Özel ve Çetinkaya

featured

Sakaryanın profosyenleri yazı dizisine bu gün iki alt yapı oyuncusu ile devam ediyoruz

Özel ve Çetinkaya

Sakaryanın  bünyesinden yetişip futbollarını dışarıya taşıyan iki oyuncuyla birden bu şehrin profosyenelleri yazı dizisine devam ediyoruz.  Bu gün kaleme alacağımız kahramanların isimleri Şaban Özel ve Berat Çetinkaya. Bu iki oyuncu farkı tarihlerde Sakaryaspor alt yapısında  oynadılar1988 Doğumlu Şaban Özel , Sakaryasporda TFF 1,  Süper ligte Sivas’ı gördü .Şaban Özel Sivas’ta  oynarken ,kiralık olarak Samsunspora gider. 1991 doğumlu Berat Çetinkaya Beşiktaşı gördü ama siyah beyazlı takımda hiç oynamadan Beşiktaşta olduğu dört yılı hep kiralık olarak dışarıda yaşadı.   Bu ön bilgilerden sonra isterseniz yaşa göre 1988 doğumlu Şaban Özelden başlayarak bu iki yeşil siyah oyuncunun futbol karnelerini sizinle buluşturalım.

ÖZEL ŞABAN

1988 doğumlu olan Şaban Özel Sakaryasporda  solsek olarak  tam beş yıl forma giydi. 2007 yılında yeşil siyah profosyenel imzayı atan Şaban Özel bu süre içinde TFF 1 ligin dede forma giyen oyuncular arasında yer aldı.Sakaryasporda TFF 1 lig coşkusu içinde solbente yıldızı parlayan Şaban Özel daha sonra dışa açılım yılları içine girer.

ÇOK ÖZEL TAKIMLAR

Sakaryasporda alt yapıdan üst yapıya 2007 yılında çıkan Şaban Özel  2012 yılında  Süper lig takımlarından Sivassporun dikkatini çeker ve Sivasspora gider. Sivasta yarım sezon oynadıktan sonra devre arası Samsunspora kiralık giden Şaban Özel  burada iki sezon geçirir. 2013 de Sivasa dönen Şaban Özel yine aynı sezon Samsuna gider.  Özelin futbolda takımdan takıma koştuğu yıllarda  2014 de Adana Demir macerası devreye girer.

URFA VE DİĞERLERİ

İyi bir sol ayağı olan Şaban Özelin futboldaki yürüyüşü üç yıllığına Urfaya konuk olur. Şanlı Urfa’da  2015,2016 ve 2017 yıllarında birlikteli yaşayan Şaban Özel  2018 Kastamonu,2019 da Sarıyere uzanan futbol yolculuğu şu an boşa çıktı. Sarıyerle sözleşmesi biten Şaban Özelin özel futbol yılları bakalım daha nerelere uzanacak.

SİYAH BEYAZ  BERAT

Berat Çetinkaya  Beşiktaş görüpte hiç siyah beyaz resmi maç oynamayan bir futbolcu olsa da Sakaryaspor yıllarındaki futbol çıkışı ,futboluna heyecan dolu yıllar ekledi. Vedat Yaşlı canın Sakaryaspor Başkanlığı döneminde Beşiktaşa giden berat Çetinkaya için bakın  Vedat başkan ne diyor? Allah ondan vede daha önce Kayserispora giden Salih Dursundan razı olsun. Gerek Berat ,gerekse Salih Sakaryaspordan ayrılırken alacaklarını yeşil siyah kasada bıraktıkları gibi, Sakaryasporada para kazandırdıklarını dile getiren Vedat başkan onlardaki olgunluğu bazılarında göremediklerini de bir üzüntü notu olarak önümüze koydu. Berat Beşiktaşa gitti. BJK taşla Samet Aybaba  döneminde yurt dışı kampına götürülen Berat Çetinkaya kamp dönüşü Samet Aybabanın tavsiyesi, kendini geliştirmesi adına Adana Demirspora kiralık gönderilir.

BERATIN FUTBOL KARNESİ

2011 Sezonunda Sakaryasporda başarılı bir sezon geçiren Berat Çetinkayanın Beşiktaşa gitmesi, BJK siyah beyaz formayı giymesede futbol ismini piyasaya ışınlar. 2012 den BJK taştan Adana Demire kiralık giden  Berat Çetinkaya için kiralık yıllar devreye girer. Beşiktaştan Adana Demire kiralık giden Berat BJK döner ama bu sefer onu Kahraman Maraşa kiralık gönderilereler.  Beratın sonraki yıllarına baktığımızda onu  2014 de Sarıyerde, 2015 de Pendik( Devre arası Bayrampaşa)  2016 1922 Konya  ,2017 Eteimeskut,2018 Tokatspor, 2019 Uşakspor .Uşakta sözleşme bitti. 29 yaşında futbolunun olgun yıllarında Berat şimdilerde yeni takımını bekliyor.

ÜÇ KEZ A2 MİLLİ OLDU

Sakaryasporda ilk resmi maçına  2007 de kupada Denizli maçıyla merhaba diyen Berat Çetinkaya’nın  alt yapı hikayesinde başarılı yıllar yer alır. Sakaryaspor alt yapısında Playof şampiyonluğu yaşayan Berat Çetinkaya  2011 de Sakaryasporun Mardanda  TFF 1 ligine çıktığı kadronun da bir parçası olan oyuncular içinde yer alır. 2012 de Taıhan turnuvasında üç kez A2 Milli takım formasıda giyen  Berat Çetinkaya  Sakaryaspordan giderken Vedat Yaşlıca Başkanında dediği gibi,alacaklarını bıraktığı gibi Sakaryaspora 400 bin tl kazandırdığıda yeşil siyah transfer arşivinde sıcaklığını koruyor.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!