SANTRA Geldi beklenmekte olan.

featured

SANTRA

Geldi beklenmekte olan..

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta 8. hafta sonunda Silahtaroğlu Vanspor bizden 6 puan öndeyken yazmıştım; rakibimiz buysa biz şampiyon oluruz..

Çünkü sadece Sakaryaspor’u değil, rakiplerimizi de mercek altına almıştım..

Kim kimi çalıştırıyor, kim nerede oynuyor, kulüplerin ekonomik durumları ne, hazırlıkları ne üzerine?

Düne kadar liderlik koltuğunda oturan Trabzon Hekimoğlu ise bir Holding’in kol kanat gerdiği Eyüpspor gibi değil, bir proje takımı, Sivas Belediyespor gibi..

  1. hafta sonunda Vanspor’a 5 puan taktık, Trabzon Hekimoğlu deplasmanda Bayburt’a takıldı, averajla liderlik koltuğundayız..

Daha 4 gün önce 4. sıradaydık!.

Çarşamba günü Sakarya’da Afjet Afyonspor’u 2-0 yenince liderlik Sakaryaspor’a göz kırptı çünkü 13. hafta heyecanında lider Hekimoğlu Bayburt’a, Sakaryaspor ise Diyarbakır’a gidiyordu..

Sakarya’da heyecanla izlediğim Afjet Afyonspor maçında kilidi açan 77 forma nolu oyuncumuz Hurşit Taşçı dün de Diyarbakır deplasmanında kilidi açan oyuncuydu..

Son birkaç haftaya Hurşit’in hırsıyla damga vurduğunu görmüştük, şimdi golleriyle konuşuyor..

Zaten birkaç haftadır oynuyor.. “Sakattı, tedaviye giderken Ankara’da kaza geçirmişti” derken Hurşit döndü, 10 yıl önce formasını giydiği Diyarbakır’da Sakaryaspor adına zirve yaptı..

4 yıl önce Ankaragücü’nde forma giyiyordu, 1990 Ankara doğumlu..

Sakaryaspor’da son birkaç haftanın bir başka kahramanı Ömer Bozan..

Sakaryaspor’da daha Ozan Sol’u göremedik, Ali Özgün’ü arıyoruz, Tahir Babaoğlu’nun istikrar yakalamasını bekliyoruz ki elimiz rahatlasın, daha güzel günlere şahit olalım..

Olacağız ama..

Sakaryaspor’da sistem oturdu, kadro kalitesi göz okuyor, yönetim morallendi, Büyükşehir destek vermeye hazır..

Bu çıkış bu haftadan itibaren tribünlere de olumlu yansıdığında yolu yarıladığımızı göreceğiz..

Henüz ligin 3’te biri bitti, ancak umut saçan gelişme Sakaryaspor’un 13 maçta sadece 3 gol yemesi..

Sakaryaspor 3 golü de deplasmanda yedi..

Kalecilerimizin iyi olduğunu hep yazıyorum, defansın solbek Onur Karakabak dışında üst düzey görüntü verdiğini..

Oğuz Kocabal ile Serkan Odabaşoğlu’nun temelini oluşturduğu orta sahada çeşitlilik çok, teknik heyet istediği gibi planlar yapıyor, başarılı da oluyor, Ercümend Hülakü Coşkundere başardı..

7 yıl önce yine Sakaryaspor’da 9’da 9 yapan bir hocaydı..

Dün Diyarbakır’da yaşadığımız 1-2’lik deplasman galibiyeti 5’te 5’e tekabül ediyor ki Ercümend hoca 7 yıl önceki rekorunu egale edebilir..

Zaten bende ilk yarıyı 40’ın üzerinde puanla lider bitireceğimizi umuyorum..

Umuduma ise iki hafta önce şu yazımla tavan yaptırmıştım; “Aslında biz Sakaryaspor sevdalıları olarak birkaç haftadır iyi bir Sakaryaspor değil, yaşadıklarından ders çıkarmış iyi bir başkan izliyoruz..

Cumhur Genç eleştiri bombardımanına kulağını tıkadı, hırs yaptı, daha yolun başında şehir 3’e bölünmüşken alacağını aldı, göndereceğini gönderdi, takımını erken kurdu, erken yola çıktı..

Metin Çerlik komutasındaki kadro mühendisliğine dört elle sarıldı, her mevkiye iki oyuncu aldı..

Üç sene öncesinden ders çıkardığını tahmin ediyorum..

Hatırlayın üç yıl önce Cevat Ekşi başkanken, Futbol Şube Sorumlusu Cumhur Genç “Son 20 yılın en iyi takımını kurduk” demişti..

Hatırlayın o takımı.. Kaleci Oğuz bir tane, defansta Berkaycan ve Ümit Yasin, orta sahada Serkan ve Oğuz Kocabal, forvette Berk İsmail alternatifsiz oynadı, yedek kulübesinde yıldız yoktu..

Çok şükür sakatlanan olmadı, aynı isimlerle Bursa’da final oynadık..

Fatih Karagümrük’e 2-0 yenildiğimiz finalde Erkan Zengin’i tutamazken hamle gücümüz Hacı Ömer’le sınırlı sayıdaydı, yediğimiz golden sonra dağıldık..

Cumhur Genç başkan değildi ama bir başkan edasıyla o yokluktan ders çıkarmış olacak ki Ozan Sol yokken mesela dün akşam Ümit Kurt yoktu, hissetmedik..

“Bu takımla bu kez oldururuz” diye düşünüyorum aynı değerde oyuncu çok, alıp başını gidecek rakip yok, kazandıkça taraftar zaten maça gelecek, bilet bedava veya parayla farketmeyecek..

Böyle yani, yıllar sonra güzel bir yazı yazmak kısmet oldu, tek derdimiz Covid 19 kaldı..

Uzun lafın kısası; zirve bize yakışacak, bu elbise güzel duracak, üstümüzde..”

Hoş geldin lider, tebrikler Sakarya..

Elazığ deplasmanından bir puanla dönen Hendekspor’u da kutluyorum, beklediğim gibi gidiyor, bereket versin..

SANTRA HARİCİ

Ben zirvedeyken

Gözlerim hep aşağıdaydı

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!