“YÖNETMELİK VE TÜZÜĞE AYKIRI HER İŞLEMİN KARŞIŞINDAYIM….”

featured

                      “YÖNETMELİK VE TÜZÜĞE AYKIRI HER İŞLEMİN KARŞIŞINDAYIM….”

SASKF. 10 nisan 2021 tarihinde olağan genel kurulu toplama kararı alarak sitesinde yayınladı. Öncelikle Sakarya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.  Seçime katılacak arkadaşlara da başarılar diliyorum,

ÇOK ŞEYMİ İSTİYORUM

SASKF. tüzüğünü 195 yılında kurucu başkanımız recep kıyak ile birlikte hazırladık..6 AY İÇERSİNDE  ilk genel kurulu gerçekleştirdik.Ticaret sanayi odası toplantı salonunda  TASKK.NU genel başkanı  RIZA SÜMER’in katılımı ile gerçekleştirdik… Başkan Yaşar Zımba ve Genel sekreter Hüseyin Boz olarak seçime girdik ve az bir farkla seçimi kazandık. SAKF. derneğine ait  sadece karar defteri ve diğer defterleri  teslim alarak göreve başladık…

Oturup toplantı yapacak bir odası ve sandalyesi, kasasında delikli kuruş dahi olmayan bir federasyonda göreve başladık.. sayın  zımba daha ilk toplantıya bile iştirak etmeden istifasını Rahmetli Naci Fazlıoğlu ile gönderdi. Beni ve arkadaşlarımı terk edip kaderimizle bizi Baş başa bıraktı. Savaş meydanında bizi  terk ederek ayrıldı .

Yaşar Başkan gittikten sonra yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte ya devam edecektik. Yada genel kurul kararı alıp seçime gidilecekti. Biz zor olanı seçtik. Yani devam kararı alarak..TASKK.na Yaşar başkanın istifa ettiğini ve yeni görevlendirme  kararımızı deklare  ederek  devam ettik.

Önce muhasebe büromun hemen yanında ki büroyu kiraladık. Dayadık döşedik…Eleman aldık ve amatör spor ailesine hiçbir karşılık beklemeden ve maaş almadan  hizmet etmeye başladık .

kira ödenecek para-eleman alınacak para-lisanslar tescil için Ankara’ya gidecek aykut öztrak’ı çağır yol parasını öde ve tescilleri yaptır para-sahalar çizilecek –para sonuç olarak 6 yıl boyunca deliklin kuruş geliri olmadan saskf. nunu kurumsal yapısına kavuşturduk ama gel de bize sorun…

Çektiğimiz çile ve fedakârlıkları yönetici arkadaşlarım çok iyi birler..tekrar tekrar anlatmama gerek yok…ancak yeni nesil arkadaşlarımızın federasyonun geçmişinde yaşanan sıkıntıları bilmelerinde fayda gördüğümden bunlar anlatmak istedim…Hiçbir şey anlatıldığı gibi i değildi  biz bunu  bizzat  yaşadık o günleri…

SASKF.NA KAZANDIRDIĞIM AMATÖR EVİ

SASKF.DA İŞTE 6 YIL görev yaptığım süre içeresinde yönetici arkadaşlarımla birlikte 10 bin TL valimiz erdinç büyükakalın dan 10 bin tl.Belediye başkanı merhum Ünal ozan’dan alarak  ŞU ANKİ DEĞERİ 1 MİLYAR  olan  ocak işmerkesinde 1 katta 2 daireyi ocak inşaat tan satın  alarak birleştirdik, Dayadık döşedik . Tapusunuda saskf ve TASKK üzerine aldık.

1 tek kuruş gelirimiz olmadan, federasyon başkanlığını maaş almadan ve kendi öz kaynaklarımla sakarya amatör kulüplerinin var olma savaşını kazandık . hem de dayalı döşeli  amatör spor evini  benden sonraki başkana  teslim ederek  görevden ayrıldım.

İşte bu dönemlerde maddi olarak çok yıprandım, işimi ihmal ettim, ancak huzurluydum başkan olurken bir hedefim vardı mutlaka saaskf.bir amatör evi kazandıracaktım ve bunuda  yönetim arkadaşlarımla birlikte başardık. işte  bu imkansızlıklar içersinde  ailem olarak gördüğüm saskf.nunu kira köşelerinden kurtarmıştım…

Ancak sevincim kısa sürdü ;

Nerde şimdi tapusu saskf. Ve TASKK a  ait olan dayalı döşeli  amatör spor evi…..yok..neden yok…onun cevabınıda  benden sonra başkanlık yapan kişilere sorun söylesinler….dediler..

Bende sordum..sattık dediler

Neden diye sordum depremde yıkılacaktı dediler…

Doğrumu söyledikleri acaba diye bakmaya gittim ocak iş merkezine  ne göreyim..bizim amatör spor evi, diş kliniği olarak hala faaliyetine devam ediyor…..  satıştan doğan para ile federasyona arsa ve başka mülk alındımı diye sordum…hayır dediler

Pekala para nerde diye sordum…cevap yok..

Maalesef  benim birçok bedel ödeyerek sakarya amatör kulüplerine kazandırdığım bina toz bulutu gibi yok olmuş ve 10 yıla aşkın dönemdede kulüpler prefabrik binalarda  sürünmeye mahkum edilmişti..işte benden sonra işbaşına gelen yöneticilerin amatör sporu nasıl yönettikleri ortada ;

Yine başa döndük “DİKİLİ AĞACIMIZ BİLE YOK”

  • Kulüpler aidatlarını ödüyormu ..ödüyor..
  • Kulüpler lige katılım bedellerini ödüyormu ..ödüyor..ödeme yapmazlarsa zaten lige katılamazlar öğlemi..
  • Kulüpler aktarma bedellerini ödüyorlarmı..ödüyorlar.
  • tan para geliyormu..geliyor.
  • Saha görevli paralarını futbol federasyonu ödüyormu..elbette ödüyor..

Bu kadar gelirlere rağmen sakarya amatör sporuna kazandırdığınız ne var..yine 8 sene öncesine döndük..Hani hüseyin kama amatör evi Sakarya amatör spor kulüplerine aitti.bize hep böyle söylendi …saskf.adına yapıldı Bina bize ait dendi..ne olduda  belediye başkanımız toçoğlunun görevden ayrılması ile birlikte amatör ev gençlik ve spor il müdürlüğüne geçti.

Kendi yerimizde kiracı olduk.. Görevde olan  saskf yöneticileri neden bunun önlemini almadı..

Şimdi soruyorum size elinizdekini bile kaybettiniz. askf.  bir tane dikili bir ağacı varmı ? gösterin bana..sizi sırtımda taşıyayım..

Hala  o koltuklarda biraz daha nasıl otururum diye hesaplar yapıyorsunuz..

Bu uğurda da  ;Tüzük ve yönetmelikleri ni şeffaflık ilkelerini  hiçe sayıyorsunuz..sizden rica ediyorum. içim acıyor..

Yapmayın arkadaşlar. Amatör spor ailesine zarar vermenizi istemiyorum. AMATÖR SPOR  ailesi  için çok bedeller ödenmiştir..

Sonuç olarak ;Gençlik ve spor il müdürlüğüne kiracı oldunuz.. Bu konu hakkında seçimlerden sonra her türlü girişimlerde bulunmalısınız.. Gerekirse yetkili kişilerin kapısında yatıp Hüseyin kama  amatör evini kulüplerimize kazandırmalısınız..

BUGÜNLÜK KÖŞE YAZIMA GÜZEL BİR SÖZ İLE NOKTA KOYAYIM.

“Ağaç ne kadar yüksek olursa olsun, yaprakları yine de yere düşer…”Buna emin olun……….

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!