SANTRA Hendekspor nasıl kurtulur?

featured

 

SANTRA

Hendekspor nasıl kurtulur?

Bir fikrim var.. Ancak öncelikle Hendekspor Başkanı Adil Karabulut’un açıklamalarından yürümek istiyorum, anlaşılır olsun..
Karabulut yeni yaptığı son değerlendirme de dedi ki; “Herkesin bildiği üzere; Bir şehrin çok uzun yıllardır hayalini kurduğu, profesyonel lige çıkma başarısını hep birlikte başardık. Bir milyon nüfusu aşkın Sakarya’nın Sakaryasporumuzla birlikte profesyonel liglerde mücadele eden ikinci takımıyız. Mücadele ettiğimiz 3. Lig 1. Grup 17 farklı şehrin temsil edildiği yaklaşık 30 milyon nüfusa hitap edilen bir platform. Yaptığımız işin öneminin farkındayız. Bir yıllık değil orta ve uzun vadede Hendekspor’un hakettiği yerlerde olacağı bir sistemin çabası içindeyiz”

Başaramazsa diyecek ki “Biz çıkardık, biz düşürdük”

Dönecek işine..

Tam bu nokta da en büyük zararı başta Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu olmak üzere Sakarya futbolu görecek..

Dolayısıyla izin veremeyiz, başarmak zorundayız, başkan Turgut Babaoğlu’nun emeklerini yok sayamayız, ligde kalmak şart..

Karabulut devam etmiş; “Maalesef ligin ilk yarısını istediğimiz yerde bitiremedik. Gerek yönetimsel gerekse teknik ekip olarak 17 maçın sonunda durumdan önemli tecrübeler kazanarak büyük dersler çıkarttık. Bazı oyuncularla karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Eksik olarak gördüğümüz mevkilere de gerekli takviyeleri yaptık”

Çok kapalı kalmış!.

Karşılıklı anlaşarak yollarınızı ayırdığınız oyuncular Muharrem Efe ve Haluk Türkeri başarılı skorların yüzde 50’siydi, sadece ikisi..

Böyle bir ikili ne olursa olsun ikna edilmeli veya idare edilmeliydi..

Profesyonel dünya da duygusallığa yer yok..

Bak Sakaryaspor’a.. Üç yıl önce yeşil-siyahlı formayla uçan Batuhan Karadeniz’i idare edemedi, Afyon’a finalde kaybetti ve bugün muhtemel olmamız gereken süper ligde değiliz!.

Karabulut “Orta saha bölgesine İsmail Ayaz ve Emre Kılıç, kanat bölgesine Kıvanç Salihoğlu, sağ bek bölgesine İbrahim Ethem Sevinç, forvet bölgesine Ahmet Hakan Şahin isimli oyuncuları transfer ettik. Metin Genç, Murat Kaya, Murat Davarcı ve Numan Cengiz’den oluşan transfer komitemiz büyük sorumluluk alıp taşın altına ellerini koyarak yine olağanüstü işler çıkarttılar. Ligin ilk yarısı sonunda 16 puanla 15. sıradayız. Bir sıra üstümüzdeki takımla aramızda 1 puan, diğerleri ile 3, 4 ve 6 gibi Play-Off hattı ile aramızda 13 puan fark var. Sakat oyuncularımızın tamamı takımımıza katıldı”

Panik haliyle yapılmış transferler..

Hendekspor’un en iyisi kaleci Bülent Sağlam, sonra sağbeki Burak.. Yeni bir sağbeke gerek yoktu, Hakkı Helvacı sağ stoper değil mi?

10 yıl önce Sakaryaspor’da sağbek oynuyordu.. Çok ileri çıkmaz ama çok dengeli ve tecrübelidir..

Kaldı ki Hendekspor’un çok öne çıkmasına gerek yoktur çünkü rakipleri paldır küldür gelecek, savunma sağlam durmalıdır..

Hendekspor ligde oynayan bir şablonla değil, oynatmayan bir şablonla sahada olursa başaracaktır..

Bu benim görüşümdür..

Hendekspor’da topu rakip kaleye en iyi gönderen oyuncu daha çok yedek kulübesinde gördüğüm Enes Tok’tur, herkesin vurmasına gerek yoktur..

Karabulut “Kadromuza yeni katılan oyuncularımızla birlikte daha da güçlendik. Antalya Alanya’da çok verimli geçen bir sezon arası kampı gerçekleştirdik. 15 Ocak tarihi itibariyle Fatsa Belediyespor maçı ile ligin 2. yarısına başlayacağız. İnanıyoruz ki ligin ilk 5 haftasında bulunduğumuz sıkıntılı durumdan kurtulup ligi hakettiğimiz üst sıralarda bitireceğiz”

Bu herkesin temennisidir..

Hendekspor’un başarılı olmasını istiyoruz, inşallah başarılacaktır..

Ancak devre arası kampı hazırlık maçı yapamadan bitmişse verim nerededir, Karabulut başkan?

Üzüm yemekse amaç veya koro halinde şarkı söylemek değilse gaymiz Futbol şubesi veya transfer komitesi çok kalabalık olmamalıdır..

Forvet transferi yeterli değildir, sezon başında Furkan Parsak’ı yazmıştım..

Bir yönetici arkadaşınız bir meslektaşıma demiş ki; “Cavit, Furkan’ın menajeri mi?”

Değilim elbet, ben bu memlekette bir tek gazetecilik yaptım, çamur atmak yerine araştırsan görürdün..

Ben ogün 19 yaşında olan Furkan’ı 3 yıl önce Manisaspor’u Manisa’da 4-3 yenerken ilk kez izlemiştim, gözlerimin önünde 50 metre top sürdü, gol vuruşları mükemmeldi.. Sakaryaspor’u golleriyle sahaya gömüyordu ki Dilaver gibi, Zahit gibi çok sağlam bile olsa kilidi açan oyuncularımız vardı, Furkan Parsak ise sadece Burak Bekaroğlu’nu madara ettiğiyle kaldı..

Bu tesadüf olamaz..

Şu tesadüfe bak ogün Sakaryaspor’da son maçını oynayan Burak Bekaroğlu bugün süper ligde Fatih Karagümrük forması giyiyor, Furkan Parsak Sakaryaspor’a geldi, görülmedi veya şans bulacak ortam bulamadı, düştü..

Düşmemek için Hendekspor için bir fırsat..

Tabii ki Hendekspor’un başarılı olmasını isteyen bana göre, arzular şelale..

Noktalarken başkana nacizane tavsiyem.. Daha güçlü görünmek için esame listesinde Hendekspor’un başına Sakarya yazın, Hendek’in nerede olduğu hissedilemiyor, sinek ikili görülüyor..

Biz anlatıyoruz ama kim ne kadar dinliyor, görmek başka..

“Sakarya Hendekspor” yazarsanız, bakış açısı çok farklı olur..

Yine fotoğraflardan çıkardığım kadarıyla takım yemek yiyor, teknik heyetin masası ayrı..

Oysa başarıya giden yolda hocalar futbolcularla içiçe olmalı, aynı yemeğe kaşığı beraber sallamalı..

Son kahvaltılı basın toplantısına neden katılamadığıma gelince.. Annemin rahatsızlığı nedeniyle hastane randevumuz ve kahvaltı aynı güne denk geldi, ayrı düştük, yoksa kalbim Hendekspor’la..

Başarılar Hendekspor..

SANTRA HARİCİ

Birçok insan mutluluğu

Burnunun üstünde unuttuğu gözlük gibi

Etrafında arar

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!