Süper Amatör kümede 2023-2024 sezonu cumartesi günü A Grupu maçlarıyla stard aldı

featured

Süper Amatör kümede 2023-2024 sezonu cumartesi günü A Grupu maçlarıyla stard aldı

Aziziyeye açılış şoku

Süper Amatör kümede yeni sezon Cumartesi günü A grupu karşılaşmalarıyla yeni sezona merhaba dedi. İki beraberliğin yaşandığı A grupunda, üç takım üç puanla lige başlarken ,Erenlerde Harmanlık-Sakarya Caddesi mücadelesi muthiş yağmurla başladı. Musabaka öncesi ASKF nin hazırladığı yeni sezon Başarı çiçekleri Erenlerde hakemlere ,teknik adamlara ,takım kaptanlarına verildi. Erenlerde Futbol İl temsilçisi Tezcan demir,Kulupler Birliği Başkanı Huseyin Boz,TUFAD Başkanı Tamer ilacan maç öncesi verilen çiçeklere eşlik ettiler.

AKYAZI İYİ BAŞLADI

A grupunda ilk haftanın içinde iddalı AsAkyazı farklı kazanan takım oldu. Sarı Siyahlılar evlerinde Kırkpınarsporu kendi futbol mabetin de her iki yarıda oynadığı üstün oyunla 4-1 yenerek rakiplerine göz dağı veren skora imza attı. Sarı Siyahlılar ilk yarısını 2-0 önde kapadığı puan mücalesinde sonuca Burak, Efe, Berkay ve Hakan Soylunun ayağından kazandığı gollerle ulaştı.

AZİZİYE UZATMADA BİR PUANA UZANDI

Süper Amatör küme A grupunda yaptığı transferlerle gözünü yükseklere diken Karasu Aziziyespor ilk maçında evinde yenilgiden zor kurtuldu. Futbolda bazen bölesi sonuçlar ligin başında yaşanabiliyor. Bülent Ersin ve ekipine bu şok beraberlik toparlanma fırsatı verir mi ? Ligin boyu uzadıkca hep beraber göreceğiz. Karasu Atatürk ilce şehir stadında konuk Taraklı Emre Çiçekin attığı gollerle 3-1 öne geçti ama Aziziye evinde bu kabustan Hamzanın iki,uzatmanın 90+5 dakikasında Ahmet canın attığı gollerle uyandı. 3-3. Demek oluyorki bu grupta artık herkes Taraklıyıda çiddiye alacak. Taraklı ne kadar iyi ? Onlarıda ligin boyu uzadıkca tanımaya başlayacağız. Uzaktan bakıldığında bu yaşanan sonuç , A grupunda karşımıza çıkan ilk süprizsonuç olarak kayıtlara geçti. Yolun başında evinde puan kaybeden Aziziye içinde ,iki farklı ön egeçip bu farkı koruyamayan taraklının dan, bu sonuçtan kendilerine ortak pay çıkaracağı bir 90 dakika olarak geride kaldığını düşünmek gerek .

ARİFİYE BİR ATTI ÜÇ ALDI

Arifiyespor yeni sezona üç puanla merhaba dedi. Arifiye Sosyal tesislerinde Arifiyespor Bal liginden düşen rakipi Kazımpaşa Birlik karşısında, uzun süre beraberlikle kol kola yürüyen maçın içinden üç puanı ,80 dakikada Yuşafın 80 dakikada kaydettiği golle evine taşıdı. Kazanan Arifiyenin sevindiği,kaybeden Kazımpaşa Birlikin kadro kalitesini sorgulayacağı bir maç olarak bu maçı Süper amatör küme B grupu değerlendirmesi içine koymak gerek.

AKOVA BARIŞ EVİNDE KAYIP

B Grupunda haftanın gollü gecen maçlarından biri Hendek Akova tesislerinde yaşandı. Ev sahipi Akova Barışın ilk yarıyı 2-1 önde kapadığı maçın ikinci yarısında Bekirpaşa ayaklandı ve üç puan 4-2 ile Bekirpaşanın oldu. Akova Barış önce rakipin kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti ,Bekirpaşa Efeyle karşılık verdi,sonra Güngörün penaltısı Akova Barışı ilk yarı için soyunma odasına 2-1 önde taşıdı. İkinci yarıda Bekirpaşa ayaklandı, Mehmet Eminle önce 2-2 yi yakalayan konuk takım daha sonra Furkan ve 2008 doğumlu Enesin attığı gollerle üç puana 4-2 lik deplasman zaferi ile ulaştı.

NE HARMANLIK NEDE SAK.CADDESİ

B grupunda ilk haftanın içinden çıkan beraberliklerin adresinde Erenler vardı. İki genç görünümlü takımın mücadelesi şiddetli yağmurla başladı. Harmanlık ,Sakarya Caddesi maçının ilk yarısında daha çok pozisyon üreten takım olarak harmanlıkspor gözükürken ,sakarya Caddesi kalecisi Furkanın kurtarışları ilk yarının 0-0 lık skoruna yapıştı. İkinci yarıda Harmanlıkspor oyuna adaşı Ardanın yerine giren Arda Şahinin attığı golle ön egeçti ama 78 de Hasan frikikten Sakarya Caddesini ipten alıp beraberliğe taşıyan adam oldu. Sonuçta yukarılara hesap yapması olanaksız gözüken, iki takım ilk maçlarında birer puanla evlerine döndüler.

BU HAFTANIN PROĞRAMI ( Cumartesi)

Kırkpınar-Kocaali Sahil

Bekirpaşa- AsAkyazıspor

Kazımpaşa Birlik-Akova Barış

Sakarya Caddesi-Arifiyespor

Ferizlispor-Harmanlıkspor

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!