TRANSFER TRANSFER  TRANSFER

featured

TRANSFER TRANSFER  TRANSFER

İçi Heyecan dolu, beklenti dolu günlerin ortak adıdır, Transfer. Futbol topunun yıllık yorgunluğunu atmak adına tatile çıktığı anlarda, transfer Sıcaklığı nöbet eti ondan alır, bu heyecanı sahadan alıp ,transfer masalarına taşır. Bu günlerde   transfer heyecanı her kulübün kapısını aşındırır. Sakaryasporda henüz Rüstemlere gelip taraftarı  heyecanlandıracak  transfer olmadı. Bakalım Başkan tatilden döndükten sonra, Taraftarın gönlünü okşayacak, omuzlara alıp Çark caddesine  taşınacak bir transfer ,veya birkaç transfer olabilecek mi? Bana öyle geliyor ki ,bu haftan in içi dışı Sıçak transfer gelişmelerine ev sahipliği yapacak.

UĞURLU AYRILIKMI ?

Karasusporda yeni kadro oluşumu Başkan Hasan Özkan ın yazıhanesinde yaşanıyor. Bu konuda atılan adımları olumlu bulan var, olumlu bulmayan var. Özellikle gecen yıl Sarı Kırmızılı ekibin Bala çıkışında önemli katkısı olan ,Playofun en iyi kalecisi seçilen Uğurla el sıkışılmaması  konusunda ,Başkan Hasan Özkana sitem var. Bazen bir takım hamleler yapılırken bu yanlış diyebileceğimiz Sarı Kırmızılı yanlış içinde ,bu ligi iyi bilen bir kaleci olan Uğurunu , adı sanı iyi duyulmammış bir kaleci  ile yer değiştirmesi  bize göre yanlış bir tercihin izlerini taşıyor. Bizim bu düşüncemize Karasu spor kamuoyun dan  fazlasıyla Destek geldiğini biliyoruz. Umarım Karasuda kı bu ayrılık sarı kırmızılı renklerin karşılığına uğurlu ayrılık yazar.

CAN BARTU VE METİN OKTAY

Geçenlerde TV de nostalji kuşağında izliyorum, Metin Oktayın  futbola veda  yani jübilesinde Can Bartu  GS formasını ,Jübileyle futbola veda eden Metin Oktayda  FB formasını giymiş. Hey gidi günler hey. Nerede o  günün anlayışı, nerede o günlerdeki sportif dostluk. Metin Oktaylar , Can Bartular ,Turgay Şerenler ,Baba Hakkılar, Lefterlerdeki  ezeli rekabet dostluğu bu gün nerede var. Sporda  günün kirliliğini sizce kim veya kimler yarattı dersiniz. Hoş artık bir futbolcunun futbola veda edişini taçlandıran Jübileler de tarih olmaya başladı ya,Neyse. Bu konuda Karasunun yazar çizerlerinden Cafer Erdoğan da önüme bir örnek koydu. Ünlü Livorbol maçı öncesi o dönemin Trabzonlu ,Dozer Cemili  otobüs garında beklerken görülür. Meraklı olanlar sorar Cemil burada ne bekliyorsun ? Cevaba bakın ,İstanbuldan FB bir arkadaşım top ayakkabısı gönderdi ,onu bekliyorum. Bu örneğimde alın futbol cebinize koyun. Son notum,eskiden fakirlik vardı,transferde büyük paralar yoktu belki ama huzur vardı,saha içinde ve saha dışında ,futbol rekabetinin içinde sevgi vardı,dostluk vardı. Yenileri oluşmadığından biz eski kuşak anıları yazmak zorunda kalıyoruz. Şimdi şeytanlar sarı etrafı.

ÖLMEDİM İSPİROĞLU

Karasuda yaşadığım ve de ölümden döndüğüm kaza hala bizim ilde ve de karasuda konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde Karasu Belediye Başkanının da  yer aldığı bir ortamda adımız ve de yaşadığımız kaza , konu başlığı olmuş. Karasu yazın nüfusu  art sada ,dedikodu merkezinin nüfusu sınırlı sayıda kaldığı için konuşulanlar çok çabuk etrafa yayılabiliyor. Başkan İspiroğlunun yanında sadece ak karvizit taşıdığı için itibar gören bir tensiz ( İsmi lazım değil) zatı muhterem, benim yaşadığım  Kaza gündeme gelince benim için ölmedi mi demiş. Bay Başkan ,siz ve  o zatı muhtereme hatırlatmak isterim ,sizde olmayan insan sevgisi ,sizde olmayan dost yüreği bende olduğu için ,Allahuteala bana bir şans daha verdi. Unutmadan Alllah herkese bu şansı vermiyor. Ak karvizit sizi bir yere kadar taşır. Aslonan kartvizit ve de makam yokluğunda ilgi görmektir. Ben şahsen o makamlar dan ayrılınca etrafınızda kaç kişi kalacak merak ediyorum. Bana gelince bu kazayı yaşamasaydım inanın bu kadar ilgi göreceğim aklımın köşesinden bile geçmezdi. Makamsız mevkisiz sevilmek sade sevgi gibisi var mı?

TOPCUMU ?

Onur Topcu Adapazarıspor önce evet dedi. Başkan İbrahim Aygün’ün ofisinde medyaya servis edilen imza töreninde tarafların yüzündeki gülüşler bu transfer hikayesinin içinde kaldı. Yeni sezona taşınmayan bu mutluluk tablosundan çark eden Onur Topçu olmuş. Başkan İbrahim Aygün bu davranış için etik değil demiş. Evet etik değil. Ne var bunda. Günün topçu milleti içinde bu ve buna benzer olaylar var. Para alıp ,aldığı parayı iade etmeyen  de var. Umarım İbrahim Başkan bu sefer para kaptırmamıştır. Gecen yıl buna benzer bir olayda 500 tl mavi beyaz para gitti ve bi daha  geri gelmedi.

DENEME

Yeni sezon öncesi, bildik alışa gelmiş,oyuncu  Deneme seansı yine Rüstemlere olacak. Bazen iyi futbolcu yakalandığı olur bu tür denemelerde. Geçmişte Yasin Çelik ve Muhammedin gurbetçi oyuncu akımının Sakaryaspora kazandırdığı iki isim olmuştu. Sonrası var mı? Benim aklıma başkaları gelmiyor. Sizin bildiğiniz varsa lütfen bana yazın. İsmail Gürses’le beraber Sakaryasporun yükselişi için  adı diriliş yılı olan TFF 2 ligin den de yukarıya tırmanmak için işimiz denemelere falan kaldıysa ,yandı gülüm keten helva der ben eve giderim. Deneme olur. Nasılmı ? Yıl içinde taranan ,beğenilen  yurt içi ve yurt dışı oyuncu grubu içine katılan oyuncular ,Rüstemlere gelir ,süzgeçten geçerse buna lafım olmaz. Yok siz bazı zorlamaların karşılığını bu işin içine deneme faslı  katarsanız ben burada devreye girer ,benim alt yapım ne iş yapar derim. Orada oyuncu yok mu ki ben deneme yoluyla Sakaryaspora oyuncu arar dururum. Ya çıkarsa mantığı ile yapılacak seçmeler vatana millete hayırlı olur inşallah. Bu film her sezon başı vizyona konuyor. Bu senede  aynı senoryo İsmaiL Gürsesin Diriliş solugu eşliğinde Rüstemlerde olacak.

YENİ STAD

Spor kamuoyundan gelen baskılar sonucunda Yeni stadın yapımcısı TOKİ açıklamada bulunmuş. Bu açıklamalar hemen hemen tüm gazetelerde neredeyse birinci haber olmuş. Öyle anlaşılıyor ki ,yetkili firmanın stad inşasının hızlandırması adına kulağı çekilmiş. Bu konuda yeni sezona yeni stada merhaba deme  şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum.

BASKET KANBUR OLURMU ?

Sakarya bu sene futbolda vede basketbolda iki önemli başarıya imza attı. Futbolda 3 lig kâbusu bitti. Basketbolde son iki yıldır kapısından dönülen Süper lig en nihayet Sakarya ya taşındı. Bu iki sevgi yükünün olası  ağırlığını bu şehir kaldırır mı? Gecen hafta içinde bu konuda ortaya atılan iddialar yazılan çizilenler var. Hatta Basketbole Sıçak bakılmadığımda etrafa yayıldı. Bu iddia bu kadarla da sınırlı kalmadı ^Milyon dolarlık sponsor bulunmazsa  Basketbol sevdası başlamadan biter diyenler bile var.  Ben Basketbolu zenginler kulübüne benzetiyorum. Basketbol sorumluluğunu Süper lige taşıyanlar  sanırım Dolarların vede EUROların çirit attığı bu ligte tutunmak, pota sevdasında iz bırakmak adına veden kalıcı olmak adına bir bildikleri vardır. Hem sonra Ak iktidarın kalesi bir il, eğer  iki spor dalını aynı anda besleyemiyorsa  bize bu konuda söyleyecek söz kalmaz. Yok yok Sakarya bir süreliği nede olsa bu iki sportif yükü taşırda,sonrasını bilemem. Dün bir bu gün iki olmadan hemen ,futbolun egemen olduğu dünyada ,Basketbolun pota altı serüveni başka yerlere çekiliyorsa  eğer ,o evde sportif mutluluk uzun ömürlü olmaz gibi geliyor bana. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!