Salı Sofrası Hafta ortası,Hafta sonu

featured

Salı Sofrası

Hafta ortası,Hafta sonu

Sakaryaspor için 2023 sezonun bitim finalleri, yukarılara tırmanmak adına  Rüstemlere fazlaca umut yükledi ,hafta içinde Tuzlayı deplasmanda ,hafta sonu ezeli rekabet halkası içinde, yıllara meydan okuyan Yeşil siyah heyecan içinden ,içerde Kocaelispor önünde geriden gelip üç puana, üç golle uzanmak Süper lige hasret Sakaryaspor taraftarını Oda coşturdu. Sonu güzel biten iki doksan dakikaya hafta ortası diye hafta sonu diye iki paragraf açtıysak eğer, gelin beraberce içini de dolduralım. Zafere giden yollarda  her zaman bazı kahramanlar ortaya çıkar  Tuzlada müthiş bir çıkışa imza atan ,her hafta ayrıçalıklı oynayan  Delvalle ,Ali  ikilisin gollerine hafta sonu ilk yarının kapanış derbisinde yine Delvalle sahneye çıktı. Onun bıraktığı yerden Ali,Alinin bıraktığı yerden Dino devam etti ve 3-1 lik Kocaeli zaferi ilk yarının bitiş süsü oldu. Kocaeli maçında bazı isimlere methiyeler düzerken ,orta sahadan bir ismin adını buraya not etmezsem benin futbol terbiyeme ters düşer. Kocaeli önünde orta sahadaki Murat Cemin adını da ben bu zaferin içine yerleştiriyorum. Golü aradı, gollük başlangıçlara akıl dolu paslar sokan Murat Cemi kutlarken, olayın bütününe bakıp son iki ma.çı kazanan oyuncu grubunda yeşil Siyah alkış gönderiyorum. Sonuç, ezeli Sakarya -Kocaeli  derbisini kazanacak tarafın maç sonu çok sevineceği karşılaşmadan sakaryaspor kazanarak çıktı ve futbolun içinden umudu, sevinci evine taşıyan takım olarak ilk yarıya nokta koydu.

SAKARYASPOR NE KAZANDI ? YA HAKEM

Sakaryaspor Kocaelisporu yenerek 32 puana ulaştı ve adını süper lige hedef takımlar arasına yazdırdı. Pazar günü ise Bandırmanın evinde Adanaspora ,Göztepe’nin deplasmanda Bodruma yenilerek 32 puanda kalmasının içinden Sakaryaspora artı değer skorlar kattı. Bu sonuçlardan sonra  Sakaryaspor  devreyi çok önemli bir yerde bitirdi. Bundan yukarısı için ikinci yarıya bakacağız. Sakaryaspor ayrıca ezeli, rekabet içinden galip çıkarak yenilmezlik unvanını 11 maça çıkardı. Özetle ilk yarının son iki haftası içinden elde edilen altı puan Sakaryaspor adına Rüstemlere umut taşıdı. Lige verilen aradan yararlanarak sakaryasporun ilk yarı karnesine bakmaya devam ederiz. Gelin şimdi birde Kocaeli maçının hakemine bir bakaçlım. Ankara Bölgesi A klasman hakemi Gürcan Hasova hakemlerin tartışıldığı haftaların içinden doğan bir güneş gibiydi. 90 Dakika kendinden rahat, maçın önüne geçmeden ,gördüğünü çalarak ,kritik pozisyonlarda vara gitmeden kendi kararlarıyla ön plana çıkan Gürcan hasova devre arasında veya sezon başında Süper klasman hakem elbisesi giyerse şaşırmam. Ben buraya  ismin yazdım, merak edenler takip etsinler.

 

ASENA ÖZKAN ANLATTI, BİZDİNLEDİK

Gecen hafta İstanbulspor Başkanının bir proje takımı olan, mazisi Türk futbol tarihinde önemli bir yer kaplayan İstanbulsporu,,hakeme tepki olarak 74 dakikada Trabzon maçında yediği ikinci golden sonra takımı sahadan çekmesi ,Halil Umut Meler olayından sonra  sahne alması, Futbol dünyamıza bomba gibi düştü. Bana göre İstanbulspor Başkanın yaptığı ucuz kahramanlık ,zaten düşmeye en yakın bir takımı, bu yolda gündemde tutmaya çalıştığını düşünüyorum. Yaşanan bu son olay sonrası ,bir kaç ciddi dinlenir kanal içinde olan ,yandaş olmayan kanalda, KRT televizyonunda spor yazarı Asena Özkan  bu olayı anlatırken alt yapısını şöyle doldurdu. Asena Özkan diyor ki Türkiye’de  üç büyüklerin dışında, iktidarın düşüncesine ,iktidarın belirlediği ,kendine yakın Başkanları kuşattığı bir zincir var. Sadece Süper lig değil ,futbolda iktidar yapılaşmasını hemen hemen tüm liglerde görmek mümkün diyen Asena Özkan ,bu kulüpleri isim isin vererek KRT ekranlarından Tüm Türkiye’ye postaladı. Sürpriz mi? Süpriz olur mu ,bu gün ki iktidar fenerbahce dışında futbolun ayaklandığı her alana kendi düşünce egemenliğini yerleştirdi. Bu TFF dede böyle ,MHK dede  böyle ,velhasıl kelam bu düşüneninde Türk futbolunu nerelere taşıdığına şaşırmamak gerek. Ben Bunun adına yeni Türkiye manzarası diyerek,  bu konunun üstünü izninizle örtmek istiyorum.  Asena Özkan’a  birileri şunu desin ,İstanbulspor Başkanının eylemini görene kadar neredeydiniz? Bu işler buraya yılların dönüştürme projesi eşliğinde geldiğini ,. Kulüplerin Başına gelen yönetimlerin onay merkezi Genel kurullar olmadığını bizde biliyoruz. . Onlar uzaydan gelen bir işaretle işbaşına mı  geliyorlar? .Bu işin istisnası çok az, o istisnaya da Fenerbahçe’ye çok yakışıyor.

ALTIN kIZLAR VE BİR RESİM ( BOSKOVİCİN JESTİ)

Sanat Okulundan Türkçe öğretmenim Orhan sever can ,son olarak File üstünde Cinde oynanan  Dünya şampiyonluğu maçında, Dünyaya Voleybol dersi veren mecalinin içinden Aczacıbaşı  ,Vakıfbank’ı  3-2 yenerek üçüncü kez şampiyonu olarak çıktı. Müthiş Voleybol ziyafeti, Bayanlarda yaşadığımız Dünya şampiyonluğundan sonra ,Kulüpler Dünya şampiyonluğu maçında karşımıza çıktı. Kızlarımızın ellerine ,yüreklerine sağlık, Cumhuriyetin 100 yılında Atatürk’ün kızları olarak yüreklerimize umut yüklediler. Eczacıbaşı-Vakıfbank mücadelesinin bitimi sonrası yaşanan, örneğine az rastlanabilir, kupa ergonomisinde bakın ne oldu. Eczacıbaşı’nın Sırp Kökenli, Sırp Milli takımında da oynayan kaptanı Boskoviç  Şampiyonluk kupasını alıp havaya kaldırmadan önce takımın ikinci kaptanı Simkeyide yanına alarak, Dünya şampiyonluğu kupasını birlikte kaldırarak önemli bir takımdaşlık dersi verdi. Önemli bir sporcu  olmak için sadece yaptığın işte iyi olman değil ,bu işi yaparken ,sergilediğin tutum ve davranıştır. Sağalasın Tijana Boskoviç. Benim sayfamdan haftanın alkışı sana gidiyor.

KONUKLARA  JEST ( YAŞARKEN HATIRLANMAK )

Alaattin Konuklar eski kuşak futbolcu, Teknik adam ve yönetici kimliği cebindeyken, bir rahatsızlık sonrası, aktif teknik adamlık, aktif yöneticilik kimliğini zorunlu olarak duvara asan ,bu şehrin Amatör futbola hizmette resmi, futbolun konuşulduğu her yere  ve gönüllere asılabilecek bir değerdir. Bu sözlerle size anımsatmaya çalıştığım Alaattin Konuklara, geçtiğimiz günlerde bir alt yapı organizasyonuna ismi verilmiş. Fenerbahce ,Başakşehir ,Kocaelispor ve bizim ilde yıldızı parlayan Erenler 54  takımının günü birlik katılımı ile gerçekleşen müsabakalar sonrası Alaattin Konuklara, Fatih kambur tarafından bir plaket verilmiş. Güzel şeyler, güzel hareketler bunlar. Bu ilde hatırı sayılır bir yeri olan ,Amatör spora her yönüyle hizmet veren birinin yaşarken anılması, çok ,ama  güzel bir şey. Onun için demem o ki ,bu şehre mal olmuş, yaptığı hizmetlerle ön plana çıkmış kişilere öldükten sonra değil ,yaşarken gereken yapılmalı. Ben öldükten sonra benim adıma göz yaşı dökmüşsünüz ,mezarımın başına gelmişsiniz ,bana ne . Erenler 54 Futbol okulu yetkililerini bir kez daha bu jestlerinden dolayı kutlarken, Alattin Konuklara da sağlıklı günler dizlerim.

AMATÖRÜN  SESİ ( ZAFER OMAY )

Zafer Omay, son yıllarda siz onu Amatör futbolun oynandığı alanlarda ,Süper Amatör kümenin ,Bal liginin ses vermeye ,spor kamuoyunun dikkatini çekmeye aday maçlarını çekerken, yayınlarken gördüğünüz amatör bir yayıncı. Kendini bu uğurda geliştirme gayretinde sergileyen Zafer Omay sayesinde siz,biz, Amatörsporun içinde gezenler olarak , önemli karşılaşmalardan onun sayesinde farkında olduğumuz gerçeğine parmak basarak ,Amatör futbolu görüntülü olarak evlerinize ,cebinize taşıyan Zafer Omaya ben buradan Amatör futbol alkışı gönderiyorum. Umarım sizde benim gibi yapıp onu alkışlarken ,onun kendine has anlatımı ile .çektiği maçları seyrederek, onu takip ederek ona bu yoldan katkı eli uzatabilirsiniz.

MİKRO MUSTAFAYI BİLİRMİSİNİZ?

Hey Z kuşağı bilirimsiniz, bir zamanlar bu şehirde kısa boyu ,attığı çalımlar ,oynadığı futbol aklı ile, bir zamanlar Fenerbahçe’dendi ünlenen Mikro Musaffayla eş değer tutulan Şeker mahallesi kökenli bir Mustafa Uzun vardı. Bu gün size anlatacağım namı değer Karadenizsporlu Mikro Mustafa’nın  futbolda çıkış adresinde  tabusu bende olan Aydın Gençlik ismi yazar. Aydın Gençlikte çok küçük yaşlarda forma verdiğim Mustafa uzunu o zamanlar Unirolde olan namı Değer Kavur Ali ,Rahmetli Ali Yılmaz onu Uniroyale getirir. Mustafa Uzun oradan ,bir zamanlar Sakarya’nın en popiler takımı olan karadenizspora gider. Karadenizsporda futbolunun içine gelişim yükleyen, Namı Değer Mikro Mustafa’nın Türkiye amatör küme şampiyonu olan kadro içindeki bir değer olarak, peşine Kayserisporun, İskenderunsporun,hatta Beşiktaş’ın bile düştüğü söylenir. Ben bilirim Kayserisporun Talas kanpına kadar uzanan bir yolculuğu olmuştur. Özetle o Sakarya’nın bu gün tarihte ,Amatör futbol sayfalarına gömülen karadenizsporla yıldızı parlayan ,Profesyonel takımların listesinde gezen bir oyuncu olarak hem iş hayatından ,hem futboldan emekli oldu. Şu sıralar açtığı bir dükkanda zaman öldürüyor. Dükkanında her şeyi bulamazsınız ama ondan futbolda yaşadıklarını, bu günlere neden ve nasıl geldiğini dinleyebilirsiniz.

NOT Namı değer Mikro Mustafa’nın kısa aralıklarla antrenörlük yaptığınıda buraya not etmek isterimde onun teknik adamlık hayalleri fazla uzun sürmedi.

ETİENNE DELA BOETİE DEMİŞ, BİZDEĞİL

Bu hafta ilginç tespitlerde gelin Fransızyazar, Düşünür ,yargıç Etienne Dela Boetie nin bir tespitine kulak verelim. Bakın Fransız yazar Gönüllü kulluk kitabında  ne demiş ? Eğer Bir kuşak köleleştirilse ,bundan sonra gelecek olan kuşak ,özgürlüğü hiç tanımadığı ,görüp bilmediği için ,pişmanlık duymadan   hizmet eder ve ondan öncekilerin zorla yaptıklarını seve seve yerine getirir. Yanlışı Alkışlıyorsan Fikrin yoktur. Eğriyi doğruyu ayırt edemiyorsan aklın yoktur. Yalana sahip çıkıyorsan Ahlakın yoktur.Akıl ,ve ahlakını, kiraya verdiysen ,zaten sen yaşamıyorsun. Yaşayanlar el kaldırsın diyerek bu günlere ışık tutan Fransız yazarının bu tespiti sofranın üzerine koyuyorum. Umarım bu tesbitin okuyanı, anlayanı çok olur.

BASKIN BASANINDIR ( TEZCAN DEMİR ÇOÇUKLARINA YAKALANDI)

Bizim son kuşak İl temsilcisi şen şakrak, hazır cevap ,Amatör spor aşığı, ve bir o kadarda iyi bir aile babası. Dört erkek çocuk babası olacaksın, onları toplumun emrine iyi yetişmiş birer evlat sunacaksın,bu devirde bu çok zor olsada, Tezcan Demir hem Amatör futbola hizmet ,hem iyi bir aile babası olmayı başarmış, spor camiasında sevilen ,sayılan  nadide bir örnektir. . O Tezcan demir yorgunluk anlarının stresini atmak adına, Harmanlık lokalinde Okey oynamayı alışkanlık haline getirmiş.  Geçenlerde eşi telefonla arayıp, okey masasındaysan kalk çocukların baskına geliyor uyarısına kulak asmadan ,okey masasından kalkmadı .Bunun sonucunda da ,üç  fidan , Demir gibi gençlere yakalandı.( Filimlerde Erkan petekkaya ile birlikte oynadığını gördüğümüz üç numaralı, Bahtiyar Demir yoktu)  Hoş sohbet çocuk Tezcan Demir ,yerini bana emanet ederek harmanlık lokalinde çocukları ile bir şeyler konuşup lokalden ayrıldı. Baba Tezcan demirin bir Oğlu Alpaslan demir ( Futbolcu ) Bir oğlu Altay Demir Deniz Kuvvetlerinde Uzman Cavuş ,bir oğluda Sercan demir  SAU de Güvenlik primişefi. Görüldüğü gibi Tezcan Demirin yaşam kaynağı çocuklarının hepsi ,dört koldan işe sarılmışlar. Ehhh birde Tezcan demir gibi  ,toplumda karşılığı olan ,her başları sıkıştığında yanlarında olan  babaları var, daha ne istesinler ki. Unutmadan böylesi Pırlanta gibi gençleri yetiştiren olarak sadece Tezcan demire pay uzatırsak ,bu işin asıl kahramanı evin hanımına Haksızlık etmiş oluruz.   Bir evin çatısının sağlamlığında, evin hanımının rolünü bir kenara atamazsınız. Bu devirde dört erkek evladı yetiştirmek, bir babayla olacak iş değil.  Sofrayı toplama vakti geldi. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!