Salı sofrası Kim Başkan olsun ?

featured

Salı sofrası

Kim Başkan olsun ?

Yeşil Siyah kongrenin ilk ayağında çoğunluk sağlanamadığı için İlkinde bu soru yanıtını bulmadı ama  dün itibarıyla bu soru yanıtını buldu. Biz sakaryasporda başkanlık yarışı için, Belediyeye sığınan değil, cebine güvenen, şehrin içindeki kaynaklara değil kendine güvenen Başkan gelsin demiştik. Geldi mi? Önümüze gelecek isme bakarak  bu düşüncenin içini dolduracağız. Gerek Cumhur genç, gerekse Uğur Akkuş sandık kurulmadan önce projelerini ortaya koydular. Hatta benim cebimde para var diyen Uğur Akkuş bunun nişanesi olarak tüm gazetelerin spor sayfalarını komple kapatarak yeşil siyah projelerini spor kamuoyu ile paylaştı. Bakalım dün itibarıyla sandıktan çıktımı ? Kim Başkan olursa olsun ,sakaryasporun yeniden sil baştan kurulacak kadro yatırımı geçmişten ders alınarak yapılmalı. Sakaryasporun var olan kaynakları iyi kullanılmalı. Bu lige göre takım kurulurken, bu ligi iyi bilen iyi bir teknik adam takımın başına getirilmeli. geldi mi ?  Bu gün itibarıyla yeni yönetim tez elden önce teknik adam, sonrada oyuncu tespitlerini ,yeşil siyah futbol cebinden çıkartıp icraata geçmeli.  Kim gelirse gelsin veya kim gelmişse gelsin, işleri zor. Umarım bu zorluğu aşacak olanların, ceplerinde  futbol  birikimleri, ve bu işe yatkın kadroları vardır.

Akkuş salladı yıkamadı

İsterseniz kafa kafaya gecen kongreye şöyle bir  başlık atalım , Bu kongre yenilenir mi?  693 imzalı oy var, sandıktan çıkan oyla örtüşmüyor.  Fazladan on oy var.  4 Oy farkla ipi Cumhur Genç göğüsledi ama, acaba itiraz halinde ne olur? İtiraz halinde Madde 19 devreye girer. Bu madde ne diyor? Seçim sandık kurulu üyeleri tarafından oy verme yerinde bulunanların gözü önünde açılır çıkan zarflar sayılarak tutanağa yazılır. Sandıktan çıkan bütün zarflar ,tek tek kontrol  edilir. Kullanılan oyların oy veren seçmen sayısından fazla çıktığı takdirde, seçim sandık kurulu Başkanı, kalan zarflar arasından fazlayı karşılayacak şekilde, gelişi güzel çekerek ayırır. Ayrılan zarflar sayısı tutanağa geçirilir ve bu zarflar yakılmak suretiyle yok edilir. Bundan sonra geçerli zarflar sayılarak sandığa konur ve ara verilmeksizin alenen tasnif başlar. Seçimle ilgili madde oy tasnif işlemi için böyle diyor ama  Mevcut Divan  bu  süreçte karşılarına çıkan  oy tasnif işlemini iyi yönetemeyerek , bize göre  seçimi topal bırakmıştır. O kazanır bu kazanır ,biz işin orasında burasında değiliz. Ama görülen bir gerçek var ,Uğur Akkuş ,Büyükşehir destekli  rakibi ile beraber  yeşil siyah  sandığı salladı ama , yıkamadı. Bu gün için Cumhur Gencin Başkanlığı pamuk ipliğine bağlı olarak Rüstemlere taşındı. Bize ona  Sakaryaspor adına başarılar dilemek düşer. Bizde öyle yapıyoruz Başarılar Genç Başkan. Umarım geçmişte yaşanmalardan gereken dersi alarak işe koyulursun. Hadi bakalım kolay gelsin.

BURAK BEKAROĞLU  SÜPER OLDU

Burak Bekaroğlu Sakaryaspor alt yapısında yetişip futbolunu yukarıya taşıyan  yeşil siyah bir genç. Sakaryasporda oynadığı gençlik yıllarında çıkışa gecen ancak bu çıkışı taçlandırmada geç kalınca  ,Boluspora sudan ucuz anlaşma ile gitmek zorunda kalan Burak Bekaroğlu  ,Boluda gecen iki yılın ardından  futbolunu Süper lige taşıdı.  Bekaroğlu Burak kendine uzatılan Kırmızı Siyah Süper forma içinde bu şansı iyi değerlendirmeli. Onun futbolu adına kefil olanları mahcup etmemek ,Süper ligte  çıkış yaparak  yıllardır emek verdiği futbol anlayışında çıtayı dehada süper yere taşımak adına dünden daha iyi çalışması gerektiğini, futbol cebine yerleştirmeli.

ERGEZENE ONURSAL PAYE

Harmanlıksporda  tam 25 yıl sonra  efsane başkan ,Yeşil Beyaz  başkanlık koltuğunda  çeyrek aşırı deviren Metin Ergenen  Başkanlık koltuğunu İsmail Yağlara teslim etti. Yeni Yönetim eski Başkanlarının resmini ,yeni yönetim kurulundan oluşan tablonun üstüne ,onursal Başkan olarak resmini koyarak Metin Ergezeni yaşarken, ölümsüzleştirdi. Sade bir kongrenin içinde esen duygusal anların, kulübe hizmetleri geçenlere verilen yeşil Beyaz tablolarla süslendiği  kongrede ,Harmanlıkspor yönetiminin gecen yıllara oranla daha  gençleşen resmi , geleceğe taşınan  yeni umuttun izlerini harmanlık lokalinin futbol kokan  yeni sayfası içine yerleştirdi. Metin Ergezen Amatör futbola Harmanlıkta hizmet verdi ama  Yeşil Beyazlı takımdaki  futbola hizmet düşüncesi ,Sakarya’da bir çok kesimden, örnek   Amatör sevgi alkışı aldı. Metin Ergezen koltuğu bıraktı ama, yeşil Beyaz futbol aşkını bırakmadı.  Sonuçta o artık yeşil Beyaz futbol evinin onursal katına taşındı.

LİYON  BİZİM ÇOÇUKLARA TAKTI

Fransa’nın araştırmacı futbol pazarı Türkiye’de gezmeye ,Türkiye’deki gelecek vaade eden isimleri transfer kıskacına almaya devam ediyor.   Burak Bekaroğlu, Zeki ve Yusuf Yazıcının beraber oynadığı Lillenin Paris Sangermainin elinden Fransa şampiyonluğunu kapması sonrası Fransa’daki futbol pazarını cazip hale getirdi. Şimdide Liyon devreye girdi Fransız ekibi Kayserinin genç ,gelecek vaad eden kalecisi Doğana 35 milyon( 3,5 Milyon Euro ) teklif etmiş. Bana göre  bir futbolcu değerini bulduğu an elden çıkartılmalı da  Fransız Liyonun  bu teklifi az. Çıkın çıkın beyler. Bu çocuk benim paramla en az 5 Milyon EURO eder . Bu arada söz  Liyondan açılmışken Avrupa pazarında  Alman Leipzig in Altınordu’nun genç yeteneği Enis Destana  talip olduğunu, Altınordu’nun 3 Milyon EURO artı olası ikinci satıştan da yüzde 30 pay talep ettiği spor sayfalarına düştü. Bitmedi Lilleninde FB nin genç yeteneği Ardayı da transfer radarına aldığı haberleri sarı lacivertli tesislere kadar uzandı.

Ne diyelim ,gençlerimizin dışarıda karşılığının olması futbolumuz adına ,kulüplerimiz adına sevindirici bir gelişme olarak bir kenara not edilmeli.

CÜNEYT ÇAKIR TARİHE GEÇTİ

Türkiye’nin son yıllarda Avrupa piyasasında önemli maçlar yöneten ,Avrupa ve Dünya kupasında  ülkemizin hakem değeri olan Cüneyt Çakır ,tarihe geçti. Türkiye’de  yönetimleri tartışılan ,avrupada farklı düdükler çaldığı iddia edilen Çüneyt çakır, kim ne derse desin Hakem olarak Türkiye’nin dünyaya sunduğu bir hakem marka değeridir. Onun yakaladığı bu ivmeyi kim yakalar ,nasıl yakalar bilemem ,ancak bu bana ait bir tespit , uzun süre onun bırakacağı boşluk,  doldurulamaz gibi geliyor bana. Cüneyt çakır halen oynanmakta olsan 2020 Avrupa kupası maçlarında Portekiz ,Macaristan maçında düdük çalarak ,üç farklı Avrupa kupasında  düdük çalan 4 Hakemden biri olarak tarihe geçti. Yerine bir başka hakem koyabilir miyiz bilemem , Çüneyt çakırla beraber  bu ünvanlı İsviçreli Anders  Frisk ,Danimarkalı  Kim Milton Nielsen,Hollandalı Bjom Kulperste  bu dört hakemden biri oldu. Cüneyt çakırların değerini bilmek gerek. Cüneyt Çakırda Avrupa’da başka ,Türkiyede başka  iması edilen hakem formasına da daha sıkı sıkıya sarılmalıdır. : Çünkü hakemlikte nüfus kağıda eskime sürecine girdi. Bu arada organizasyonda Çuneyt çakıra ikinci maçta verildi. Avusturya –Ukrayna  maçında düdük çalacak olan Cüneyt çakıra bizim sofradan şans dileği iletiyorum

BAYRAM BEKTAŞ OLAYI

Bayram Bektaş geleceği olabilecek teknik adam olarak sezon başı Kayserisporda topbaşı yaptı. Sarı Kırmızılı ekipte gitmeli alınan sonuçlar sonrası ,yolları ayrılan Bayram Bektaş, hemen Milli Takımda Şenol Güneşin yanında forma buldu. Bu iş nasıl oluyor ? Milli takımdan ayrılıp ,Kayseri’ye veya başka bir takıma gideceksin, oralardan ayrılınca tekrar  kapağı Milli takıma atacaksın. Bu arkadaş bulunmaz hint kumaşımı be. Yok ,yok Türkiye’yi saran liyakatsizlik, futbolda da  her evi sardı. Sanırım adamı olan her alanda olduğu gibi, futbolda da kolay forma buluyor. Böyle olancada ,ne ülkemiz nede  futbolda bir türlü gereken istikrar sağlanamıyor. Sonra  feryat ediyoruz, Türk milli takımı Avrupa şampiyonasında  neden başarısız. Liyakat olmazsa ,hak eden hak ettikleri makamlara gelmezse  daha çok feryat ederiz. Bu arada bir konuya daha parmak basalım ,son olarak yenildiğimiz Gallerlin Teknik sorumlusunun yıllık kazancı , 330 Milyon EURO,Şenol Güneşin TFF den aldığı yıllık ücret ise 3 Milyon  200 bin EURO. Allah’ını severseniz dudak uçurtan bu rakamı   Şenol Güneş ne kadar hakkediyor.?  Bu transfer ücreti Avrupa’da ,Dünyada hiçbir ülkede yok. Yazık çok yazık.  Bu ülkenin kaynakları  bu güne bu kadar çarçur edilmemişti. Bu düzene isyanım var. Bu düzen her yönüyle sil baştan yenilenmeli. Hak edenin hak ettiğini aldığı Türkiye’yle buluşmak dileği ile bu konumunda üstünü örtüyorum demeden Şenol Güneşin istifa haberleri  etrafa yayılmaya başladı. Ben TFF hesap veririm diyen Şenol Güneş bakalım  ne şekilde yola devam edecek.

BURSA TRANSFERİ ACARSA ?
Bursaspor TFF birinci liginde zorunluluktan dolayı alt yapı oyuncularıyla verdiği mücadelesinden dolayı Altınordu ile beraber futbol alkışını her kesimden almıştı. Sanırım Bursaya taşınan bu futbol alkışını geri alacağız. Gecen yılki oyuncu grubundan bir çok oyuncu başta Avrupa olmak üzere Türkiye içi takımlarının transferde rüyasını süslerken bakın Bursaspor’da yeni yönetim neyin peşine düşmüş. Transfer yasağını kaldırmak üzere olan Yeşil Beyazlı yönetim gecen yıl takımı çalıştıran teknik sorumlusu ile tekrar nikah tazeleyince ,ona sormuşlar iddalı kadro yapılaşması için ne istersin, yanıta bakarmışsınız ,tam yedi nokta transfer istemiş. Buyrun buradan yakın. Demek ki Bursaspordaki alt yapı rüzgarı ,Altınordu gibi değil yalancı bir futbol baharıymış. Ne diyelim geç. Misten ders almayanlara söyleyecek sözümüz yok.

HOLLANDA TAHTININ VARİSİNİN YAPTIĞINA BAKARMISINIZ

Hamza Demirci hocam ,Orhan Oscardan alıntı yaparak, sayfasına bir önemli konuyu taşımış. Bu günle, bizim yaşadığımız ülkede günün şartları ile  hiç uyuşmasa da ,siz bu konudane düşünürseniz düşünün ,ama lütfen  bunu okuduktan sonra başınızı taşlara vurmayın. Tabi bu yakıştırmam halen başı olanlardan tarafından sorgulanacak. Başı şeklen olanların, bu nu sorgulayacaklarını sanmıyorum. Hollanda tahtının varisi ,17 yaşındaki Prenses catharina Amelia, yıllık 1,5 Milyon Euro ödenek hakkından ferakat etmiş. Neden etmiş? Karşılığında bir şey yapmadığım parayı almak, rahatsız edici diyerek bu parayı red etmiş. Bunlar Müslüman değil, bunlar Hristiyan  öylemi?  Sadece Müslüman olmak la ahlaklı olmak ,doğru olmak yetmiyor. Önce doğru eğitim almak  ,doğru insan olmak içinde ,doğru din eğitimi almak gerek.  Bu konuda Hristiyan olmak ,Müslüman olmak çok fazla önem arzetmiyor. Bakın bakalım bu gün ki Türkiye manzarasında sözde Müslüman olarak biz bu işin neresindeyiz. Hadi size iyi salılar. Efendem benden bu haftalıkta bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!