Siyah Beyaz salih Dursun

featured

Bu şehrin profosyenenleri yazı dizisine  Antalyasporda forma giyen Salih Dursunla devam ediyoruz .

Siyah Beyaz salih Dursun

Salih Dursun   1991 Sakarya doğumlu bir genç. Futbol hayatına G.Tacsporda başlayan ,orada yaptığı çıkışla  Sakaryaspor alt yapısına doğru yol alan salih Dursunun Sakaryasporda iki sezon alt yapıda  forma giydikten sonra üst yapıya çıkma başarısı gösterdiğine  tanık olduk.  Boylu boslu,sert futbola yatkın  futbolcu modeliyle ünlenen  Salih Dursunun  futbol yolculuğu  önce Kayserispor,sonra GS,sonra Trabzonspor  sonra Antalyasporla keşisir.  Halen Antalyasporda futbol yaşamına devam eden Salih Dursun  futboldaki olgunluk yıllarına merhaba derken bizde  bu şehrin Profosyenenleri yazı dizimize aldık onu konuk ettik.  Bu ön sözden sonra isterseniz Salih Dursunun Futbol yıllarının dününü bu gününü  anlatmaya başlıyalım.

TACSPORDA  FARK EDİLDİ

Salih Dursun  futbola Garajlar Tacsporda merhaba dedi. Futbolda  alt yapı  eğitimini İlhan Sütlü zamanında Tacsporda alan Salih Dursun oradan Sakaryaspor alt yapısına yol alır. Sakaryaspor alt yapısında  kısa sürede güçlü fiziği ,mücadeleci futbolu ile yer bulan Salih Dursun Timur Şahinel zamanında Sakaryasporda üst yapıda forma giyer.

ŞAHİNEL VE BALABANA TEŞEKKÜR

Sakaryasporda  U 21 de parlayan yıldızı ile Yeşil Siyah üst yapıya terfi eden Salih Dursun bu sürecin içindeki teknik adamı ayrı bir kefeye koyar.  Futboldaki teknik ,taktik konusunda Murata Balabandan çok şeyler öğrendiğine vurgu yapan Salih Dursun,güçlü,agrasif futbol yapısını sahaya yansıtma konusundada Timur Şahinelden çok şeyler öğrendiğini  futbol gelişim defterine not eder. Salih Dursun Timur Şahinel döneminde Skaryaspor forması ile ön liboro oynadığı günlerde oynadığı futbol vede attığı gollerle  dikkatleri üzerine çeker.

KAYSERİ  VE GS  YOLCULUĞU

Sakaryasporda   2010-2011 yıllarındaki parlayan yıldızı  Salih Dursunu 2012 yılında Kayserispora  taşır. Sarı Kırmızılı ekipte oynadığı iki yılda futbolda çıtasını yükselten  Salih Dursunun bu yükselişi GS ile taçlanır. Fatih Terim Hayranı Salih Dursunun GS macerası istenilen şekilde sonlanmaz. GS da  geniş kadro içinde kendine  sürekli yer bulamayan GS da istediği havayı bulamayan Salih Dursun  2016 sezonunda  Trabzonspora  kiralık olarak gider.

DENİZ ATEŞ BİTNELE KIRMIZI GÖSTERDİ

Salih Dursunun Trabzon yılları GS oranla daha renkli geçer. Bordo Mavili ekipte  kiralık geçirdiği bir yılın içinde GS Trabzon maçında maçın hakeminin  kararlarına tepki olarak Kırmızı kart göstermesi Salih Dursunu birden Dünya Medyasına taşır.  Deniz Ateş Bitnelin elinden kırmızı kartı alıp ona göstermesi Salih Dursunun uzun süre medyatik yapar. Bu anı Salih Dursunun futbol kitapçığında daha uzun yıllar konuşulur diye düşünüyoruz. Bir ara Trabzonda çok beğenilen ,hakeme gösterilen kırmızı kartla  popilitesi artan Salih Dursunun Trabzonda heykelinin yapılmasıda gündemi meşkul etmişti.

BU SEFER ANTALYAYA KİRALIK GİDİYOR

Milli Takım kariyerinde A 2  takımında  ay yıldızlı formayı giyen, ancak  A milli takıma çağrılmasına rağmen Milli formayı giyemeyişi onun millilik konusundaki burukluğu olur.  Trabzondan sonra Antalyaspora kiralık giden,Antalyadan tekrar GS geri dönen Salih Dursunun   2017 de  bu kez Antalyanın sözleşmeli oyuncusu olur. Kiralık git gel dönemine Antalyada nokta koyan Salih   Kırmızı beyazlı ekiple mukavele imzalar. GS ile gitgelleri olan,GS da Süper lig ve kupa şampiyonu olan  süreçte  o sürecin oyuncu grubunda yer alan salih Dursun  şuan Antalyasporda  Hakan Özmertle beraber futbol hayatının olgunluk dönemini yaşıyor.

SAĞBEK OYNAMAK BENİM GÜZEL YANIM

Salih Dursun kendinde var olan futbol zenginliği içindeki yeri sağbek olarak yorumlar. Sakaryasporda ön liboro,GS da Sağbek ,Trabzonda  Stober ,Kayserisporda stober oynayan Salih Dursun  nerede görev verilirse verilsin oynarım ama ,sağbek oynamak  benim futbol gönlümde yer eden  daha önemli bir mevki diyerek mevki konusunu özetleyen Salih Dursuna   Siyah Beyaz la başlayan,Yeşil Siyahla taçlanan ,Kayseri ve GS ile  zirve yapan ,Antalyadan sonra  Trabzona  taşınan ,Trabzondan GS dönüş hikayesi sonunda tekrar Antalyayayla buluşan futbol yürüyüşünde kendisine başarılar dileriz.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!