Salı Sofrası Kassango çok kaçırdı, Cihan kurtardı

featured

Salı Sofrası

Kassango  çok kaçırdı, Cihan kurtardı

Sakaryaspor bu lig için yetersiz, cebinde transfer yasağı olan Alta’yı yenerken ,maçın hikayesi içine bir çok başlık koymak mümkün. Önce kassangodan başlayalım. Doksan dakikanın içeresinde  o kadar çok pozisyon bulmasına karşın, bazen kaleciye ,bazen savunmaya bezende kendi beceriksizliği ile saçını başını yolması  tabelaya günün, şansız , beceriksiz golcüsü olarak yansıdı. karşı tarafta bir  Paıxoa ( Paşo olarak söyleniyor) var, bu liglerin golcüsü 38 yaşında iki kez kafaya çıktı, birini attı, bir diğerini de tam kritik anda Cihan sakatlanma pahasına kurtardı. Bu golcü nedense Sakaryaspor maçlarını boş geçmiyor. Az daha başımızı yakan adam olacaktı.  kassangodan sonra gelin Cihana bir paragraf açalım. kalecimizin Allah’ı var ,iyi oynuyor. Pazar günüde mutlak golü kurtardı, maç 1-1 de kaldı. Devamında Ali Gümüşün asistinde Murat golü attı, maç koptu. Dedim ya bu maçın içinden daha çok hikaye çıkar. Kırmızı kart gören Tuncay Şanlı durum 1-1 geldikten sonra, yavaş, yavaş havasına suyuna alıştığı oyuncu grubu içinden, yaptığı hamlelerle ,maçın kopmasına  yön veren adam oldu. Burak ,Murat Akpınar ve Rotmanı ,yorulan Altay önünde sahaya sürerek ,takıma enerji yükledi. Girenlerden Ali kesti, Murat golü attı. Bu anlatım eşliğinde yapılan değişimlerin takıma katkı sunduğu kendiliğinden ortaya çıkıyor. Sakaryaspor özellikle ikinci yarısında daha etkili olduğu , çok pozisyon ürettiği maçta puan kaybı yaşaydı, inanın çok yazık olurdu. Bu arada Altayın da yüreğimizi hoplatan pozisyonların içinde olduğuna dikkat çekelimde ,onların da hakkını teslim edelim. Bazen zorlandığım bir oyunun içinden sağ çıkarak  ,Yeşil siyah yüklenişe nyeni hesaplar ekledik. . Rossinin asistinde beraberlik golünü atan,ilk kez golle tanışan Del Vallenin yükselen oyun iştahının da hakkını verelim , bu Altay galibiyetini de çok fazla büyütmeden önümüze bakalım.

KÜÇÜK KÖY HİKAYESİ

Bu sezon Süper Amatör kümenin tadı tuzu yok. Tuzu kuru olanlar için sorun yok ama, elde avuçta olmayanlar ne yapsın? Ne yapacaklar kestirme yoldan, careyi bulundukları ligten, maaliyeti yüksek olan futbol evinden ayrılmakta buluyorlar. Mesela bir Kızılcıkspor vardı, havalı bir şekilde Süper amatör kümeye çıkış şenliği yaşadılar o kadar. Bu ligin havasına suyuna bir baktılar ki ,oradan su içmek, yol almak çok zor, geldikleri yerden anında çark ettiler. Adama demezler mi, arkadaş madem hayalinde Süper Amatör küme vardı, neden bir tatına bakmadın. Nam olsun kar olsun diyerek bu işte zaman öldürenler var. Sizin anlayacağınız  ,küçük köyün üstüne büyük hayaller yükleyemezsiniz. Hendek dereköye bakın, inat ettiler bala çıktılar, çıktıkları gibi düştüler .Geldikleri yere ,Süper Amatör kümeye dönüş bileti aldıktan sonra elde avuçta kalmayınca ,Balın ekonomik hasarı altında ezilince ,Süper Amatör kümede bile yol alamadılar. 2023 Her şey çok güzel olacak diyenlerin( Her şey eskisinden çok daha kötü oldu)  Ülkenin başına sardığı ekonomik çıkmazın, Amatör dünyaya yansımasıdır bu örnekler.

ALMANYA DA STADLAR FULMUŞ

Gecen pazar Tv 8,5 da Bay Rıdvan Dilmeni dinliyorum, Türkiye liglerindeki seyreden düşüşünün karşısına, Almanya’yı, İngiltere’yi, İspanyayı , Belçika’yı koymuş  kıyaslama yapıyor. Şuan Süper ligte oynayan İstanbulsporun ve karagümrükün ,Pendiksporun maçlarını izleyenlerin sayıları bini bile bulmuyormuş. Karagümrük maçını 655 kişi izliyormuş. Karagümrük kendi evinde oynasa bundan çok daha fazla seyreden tribüne gelir diyen Rıdvan efendiye hatırlatmak gerek, bizi kıskanan Almanya’da ,bir ve ikinci liglerdet tribünler neden ful çekiyor acaba ? Çinlik yapıp, ülkenin ekonomik gerçeğine, tarafı olduğu iktidarı hırpalamamak adına , sadece Süper ligin seyirci azlığından dem vuruyor. O söyleyemedi, ben söyleyeyim, izniniz olursa . Bay Şeytan Rıdvan ,Almanya’nın Ekonomisi ile senin ekonomin bir mi? İngiltereyle , Belcika ile bir mi, Fransa’yla bir mi? Arkadaş, paramı var millette de staddan stada koşsun. Bak bay Rıdvan biz bir zamanlar  oranın adı Eski Türkiyeydi, sizleri izlemek adına atlardık Sakarya trenine, İstanbula  Beşiktaş ,Fener, Galatasaray ,Fener maçlarına giderdik. Eh birde galata köprüsünün altında balık ,bira ,değmeyin keyfimize derdik. Şimdi bırak İstanbul’a gitmeyi, bırak maça gitmeyi  evden dışarı zor çıkıyoruz. Hayal oldu o günler, hayal.  Bak Sakaryasporun bile tribünleri sinek avlıyor. Son Adana maçını yaklaşık 3.500 biletli seyirci izlemiş. Taraftar bağırıyor, arkadaş biletler bu kadar pahalı olursa İlçelerden , Sakaryaspor maçına taraftar nasıl gelir? Bay Rıdvan seyreden azlığı için seyretmeyenleri, eski ilgisini tribünlerden esirgemek zorunda kalanları değil,ülke ekonomisi tarihinin en karanlık merkezine taşıyan beceriksiz iktidarı uyarsan da bizde seni can kulağı ile dinlesek.

İSMAİL KÖPRÜLÜOĞLU VECUMHURİYRT

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kara propagandaya rağmen Cumhuriyet aşığı kitleler tarafından muhteşem şölenlerle kutlandı. Stadlar, caddeler , evler, iş yelerleri  Cumhuriyet ve Atatürk sevdası yüreklerce inadına daha çoşkulu kutlandı. Köfteci İsmail ,İsmail Köprülü oğlu bu şehrin yeşil Siyah futbol aşığı renk olarak aramızdan ayrılalı çok oldu. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Köfteci İsmail patenti ile Cumhuriyetin 100 yıl kutlamaları için basılan afişleri görünce, rahmetli İsmail Köprülüoğlu geldi aklıma . Köfteci İsmaillin 1928 dayanan geçmişinde şuan bayrak Yavuz Köprülüoğlunda. Kuşaktan kuşağa gelen lezzet ,yarın larda bu sefer torunlara geçecek. Çünkü temel sağlam, temelde köftenin lezzeti var. Cumhuriyeti görmüş kuşaktan gelen Köfteci İsmail ve çocuklarının Cumhuriyete bağlılıklarını sevdim. Şimdi İsmail’in köftesi bana dahada lezzetli gelmeye başladı. Cumhuriyetten beslenen bir aileni Cumhuriyete ,Atatürke sahip çıkmasını Cumhuriyetin 100 yıl kutlamaları eşliğinde Köprülüoğlu ailesine gönderiyorum.

YENİ ANTRENÖR ÜÇRETLERİ

TFF nin yeni uygulamaya koyduğu yeni çalıştırıcı belgelerinin karşılığındaki rakamlar katlanarak yol almış. Yukarısını boş verin, onlar geçmişte ve bugün çok kazanalar için cerez parası. Biz bakalım alt tarafa .Bir  C Amatör belgenin karşısında 15 bin tl yazıyor. Sosyal medyadan gelen tepkilere bakıyorum ,her kesimden feryat var. Ancak Tüfad Sakarya şubesi başkanının bu olaya yaklaşımı farklı, diyor ki Halk eğitimden alınan çalıştırıcı ücretlerine bakın ,bu parayı verseler de kazanıyorlar demeye getiriyor. Bende Bay başkana sormak isterim, Halk Eğitim merkezlerinde iş bulanlar han ki kesimi temsil ediyorlar.? İş bulamayanlar ne yapacaklar bay Başkan ? Nereden bakarsanız bakın TFF ve Tüfad işbirliği ile belirlenen fiyatlar, alt kategorilerde antrenörlük yapma eğiliminde olanlara zorluk çıkartır. Ben Tüf addan bu konuda şunu beklerdim ,alt kategorilerde bu işi amatörce yapanlara daha insaflı davranmak adına TFF kapısını çalsın. Olur mu, tabi ki olmaz ,körler sağırlar birbirini ağırlar misali yaşıyor, sporun merkezindeki kurumlar.

MİLLİ SEVİNÇ

2023 geride kalırken biz sporda neleri hatırlayacağız? Bireysel sporlarda tabi ki bazı başarılar var, onları unutmuyoruz. Ancak biz takım sporlarında Bayanlarımızın   Avrupa’yı ve Dünyayı sarsan şampiyonluklar almasının yansıra ,bunun üstüne birde Olimpiyat vizesini alması ,File üstüne konan en büyük sportif ödüldür. Biz o günlerde büyük coşku yaşamıştık. Rüya gibi günlerdi, o günler., Devam edelim, Kuntzun gidip Montellanın gelişi ile birlikte Avrupa şampiyonasına giden yolda  önce Hırvatistanı, sonra Letonyayı yenerek ,Almanya vizesi alan Milli takımıza da bir alkış göndermek isteriz. Milli takımız daha önce buna benzer başarılar yaşadığı için, bu şampiyonluk için seviniyoruz da, destan yazmaya gerek olmadığını düşünüyor

HERKES RÜTBESİNİ BİLECEK (KOREOGRAFİ)

Cumhuriyetin 100 yılı kutlamaları öncesinde GS,BJK derbisinde sarı Kırmızılı tribünlerin ortaya koyduğu Koreografiden etrafa yayılan pozitif enerji ,Atatürk ce Cumhuriyet sevgisinin ne kadar ölümsüz olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Ne Cumhuriyet ölür, nede Atatürk. karanlık dünyaları içinde bunu hayal edenler hiç boşuna umutlanmasınlar. Bakın GS,BJK derbisinde tribünleri süsleyen Koreografiden ortaya sacılan başlıklar. HERKES RÜTBESİNİ BİLECEK, SELAM DUR. CUMHURİYETİ BİZ KURDUK. Yayıncı kuruluş bu koreografiler açılırken yayını kesmedi. Bizde o anları tüylerimiz diken diken izledik. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk  29 Ekim Cumhuriyet .

TAŞKIN İŞ BULDU

Taner Taşkın bizden ayrıldıktan kısa süre sonra iş buldu. Sakaryaspordan biletinin kesilmesine neden olan Bandırmaspor, gecen haftaki yenilgiden sonra eldeki teknik adamı gönderdi, Taner Taşkın ile el sıkıştı. Sakaryasporda başarısızdır ,değildir, bunları bir kenara bırakalım. Taner Taşkının teknik adam karnesine bir bakalım. Turgutlu, Menemen, Manisa Belediye, Sarıyer, Amed, Samsunspor, Manisa BB, Vanspor, Tuzlaspor, Ankaraspor, Keciörengüçü  ve Sakaryaspor. Şimdide aldı teknik adam çantasını Bandırmaya doğru yol aldı. Beğeniriz veya beğenmeyiz, bu kadar çok takım kapısı gezen bir teknik adamın bir karşılığı varmış. Bakalım yeni takımı ile Sakarya’ya kadar gelecek teknik adam ömrü olacak mı?  Taner Taşkın Bandırma ile ilk deplasman zaferini lider Eyüp’ü yenerek gerçekleştirdi. Bandırmadaki kan değişimi takıma olumlu etki yapmış. Bandırma bu galibiyetle hem zirvenin havasına yeni bir şekil verdi hem de kendisi için yeni ,iddialı bir süreç devreye girdi. Efendim Bu haftalıkta benden bu kadar. Ben yazdım, siz okursunuz gari, Size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!