SANTRA – Bizim kupa, F.Bahçe’ye yaradı..

featured

Fenerbahçe’de 1986-1989 seneleri arasında başkanlık yapan Sakaryalı iş insanı Tahsin Kaya son yolculuğuna uğurlandı, ramazan ayının ilk günüydü..
Allah rahmet eylesin, Fenerbahçe’yi çok severdi..
Sakaryalı iş insanı Tahsin Kaya Sakaryaspor’dan bi haberdi, ne kendisini ne ailesini Sakaryaspor’un hiçbir etkinliğinde görmedim..
Sakaryalı (Geyve) Fenerbahçeli..
Dolayısıyla Rüstemler’de değil, Tahsin Kaya için Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde yapılan törene Başkan Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, yönetim kurulu üyeleri, eski yöneticiler, futbolcular, şube sorumluları, kulüp çalışanları, iş, siyaset ve spor camiasından birçok isim katıldı, bizim için sadece haber değeri taşıyordu..
Törende konuşan Ali Koç, Tahsin Kaya’nın en kötü günlerinde yanlarında olduklarını söyleyerek “Törenimize katılan herkese, Tahsin başkanımızın değerli ailesine, sevgili dostlarına şahsım ve yönetim kurulum adına saygılarımı vurgulayarak sözlerime başlayacağım. Bugün büyük bir Fenerbahçeliyi, kıymetli başkanımız Tahsin Kaya’yı son yolculuğuna uğurluyoruz. İstanbul’a geldikten 30 sene sonra başkanlık kendisine nasip olmuş ama ve efsane olmuş. Fenerbahçe’ye çok büyük emekleri ve hizmetleri var. Eminim ki bu camianın her bir ferdi, başkana emekleri için minnettar. Tahsin Başkan denildiği zaman herkesin aklına 103 gollü şampiyonluğumuz geliyor. O günden bugüne kırılamayan rekor. Efsane 1989 sezonu şampiyonluğumuzun başkanı, 103 gollü efsane şampiyonluğumuzun mimarlarından” ifadelerini kullandı..
Koç devam etti..
Tahsin Kaya’nın, kendisi üzerinde de 6 sene boyunca büyük emekleri olduğundan bahseden Ali Koç “Benim için çok özel bir insandı. Tabii ki kayıtsız şartsız tartışmasız onun için her zaman her şeyden önce Fenerbahçe gelirdi. Ben bunu bizzat başkanlık sürecimde çok gördüm, çok tecrübe ettim. Fenerbahçe ile var olanlardan değil, Fenerbahçe için var olanların ta kendisiydi. Saygılı ve saygın, Fenerbahçe’yi en iyi şekilde temsil eden beyefendi bir insandı. Kendini hiçbir zaman öne çıkarmaya çalışmadı ama desteğiyle her zaman her ihtiyacımız olduğunda yanı başımızdaydı. Özellikle en kötü günlerimizde hep yanımızda oldu. Akil insan gibi davrandı. Yeri geldi yol gösterdi, yeri geldi ağabeylik yaptı, yeri geldi moral verdi. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Özellikle işler çok çok kötü giderken, camia baskısı fırtınaya dönüşmüşken, dayanma gücümüz yerle bir olmuşken, o günlerde hiçbir zaman bizlerden vazgeçmedi. Yeri geldi, adeta bizleri yerden kaldırdı. Dayanma gücü verdi. Her kötü günün bir sabahı olduğunu anlattı. Bu 6 senelik süreci tamamlıyorsak, onun da katkıları vardır. Bu davranışı ve 6 sene boyunca verdiği desteği, ofisinde, ailesiyle, dostlarıyla hoş sohbet ve leziz yemekleri hiçbir zaman unutmayacağız. Herkes tabii ki başkanımızı tanıyor ama ben bu 6 senelik süreç boyunca onu çok çok daha iyi tanıma fırsatına ulaştım. Her daim irtibattaydık. Zaman zaman yanına beni çağırırdı. Bazen tek, bazen yönetici arkadaşlarımla yanına giderdim. Zaman zaman da biz onu arardık. Ziyaret etmeyi ihtiyaç duyardık. Yeri gelir ihtiyaç olmaz, hal hatır sormaya giderdik. Ofisinde pek çok konu konuşurduk ama en güzeli Fenerbahçe anılarıydı. Sanki dün yaşanmış gibi bize tüm berraklığıyla o anıları bize yaşatırdı. Ailesinin, Fenerbahçe camiasının ve Türk sporunun başı sağ olsun. Ailesine sabır, kuvvet ve metanet diliyorum. Allah rahmet eylesin. Başkanımız, nurlar içinde yatsın” diye konuştu..
Z kuşağı yeni tanıdı.. Ne güzel Fenerbahçe’liymiş, geniş yankı buldu, Sakarya’da tek satır yorum yok..
3-5 gün bekledim, o yıllarda Sakarya’da spor basınında kimler vardı, düşündüm?
Çıkar bir duayen yazardı, ardından..
Mesela Zeki Aydıntepe, mesela Erol Girişken, mesela Cevdet Güngör..
Demek ki anıları yok..
Sakarya’da hatırlanmayan ancak Geyve’de toprağa verilen Tahsin Kaya’nın Sakaryaspor’la ilgili şöyle bir anısını hatırlıyorum..
1988’de kupayı (Bugün kü adı; Ziraat Türkiye Kupası) aldık, o zaman 24 yaşındayım ama Yeni Sakarya’da resmen 8. yılım, rahmetli Tahsin Kaya Fenerbahçe’nin başkanı..
Sen misin kupayı alan takım, sivrilen oyuncularımızı (Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Turan Sofuoğlu, Düzce’li Serdar) Fenerbahçe’ye aldı, 1965’te kurulan Sakaryaspor için tarihte kırılma noktası..
Kupa dağıttı bizi!.
Sakaryaspor’da başkan Aydın Zengin’di..
Sakaryaspor kupayı almasa çok başka hayatımız olabilirdi..
Dört oyuncu için Sakaryaspor’un aldığı bonservis bedeli “100 milyon” diye hatırlıyorum..
Sakaryaspor’da açılan yara dağlar kadar..
Bir yıl sonra ligde toparlanmak adına 100 milyonu Fenerbahçe’ye verdik, Pesiç’i aldık..
Pesiç verdiğimiz dört oyuncunun açtığı yarayı pansuman bile yapamazdı, yapamadı..
Sakaryaspor’dan Fenerbahçe’ye giden 4 oyuncumuz Fenerbahçe’ye 103 golle tarih yazdırdı..
103 gollü tarihin mimarı Tahsin Kaya..
Dolayısıyla rahmetli Tahsin Kaya Fenerbahçe için büyük değerdi, bizim için sadece Geyve’li Tahsin ağabey, Allah rahmet eylesin, sevenlerine başsağlığı diliyorum..
SANTRA HARİCİ
Kömürü elmasa dönüştüren
Geçen zamandır

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!