Salı Sofrası İstatistik

featured

Salı Sofrası

İstatistik

Sakaryaspor da Tuncay şanlı dönemi öncesi beş maçlık seri içinde beş puanlık Taner taşkının, sonradan gelen Tuncay Şanlının dört maçta elde ettiği dört puanlık bir yeşil siyah istatistik var. Bizim Sakarya gecen hafta bu bilgileri manşete taşıyarak, gidenle gelen teknik adamı Futbol kantarına koyup tartarken, yok aralarında bir fark, bıraktığımız yerdeyiz demiş. Bana göre Milli aradan sonra oynayacağız maçta üç puan alırsa, Tuncay şanlı giden teknik adamı iki puan farkla geçecek. Neyse bırakalım istatiki bilgileri ,gelin Tuncay şanlı zamanındaki maçların içinde yuvalanan değişimlere bir bakalım. Sakaryaspor evinde Bodruma kötü oyunla, deplasmanda :Çoruma özellikle ikinci yarıda ümit veren bir oyunla yenildi. Tuncay şanlı eldeki enkazı düzeltmek ,Sakaryaspora kendi anlayışını yüklemek adına, ilk anlarda çok başarılı olduğunu söylemek mümkün değil. takımın kadro kalitesini artırmak adına iki kanat beki kenara alması iyiydi. Ancak Dinoya forma uzatmak adına ,kassangoyu forvette çok dolaştırması yanlıştı. Dongorun savunmaya gelmesiyle, Rondmanın  orta sahaya çekilmesi ,sonrası Erdin’in -Dongorla daha az hatayla oynaması Tuncay’a Yeşil Siyah artı yazdı. Son iki maçta gelen dört puanın içinde asıl yerine dönen kassangonun attığı üç gol, alınan dört puan ,Tuncay’ın takıma dokunan ellerinin de katkılarını ,bu sürecin içine yerleştirmek gerek. Özetle Tuncay şanlı ile beraber takım birbirine ısınmaya başladı. Sol kanat hastalığının da Del Vallenin yükselen formu ile giderilmeye başladığını dört puanlık hikayenin içine yerleştirmek gerek. Tabi bu arada kendi yerine dönen kassangonun iki maçta attığı üç golle gecen senenin Kassangosu olmak adına yol almasına da tanıklık ettik. Rossi ve Del Valle kanatlardan biraz daha fazla etkili olurlarsa ,buna kanat bekleri de istenilen ölçüde katkı verirse ben  inanıyorum ki gol noktalarında gol  sayımız artar.

ŞANLI TUNCAY HESAPI

Sakaryaspor Milli aranın ardından evinde Adanasporu ağırlayacak. Hemen hatırlatalım yükselişte olan bir Adanaspor’dan bahsediyorum. Şanlı Tuncay’da Sakaryasporun son iki haftadır zorlu iki maçta oynadığı oyun ve aldığı 4 puan sonrası kalan 9 haftaya gözünü kestirmiş. Kalan haftaların içinden alınacak ne kadar puan varsa hepsine talip olan Şanlı Tuncay içimizi ısıttı. Fikstürün zorlu kısmı geride kaldı, sadece son hafta içerde oynayacağımız Kocaeli maçı kağıt üzerinde zor gözüküyor. Hesap kitap işi ,moral motivasyon işi ,Tuncay Şanlıda bunu yapmış. Vardır bir bildiği ki bu hesapları medya eliyle karşımıza dikmiş.

 

BURSA TEPE TAKLAK

Yeşil Beyaz futbol mazisinde süper lig şampiyonluğu, kupa başarıları olan Bursaspor da işler iyi gitmiyor. Transfer yasağı, geçmişin yanlış yapılaşması, bu günün Türkiyesinin ekonomide tepe taklak olan hali ,bu günün siyasetinin içinden çıkılmaz hale soktuğu ülkemizin tek gerceği Bursaspor değildir. Balıkesir bunun yeni sıcak örneğidir. Peki Ülkenin ekonomik bu hanımıdır tek neden ? Tatbiki değildir ,en büyük yanlış, günün yöneticilerinin beceriksizliği ,kulüp üzerinden ,çıkar hesapları yapması bir Türkiye gerçeğidir. Bakın Giresunsporda , Samsunsporada transfer yasağı geldi. Bakın onların futbol resmi nerelerde geziyor. Bu nedenle de Bursasporun düşüş trendinde, kupada Bal takımı Gölcükspora elenmesi ,içinde bulunduğu durumu yansıtan bir sportif gelişmedir. Hem sonra kupa oyunu içinde beklenmeyen ,süperiz sonuçları da içinde barındıran bir futbol kulvarı.

KIZLAR GÜNÜ

Geleceğin Kadınları, bu günün kızları için Çarşamba gününün içine kızlar günü konulmuş. O günde kızlar anıldı, kızların özellikleri farklı düşünceler eşleğinde gazete sayfalarını, sosyal medya ağlarını süsledi. Bu gün için gelin sizinle  bir şeyler konuşalım.İki kız babası olarak  Özellikle Kızlar gününün kahramanlarına seslenmek istiyorum, hey Kızlar, hey kadınlarımız bakın siz bu gün özgürseniz ,bu gün varlığınız hissediliyorsa bunu bu ülkenin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e ,onun önünüze koyduğu Cumhuriyet değerlerine çok şeyler borçlusunuz. Bakın bazıların İslami kalkan içinde sizi özendirmeye çalıştığı ,Cumhuriyeti Osmanlı zamanına geri döndürmeye çalışan, Cumhuriyetin fabrika ayarlarıyla oynamaya çalışan bu günün iktidarı size bu günleri armağan etmedi. Hey kızlar .hey kadınlar size soruyorum ,bu gün Afganistanda, Suadi Arabistanda ,İranda ,geçmişte Osmanlı zamanında kadının adı bile yoktu. Bu gün kadın ,bu gün kızlar günü kutlanıyorsa ,kadının ,kızın adı varsa unutmayın Atatürk’ün bize armağan ettiği Cumhuriyetin armağanı laik sisteme çok şeyler borclusunuz. Bakın Bakalım Türkiye dışında bu gün bile Arap ülkelerinde kadınlar pazarlarda satılıyor. Böyle bir Türkiye’de yaşamak istemiyorsanız Cumhuriyete ve laik sisteme sahip çıkın.

HEY HAKEM BEYLER

Sakarya Hakemliğinde işler iyi gitmiyor. Sakarya hakemliğin dekondiksiyon  telafi testinde koşamayanlar dan ,eldeki tek B klasman yardımcı hakemi Oğuzhan Yiğit Karpuz ile iki Bölgesel yardımcı hakem, Fatih Cuhadar ile Beytullah Yiğit  klasman düştüler. Şimdi bu düşüşten sonra ,hem düşenler ,hemde hakem evinde yönetici pozuyla gezen İHK yönetimi, şapkalarını önüne koyup, iyi düşünsünler. Yukarıya hakem vermeden, eldekilerin düşüşü kime ne anlatır bilemem, ancak bu yaşananlar beni Sakarya hakemliğinin geleceği adına endişelendiriyor. Atilla Karaoğlanın FİFA olması, FİFA hakemi olarak konfederasyon liginde dört maça imza atması, yukarıları için uğraş vermesinin gölgesinde keyif çatmak Sakarya hakemliğine bir şey katmaz. Yönetici bu günler için vardır, yönetici bu günlerde atacağı adımlarla sürece olumlu katkı veren kişi olmak zorundadır. Atacak adım için, halin vaktin yoksa eğer, bırakında elinde çare olan ,daha iyi proğramı olan başka birileri gelsin.

YILDIRIM TOKAT

Sakaryada Yıldırımspor takımını bilirimsiniz ? Hey Z kuşağı futbolcular Yıldırımspor bu ilde ilk Türkiye Amatör Küme şampiyonluğunu Sakarya’ya getiren takımın adıdır. Amatör futbolun Sarı Lacivert Rengi içinden kimler geldi ,kimler geçti diye saymaya kalsam, valla bu sayfa almaz. Bilinen isim Ekrem Karaberberdir ,biline isim Erol Hızaldır, bilinen isim halen bu takımın başkanlığını yapan Kemal pekindir. Bugün size mazisini anlatmaya çalıştığım Murat Gürtürk elindeki U 18 takımının bir oyuncusu, kırmızı kart görmenin acısını, maçtan sonra ,maçı yöneten Efe Öktene yumruk atarak çıkarmaya çalışmış. Bu yumruk Yıldırımspora ,bu yumruk, amatör futbola ,bu yumruk ,takımın başkanı Kemal pekine ,bu yumruk takımı çalıştıran Murat Gürtürke atılmış bir yumruktur. Bu Sarı Lacivert yumruk ,bu şehrin mazisi başarılarla dolu takımına ,bu takımın formasını giyen gence yakışmamıştır. Bu yumruk sonrası bu takımı yönetenler ,takımı çalıştıranlarda bu olayda kendilerinin nerede olduğunu, Sarı lacivert aynaya bakarak çok iyi irdelemelilerdir.

BEŞİKTAŞ TUPRAŞ STADI

Bizim bildiğimiz İstanbul İnönü stadının başına gelmedik kalmadı. Son 21 yılda adı  kulübe gelir getirmek amacıyla kılıktan kılığa girdi. Neden İnönü Stadı olarak kalmıyor? Neden olacak Beşiktaş’ı yönetenlerin başında Fenerbahçe yöneticileri gibi olan yok ki. Bakın Beşiktaş ve Galatasaray para için kendilerine ait stadları isim olarak ,kulübün kasasına para girsin diyerek nereden nereye taşıdılar. Nerede Alisamiyen ,nerede İnönü stadı. Bakın Fenerbahceye, Şükrü Saracoğlu stadının ismini bu kez göndere çektiler .Şimdi sarı laçivertli takımın stadının ismi, Fenerbahçe Atatürk stadı oldu. Fenerbahçe üç büyükler için da kendi kendine yeten Cumhuriyetci, Atatürkçü duruşu ile farklı bir takım. Valla bir Beşiktaş taraftarı, bir Sakaryalı olarak ben bu takımın bu konudaki duruşuna hayranım. Kimseye minnetleri yok ,kendi yağlarıyla kavruluyorlar.

BAYANLARIN POTA ALTI RESMİ

Basketbol benim futboldan sonra ikinci tutkum. Yıllardır bıkmadan usanmadan, küçük büyük demeden, bizim evin Atatürk sporsalonu içeresinde yuvalanan maçları göz ucuyla, bazen tam matine izlerim. Bu sene de Pota altına sekiz takımlı  14 ler ligi önce geldi. Gecen yılın şampiyonu ,Sakarya’yı Türkiye finallerine kadar taşıyan Gelişimin ,yine şampiyonluğun en büyük favorisi olduğu ligte ,bu sezon Basketbol hakemliğine yeni başlayan bayanları görünce ,bayanlar adına sevindim. Basketbol İl tertip kurulu başkanı Mehmet Güzeldala sordum, kaç bayan hakeminiz var? Bu sene yeni başlayan  Aleyna Berna Yılmaz, Buşra Köse, Eda Pamuk, Dilan Akkoyun  ve Nazlı Can Özmert  Bayan hakem ordusuna yeni katılan isimler.bu yeni Bayan hakemler U 14 ler liginde görev almaya başladılar.  Masadada 12 Bayan Hakemin olması ,Bayanların salonlarda olması ,bayanlarımız adına sporumuz adına gelişen yüzüdür. Bu gelişimin futbola da sıçraması dileği ile yeni Basketbol Bayan hakemlerine başarılar dilerim.Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalan ,eğer kalırsa benim olsun.

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!