Salı Sofrası Büyük fırsat kaçtı mı?

featured

Salı Sofrası

Büyük fırsat kaçtı mı?

Sakaryasporun Bodrumdaki oynadığı oyunun içinden elde kalan bir puan iyi puan mı? İlk yarısı silik çok silik gecen, pozisyonsuz , dişe dokunur heyecandan yoksun kırk beş dakikasının içinden,  oynanan oyunun içine bir şeyler yüklemek çok zor. Bu yarı için ,iki takımın puan olarak birbirlerine yakın olması, hesap kitap, kontrollü  oyunu yakıştırmasını bu yarıya yükleyelim ve ikinci yarıya doğru yol alalım. Bu yarıda futbol adına konuşulacak az çok pozisyon var, hakemin cebinden çıkan kırmızı kart var. Gelin önce oyuna, sonra hakem kararına bakalım. Bu yarıda  Sakaryasporun 55 de Burak Süleyman’ın ortasında Roshinin arka direkte kafası vardı. Roshi Bandırma maçındaki gibi vurabilseydi gol olurdu, vuramadı ve gol olmadı. gelin şimdi kaçan ,maçın içindeki en önemli pozisyona bir bakalım. 68 Dakikada Sakaryaspor adına kırılma anı olabilecek pozisyon devreye girdi. Dimitrovun ara pasında samed kale içine kesti,kaleciden dönen top pozisyonun başlangıcında başrol oyuncusu olan Dimitrova geldi, kaleci ve Dmitrov karşı karşıya, Dimitrovun yüzde yüz gol pozisyonunda yaptığı vuruş kalecinin ayaklarına çarptı ve kaçan gollük pozisyonla  beraber Bodrumdan rövanşı alma şansımız yerle bir oldu. Valla bu pozisyonda yerini Dimitrova bırakan Del valle olsaydı, gol olurdu. O yoktu ve yerine giren kardeş golü atamadı. Sonuç  birazda ev sahibinin bize göre net olmayan pozisyonları devreye girdi. AAA Pardon 75 de Murat Cobanla gelişen Bodrum kontratağında, onun vuruşu Bülentin sırtından döndü, dönmeseydi ne olurdu ? Gol olabilirdi. Gelin şimdide MHK tarafından göğsünden FİFA kokar tının alınması bir yana , Süper lig  hakem kadrosundan TFF 1 hakem kadrosuna itilen, Ekrem Özdamar’ın yönetim karnesine bir göz atalım. Bana göre 79 dakikaya kadar çok rahat bir maç yöneten Ekrem Özdamar’ın o dakika içinde Roshiye gösterdiği ikinci sarı kart tartışılır. Amma kötü niyet varmı? Kesinlikle yok. O pozisyon haricinde ,Bodrum beraberliği için hakem, sanık sandalyesine oturtulmaz. Sonuç, maçın istatiki bilgisinde topla oynama oranı iki takımada yüzde 50  ,yüzde 50  yazmış. . Bu istatiki bilgiler eşliğinde , bu beraberlik için fazla yas tutmaya gerek yok.

TEHDİT

Trabzonspor Başkanı Beşiktaş maçı sonrası açtı ağzını yumdu gözünü ,hakemleri hedef alan tehditvari konuşmalar yaptı. Haksızıydı? Canı yandı, Sversonun Trabzonlu oyuncuya yaptığı çekme eyleminin karşılığı penaltı olmalıydı. Ancak her size göre yanlış hakem kararı karşısında ,Trabzon Başkanı olarak hakkınızı ararken, tehditvari olamazsınız, bulunduğunuz makama yakışmaz. Günümüz  Türkiye’sinde Başkanlık koltukları için adaylar saraylardan hicazet alırsa,liyaketsiz yönetiçiler ortalıkta dolaşırsa,  biz Böyle bir Türkiye’de, Süleyman Seba ,Özhan Canaydın gibi örnek  Başkan modellerini göremeyiz ki .Mesela daha önce Beşiktaşın Futbol şübe sorumlusu Kibar feyyazda Sivasta  verilen ,sonra geri alınan penaltı sonrası açtı ağzını yumdu gözünü. Aynı Kibar Feyyaz Trabzon maçı sonrası  nasıl konuştu? Ağzından bal damlıyordu. Bunlar iyi örnekler değil, her başarısız sonuç sonrası önce Vara ,sonra maçın hakemine sallamakla sorunlar çözümlenemez. Siz birde aynaya bakıp kendinizi test etseniz nasıl olur? her şeyde hakeme sallamakla ,onları ve bazı Kurumları tehditvari konuşmalarla sindiremezsiniz. Hakem hataları dün vardı ,bu günde var. Sadece canı yanan Trabzonspormu? Bu konuda sön bir bomba daha ,bu seferde GS kupadan elenen Bandırmasporun Başkanda hakemlere sallamış. Eh birsen eksiktin, sende modaya uydun.

HAKEM EVİ ( İHK ATAMALARI)

Sakarya’da kısa süre önce Özgür Aygün Başkanlığındaki İHK gitmiş, Fatih Sucuoğlu Başkanlığındaki yeni bir yönetim nöbeti almıştı. Bu yaşanan olay sonrası, bir zamanlar Sapanca’ya taşınan ayrıcalıklı düşüncenin içinde yer alan fatih Sucuoğlu ve ekibinin göreve geldikten sonra ,ona bakılan şüpheli gözler ,kara buluta dönüşmedi. Yeni İHK nin yaptıkları eteplar elime geçiyor, görülen manzara içinde ,ayrıcalıklı bir atama yolu izlenmediğini görüyorum. Yeni yetişmekte olan hakemlerin devreye sokulması, genelde, bazı istisnalar hariç , adil maç dağıtımı  bu gün için Hakem evinde panoya asılıyor. Umarım gelişi sansasyonel ( ilgi çeken ,heyecan yaratan ,şüpheci gözle bakılan)  yeni İHK aklını göl kenarına esir etmeden işlerine bakarlar. Bu gün için gittikleri yol doğru yol. Ben doğru olanın yanında olmayı kendime ilke edinmiş bir hakem hocasıyım. Bu gün telefonlarıma bakmayan( Nedendir ,niçindir bilemem ) eski İHK Başkanı da  bu il için, sakarya hakemliği için iyi şeyler yaptı. Bu gün bazı küskünlükler içinde olsa da , Özgür Aygünün bu ilin hakem evi gelişimine daha sunacağı hizmetler vardır. Klasman düşme kırgınlığından kendini çabuk kurtarıp ,geldiği yere dönmek için önünde daha zaman vardır.

İMPARATOR DÜZCEDE ( ÇOŞKUN DEMİRBAKANDAN BAHSETMEK İSTİYORUM )

Sakaryasporda oynadığı yılların ötesinden Eskişehirspor ve Fenerbahçe den de takip ettiğim, Sakaryada dahada yakından tanıma fırsatı bulduğum İmparator lakaplı Çoşkun Demirbakan ,bana göre özü sözü bir ,sağlam duruşu olan ,doğru bildiği uğurda sözünü esirgemeyen ,donanımlı bir teknik adamdır. O çakma imparator değildir, futbolculuk geçmişinde bunu oynayarak, hak eden ,kıyıda köşede, uzun süre  kalmaması gereken, Türk Futboluna teknik adam olarak vereceği çok şeyler olduğuna inandığım bir teknik adam modeli olarak, onun komşu Düzcesporla anlaşmasına inanın çok sevindim. Ben Sakaryalı Teknik adamların giderken gelişmeye aday isimleri de yanında taşımasını önemserim. Çoşkun Demirbakanın Düzce’deki kadrosunda, kaleci antrenörü Adem Beşli, Antrenör yardımcısı Murat özkan, Kondiksiyoner ,kısa süre önce AsAkyazıda görev yapan Mehmet kamanın olduğunu öğrendim. Çoşkun Demirbakana oluşturduğu ekibe Düzecesporda başarılar dilerim. Umarım bu birliktelik başarı ile taçlanır, umarım Çoşkun demirbakan ve ekibinin Düzcesporla olan beraberlikleri uzun soluklu olur. Artık benim bir kulağım ,bir gözümde Düzcesporun oynayacağı maçlarda olacak.  İlk maçını deplasmanda oynayan Coşku hoca Arnavutköy’e  farklı kaybetti. İlk elin günahı olmaz .Umarım Düzce bu haftadan itibaren Çoşkun hocayla bir çıkış yakalar. Gönlümüz bu konuda Düzceden yana .

HATIRLANMAK GÜZEL ( DERNEKTEN HİZMET ÖDÜLÜ ALDIM)

Bir insanın, yaptığı işite başarılı olmasının karşılığında yaşarken hatırlanması ,bunun karşılığında ödül alması ,ödüle layık görülen kişinin ruhunu okşar. sağ olsunlar Hakem Derneği yöneticileri düzenledikleri sportif organizasyon içinde yer alan ,Voleybol turnuvasına ismimi vermişler. Böylesi bir ödülün parasal karşılığı yoktur, manevi değeri yaşarken alkışlanmaktır. Hakem evi büyükleri ,küçükleri ödül akşamında beni alkışladılar. Bende bu nazik düşünceyi yaşama geçiren, hakem büyüklerini yaşarken hatırlayan projeleri hayata geçirdikleri için, bende Dernek Başkanı Mustafa Aldemir’inki Başkanı Fatih Sucuoğlu önderliğinde oluşan hakem evi resmine sayfamdan alkış gönderiyorum. Ödül akşamında yanımda olmalarını çok istediğim Sinan panta ,Futbol İl temsilcisi Tezcan demir benim yerime İstanbul’un cazibesine kapılıp ,metropol şehirdeki ,Kostik zade Mustafa efendinin peşine takıldığı etkinliğe gitmişler, canları sağ olsun. Hakemlerin sıcak kucaklaması onları bana unutturdu. Bu arada gelirim diyerek gel söz veren ve sözünde duran  amatör Sporcular Derneği  ve Sakarya bayan Voleybol takım Başkanı Ömer Bektaşa ,Korucukun Bayan muhtar adayı, sportmen ruhlu  Arzu Pamuk Erdeme , şahsıma gösterdikleri ilgiden dolayı, benim soframın üzerinden bende onlara, sevgi plaketi uzatıyorum. Medyamı? Var mı ki.O yüzdende onlar benim için zaten yok hükmündeler. Onlar kopyala yapıştır gazeteciliği ile çok mutlular. Bırakında keyifleri bozulmasın.  NOT Bu arada hakkını yemeyelim ,yıllar önce beni Dernekten ihrac eden Fuat totrakan ve ekibinin aksine  zamanın Dernek başkanı Ahmet kemiksizoğluda bana Hizmet plaketi vermişti. Önada buradan Duayen alkışı gönderiyorum.

KIRILAN KALP

Bazen yaşamın içinde kendine yer bulan, yaşadığımız  hayata yol gösterici örnekleri, benim sofranın üzerine koyma alışkanlığım vardır. Güzel sözler, güzel örnekler karşıma çıkınca hemen bir kenara not ediyorum. Bu gün sizlere kırılan kalple  ilgili bir kaç cümle etmek istiyorum. Kalbimiz çok hassastır, çok narindir ,en ufak bir olayda kırıtkanlık yaşayan adresin ismi kalptir. Şimdi gelin Recai Çakın kaleminden çıkan, Kırılan kalp üzerine ortaya koyduğu dizelere, hep beraber bir  bakalım. Bir Kalbi kırdıktan sonra gelen özür , Doyduktan sonra sofraya konan tuz gibidir. O yüzden siz, siz olun İnsanları kırmamaya özen gösterin. Eğer kırarsanız da onun telafisinin zor olduğunu unutmayın. Benim kırılganlıklarım var, sizin var mı? Gelin bir güzel örnekle yola devam edelim. İnsan güzel hatıralar biriktirirse ,bir ömür ,biriktirdiği anılardan yer içer ,geçmişle yarenlik eder.

ARZU PAMUK ERDEM ( KORUCUKA BAYAN ELİ DEĞSİNMİ?)

Arzu Pamuk Erdem ,çağdaş ,Cumhuriyetçi, Atatürkçü bir yüreğe sahip ,modern bir Türk kadını. Sportmen bir babanın, sportmen bir kızı olarak ,kadın elinin maharetini göstermek ,Korucuk mahallesine farkındalık yüklemek adına ,Muhtar adayı olarak yola çıkmış. Bu uğurda ona başarı dilemek bir yana, onu bu medeni cesaretinden ötürü kutlarım. Umarım Korucuk Mahallesi sakinleri içlerinden çıkan ,Korucuk’a farklı bir hava katacak ,Korucukun sosyal yaşamına ait projeleri olan Arzu Pamuk Erdeme el verirler. Kadınların son yıllardabir kenara itildiği bir ortamda( Sakarya’da buna dahil)  ben şahsen Arzu Pamuk Erdemin ,Erkek adaylarla girdiği bu yarışta  ona buradan el uzatıyorum. Korucuk’taki dostlarıma selamım olsun, Arzu Pamuk Erdeme el verin, bırakın birde  Mahallenize kadın eli değsin.

BUNLAR DAHA İYİ GÜNLER ( AFYONSPOR  YÜRÜYEREK MACA GİTMİŞ .NEDEN ?)

Sosyal Medya iyiki var,olmazsa , bu gün size anlatacağım haberi ,yandaş kanallarda   görmek ne mümkün. Gecen hafta içinde bir haber karşıma dikildi, Afyonspor ,Sakarya gibi biatcı kentin takımı maça yürüyerek gitmiş. Neden gitmişler? Neden olacak, ekonomik sıkıntı nedeniyle ,yönetim Otobüs firmasına ödeme yapamayınca ,sporcular tesislerden çıkıp taraftar ve Polis eşliğinde maçın oynanacağı stada yürüyerek gitmek zorunda kalmışlar .Bunlar daha iyi günler, hiç şaşırmadım .Bu fotoğraf, son 22 yılın ülkeyi her alanda ekonomik sıkıntı ağıyla ören, siyasal düşüncenin ürünü. Bekleyin bekleyin , Yerel seçimler bir geçsin ,daha neler göreceğiz?. Baksanıza Türk futbolunun efsane takımı Eskişehirsporun bazı borçlarını bir iş adamı ödemiş. Ülkenin ekonomik çıkmaza sürüklendiği gerçeği içinde beceriksiz, çıkarcı yöneticilerin ,bu günlerin içinde çirit attığı gerçeğini de ,siyasetten alıp birazda onların futbol çantasına yüklemek gerek.

SAPANCA VE DİĞERLERİ

Sapanca TFF ligte çıkış arayan, bulunduğu yer de kalmak adına direnen Yeşil Beyaz renk. Sakarya’nın onları, Sapanca’nın onlara ihtiyacı var. Ahmet Seçkin önderliğinde İkinci yarıda ilk galibiyetini ,ilk yarıdada yendiği Bulvarspordan alan Sapanca Gençlik bu moralle ,bu galibiyetin üzerine yenilerini ekler, bu çıkışı topal bırakmazsa  bir şeyler olur. Yoksa ,dipten kurtuluşu çok zor olur. Şimdi birde gelin bizim ilin Ballı takımlarına bir bakalım. Hendekspor liderden aldığı bir puanın üstüne bir puan daha koydu. Kalaycı deplasmanda ,Karasu içerde kaybetti. Hendek ile Kalaycının direk düşeçek takım olmamak adına vereceği yarış sinyali hala sürüyor. Hendeksporun iki puanlık üstünlüğü ve birde Kalaycıyla içerde oynayacağı maç cebinde duruyor. Karasuspor için Bal rüyası bitti. Onların bu karanlıktan çıkma şansları yok. Bizim evin futbolunun dört ayağını böylece yorumladıktan sonra gelin biz haftaya kulak verelim. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun. Haftaya buluşmak dileğiyle ben konu başlıklarını cebime koymaya başlasam iyi olur.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!