SANTRA Rüzgarın sesine bak..

featured

SANTRA

Rüzgarın sesine bak..

Dört günde iki maç kaybettik, ilk iki hayal oldu, yaşasın play-off..

Sakaryaspor 4 gün önce deplasmanda oynadığı Çaykur Rizespor maçında olduğu gibi 4 gün sonra Beyçimento Bandırmaspor maçında da ilk yarı sahada yoktu, tavşan bayırı aştıktan sonra gösterdiğimiz gayret iki önemli deplasmandan puan çıkarmaya yetmedi, topyekün çuvalladık..

Bandırmaspor maçında 5 gol vardı, Sakaryaspor rüzgarı hesaplayamadı, daha ilk yarıda dağıldık..

İŞTE 5 GOLÜN HİKAYESİ..

DK 27 Rüzgarın azizliğine uğrayan Sakaryaspor kaptan Ümit’le topu istediği gibi uzaklaştıramadı, sonrasında ceza sahası içinde topla buluşan Mulumba 6 pasa çevirdi, Saponjic ağlara gönderdi; 1-0..

Dk. 37 Oğuzhan’a orta sahada yapılan faulü hakem Cihan Aydın es geçti, top kornere gitti.. Korner atışından gelen topu Ukraynalı orta saha oyuncumuz Dmytro Grechyshkin ceza sahası içinde oluşan karambol sonrası uzaklaştırmak isterken top Sergen’e çarptı, ağlarımıza gitti; 2-0..

Dk. 62 Sakaryaspor’da köşe vuruşunu Nalepa kullandı, Isaac Donkor’un kafa vuruşunda top kalecinin müdahalesine rağmen gol oldu; 2-1..

Dk. 90+1 Sakaryaspor atağında Kabongo’nun kafayla ortaya çevirdiği topu Ümit Kurt yakın mesafeden ağlara gönderdi, eşitliği yakaladık; 2-2..

Dk. 90+2 Sakaryaspor ataktaydı, Nalepa’nın kaptırdığı topla kendi yarı sahasından hareketlenen Beyçimento Bandırmaspor’dan Tetteh kaptan Ümit’ten sıyrıldı, topu sert bir vuruşla ağlara gönderdi; 3-2..

Maç bitti, Sakaryaspor teknik patronu Taner Taşkın konuşuyor; “Üzgünüz, elimiz boş dönüyoruz. 2 haftadan beri 90 artılarda yediğimiz çok talihsiz gollerle sahadan mağlup ayrılıyoruz. Bu hafta yine VAR’dan aleyhimize verilen bir gol. İlk devre oyunda hiç yoktuk. Hakikaten çok kötü bir oyun sergiledik. Dört günde 3 maçı hep aynı oyuncularla oynamak oyuncularımızı yordu. Rize deplasmanı gidiş-geliş yol çok yordu. Bunları sakın bir mazeret olarak görmeyin, kimse öyle algılamasın. Bir haftada 3 maç, ikisi deplasman, sakat oyuncular. Devre arası çok agresif bir konuşma geçmişti soyunma odasında ve oyuncular reaksiyon göstereceklerinin sözünü verdi bana ama olmadı. İkinci devre üçlü savunmaya geçtik. Maçı çevirme adına her şeyi yaptık ve çevirdikte. Yediğimiz üçüncü golde yan hakem ofsayt verdi VAR’dan gol olarak döndü. FİFA kurallarında top atıldığı anda rakip oyuncu orta sahada çizgiye değiyorsa yüzde 100 ofsayt diye değerlendiriliyor. Maalesef bizde böyle değerlendirilmedi. Küçük ayrıntılardan dolayı 2 haftadır maç kaybediyoruz. Toparlanmamız lazım. 4 maçın en az ikisini kazanıp play-off’taki yerimizi garantilemek istiyoruz. Kasongo’lu oyunun farkı var. Son 15 dakika oyuna alacaktık ama gidişata göre ikinci yarıda oyuna sokmak zorunda kaldık.”

Ne kadar enterasan!.

Taner Taşkın “Kalan 4 maçı kazanırız” diyemiyor..

Kazanılacak iki maçın play-off’a yeteceğini söylüyor, bu nasıl matematik?

İsterseniz bırakalım bu saçma sapan matematiği Bandırma’da 3-2 kaybederken kimin ne yaptığına bir değil, iki kez bakalım..

Son iki yenilgi de en büyük hayalkırıklığını Oğuzhan Akgün’de yaşadığımızı söylersem sanırım ayıp olmaz..

Bu adam 3. lig topçusu..

Bu Ukraynalı Dmytro Grechyshkin ne ayak?

Taner Taşkın devre arasında bu oyuncu Gençlerbirliği’nden alındı diye yönetim veya hoca veya taraftar Serkan Odabaşoğlu’nu gönderdi..

Şimdi soruyorum Serkan Odabaşoğlu’nun gönderilmesinde emeği olan herkese..

“Hangisi daha iyi 8 numara?”

Hakan Yavuz ilk 11’de kayıp, ne zaman sonradan oyuna girdi, daha etkiliydi, arşiv burada..

İbrahim Has neden alındı?

Mehmet Akyüz’e hiç gerek yoktu, şimdi anlıyoruz..

Sacko Adana’da kalsaydı keşke..

Demek ki devre arası transferleri fiyasko!.

Kaptan Ümit Kurt büyük maçların küçük kaptanı..

Daha önemlisi Eyüpspor’un başına gelen bizim başımıza geldi..

Hatırlayın devre arasını.. Eyüpspor yönetimi bastı parayı, lider takıma 7 takviye yaptı, eski oyuncular parasız kaldı, sonuç ortada..

Bizde para durumları nasıl, bilmiyorum..

Sanırım sıkıntı yok çünkü milyon dolarlık oyuncumuz yok..

Ancak bu kadar sakatlık ucuz etin yahnisi mi acaba?

Kabongo’nun sakatlığı sağ el bileğinden mi?

Roshi nerede?

Dolayısıyla ligde ikinci beraberliğe Bandırma’da çok yaklaşmıştık ancak bir dakika koruyabildik; 3-2..

Bandırma’da 90+1’de kaptan Ümit’le beraberliği yakaladık, 90+2’de Tetteh ev sahibi takımı yeniden öne geçirirken Tetteh’e vurduran yine Ümit..

Dediğim gibi; bu kaptan büyük maçlarda yok, gemi su aldı..

Yediğimiz üçüncü golde bir ayrıntı daha vardı..

Sakaryaspor 90+1’de Ümit’le 2-2’lik beraberliği yakaladıktan sonra 90+2’de galibiyet golü için Beyçimento Bandırmaspor yarı sahasındaydı..

Sakaryaspor’da bu maça 3 sarı kartla sınırda çıkan Nalepa topu kaptırdı, üç sarı kartla sınırda olduğu için rakibini çekmedi, Tetteh kendi yarı sahasından götürdüğü topu gol yaptı, biz kaybettik..

Nalepa çekmeli, sarı kart görmeli miydi?

Çekse, Bolu maçında oynayamayacak..

Neyse yani.. Olan oldu..

Bundan sonrasına yani önümüzdeki maçlara bakalım, play-off kaçmasın..

Zaten hayalimiz ilk iki değil, play-off’tu..

Lig’de kalmayı garantiledikten sonra Eyüpspor’un düşüşü bizi ilk iki için umutlandırmıştı ama yoğun maç trafiği unutuldu, Taner Taşkın şapkadan tavşan çıkarmak yerine ısrarla bildiği isimlere sarıldı, sonuç bu..

Oğuzhan’ı izleyeceğine Alihan’a bir bakabilirdik, denemedi..

Neymiş efendim, acemi..

Alihan Gümüş Fenerbahçe’li Arda Güler gibi, 2005 doğumlu..

Arda Güler 10 numara, Alihan Gümüş forvet..

Acemi kim acaba?

Uzun lafın kısası; son 4 maçta 3 kez kaybederken teknik heyette, takımda, yönetimde, tribünde acemilik ön plandaydı, yenilgiler kaçınılmaz oldu..

Oysa ligde kalmayı garantiledikten sonra hedef ligden keyif almaktı ancak Sakaryaspor bu yenilgiyle 55 puanda kalırken Beyçimento Bandırmaspor 50 puana ulaştı ve ilk 7 umudunu kalan haftalara taşıdı, bizim gibi..

Biz sallanırken sadece Bandırma değil, Göztepe geldi, Bodrum uyandı, Pendik final olacak..

Şimdiden uyarayım; 3 hafta sonra Sakarya’da oynayacağımız Pendikspor maçında Pendikspor’un hocası Osman Özköylü ayarlarımızla oynayacak, tribünleri gerecek, gaza gelmeyelim, uyanık kalalım..

Unutmayalım.. Samsun maçının cezası daha kurumadı, iyi bayramlar Sakarya..

SANTRA HARİCİ

Kaybetmeden

Kazanılmıyor

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!