Salı Sofrası 2023 iyi Bitti

featured

Salı Sofrası

2023 iyi Bitti

Sakaryaspor  adına bana göre, çalkantılı başlayan sezonun ilk yarı filmini gösterime sokarken, Tuncay Şanlıdan öncesi Ve Tuncay şanlı dönemi diye ikiye ayırmak gerek. Sakaryaspordan sonra Bandırmadan da gönderilen Taner Taşkının, elimize bıraktığı kadroya ,bir kaç sendelemeden sonra dinamizm katan Teknik Adamının ismini ben buraya Tuncay şanlı olarak not ediyorum. Dongorun katılımıyla  ,ilk başlarda başımızı ağrıtan bölge olan savunmaya  farklı format yüklemesi, Sinan ,Hasan Kılıcın  Murat Cemin gelmesi sonrası orta saha formatına el atması, takım içindeki forma dağıtımımda adaletli davranması, Tuncay şanlının elini güçlendiren, sporculara karşı güven duyulan teknik adam resmini santraya koydu. En ufacık bir kıpırtı gördüğü futbolcuya forma uzatması, kulübedekilerde fırsat gelir gelmez şans vermesi, bana göre  11 Maçlık yenilmezliğin içinde yatan teknik adam gerçeğidir. Bu süreçte delvallenin, bu sürecte Dinonun yedek golcü olarak iyi işler yapması ,kaleci Cihanın genelde çok iyi oynaması  ,genel manada takımın yukarılara olan inancını bir bütün olarak diri tutmasını ,teknik kadronun Takımdaşlık ruhunun gelişimine katkı sunmasını   ilk yarının hikayesi içine monte edebiliriz. Sonuç TFF 1 de yeşil siyah futbol gemisi ,Süper lige göz kırpan bir umut resmini, Rüstemlere taşıyarak tatile çıkmıştır. Koskoca bir ilk yarının içindekileri biz az ama öz sözlerle önünüze koyduk. İsterseniz eksik halkalarımda siz bir yerlere not edin. Sakaryasporla ilgili daha yazacaklarımız tabi ki olacak. Eski yılın içinde kalan ilk yarı bitti şimdi yeni yıl içindeki yeni umutlara kilitlenme zamanı. Bakalım ara transferde  neler olacak? Kimler gidecek, kimler gelecek? Birde Rüstemlerde yaşanacak o anlara bir bakalım ,ondan sonra bıraktığımız yerden devam ederiz.

EN GÜZEL DERBİ

Zorla güzellik olmaz, hele hele Atatürk üzerinden dayatma olmaz . Hayatımda gördüğüm en anlamlı davranış,en güzel ,en anlamlı derbi. Valla tekrarı olsa da bir daha seyretsek.  Şunu gördük, Atatürk bizim kırmızı çizgimiz. Fenerbahce ve Galatasaray  bu konuda önemli bir duruş sergileyerek yüreğimize su serptiler. Hey gidi Atam hey, Fenerbahçe ve Galatasaray’ınla iftar edebilirsin. Fazla söze gerek yok, Fenerbahçe ve Galatasaray kendilerine yakışanı yapmış, kurucu liderlerine sahip çıkmışlardır. Çok şey yazılır ,çok şey çizilir, bizde az ama öz sözlerle,  Atatürk sevgisinin ne anlamlı   sevgi olduğunu tüm Türkiye’ye, tüm Dünyaya gösterenlere, yeni yıl alkışı eşliğinde sevgimizi işletiyoruz. İyi ki sizler varsınız. Hey gidi Atam hey sen neymişsin be ,sen bize Cumhuriyet sevgisini ne güzel işlemişsin, sen Cumhuriyetin taşlarını ne güzel gönüllere yüklemişsin. Statlardan ismini siliyorlar olmuyor ,kitaplardan adını esirgiyorlar olmuyor. Camilerde ismini anmaya yasaklıyorlar ama sen bir türlü ölmüyorsun. Ölümsüz liderim senin önünde sevgiyle saygıyla eğiliyorum.. Bu Bizi bırakın bakın Güney Koreli Gazeteci Hanshin Lee konuyla ilgili ne yazmış. Suudiler, hiç yenilmeyen bir adamı yenebileceklerini zannettiler. Atatürkün mirası halkında devam ediyor diyor ve ekliyor, Türk değilim ama bu gün herkesle gurur duydum. Bu durum FB,GS rekabetinin ötesine geçiyor. Fazla söze gerek yok, işte bu.

HAKEM EVİNE FIFA APALETLİ BAŞKAN

Sakarya Bölgesi Hakem evinde Ocak ayının ilk haftasında,   yani Bu gün, TFFHGD Sakarya Bölgesi hakem ve gözlemcileri yeni Dernek yönetimi için sandık başında olacak. Başkan Gürkan Tekneci gidecek, yerine FİFA Kokartlı hakem Atilla karaoğlan yeni bir ekiple beraber  hakem ve gözlemcilere hizmet adına yola çıkaçak. Bize ulaşan bilgilere göre Atilla karaoğlanın listesinde Ömer Akcal ,Levent Gümüşdere ,Engin Bıçak ve fatih Altuntaş  yer alacaklar. Daha önce Atilla Karaoğlanın Dernek başkanlığının hakem evi için ne anlama geldiğini anlatıp, sizinle paylaştığım için bu gün yapılacak olan seçim için fazla Bir şey yazmayacağım. Muhalefetin ,sırf muhalefet olmak adına aday çıkarmamasını akıllı bir davranış olarak görüyorum. Hoş çıkarsalardı bile taşlar yerinden oynamazdı ya ,hadi neyse.  Rakipsiz seçim sandığına gidecek olan Hakem evi Hakemlerine ,gözlemcilerine ,yeni seçilecek yönetime buradan başarı dileklerimi iletiyorum. Yeni yönetimden beklentilerimi yeri ve zamanı gelince benim sofranın üstüne koyacağım.

IĞDIR MUHTEŞEM SÜLEYMANA TAKTI

Bizim Sakarya yazdı, bende oradan okudum ve sofranın üstüne koydum.  Iğdır Fk ara transfer dönemine kısa sürekala Burak Süleyman için, Sakaryasporun kapısını çalıp Rüstemlere açık çek bırakmış. Bu işin açığı ,kapalısı olmaz, bir futbolcu bir eve lazımsa ,ederi neyse o orta yollu bulunur. Gecen senelerde Sakaryaspordan Hakan yavuzu, Tahir babaoğlunu, son olarakta bu sezon başı kaleci Furkan Köseyi alan Iğdır Fk, TFF 1 görmek adına son iki sezondur bayağı iyi para harcadı. Şimdide gözünü karartmış ,Burak Süleyman’ı bizden istiyor. Valla eğer Burak Süleyman’ın ederini bulması halinde satılmasında sorun yok. Ancak şuan iyi giden bir futbol gemisinin önemli parçalarından olan, bazen ilk on birde ,bazen sonradan oyuna girerek  mevcut takıma katkı yapan Burak Süleyman gönderileçekse şayet, Iğdır Fk nın önümüze konulan çekin parasal olarak cazibesi varsa, neden bu transfer gerçekleşmesin ki. Bu işler hesap kitap işi ,bir futbolcunun getirisi varsa ,bunda takımın menfaati varsa,futbolcununda gönlü varsa neden olmasın.Yanlız ikinci transfer döneminde Reşat Muhammed konusunda kararsız olanlar , kadro muhafaza edileçek diyenler,olası Burak Süleyman ayrılığını hesaba katarak ,kadro planlamasını ona göre yapmalılar.

PATRON SAMETSE TEKNİK ADAMA NE GEREK VAR

Samet Aybaba gecen hafta yaptığı basın toplantısında ,Beşiktaş’ta futboldan sorumlu patron benim demiş. Bitmedi Futbol benden sorulur, Teknik adam benden sorulur diyerek üzerine basa basa bu konuyu dillendirmiş. Valla maden öyle, Beşiktaş Samet Aybaba’ya göre teknik adam arıyorsa ,teknik adama ne gerek var. Aybaba Samet  Teknik trektör,Feyyaz Ucar yardımcısı olsun ,olsun bitsin. Ne gerek var Teknik adam aramaya . Zaten bu ikili varken gelen teknik adam, bırakın takım adına mesai üretmeyi , rahat Boğaz havası bile teneffüs edemez. Bu çağdışı bir kafa,bu kafaylada Beşiktaş içinde bulunduğu sürecin içinden  düzlüğe çok zor  çıkar.  Futboldan sorumlu olursunda ,her işe sen burnunu sokamazsın ki. Gelen teknik adam kim olursa olsun, bu şartlarda seninle çalışmaz ki.

HENDEKLİ SULTANLAR

Hendekte Voleybol  İdris Demirle beraber File üstünde gelişti, Merkeze kafa tuttu, Şampiyonlukları hendek ilçesine taşındı. Yıllardır bitmek tükenmek bilmeyen Voleybol enerjisi kızlarda Hendek semalarından Türkiye’de file üstüne kadar uzandı. Bu satırların yazarı Hendekteki Kız voleybolunun gelişimi başından beri takip eden biridir. Son olarak onların Yıldız kızlarda, Ortaokullarda Şehit Mahmutbey Orta okulu ile tüm rakiplerini yenerek şampiyonluklarına şahit oldum. Onların bu yolculuğunu izlemedim, sadece takiple yetindim. İdris Demir önderliğinde hiç yenimden, finalde Ahmet Akkoc Orta okulunuda2-0 yenerek şampiyon olmaları beni şaşırtmadı. Kaybetselerdi şaşardım.  Voleybol denince Sakarya’da maalesef sadece Hendek ilçesinin ses verdiğini görmek, yazmak aslında bizi voleybolun gelişimi adına üzüyor. Bu yarışın içinde Merkezin önde koşmasını yıllardır beklerim de ,  maalesef okullar düzeyinde bu file üstü coşkuyu bu şehirde göremiyoruz. Rekabet kaliteye el sallarda ,o rekabet bir türlü bizim eve uğramıyor. İdris Demirin voleybol aşkı önderliğinde Sakarya’da, Yıldız kızlarda, Orta okul düzeyinde şampiyonluk kupasını Hendeke taşıyan Bizim evin Voleybol deki Sultanlarını kutlar ,Türkiye şampiyonasına da da başarılı olmalarını ,File üstüne Sakarya’nın ismini yazdırmalarını canı gönülden dilerim .

YENİ YIL
Eh eski bir yıl gitti, yerine yenisi geldi. Sakaryaspor yeni yıla Süper umut yüklerken bizde kendimiz adına yeni yıl beklentimize odaklandık. Valla ben yeni yıldan sağlık dışında hiçbir beklentim yok. Her yönüyle tepe taklak olmuş, sporda siyasette, ekonomide gelecek adına umut vermeyen, sözde yeni Türkiye den ben hiçbir şey beklemiyorum. Adettendir, yeni yıla umut yüklemek ister insan . Bizde son yıllarda yeni yıllar aydınlığa değil, umuda değil  umutsuzluğa koştuğu için , bu gelen, adı yeni yıl olan kardeşten yine umutlu değilim.  Bu nedenle de ben ne yeni Türkiye’yi ,nede yeni yılı almayayım. Ben iyi yıllarımı eski Türkiye’de bıraktım. Unutmadan Sağlık her şeyin başı ,eyvallah, ancak dostlarda çok önemli. Ben gelen yılda elde kalan dostlarımı kaybetmek istemem. Çünkü hayat dostlarla güzel. Benimde Nazım Aktürk olarak ,bana umut veren ,el veren dostlarım var. Allah onları başımdan eksik etmesin. Amin diyerek bu yeni yılın üstünü örtersem bana kızmazsınız değil mi.

BİR İNTİHAR  HİKAYESİ ( ALINTI )

Bu günün yeni Türkiyesinde yaşanan ibretlik ,bu gün ki gelinen noktada ekonominin ne çanlar aldığına işaret eden bir olayı sevdiğim saydığım bir hocamın sayfasından aldım buraya koydum. Gelin bu dramatik olayı birlikte okuyalım. İşssiz kaldığı ve çok borçlandığı için Cebindeki 12 tl yi eşine bırakarak ,yaşamına son veren üç çoçuk babası ,çanına kıymadan önce şunu paylaşmış, ibretlik bir intihar olayı, dikkatlice okumaktan yarar var. Okuyun ,okuyun özellikle 22 yıldır bundan iyisi mi var diyenler, özellikle siz çok iyi okuyun. Fakir Çalmasını bilmediği için değil, Başkalarının parasını çalarak yaşamaktansa, Ölmeyi tercih ettiği için ,Fakirdir. Bu yaşanmış olay , Hamza Demir hocamın sayfasından alınmıştır. Nereden, nereye geldi benim güzel Eski Türkiyem.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!