Salı sofrası Güngörmüş oyuncular

featured

Salı sofrası

Güngörmüş oyuncular

Sakaryaspor yönetimi nasıl bir transfer politikası izleyecek ? ,Nereden para bulacak? ,Bulursa nasıl kadro oluşturacak ? Bunlar bizim kafamızdan gelip gecen sorular. Biz bunları düşüne dururken gazetelerin yarı resmi transfer haberlerine göre, Yönetimin ve de teknik sorumlunun ( O her kimse )  yeni oluşacak kadro için ,güngörmüş ( siz buna şampiyonluk görmüş oyuncularda diyebilirsiniz) oyuncular için nabız yokladığını gazetelerden okuyoruz. Kim bunlar ? Söyleyelim efendim. Oğuz Gür budak 8 numara pozisyonunda (  30 yaşında Samsun ile 2 lig, Ümraniye ile TFF 1 şampiyonluğu yaşamış)29 yaşındaki   Hasan Kılıç ( önce Adana Demirsporda ,sonra daha çok taze Pendikte Şampiyonluk yaşamış) Mikail Okyar  Eyüp’te TFF 2 şampiyonluğu yaşamış ,sakaryaspor kökenli bir oyuncu . Listede adı gecen bir başka oyuncu 10 numara pozisyonunda oynayan Pendiksporlu Regatin. Bu adı gecen oyuncular olur veya olmaz,  ben işin orasında burasında değilim. Futbol aklıma göre  bu uğurda atılan transfer adımlarını  şöyle okuyorum. Yönetim ve teknik kadro  hedefine koyduğu Süper lig için  ,şampiyonluğun ne demek olduğunu iyi bilen ,bu uğurda şampiyonluklar görmüş, tecrübeli isimleri transfer radarına almış. Transfer ayının resmi sayfası açılmadan  ,transfer kulislerine yansıyan haberleri aldık sofraya koyduk. Biz transfer konusunda daha çok şeyler yazar çizeriz.İsterseniz  bu haftalık bu kadarla sınırlı tutalım ve başka konulara odaklanalım.

YEŞİL SİYAH ÖLÜM ( BEŞİR BELATTA GİTTİ)

Ölümün olduğu dünyada kaçınılmaz son hepimiz için geçerli. Ondan kaçış yok. Aslonan giderken yaşam çantanızda onurlu duruş ,yaşarken bıraktığınız izler önemlidir. Yakınan tanıdığım Beşir Belat iyi bir futbolcu,iyi bir teknik adam ,iyi bir insan olarak ömrünü tamamladı. Şuan ikiside öbür dünyadalar  Musa Çetiner ve Beşir Belat Sakaryasporun kuruluş yılında yeşil Siyah formayı giyen, ilk oyuncu grupunda beraberce yer aldılar. Bana göre Beşir belat iyi sol savunmacı, Musa Çetinerde on numara pozisyonunda çok iyi oyuncu izini santraya koyarak b u dünyadan göç ettiler. İkisinlede güzel anılar yaşamış Nazım Aktürk olarak yeni yaşama veda eden beşir Belat hocama , öleli yıllar olan Musa Çetinere bu vesile ile Allahtan rahmet ,sevenlerine sabırlar diliyoruz. Futbolumuzun başı sağ olsun. Beşir Belatın ebedi hayata gidişi sonrası 1965 kuruluş kadrosundan geriye, Zeki Aydıntepe ve sarı İhsan kaldı.

LAHOZUN VEDASI VE FIRAT AYDINUS

Lahos İspanyanın 2011 de FİFA kokartlı hakemi olarak, hakemlik yıllarında isim yapmış önemli bir hakem figürüydü.,İspanya hakemliğini Avrupa’da ,Dünya kupalarında temsil etmiş bir ismi olarak aktif hakemlik hayatına Asasuna- Almeria maçıyla gözyaşları içinde ,takımların seyredenlerin alkışları eşliğinde hakemlik hayatına  veda etti. İnsanın çok sevdiği ve de başarılı olduğu bir işi bırakırken duygusal olmaması ne mümkün. Lahosun gidişi böyle. Birde bize bakalım. Türkiye’nin, hakemlikte son anında darbe yiyen Dünya markası hakemi Çüneyt Çakır bir özel maçta hakemlik hayatını omuzlarda noktalamıştı. Bu uğurlama Çüneyt Çakır gibi Türkiyeyi Avrupa’ya ve dünyaya taşımış bir hakeme bu uğurlama yakışırdı, yakıştı da. Gelin şimdi Türk hakemliğinde son 30 yılda FİFA olmuş, Türkiye liglerinin en çok final yöneten hakemi olma başarısı gösteren Fırat Aydınus hakemliğe nasıl v eda ettiğine bir bakalım. TFF nin onayı ile yaşı geçmesine rağmen iki yıl ekstra Süper hakemlik yapan Fırat Aydınus haberi bile olmayan, yönettiği Karagümrük –Alanya maçıyla hakemliğe veda ettiğini duyduk. Fırat Aydınus Lahosun vedasıyla kendisinin vedasının içine burukluk yüklerken, sürecin MHK Başkanı Sabri Çelik’e sitem etti. Haksız mı ? Türk hakemliğine 30 yıl üst düzey hakem olarak hizmet etmiş bir hakeminin vedası ( Sebep ne olursa olsun) Lahosa  gibi, Çüneyt çakır gibi olabilirdi. Hakemliğe veda derken benim hakemliğe veda anı gözlerimin önüne geldi. Biz onlar kadar şöhret değildik, biz onların geldiği yerlere gelmeden, klasmanda çok sıradan bir yerde hakemliği bırakmıştım. Hakemliğe veda anımda zamanın İl Hakem kurulu beni onurlandırarak  ,Sakaryaspor ile Şöhretlerlerden oluşan takımın kaleci Nurettin’in jübilesine ortak ederken, beni o maça atamıştı. O gün ki heyecanımı kelimelerle anlatamam. GS Kaptanı Cüneyt, Eski Sakaryasporlu Şenol ,bu gün milletvekili olan BJK,GS ve FB formaları giymiş olan saffet Sancaklı’nın  omuzlarında hakemliğe nokta koyarken yaşadıklarım, hakem hayatımınım en anlamlı  anları olarak bana miras kaldı. Sözün özü Türk hakemliğine istenilen ölçülerde hizmet veren hakemlerden vedasında jübile devreye girmeli.

 

İNSANLIK VE VOLKAN DEMİREL

Volkan Demirel futbolculuk yıllarında başarılı grafiği olan, Milli takım kale sinide uzun yıllar koruyan bu süreç içinde saha içindeki agrasif tutumu ile bazılarına ,hatta bana bile, antipatik gelen  futbolcu resimlerinden biri. . Ancak onun birde bu gün artık deforma olan, fişi çekilen, İnsanlık adına üzerinde var olan İnsanlık resmine bir bakalım. Volkan Demirel ve eşinin futboldan kazanımları içinde var olan servetinden, yardıma muhtaç olan lara uzatılan insanlık elinin olduğunu biliyoruz. Bu çokmu önemli ? Tabiki değil, olması gerekende bu değil mi? Ancak bu gün hızla azalan bu değer, nereden gelirse gelsin karşımıza çıkınca, artık unutmaya başladığımız bu değer bir yerlerden önümüze çıkınca ,   aldık onu benim sayfamın tam göbeğine koyduk. Volkan Demirel gecen hafta Hatay’daki asrın depreminde yaşamını yitiren, Hatayspor Sportif trektörü ,bir zamanlar sakaryaspor formamsıda giyen  Taner savutun kızının mezuniyet töreninde onun yanında olmuş. Ne kadar güzel değilmi ? Yahu neden abartalımki ,olması gereken ,insanlık gereği olması gereken bu değil mi? Hataysporda beraber görev yaptığınız bir kişinin Taner savutun  kızının Alya Savutun mezuniyet töreninde olması  kadar doğal  ne olabilir ki.. Ama yukarıda ip ucu verdik ya ,İnsanlığın fişinin çekildiği, yerine şahsi çıkarların oturduğu ,insani davranışların hayatımızdan çıkmaya başladığı şu günlerin içinde, Volkan Demirelin Taner savutun kızının mezuniyet törenine gitmesi, onun yalnızlığına el vermesi adına, Volkan demirlin bu insani yaklaşımına, buradan haftanın alkışını gönderiyoruz. Neden alkışlıyoruz? Neden olacak, yok olmaya doğru yol almış insani yaklaşımını  tekrar karşımızda gördüğümüz için ..

BASİT FUTBOL VE İLKAY DOĞAN

Futbol basit bir oyun. Bu gerçeği şu sıralar Mancer Çitiyin İstanbulda İnteri yenerek uzandığı kupa şampiyonluğu sonrası, birde Türk asılı İngiliz oyuncu İlkay Doğandan dinledik. Tuncay şanlının ,futbolda bu günlere gelişinin ardında neler yattığını, İlkay Doğana ilettiği sorunun içinde karşımıza çıktı. İlkay Doğan ben futbolu seviyorum, ben futbolun içinde var olan sorumluluklarımı geliştiriyorum, ben futbolu basit oynuyorum diyerek, Tuncay şanlının sorusuna yanıt verdi. Basit oyunu ben yıllar önce kimden duydum ? İki numaralı torunum ,futbolda alt yapısı Liectenstain de olan Furkan kardeşoğlundan öğrendim. Türkiyeye gelişlerinde, zaman zaman fırsat buldukça ,o günlerde harmanlık alt yapısını çalıştıran  Tevfik Tetik önderliğindeki idamlara katılıyordu. Bir gün Tevfik Tetik Furkana sorar ,Arkadaşlarını nasıl buluyorsun? Furkanın kısa ve öz yanıtı,kendilerini çok fazla yoruyorlar. futbolu daha basit ,fazla yorulmadan oynayabilirler diyerek Tevfik Tetik’e görüşünü iletiyor. İşte Avrupa ile aramızdaki futboldaki kültür farkının basit bir yanıtı. Futbol basit bir oyundur ,biz bu basit oyunu basit oynamayarak zaman kaybediyoruz.

ESKİ DOSTLAR ( CAHİT DOĞU VE SADUN HOŞBAY )

Futboldaki dostluklar, eğer içinde samimiyet ve sevgi hakimse, yıllar geçse de unutulmaz. Cahit Doğu Sakarya’nın bağrından çıkmış, bir dönemde Sakaryasporda teknik adamlık yapmış ,bu gün İstanbul’da yaşayan bir isim. Karasuda geçenlerde , Yenimahalle’ye gitmek adına beklenen durakta, Cahit Doğu  ile sadun Hoş bayı birlikte gördüm. Onları birlikte görüntülerken onların birlikteliği içinde yatan , geride kalan yılları hep beraber eşeledik. Cahit Doğu ile sadun Hasbay 1973-74 yıllarında Sakaryaspor alt yapısında hoca, futbolcu birlikteliği yaşamışlar. O gün ki süreçte sakaryaspor alt yapısında Sadundan başka kimler vardı? Ercan Zorlu, Vural İyisoy ( Rahmetli) Sedat ,Behcet, Orhan, Kegan İsmail  ve Vedat o sürecin Yeşil Siyah alt yapı gençleri olmuşlar. Bu isimlerden oluşan, Cahit Doğunun çalıştırdığı Sakaryaspor alt yapısı Kütahya’da oynanan Türkiye şampiyonasında ,Mufitli, Cüneytli, Furkanlı, Recepli  Galatasaraya  çeyrek finalde son dakika golüyle 1-0 yenilip şampiyonluğa uzanan yolun gerisinde kalmış.. İşte size futboldan bir resim ve geride kalmış yaşanmışlıklardan bir ufak not. Cahit Doğu ve Sadun Hoşbay sakarya futbolunun iki farklı güzellik. Sadun Hoşbay bu gün teknik adam olarak karosunun alt yapısında ,futbola hizmet günleri yaşıyor. Cahit Doğumu ? O şimdilerde İstanbul’da emeklilik yıllarını yaşıyor. Ne diyelim Cahit Doğuya sağlıklı emeklilik yılları dilerken, bu sezon alt yapıda birçok yaş grubunda Türkiye şampiyonası gören Karasusporun bu başarısında karınca kararınca katkısı olan ,teknik adamlıkta karnesinde amatör, profosyenel bir çok takım olan Sadun Hasbay’da teknik adamlıkta başarılı yıllar dileriz.

 

HARMANLIK TAN BURUK VEDA

Harmanlıkspor alt yapısı bu sene U14,U16 ve U 18 lerde Sakarya’nın alt yapı futbol trenini dışarıya taşıdı. Yeşil Beyazlı alt yapısı iki yaş grubunda evine eli boş dönerken ,U18 lerde ise adını Türkiye şampiyonası finallerine yazdırdı. Bu yaş grubunda daha önce Erenlerspor bu başarıyı bizim ile taşımıştı.. O gün ki finalde Erenlerspor İzmirspora 2-0 yenilerek ikinci olmuştu. Bu gün ise Gürcan Alkan önderliğindeki Harmanlıkspor ,Samsun Ata kumla penaltılara kadar uzanan bir şampiyonluk hikayesi yaşadı. Sonuç, istenilenin bir tık gerisinde kalsada, Nevşehirde penaltılarla kaybedilen Türkiye şampiyonluğuna kadar uzanan yolda bizim ile heyecan ve umut taşımıştır. Yeşil Beyazlı alt yapı yürüyüşü içinde kalan Türkiye ikinciliği, 9 yıl aradan sonra ilimize gelen bir başarının içinde kendine yer edinmiştir. Hasan Tuncelinde katıldığı Harmanlıkspor alt yapısının, gelecek adına attığı Yeşil Beyaz adımlar bize göre ,güçlü adımlardır. Bu gün gelinen noktada, elde edilen başarılar adına , alt yapıya teknik adam bağlamında önemli yatırımlar yapan, İsmail Yağlar başkanlığındaki genç yönetime de pay uzatmak gerekir. Nevşehir’de finalde  ,penaltılarla kaybedilen Türkiye şampiyonluğu Harmanlıksporu fazla üzmesin ,bu ikincilik ,bütün yaş gruplarında son yıllarda çıkışta olan Samsun Atakuma kaybedilmiştir. Nasıl kaybedildi? Koro kor berabere biten, sonucu uzatmalar sonrası, penaltılara kadar uzanan yoldaki futbol yürüyüşü içinden biz ,Harmanlıkspora  sen  üzülme Harmanlıkspor adı altında teselli notu  gönderiyoruz. Unutmadan penaltılar hariç, Harmanlıkspor ikinci olurken, iki maçta dada kalesini gole kapattı. Buda kaçan şampiyonluğun içine yerleştirebileceğimiz bir başka teselli notu. Futbol bu ,penaltılarda hem beceri ,hem de futbol  şansı beraber yol alır. Harmanlık bu sürecin şansız, Samsun Atakumda şanslı olan takımın adıdır.

SEFER ŞENOL GÜLCÜKTE Kİ SAKARYALI

Sefer Şenol sporcu olarak ,( O bir kaleciydi ) Teknik adam olarak Sakarya’dan yetişen ,Sakarya’da oynayan ,teknik adamlığını dışarıya taşıyan b ir isimdir. Hey Z kuşağı teknik adamlar, Bilir misiniz Sefer Şenol Mitatpaşada ,siz bilir misiniz bir zamanların Siirt Köy hizmetlerinde ,siz bilirmisiniz o teknik adamlık rütbesini Adıyaman’a ,oradan da Uşaka taşımış b ir Sakaryalı değerdir. Dile kolay Uşakta tam on yıl Teknik adam olarak üzerinde var olan teknik adam b ilgilerinin taşlarını buraya döşemiştir. Şimdilerde o Teknik adamlık çantasını Gölçükspor tesislerine taşımış. Uzun bir aradan sonra tekrar sahalara dönen Sefer şenol   Kısa sürede Gölçükspor alt yapısında futbola hizmet susamışlığını bir çok şampiyonluklarla taçlandırmış. Sefer Şenol şampiyonluk çantasına son olarak U 17 yaş grubunu da eklemiş. Bir zamanlar 1975-76  yıllarında Sapanca Gençlikte beraber oynadığım Sefer şenolun, teknik adamlıktaki var olan b ilgilerini Gölçüksporla b uluşturmasına ,dışarıda olan Sakaryalı olarak başarılı olmasına sevindim. Umarım Gölçükspor  Sefer Şenol Birlikteliği uzun soluklu olur. Aklımdayken sefer Şenolun bir özelliğini de bilmeyen ler için hatırlatayım. O zaman zaman TV dizilerinde oynayan ,bu yönüyle de farkındalığı olan b ir teknik adamdır.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!