum. Seçilen arkadaşımıza başarılar diliyorum. Her vatandaşa ,parti gözetmeksizin evşit davranmasını ,eşit hizmette bulunmasını ,Belediyeyi bu düştüğü durumdan daha iyi noktalara taşımasını temenni ediyorum. Karasulu Hemşerilerimden ricam Seçimin bittiğini unutmayın. Seçimde olan gerginlikler geride kaldı. Arkadaşlıklarınız, dostluklarınız, baki kalacaktır. Lütfen bunu aklınızdan çıkarmayın. Ben Op.Dr Kerem Berksoy, sizlere hizmet etmeye devam edeceğim. Teşekkürler Kerem Berksoy, teşekkürler. Biz bu olgunluğa uzağız ama ,hatırlattığın için teşekkür ederim. Belki bu anlamlı sözlerin içinden bazılarını alır cebine koyar. Türkiyenin senin ve senin gibi düşünen siyasetcilere ihtiyacı var. Bunu anladığımız ana hala ak hayaller peşinde koşan Sakarya’da kendine gelir.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!