salı Sofrası Birkaç iyi adam ve Ahmet sagat

salı Sofrası

Birkaç iyi adam ve Ahmet sagat

Sakaryaspor Çorumu yenerek playof adına, ilk iki adına, gizliden gizliye puan sıralamasındaki yürüyüşüne devam etti. Çorum maçından elde edilen üç puan hikayesi içinde neler var ,neler? Çorum’da Ahmet sagatın yerine iyi bir golcü olsaydı ne olurdu? Sakaryasporun kalesinde Cihan olmasaydı neler olurdu? Valla bu maçın hikayesinin içinden destan yazılmaz ama bu maçın içinden çok şeyler yazılır çizilir. Bu maçtan  önümüzde kalanlara bakınca neler gördük? Oyuna çok hızlı, Baskın oyunla sahne alan ,ilk beş dakikada ,Burak Süleymanın kaleye bakmadan ters kafa vuruşuyla ağlarla kucaklaşan golü ,bu baskı süreci içinde bulduk. Sonra futbolun sazını ele alan takımın adı Çorumspordu. Ahmet sagatın kaçırdığı iki net pozisyon, Cihanın kurtarışı ilk yarının kalan süreci içinde yer aldı. Bu yarıda kassangonun ofsayt radarına takıldığı kritik pozisyon, yeşil siyah an olarak ilk yarının içinde kendine yer buldu.. İkinci yarıda futbol topu Çorumsporun ayağına adeta yapıştı. Karşı kaleye gitmekte zorlanan Sakaryasporun kalesinde Cihan M .Nepanın muthiş gollük vuruşuna geçit vermeyerek Sakaryasporu ayakta tutan adam oldu. Bu yarıda günün gol kaçırma rekortmeni Ahmet sagat net bir pozisyondan yaralanamayınca kendini dışarıda buldu.  Sakaryasporun rakibine mahkum olduğu anlarda Tuncay şanlının ,oyuna müdahale üstüne müdahale yaparak, Çorumun hızını kesme müdahaleleri semeresini verdi. İkinci yarının suskun gol adamı Del valle 77 de oyuna sonradan giren M. Himmet ten Koraya ondanda,    Del Valleyle buluşan topa Delvalle öyle güzel vurdu ki bu gol , Çorumun ipini çeken gol  oldu. Uzatmalarda  Delvalle bir kez daha sahneye çıkarak ,kazanılan üç puana  önemli katkı sunan ,tribünden alkış alan golcü oldu. Sakaryaspor oyunun genelinde rakibine direnen oyun oynarken, bu üç puanın içinden önce kaleci Cihana ,sonra savunmada  Dongora ,sonra hücumda Del valleye ,orta sahada Sınana hatırı sayılır bir pay uzatmak gerek. Özetle  bir kaç iyi adam, içinde bir zamanlar bizim takımda gördüğümüz Ozan Sol, M.Nepa , Ferhat’ın yer aldığı  Çorumun puan için bastıran oyununu, Burak Süleyman’ın ,Del vallenin akıl dolu gollük vuruşlarıyla bertaraf ederek üç puana ayak bastı. Bu galibiyet için destan yazmayalım ama bir kaç iyi adamın ,kaleci Cihanın kurtarışlarına ,Dongorun savunmadaki can siber hana oyununa ,,ilk kezilk on birde forma giyen Çağlayanın giydiği formayı çıkartmamak adına sergilediği savunmacı yanına ,Delvallenin attığı şık gollerde alkış göndermek gerek. Bu alkış yağmurundan ilk golü atan Burak Süleyman’da pay uzatmak gerek. Sakaryasporun ara transfer sürecinde kadrosuna kattığı Samed Onur, M. Himmet ve Koray Sakaryaspor adına hamle oyuncuları olabilir. Bu takıma cezalı Hasan ve Murat gelince kadro derinliğinin artacağını buraya not ederek, Çorum maçında yaşananların, ortaya çıkan, bizi mutlu eden sonucun üstünü örterek, Eyüp maçına doğru yol alalım.

KOMŞUDA  TANGUE BİZDEKASSANGO  TARTIŞILIYOR

Kocaelssporda en önemli hücum silahı Tanguenin gidişi komşuda tartışma yaratırken, biz dede elde kalan golcü kassangonun ,sezon sonu bedavadan serbest kalacağı tartışılıyor. Tangue nin isteyen çıkarsa giderim anlaşmasından meydana gelen ayrılık ta ,giderken kulübe  350 bin EURO kazandırdığı ,sosyal medyaya farklı bir pencere yüklerken gitti tamam ,Bolu beraberliği sonrası Şampiyonluk giderse  ne olacak sorusu, tartışma sofrasında tartılıyor. Tangue  giderken kazandırdığının yanı sıra ,kalsaydı alacağı 700 bin EUROdanda feraket etmiş oluyor. Bir ara Göztepe’nin ,bir ara Kocaelisporun talip olduğu, gazete sayfalarını uzun süre meşgul etti ama,  Kassango elde kaldı. Sezon sonu giderken Rüstemlerden elini kolunu sallaya salalaya gidecek. Bana göre Kassango olayı yönetim tarafından iyi yönetilemedi. İnşallah  Kassangonun kalışı ,Sakaryaspora en azından playof aşamasında katkı sunar,umarım Sakaryaspor Süper lige çıkarda, bizde iyi ki Kassango gitmemiş diyerek ,onu göndermeyen ,para kazanmak yerine ondan bu yönüyle faydalanan yönetime transfer alkışı göndeririz. Not Kocaelisporun evinde Urfa’ya yenilmesi sonrası  Tanguenin ara transferde satılması, transferine onay verilmesi  komşuda daha fazla ön plana çıkarken ,Bolu ve Urfa maçlarında kaybedilen beş puan sonrası Ertuğrul Sağlamın koltuğu da tartışma adına vizyona konuldu. Velhasıl kelam Komşu şu sıralar huzursuz haftaların kucağına oturdu.

ARİFİ,ENSARI İZLERKEN

Bizim Futbol tarlamızda palazlanan ,futbol alfabesini Sakarya’da öğrenen ,sakaryaspor alt yapısından Kayseriye giden Arif ,Alt yapısı Bekirpaşa olan ,sonra Erenlerde  serpilen ,Kalaycıdan  Tekirdağa, oradan somaya ,oradan Manisa’ya giden Ensarı izlerken,  beni futboldaki çarpıklık etkisi altına aldı. Bu iki genç sırım gibi boylarıyla takımlarında stober oynuyorlar. Arifi Beşiktaş maçında gördünüz hem savunmada ,hem hücumda haha hakimiyetini rakip takımın üstüne yıkan bir oyuncu. Bu iki örneği neden önünüze koydum? Neden olacak yıllardır Sakaryasporun yarışmacı kimliği içinde, gözünün önündeki değerleri görmeyen bir yeşil Siyah yönetim var Rüstemlerde . Arifi cuzi bir parayla Kayseri’ye veren Sakaryaspor yönetimi kendi ilindeki Ensarı nasıl görmez? Alın son bir haber daha ,yetiştirdiği oyuncuları dışarıya yollamakla ünlü Erenler 54 oyuncusu U 14 oyuncusu Eymen Tahayı Altınordu kaptı. El noğlu İzmirden ,benim ilimin değerlerini, geleceği olan gençleri Altınorduya taşırken bizimkiler ne yapıyor dersiniz? Bir şey yapmalarına gerek yok, onlar bulaşlarda, bu gün ki Yeşil Siyah yönetim bu işlere fazla bakmaz. Biz yaz sakta bir şey değişmeyecek ,biliyorum, biliyorum da ,yazmamak olmaz.

KORUCUKA BAYAN MUHTAR YAKIŞIR ( ARZU PAMUK ERDEM)

Çağdaş sosyal, Cumhuriyetçi  ,Atatürkçü bir yüreğe sahip, Modern bir Türk kadını ,Sportmen bir babanın Sportmen kızı olarak ,Kadın elinin maharetini Muhtarlıkta da göstermek ,Korucuk mahallesine farkındalık yüklemek adına yola çıkmış. Arzu Pamuk Erdemden bahsediyorum. Muhtar adaylarının yoğunlaştığı 31 Mart öncesi oda bu uğurda adımlarını sıklaştırmış olarak yol yürüyor. Bu uğurda ona başarı dilemek bir yana ,onu  bu medeni cesaretinden dolayı, Kadının adını ön plana taşıma isteğini ayakta alkışlamak isterim. Umarım  Korucuk mahalle sakinlerini ,içlerinden çıkan, Korucuka farklı bir hava katmak adına iddialı bir şekilde yola çıkan ,Korucuk’un sosyal yaşamına ,gelişimine katkı yapacak  projelerle yola çıkan Arzu Pamuk Erdeme el verirler. Kadınların bir kenara itildiği ,kadınları sosyal hayattan arındırılıp, eve hapis düşüncesini temsil eden bu günün siyasal anlayışına ,Korucuk mahallesi buna tepki göstererek ,Kadın Muhtar adayı Arzu Pamuk Erdeme kucak açarlar. Korucuk’taki dostlara selam olsun, Arzu Pamuk Erdeme el verin ,bırakında bu süreçte mahallenizin gelişimine bir kadın eli değsin. Korucuk’ta olsaydım benim Muhtarım Arzu Pamuk Erdem olsun diyerek oyumu ona verirdim. Benim Ali Dilmende bu şansım yok, çünkü bizde adayların hepsi erkek. Keşke Ali Dilmende de cesur bir kadın Muhtar adayı karşımıza çıksaydı.

GÖZTEPELİ TARAFTARAYAKIŞMADI ( ALTAYLI OYUNCUYA PARA UZATAN TARAFTAR)

İzmir Türkiye ölçeğine göre her alanda gelişim gösteren, gelişmiş Türkiye ili resmidir. 22 Yıllık mevcut iktidara genelde prim vermeyen bu ilde, Futbolda , tarihi derinlik içinde yer alan Göztepe ve Altay’ın, ezeli rekabet içinde olan mazileri, futbolun derinliklerinde ,rekabetleri bu alanda sahalara yansıyan iki takımdır. Rekabete evet, futbolun içindeki bu çekişme, ezeli rekabete zenginlik katar. Ancak bu rekabet yaşanırken, rakibinin ekonomik alandaki çaresizliğinden ötürü onu aşağılamak ,oynanan Altay Göztepe maçı sonrası farklı kazanan Göztepe taraftarının ,Altaylı oyuncuya para uzatması  insanlığında ,futboldaki rekabetinde içinde çirkinlik yükler. Bu gün Türkiye’nin çöken ekonomisinin, yanlış yönetilmenin faturasını sadece Siyah Beyaz Altay çekmiyor. Göztepeliler unutmasınlar, zengin bir iş adamı takımlarını satın almasaydı ,bu günün Süper lige yeniden talip olan Göztepe  buralarda olmazdı. Düşmez kalkmaz bir Allah misali ,gün gelir bu düzende Göztepe’de,  bu gün Altay’ın düştüğü duruma ,çaresizliğe düşmeyeceğini kim garanti edebilir ki?. O yüzdende komşu komşunun külüne muhtaçtır  sözünü ,ben o şık olmayan hareketi yapan Göztepeli taraftarın önüne koyuyorum.

NEHRİN ÇOÇUKLARI PROJESİ

Sakaryasporun daha fazla sevilmesi, daha çok ilgi görmesi adına gençliğin sırtına yeşil Siyah sevgi yüklemenin ışığında ortaya konan Nehrin Çocukları ( Yeşil Siyah ) projesine bende buradan el uzatmak isterim. Taraftar ların ( Tarangaların) el verdiği Nehrin Çocukları projesi Sakarya’da ilçeler arası turluyor. Son olarak Akyazı’ya yol alan( Akyazı İnönü ,İnönü Orta okulu, Akyazı Konuralp lisesinde büyük ilgi gören ) bu Yeşil Siyah projeyi görünce aklıma ne geldi Biliyor musunuz ? Bizim kuşak üç büyük renklerle zehirlendik ve bundan da sıyrılamıyoruz. Ne denmi ? Bizim zamanımızda Sakaryaspor yoktu ki. Şimdi öylemi, 1965 den beri, bu şehrin Futbolda marka değeri en yüksekte gezen ,Sakarya’nın tanıtım aracı olan Sakaryaspor var.   Tarihinde Türkiye kupası şampiyonluğu olan,Ligte en yüksek yeri gören Sakaryaspor  halen yaşıyor. Öyleyse bu günki gençlik bizim gibi üç büyük rengin değil, yeşil siyah rengin peşinde olmalı. Bu konuda size bir anımı anlatayım mı? Geçmişte tarihi çok eski olmayan birzaman dilimi içeresinde, Harmanlıkspor genç takımı ile Beşiktaş’ın davetlisi olarak Fulya stadına gittik. Maçın skoru falan önemli değil ,önemli olan Beşiktaş alt yapı teknik sorumlusunun önümüze koyduğu, taraftarlık gerçeğiydi. Siyah beyazlı teknik adam o günün konusu içinde gezen taraftarlık konusunda bakın bize ne dedi? Bu gün ligte takımı olan bir ilin taraftarları neden üç büyükleri tutar ki? Yahu sizin ilinizin ,sizi temsil eden bir takımınız varken, size ne Fenerbahceden, size ne Galatasaraydan, size ne Beşiktaştan. Evet Gençler biz zehirlendik siz zehirlenmeyin, sizin tutacağınız ,destekleyeceğiniz renkler yeşil Siyah renklerdir. Başka renklerden uzak  durun ve Nehrin :Çocukları Projesi ne diyorsa onu gönlünüze hapsedin.

SAPANCA VE DİĞERLERİ

Sapanca Bulvar galibiyetinin üstüne hacettepe gali, biyetini yükleyemedi. Yeşil Beyazlılar ilk yarıda yenildikleri Hacettepeye rövanşta 2-0 yenilerek dip yapmaya devam etti. Bu gidiş iyi gidiş değil. Hacettepe maçı da alt sıra kaderine etki yapacak kritik maçtı, kaybedildi. Kaybedilen sadece maç olsa ,kaybedilen sadece üç puan olsa iyide .. Yeşil Beyaz gidiş iyi gidiş değil, bu gidiş bu haliyle bala göz kırpıyor. Bal demişken balda Hendek iki Sakaryalı rakibinle arayı açmaya başladı. Kalaycının evinde Karasudan son dakika penaltıyla kurtulduğu günde Hendekspor evinde Doğugüçünü farlı yenerek ikinci yarının ilk üç puanını kar hanesine yükledi. Görülen oki Hendek Balda kalan, Kalaycıda ikinci olan takım olarak Playof ikincisini beklemeye aday yerde duruyor.

GELİŞİM YİNE BAŞARDI

Sakarya Basketbolun de U 14 yaş grubunda ,son yıllarda  bizim ilde Pota altında boy gösteren Gelişimspor bu başarısın dışarıya da taşıdığına bu yılda tanık olduk. Yenileşen formatıyla ,  grup aşamasında Zonguldaka taşınan, bu seneki ilk aşama maçlarında Gelişimspor, üçte üç yaparak adını bir kez daha  16 takımlı Anadolu kupasına adını yazdırdı. Faruk Güdül önderliğindeki Gelişimsporun, bu yaş grubunda Sakarya Basketbolunun adını dışarıya taşımaları, Pota altında Sakarya’nın gururunu okşar. Gelişimspor son üç yıldır ilk aşama maçlarını geçiyor, bunda sıkıntı yok. Gönül ne istiyor ? Basketbol gönlümüz bu yaş grubunda bir atılım içinde olan Gelişim sporun ,üst turtada bu gelişimin içine direnç yüklesin. Gecen yıl hatırlıyorum ,son on altı turunda gruptan çıkamamayı, rakiplerin imkan zenginliğine bağlayan Gelişim spor, en azından bu sene grup aşamasında rakiplerini zorlayan buralara bedava gelmediğini ispat eden takım olarak adını son on altı notu olarak potaya asar. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman size lazım olanı alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!