Salı Sofrası Namağlup umut

featured

Salı Sofrası

Namağlup  umut

Sakaryaspor  ilk başlarda zor olan fikstürü büyük ölçüde kazasız belasız atlatıp ,TFF 1 yolunda  grupta namağlup yol alan tek takım olma özelliğini ,Adıyaman dada  sürdürdü. Eyüp,Tahir ve Ozan Solun golleriyle, Adıyaman’dan mutlu dönen Sakaryaspor ,bu hafta itibarıyla grubunda,  zirveye iki adım mesafede iz sürüyor.  Yenilgisizlik ünvanın getirisi liderlik için,şehre yayılan yeşil Siyah umut yoğunlaştı. Görülen oki Yeşil Siyahlı ekibin şampiyonluk yarışındaki en önemli rakipleri , Trabzon Hekimoğlu , Vanspor,Sivas Belediye ve Çorum belediye . Bayburt Özel idare ve Bodrum haftayı yenilgiyle kapatınca  bu gün itibarıyla  bu iki takım geride kaldılar. TFF 1  gitmek için, bir olmak adına bu takımlardan Van, Trabzon ,Çorum belediye ile berabere  kaldık, önümüzde duran bir Sivas Belediye maçı var,o maçı kazasız belasız atlattık mı var ya,  TFF 1  yolu nun kapıları ikinci yarı için umut adına açılır. Kısacası namağlup  umutun futbol sandalına bindik, bu sandalın TFF 1  hedefine kürek çektiğini görmek ,buna yönelik yılların umudu için Rüstemlere ,bu uğurda coşku taşıdığımızı görmek ,bugünün yeşil siyah manzarası. Keşke  küskün şehir ,bazı geride kalan  hikayalere fazla kafa yormadan  tribünlere koşmayı denese.

 

ŞİMDİDE GOLF FEDERASYONU BAŞKANI ( YILDIRIM DEMİRÖREN)

Günün iktidarının bir numaralı adamı, medya patronu iş adamı Yıldırım Demirören, şimdide  golf fedarasyonu başkanı oldu.  Beşiktaş,TFF Başkanlığı derken  , karşımıza  Gof federasyonu olarak çıkan ,spora  hizmette daha önce sırtında var olan iki başkanlık rütbesine bir yenisini ekleyen Bay Yıldırım Demiröreni  kutlarız. Umarız  yeni Başkanı ile Golf sporu  yeni atılım içersine girer. Nede olsa koltuğunda daha önceden Beşiktaş ve TFF Başkanlığı deneyimi olan tecrübeli bir spor adamı, pardon iş adamı var.

KONYADAN YÜKSELEN SES

Konyasporun FB yi 2-1 yendiği maçın skorundan çok, tribünlerden tüm Türkiye’ye  yayılan koro halinde atılan bir slokon TV ve gazete manşetlerine konu oldu. İzmirin dağlarında çiçekler açar, yaşa Mustafa Kemal yaşa eşliğinde Mustafa Kemalin askerleriyiz glokomunun, Konya gibi muhafazakar bir ilin tribünlerinden etrafa yayılması, tamda 29 Ekim sonrası bu olayın yaşanması  bayağı düşündürücüydü. Bu slokon İstanbul’da, üç büyük takımın taraftarı tarafından, İzmirde  atılması  o illerin siyasete, Atatürke bakışı açısından normal karşılanabilir. Ancak  günün iktidarı olarak bilinen bir ilin ,önemli bir testek bulduğu  Konya tribünlerinden  etrafa yayılan  bu ses ,Türkiye’de  yeni bir demokrasi hareketinin ışığı olarak yorumlanabilir. Ben bu sesin Atatürk sevgisi eşliğinde giderek yaygınlaşacağını Türkiyede siyaset ayarlarının parlementer sisteme doğru süratle yol alacağını ,mevcut tek adam sisteminin evine döneceğine olan inacım Konyadan yola çıktı diyor ve Yaşa Mustafa Kemal yaşa diyorum. Senin sevgin ,senin bize yüklediğin mirasın ne kadar önemli olduğu geçte olsa daha gür daha sesli olarak hissedilmeye başladı.

 

HER BIRAKAN HAKEME HEMEN GÖZLEMÇİLİK UZATILMASIN ( MHK  TALİMAT ÇIKARTABİLİR)

Yıllarca klasmanlarda ,klasman apoleti ile gezen ,profesyonel hakemlikten az çok demeden para ve unvan kazanan  hakemler , herhanki bir nedenden ötürü Hakemlikten koptuktan sonra, hemen gözlemciliğe koştuğunu görüyoruz. Bizim ilden buna örnek olarak  Yılmaz Kalkın, Ömer faruk Yeşilin ve Ercan Yıldırımın ismini verebilirim. Ben diyorum ki profosyenel lig hakemliğinden kopanların önüne , birkaç yıl ilinde zorunlu hakemlik yapma şartı getirisin. Bun neden diyorum ? Bu tecrübeli isimler tecrübelerini geriden gelen  genç hakemlere aktararak ,hakemliğe yeni bir hizmet aşkı yükleyebilirler.  Bunun içinde MHK nin talimat çıkartması gerekiyormuş, Çıkartsınlar efendim. Bana göre  bu uygulama ile inanın her ilde hakemlik dahada hızlı gelişim gösterir. Bu düşüncemi illerdeki TFFHGD ve de İHK ler iki koldan bu konuyu  yeri ve zamanı geldiğinde MHK ler karşısına geçerek seslendirebilirler.

YILLAR SONRA SALONDAYIM

Ben futboldan sonra sporda tutku adresim Pota altıdır. Yıllardır  Atatürk Spor salonunda  bu gözler neler gördü ,neler. Yaşımız kemale erdiği için görüş alanımızdaki anılarında  mazisi bir hayli eski. Onlar geride kaldı, oraları deşersem yaralarımda deşilir. En iyisi mi biz bu güne Basketbol küreği çekelim. Uzun süre ayrı kaldığım, ihmal ettiğim Atatürk spor salonundaki pota altında dostlar ,nerdesin be abi sıcaklığı ile beni karşıladılar. Kendimi salona atınca  zorunlu gittiğim lokal havasından da bir süreliğinde olsa  kurtuldum. Neler gördüm? Kalite görmedim, yine bildik tanıdık isimlerin Basketbolun kalkınması adına gayretleri varda ,yetmez ,yetemez. Gününekonomik ,günün pantemi  şartları bu gün Basketbolde ileriye koşmak adına ,bu gün bu işi yapanların önündeki engeller olarak pota üstünde asılı duruyor. Bu şartlarda salon sporlarının yaşaması içinde dua ederek  bizde işimize bakalım.

O BU ŞEHRİN RENGİYDİ

Halit Evini kaybettik. Erken  sayılabilecek bir yaşta corono illetinin  bu dünyadan,. ebediyete çekip aldığı Halit Evinin, 66 yıllık yaşamını  buraya sığdırmak çok zor. Çok özel laflar etmeden şunu belirtmek isterim,  bir iş adamı olarak bir hayırsever olarak hafızalara kazınmış olarak ebediyet yolculuğuna çıktı.. Kısacası Sakarya   Halit Evini güzel bir iş adamlığı yanısıra ,sporada  yaptığı katkılarla anacak. Yeşil Siyah hizmet defterinde  başkan olarak ,yönetici olarak  yaptıkları ,gün gelecek Sakaryasporu anlatan ders kitaplarında okutulacak türdendi  diye bir yakıştırma yaparsak eğer  hiç de fazla abartmış olmayız. Ne diyelim sonunda herkesin tadacağı ölüm şerbetinden içip, Yeni camiden dostlarının ,sevenlerinin omuzlarında ,geride renkli ,güzel bir Sakaryalı imajını sırtına yükleyip aramızdan ayrıldı. Onun bendede hakkı vardı, hakkını helal et be Halit Başkan. Seni saygıyla sevgiyle anıyorum, nurlar içinde yat be kardeş.

DUALARIM ONUNLA ( BAYKUL TÜYSÜZ)

Baykul Tüysüz Bursanın, Türk futboluna kazandırdığı ,futbol oynadığı yıllarda gündem olan  ,oynadığı futbolla iz bırakan oyuncular içinde yer  alır. Sakaryasporun 1974 yılında Trabzonla şampiyonluk yarışına girdiği yılda bir sezon kiralık olarak  Yeşil Siyahlı formayı giyen Baykul Tüysüz uzun sacları,attığı gollerle yeşil siyah futbolun o yıllardaki tarine adını yazdıran  Tüysüz ,  hafızalara kazınan bir oyuncu örneğidir.  Baykul Tüysüz şu sıralar kanserle mücadelenin ilk aşamasında temotorabi dedavisine başlandığını ,Sosyal medya hesabından paylaştı. Dua isteyen  ,tıb dünyasına iki Dr. Kız yetiştirerek  önemli katkı sunan ,Cumhuriyetci, Aydınlık yürekli Baykul tüysüze ,kanserle girdiği mücadeleden sağ salim çıkması için, bana ayrılan köşeden  dualarımı gönderiyorum. Baykul sen güçlü vede inançlı bir insansın, inanyorum ki Kanseride yenip yaşama devam edeceksin.  Allah yar ve yardımcın olsun be Baykul .

KÖSEOĞLU – KARAOĞLAN

Hakemlikte bu şehrin futbol sahalarında vede Spor salonlarında pota altında, bir numaralı liglerde düdük çalan iki  önemli ismi var, futbolda Atilla Karaoğlan ,Basketbolda Ali Köseoğlu. Bu iki gencin Sakarya için yüklendiği tanıtım özelliği ,bu şehri yönetenlerininde önüne konulmalı. Bu çocuklar deyim yerindeyse tırnaklarıyla kazıyarak yükseldikleri yerin önemi  ,Hakemlikte Türkiyede Sakarya’nın sesi olmaları her platformda anlatılmalı. Atilla Karaoğlana   futbol ,Ali Köseoğluna Basketbol camiası  yeri ve zamanı geldiğinde el vermenin yanısıra ,sevgilerini uzatmaları gerek. Karaoğlan için son bir not düşelimde bu konunun üstünü örtelim. Üst  üste üç maçta BJK, FB,Trabzon  maçlarında düdük çaldıktan sonra bir hafta dinlenip MHK tarafından GS-Karagümrük maçına  verilmesi  ,bu maçtaki başarılı performansı sizi bilmemama bana çok şeyler anlatıyor. Umarım gecen yıl takamadığı FİFA apaletini bu sene takar. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar ,siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!