Kolcu’nun futbol hikayesi

featured

Bu şehrin profesyonellerine bugün Erol Kolcu ile devam ediyoruz

Kolcu’nun futbol hikayesi

Bu şehrin profesyonelleri yazı dizimizin bugünkü kahramanı Erol Kolcu. Futbola Karadenizspor’da başlayıp, Şekerspor’a takasta Osman Özdemirle yer değiştirerek giden Erol Kolcu’nun futbolculuk yaşamı ile teknik adamlık kariyeri uzun senelere yayılmış. Daha ziyade Coşkun Demirbakan’ın yardımcısı olarak, ikinci adamlıkta ünlenen Erol Kolcu’nun tek adamlığı Sakaryaspor’da yaşadığına vurgu yaparak onun geride bıraktığı futbolla dolu yıllarını sizinle buluşturuyoruz.

AMATÖR BAŞLANGIÇ

1962 Sakarya doğumlu Erol Kolcu’nun futbol aşığı ve Sakaryaspor tutkusu ile dolu yılları Karadenizspor’da başlar. Karadenizspor’da başlayan futbol çıkışı onu bir takas hikayesi ile Şekerspor’a taşır. Osman Özdemirle yer değiştiren Erol Kolcu’nun çıkış sürecinde 1982-83 yıllarında Malezya’ya giden Federasyon karmasında yer bulduğu notları var önümüzde. Erol Kolcu bir dönem de Uniroyal’de oynadığı yılları Amatör futbol çantasına koyar.

SİDE YOLCULUĞU

Erol Kolcu’nun Profesyonel dünyaya açılış hikayesi Ankara Side’ye yapılan transferle başlar. Bu süreçte Site’ye giden ekip içinde sadece Erol Kolcu yoktur. O günün konjektüründe amatör olarak isim yapmaya başlayan Site ekibi içinde, Erol Şenkardeş, Kadir (Simitçi Kadir olarak bilinir) Selahattin, Engin Korukır, kaleci Güngör ve Adnan Site forması altında buluşurlar. Erol Kolcu’nun Site macerası Erol Şenkardeşlerle beraber iki sezon sürer.

SAMSUN KAÇIRIYOR

Erol Kolcu ve Erol Şenkardeş’in Site’deki başarılı yılları Samsunspor’un radarına takılır. O yıllarda başka takımların devreye girmemesi için sporcu kaçırma heyecanı Erol Şenkardeş ile Erol Kolcu’yu da bulur. Samsunspor transfer komitesi bu iki Sakaryalıyı kaçırarak Samsunspor’a imza atmasını sağlarlar. Yani Erol Kolcu’nun profesyonel yaşamında Samsunspor tarafından kaçırılması renkli bir anı olarak Kolcu’nun futbol hikayesi içinde yer alır.

SAKARYASPOR MACERASI

Samsunspor’da üç yıl forma giyen Erol Kolcu’nun yolu en nihayet futboldaki benim tutkum, aşkım dediği Yeşil Siyahlı forma ile 1987 yılında buluşur. Yeşil Siyahlı forma altında zamanın birçok şöhretli oyuncu grupları ile yan yana oynayan Erol Kolcu iki sezonda çok sevdiği, aşığı olduğu renklerde Kaptanlık onuru da yaşar. Dört Yıl Sakaryaspor’da kalan Erol Kolcu’nun futboldaki hikayesi Mersin’e kadar taşınır.

NECMETTİNLE MERSİN BULUŞMASI

Erol Kolcu Sakaryaspor macerasına nokta koyduktan sonra Necmettin Sertle beraber Mersin İdmanyurdu’nun yolunu tutar. Bu takımdan sonra bir ara Nevşehirsporla kısa dönem 3. Lig heyecanı içinde kendine yer bulan Erol Kolcu’nun yolu Alanyasporla kesişir.

COŞKUN DEMİRBAKANLI YILLAR

Erol Kolcu, Coşkun hocam benim için çok şey ifade eder, o benim için bir idol, bir ağabeydir. Coşkun Demirbakan’ın hayatında önemli yeri olduğuna dikkat çeken, Coşkun Demirbakan’a her konuda sevgi ve minnet duyduğunun altını kalın harflerle çizen Erol Kolcu, bu süreçte, iki yıl da Coşkun Demirbakan’ın isteği ile Alanyaspor’da futbol oynar. Alanya onun için futbola nokta koyduğu son takım olur.

TEKNİK ADAMLIK YILLARI

Erol Kolcu’nun Teknik adamlık kariyerinde Coşkun Demirbakanlı yıllar ağır basar. Futbola Alanya’da Coşkun Demirbakanla nokta koyan Erol Kolcu ilk teknik adamlık deneyimine 1999 yılında Diyarbakıspor’da Coşkun Demirbakan’ın yardımcısı olarak başlar. Erol Kolcu Coşkun Demirbakan birlikteliği, Antalyaspor ve Sakaryaspor’da devam eder. O günkü süreçte Erol Kolcu benim için çok önemli ağabey, teknik adam, ona çok şeyler borçluyum dediği Coşkun Demirbakanla dolu dolu altı yıl yaşar. Erol Kolcu daha sonra bir başka Sakaryalı olan Engin İpekoğlu ile Bursa, Karşıyaka ve Kocaelispor’da üç sezon yardımcı antrenör olarak teknik adamlık kariyerine tecrübe yükler. Bu arada Erol Kolcu Gaziantep’e emanet diploma verir. Oktay Derelioğlu’nun diploması yetersiz olduğu için, ona yardımcılık yaparak Gaziantepspor’da da bir dönem adı Teknik direktör olarak anılır.

SAKARYASPOR MACERASI

Erol Kolcu, Coşkun Demirbakan’ın yardımcılığı ile dolu yıllarının sonunda çok sevdiği Sakaryaspor’da birinci adamlık serüveni yaşadı.  Sakaryaspor’un zor günler yaşadığı, transfer yasağı olduğu yılda tamamen alt yapı oyucularından kurulu bir ekiple 21 Maçlık Sakaryaspor serüveni olan Erol Kolcu, Sakaryasporla sezonu tamamlayamaz ve istifa eder.  Bu sürecin öncesinde Erol Kolcu bir senede TFF Sakarya Bölge Müdürlüğü’nde federasyon antrenörü olarak görev yapar.

BURAK BEKAROĞLU’NU SAHNEYE ÇIKARDI

Sakaryaspor’un tamamen alt yapı oyuncularına mahkum olarak oynadığı sezonun teknik sorumlusu olarak ünlenen Erol Kolcu bu süreçte alt yapıyı daha geniş gözetim altına alır. Bu süreçte o yıllarda savunmada çıkış içinde olan genç Burak Bekaroğlu’nu üst yapıya taşıyan ve ona güvenerek forma veren Erol Kolcu bugün Boluspor’da oynayan Burak Bekaroğlu’nun futbol çıkışına el veren teknik adam olarak geride hoş bir seda bıraktı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!