Ne olduysa maçın son düdüğünden sonra oldu.

Maç boyunca gerek saha içinde ve gerekse tribünlerde dostça süren mücadelede her şey orta hakemin son düdüğü çalmasıyla başladı.

Ne olduysa maçın son düdüğünden sonra oldu.

Kocaalisporlu oyuncular ile Karasusporlu oyuncular arasında maç bitiminde sözlü sataşmaların yaşanmasının ardından her iki kulübün başkan ve teknik heyetlerinin araya girmesiyle tatlıya bağlanan olay futbolcuların soyunma odasına yönelmesiyle bitmesine karşın taraftarlar arasında süren sözlü sataşmalar bir anda kavgaya dönüştü ve her iki taraftar kesiminden de hafif yaralanmalar yaşandı.

Olaylar büyüdü polisler silahlarını kullandı…

Ancak olaylar saha ve çevresinde kalmayarak Kocaali-Karasu şehirlerarası yolunda da sürdü. Burada önce Karasulu sporcuları taşıyan otobüse ve Karasu Taraftarlarının araçlarına taşların atılmasına tepki gösteren Karasusporlu sporcular ile taraftarlar araçlarından inince tekrar taşlı sopalı her iki taraf birbirine girdi. Olayları yatıştırmak için emniyet güçleri önce biber gazı ile müdahale ettiler ancak bunda başarı elde edilemeyince birkaç el havaya ateş edilmek zorunda kalındı. Dakikalarca süren kavgada çok sayıda yaralı olduğu belirlenirken; her iki taraf yönetimi de yaptıkları açıklamada olayların dostça süren maça yakışmadığı ve bu gibi infiallerin hiçbir yararının olmayacağı ve bir daha yaşanmaması için gerekli girişimlerin bir an evvel alınması yönünde fikir birliğine varıldığı yönünde.

Emniyet yetersizdi…

Bu arada emniyet güçlerinin yeterli sayıda olmaması maç sonunda yaşanan olaylara müdahale edilmede yetersiz kalınmasındaki en büyük etken olarak gözlendi. Hafta içinde zaman zaman bu maçın ne kadar zor bir maç olduğu dile getirilmesine karşın gerekli önemin emniyet güçlerince verilmediği gözlemlerimiz arasında eksi puan olarak kayda alındı.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!