Salı sofrası ) Kazanmak önemliydi

featured

Salı sofrası

Kazanmak önemliydi

Sakaryaspor Velimeşe vurgundan sonra  ,bu yenilginin üstünü örtmek ,taraftarla bütünleşmek adına 1 tl karşılığı tribünlere jest çıkarması yaptı. İtibar gördü mü? Bana sorarsanız taraftar hala bu takıma güvenmiyor. Bu nedenle 1 tl ye bile tribünler tam dolmadı. Bunlar maç üstü düşünceler, gelelim maçın içinden çıkan sonuca  Sakaryaspor kazanması gereken bir maçı kazandı. Rakibe çok fazla pozisyon vermeden daha fazla pozisyon üreterek( Özellikle rakip on kişi kaldıktan sonra ) üç puanı Berk İsmail’in attığı golle üç puanı kazanmayı başardı. Velimeşe faciasından sonra bu maçı kazanmak önemliydi, kazandık. Bu galibiyet ileriye neler taşıyacak ? Bekleyip göreceğiz. Çünkü takımın oyuncu değerleri yine yerle bir oldu. Böyle bir yapının içinden sorunsuz çıkmak çok zor. Elazığ tam dişimize göreydi, saha içinden kaza çıkmadı. Kim ne derse desin bu takımın yine kanatları bir garip. Bu Abdülaziz’le mi ayaklanacağız? Sezon başından beri bekliyoruz. Böylesine beceriksiz bir kanat oyuncuyla işimiz çok zor. Sonuç şaban Yıldırımın maç sonu açıklamasına katılıyorum, rakip kim olursa olsun yeri ne olursa olsun telafisi olmayan haftaların içinden kazanarak çıkmak önemlidir. Bu nedenle bu galibiyet kazanmaya ihtiyacı olan Sakaryaspor adına moral veren, umut veren sonuç olarak geride kalmıştır.

BU İŞİN OKULU YOK

Sakaryaspor mevcut Başkanının heyecanlı yapısının içinden bazen doğru tespitlerde çıkabiliyor. Genç Cumhur Başkan Velimeşe maçında yaşanan skor,göğüsteki sacma Kiralık afişinin  yarattığı etki ile verdiği beyanların yanlışlığına parmak basarak, bu işin okulu yok demiş. Evet bu işin ve de öğrenmenin yaşı yok. hata insanlara mahsustur, insanın olduğu yerde doğrularda olacaktır, yanlışlarda, önemli olan yaşadığın yanlışa bir daha düşmemektir. Cumhur Gence bu yoldan hareketle hatırlatmak isterim, takımın içini yine tıka basa doldururken, sezon sonu yine TFF dosyaları ,yine transfer yasağı Yeşil Siyahlı kapıya asılmasın. Eğer yine bu sıkıntı kapıya dayanırsa özrünüz kabul görmez. Siz bu işin içinde taaaaaaaaaaa Gürses zamanından beri varsınız. İbrahim Nalbanta kendini ispatlama şansı vermeyenler bunu bir kenara not edin.

BU YARA DAHA ÇOK DEŞİLİR

Sakaryasporun İbrahim Nalbant döneminde yaşadığı üç puan silinme cezası ,Velimeşe faciası sonrası  bu sefer siyasilerin diline dolandı. Yönetim Siyasilerin bu konudaki yaklaşımına destek çıktı. Eyvallah. Doğru olanı yaptılar. Ancak bu konuyu dillendirirken takvim yapraklarını geriye çevirmeyi bırakında kim nerede hata yaptı, Sakaryaspor yönetimlerinde mi bir hata var, yoksa çalışanlarda mı ? Yaşar Zımbada bu konuda konuşması gereken önemli bir isim .Bu muhterem . Rüstemlerde  bazı çalışanları bu iddialar eşliğinde görevden almıştı. Aynı zamanda ASKF Başkanı olan Yaşar Zımba, TFF nezdinde Nalbant yönetiminin ağır topu olarak  bu konuyu bizzat araştırmıştı. Araştırmaların sonunda ne buldu, ne gibi bulgular ortaya çıktı. Yaşar Zımba açıklısında spor kamuoyunda bilgi sahibi olsun. Bir şey bilipte konuşmamak ,bu işin vebalini dehada artırır.

BEKTAŞ YAKIŞANI YAPMIŞ, SIRA ASKFDE

Sakaryasporun takıma gelir getirici projesi eşliğinde satışa çıkan formalar için Sakarya Amatör futbolcular derneği kayıtsız kalmamış. Başkan Ömer Bektaş bu  kampanyaya katılarak eski bir Sakaryaspor yöneticisi bir spor adamı olarak yakışanı yapmıştır. Bu konuda biz  gecen dönemin Sakaryaspor yönetiminin en etkili ismi olan ASKF Başkanı yaşar Zımbanın da forma satış kampanyasına el vermesini bekliyoruz. Söz konusu Sakaryaspor ise bazı içsel hesaplar rafa kalkmalı diye düşünüyorum. ASKF önemli bir sivil toplum örgütü, bu süreçte bu işe el vermek, o sivil toplum örgütü içinde olanlara artı yazar.

DOLDUR BOŞALT OLMASIN

Sakaryaspor yönetimi Velimeşe hezimetinden sonra transferde dur durak bilmiyor. Şampiyonluk inadı uğruna yine takımın içi yeni isimlerle dolduruluyor. Dış transferdeki bu hareketlilik içerden bazı futbolcularla yol ayırımı bilgisi ile spor kamuoyunda dolaşıyor. Umarız yapılan transferlerde kan uyuşmazlığı yaşanmaz, umarız  Sakaryasporun paraları heba olmaz, umarım  tıka basa transferler sonucu oluşabilecek TFF dosyaları kabarmaz. TFF durmadan uyarıyor, hovardaca transfer dönemleri, hesapsız kitapsız harcama devri bitti diyor ,biz durmadan transfer yapıyoruz. İnşallah sezon sonu Transfer yasağı ile boğulmayız. İlla şampiyonluk diğerek bir inat uğruna inşallah Sakarya sporumuzun geleceği kararmaz. Bakın hesapsız kitapsız harcamalarla boğuşan koskoca Beşiktaş transfer yapamıyor. Kıssadan hisse hatırlatayım dedim.

DOĞRU KARAR

Sakaryasporun alt yapı menşeli oyuncusu Hacı Ömer Doğruda takımdan ayrılmış. Doğru bir ayrılık. Bu çocuk Yeşil Siyah forma altında bir türlü gerekli çıkışı, gerekli sevgiyi bulmayan bir değer. Sıkışık anlarda elde tutulan eiden çıkarılmayan Hacı Ömer Doğru, mevcut yönetimin takımı yeniden dizayn etme operasyonlarının ardından, Kırklarelispora kiralık olarak verilmiş(Tabusu verildiyse biri düzeltsin). İki taraf adınada doğru ve de hayırlı ayrılık bunun adı. Umarım Hacı Ömer Doğrunun Sakaryasporda parlamayan yıldızı Kırklarelisporda parlar. Hacı Ömer Doğru ve Sakaryaspor birbirlerine olan sevgilerinden ötürü, bayağı zaman kaybı yaşadılar.

SÖZDE YILDIZLAR ( PROFOSYENEL NUMARALAR)

Süper ligi seyrediyorsunuz. Sözde yıldızlar hemen hemen her hava topu, yerden müdahalelerde sanki ölmüşçesine kendilerini açı içinde yerlere atıyorlar. Birde buna hava topunda, ikili mücadelelerde her el hareketi içinde olanım pozisyonlara çıkan sarı ,çıkan faul kararları  eklenince hemen bu pozisyonlardan beslenen spor kanalları devreye giriyor. Ben yorumculara bakmıyorum, onları yakından tanıdığım için kendi bildiğimle yetiniyorum. Gecen hafta Uğur Meleke Hürriyetteki köşesinde bu konuya değinmiş. Meleke diyor ki Sportif sahtekarlara ,Profesyonel hırsızlara  geçit vermeyin diyor. Her ikili mücadelede kendini yere atan oyuncular teşhir edilsin derken bu konuda Varda ve saha içinde görev yapan hakemlerinde bu tür pozisyonları çok iyi yorumlasınlar diye de kendine ait bir düşünceyi okurlarıyla paylaşmış. Bizde her şeyi sü istimal etmeyen yatkın oyuncu sayısı bir hayli fazla, nedenmi? Buna müsait bir ülkede top oynuyorlarda ondan. Gitsinler bakalım bizim ligteki yatma ,feryat etme seanslarını ,İngilterede ,Almanyada  vizyona koysunlar. Uğur Melekeye katılıyorum artık yere yatmalar, sakatlık numaralı çok çan sıkmaya başladı. Futbolun lezzeti tadı kaçıyor bu nedenle.

KALAYCI HAVASI

Bu sezon ilk kez Bal ligi maçı izledim. Sezon başı futbol karnelerinin içine bakınca boş olduğunu düşündüğüm bu lige, hep uzaktan baktım. Bu kez ikinci yarı başlarken Kalaycıya gittim. keşke gitmeseydim, gördüğüm manzara hiçte iç açıçı değil. Kalaycı takımı yine yenilemiş. Öne geçtikleri Tavşanlı maçında ilk yarıda arayı açacak çok pozisyon buldular ama atamadılar. Atamayınca Konuk takım bulduklarını attı ve maçı kazandı. kalaycı çok transfer yapmış. Eyvallah. Ama çok transferle ,sil baştan yeni bir takım, birden futbol çıkışına koşamaz. Kalaycı eğer zaman bulursa, takım olmak adına etkili hamleler yapabilirse ,Pamukova ile düşmemek adına bir yarışın içine girebilir. Ama benim futbol notum, bu halleriyle  Balda kalmak adına bayağı değil, çok zorlanırlar.

AKYAZILI HAKEMLER

Sportif 54 bana ve Ömer sarıcaya birileri bir not iletmiş ,sapanca Gençlik’in maçlarını hep Akyazılı hakemler mi yönetecek ?  Bunu bana sormuşlar. Yanıtlıyayım, Levent Gümüş dere bu ilin ileriye koşmaya aday hakemidir. Bu çocuğun Sapanca gibi hedefe koşan bir takımın maçını yönetmesi için nereli olması gerekir? Bırakın bu Sapancalı, Akyazılı Hakem çekiştirmesini. Soruyorum bu zatı muhteremlere Sapanca’nın han ki maçta hakemlerden canı yandı? yanmaz çünkü hem maçlarında hakem hataları yaşanmıyor, hem de Sapanca iyinin ötesi çok iyi takım. İyi takımın maçını o yönetmiş bu yönetmiş farketmez. Sizin işiniz o hakem bu hakem değil, sizin işiniz Hakem camiası içine bu yoldan fitne fesat sokmak. Bakın Atilla Karaoğlan  tam yol FİFA hakemliğine koşuyor. Bu çocuk Erenlerde Sapanca’nın maçını yönetti. Ne oldu ? Sapanca kazandı. Kazandı çünkü Sapanca o gün rakibinden çok daha iyi oynadı. Tabi Karaoğlan’da iyi maç yönetti.  Bakın perde arkası güçler, hakemlikte İlçeler arası rekabetin ayağı keşke ,Akyazı ,Keşke Sapanca dışına çıksa. Keşke Pamukovadan ,keşke Karasudan ,keşke bu ilin tüm ilçelerinden hakemler bu işin içine girse de rekabet artsın. Rekabetin olduğu hakem evinde başarı çıtasının yükseleceğini bilenlerdenim. Öküz altında buza aramayı bırakın ,Akyazılı ,Sapancalı hakem ayrıştırması yapmayın. Ben size bir şey diyeyim mi beyler, Merkez hakemliği bitti. Merkezden yükseklere hakem çıkartamıyoruz. Öyleyse başarılı olan ,işini gereği gibi raconuna göre yapanların, nüfus kağıdında bulunduğu ,ikamet ettiği  ilçesine falan bakmayın, siz bakın Sakarya hakemliği nereye koşuyor. Önümüzde ki hafta elimde Var hakem bilgileri var . O konu dada yazacaklarım olacak .Efendim bu haftalıktan benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!