Süper Ligde ilk yarının ardından grupların ilk yarı karneleri. A grubuyla başlıyoruz Harmanlık yenilmez armada

featured

Süper Ligde ilk yarının ardından grupların ilk yarı karneleri. A grubuyla başlıyoruz

Harmanlık yenilmez armada

Süper ligte 29 takımın üç grup üzerinden mücadele verdiği  amatör futbolun ,futbol kalitesi yüksek liginin ilk yarı futbol nabzını tutmaya A grubundan başlıyoruz. Harmanlıksporu anlatmaya geçmeden grupların tepesi ve alt sıraları için talimatlar ne diyor ? Onları size hatırlatmak isteriz. Süper ligte onarlı gruplardan üçer,9  gruptan da iki takım klasman ligine düşecek. Her gruptan da ilk iki sırayı alan takımlar playof oynamaya hak kazanacaklar. DEĞERLENDİRME NAZIM AKTÜRK

HARMANLIK  ZİRVEDE TAMALADI

İsmail yağlar başkanlığında ,Teknik alanda Tevfik tetik önderliğindeki Yeşil Beyazlı  A grubunda yola Kocadöngel galibiyetiyle başlayıp, Hacıkışla galibiyeti ile ilk yarıyı namağlup lider olarak tamamladı. Yeşil Beyazlılar ilk yarıda sadece Karapürcek deplasmanında 3-3 beraberlikle iki puan kaybı yaşadı.  Harmanlıkspor  ilk yarıda sekiz galibiyet bir beraberlik alarak 25 puanla  grubunda ilk yarının lideri oldu. Lider bu yarıda grubun ilk için en iddialı takımlarından olan Kocadöngeli ve Bekirpaşayı yenerek ilk iki olmak adına ikinci yarıya önemli bir avantaj  yakaladı. Bu yarıda Yeşil Beyazlı takımda Başar attığı goller, oynadığı futbol ve yaptığı asistlerle yıldızı parlayan oyuncu oldu.

KOCADÖNGEL  BERABERLİĞİ SEVMİYOR

A grubunda Harmanlıksporu bir puan geriden takip eden Kocadöngel, grubun  kaliteli oyuncu grubuna sahip takımı. İlk yarıda ilk maçında Harmanlıka  öne geçtiği maçta 2-1 kaybeden  Kocadöngelspor ondan sonra hep kazandı ve  ligin ilk yarısını lidere en yakın yerde tamamladı. Kocadöngel  Hacımercansporu 10-1 yenerek en farklı galibiyete imza attığı ilk yarıda Bekirpaşayı deplasmanda uzatma golüyle 3-2 yenerek ikinci yarıya playof umudunu taşırken ilk iki olmak adına  önemli bir avantaj  yükledi. İkinci yarıdaki ilk Harmanlık –Kocadöngel karşılaşmasından çıkacak  sonuç  A grubunun playof renlerini büyük ölçüde belirleyecek.

BEKİRPAŞA ZORLADI AMA YIKAMADI

A grubunda yukarıyı zorlayan ,iyi futbolla göz dolduran ,ama zirveyi yakından ilgilendiren maçlarda kaybeden bir Bekirpaşa  ilk yarının futbol resmi içinde yer aldı.  İlk önemli doksan dakikada, Erenlerde harmanlıkta futbol olarak kafa tuttu tutmasına da ,  bir kontratakta yediği tek golle  kaybetmek ona pahalıya mal oldu .Bekirpaşa ikinci önemli yenilgisini sahasında Kocadöngelden aldı. 1-0 öne geçtiği maçta doksanda rakibine yakalanan  Bekirpaşa , uzatmalarda yediği gollerle evinde 3-1 kaybetti ve  ilk iki adına rakipleri ile arası açıldı. İkinci yarı ne olur? Kocadöngel-Harmanlık  ilk hafta karşılaşıyorlar. Bu maçın içinden çıkacak sonuca göre Bekirpaşanın önüne bir şans paketi daha uzatılabilir.

KİM DÜŞER ? KİM KALIR ?

Süper lig A grubunda  zirvenin üç takıma kaldığını dilimizin döndüğünce anlattı. İki takımın playof oynayacağına da değindik. Peki gruptan düşecek üç takım kimlerden oluşur. Kocaalispor futbol kepenklerini kapattı. İkinci yarı  sahada olmayacaklar. Biri kafadan gitti, geriye iki takım kaldı. Öyle gözüküyor ki  bu iki takım içinde Hacımercan  ve Karapürcek düşme köprüsünde başı çekiyorlar. Onlara yakın gibi duran Hanlıspor ,Hacıkışla da ikinci yarıya ateş hattına yakın yerden girecekler. Bu grupta lige kötü giren  Ala ağaç ilk dört içinde rahat konumda. Lige iyi başlangıç yapan ,ancak dha sonra son haftalarda  düşüşe gecen Demirspor da ikinci yarıya sıkıntılı girecekler takımlar arasında yer alıyor.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!