SANTRA 9 ay 10 gün sonra..

featured

SANTRA

9 ay 10 gün sonra..

15 Mart 2020’de Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli’nin sponsorluğunda Van’daydım, Okan Eken’in golüyle 1-0 kazandık, 16 Mart’ta Türkiye’de görülen ilk corona vakasını takiben ulus olarak evlere kapandık..

Dolayısıyla o saatten sonra ne futbol kaldı, ne spor haberi, sağlığımızın derdine düştük..

Yani 16 Mart’ta daha 6 maç varken lig bitti, play-off’ta tüm maçlar tek maç üzerinden Antalya’da “laf olsun” diye oynandı, Tuzlaspor çıktı..

İlk maçta elenmeyi hazmedemeyen tribünlerde ki bizim kanat zıvanadan çıktı, detaylar “hoş olmayan bir tablo olarak” geride kaldı..

Dolayısıyla geçen sene Temmuz sıcağında 2-1 yenildiğimiz Ankara Demirspor maçıyla play-off’a ilk maçta veda eden Sakaryaspor bu sene coronaya rağmen fabrika ayarlarına geri döndü ve Mayıs ortasında Vanspor’u çeyrek finalde eledi, ver elini yarı final..

Deplasmanda ve Sakarya’da 2-0 kazanan Sakaryaspor çeyrek finalde Vanspor’u elerken zorlanmadı..

Yarı finalde rakibimiz Kırşehir, ilk maçı 20 Mayıs’ta deplasmanda, rövanşı 24 Mayıs’ta Sakarya’da oynayacağız..

Kağıt üstünde kolay lokma!.

Çeyrek finalde Kırklarelispor’u eleyerek Sakaryaspor’a rakip olan Kırşehirspor’da Ercümend Hülakü Coşkundere teknik patron, kaleyi Ahmet Sabri Fener koruyor, en önemli gol silahları Abdülkadir Akyıldız, solbekleri Onur Karakabak.. Ercümend Hülakü Coşkundere 2014’te hocamızdı, iz bıraktı..

Ahmet Sabri Fener geçen sene yedek kalecimiz, Abdülkadir Akyıldız genelde tutukluk yapan eski golcümüz..

Bugün 29 yaşına basan Onur Karakabak 12 yıl önce (2009) Sakaryaspor’dan Fenerbahçe’ye Furkan Aydın’la birlikte 1 milyon 100 bin TL’ye Sakaryaspor’da genel kaptanken menajerlikte yapan ünlü menajer Erdinç Şehit’in ittirmesiyle veya maharetiyle ambalajlanıp verilmişti..

Furkan Aydın şimdi Sapancaspor’da!.

Dolayısıyla yarı finalde karşılaşacağımız Kırşehirspor kadro kalitesi olarak çeyrek finalde elediğimiz Vanspor kadar güçlü değil ancak play-off’ların havası başka olur, dikkatli olmak gerekiyor..

Play-Off’larda güçsüz takım yoktur, kurallar vardır, çelik gibi irade gerekiyor…

Yarın akşam İzmir’de Beşiktaş ile Antalyaspor arasında oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası finaline stat kapasitesinin 3’te 1’i kadar seyirci alınacak ama dün akşam 28 bin seyirci kapasiteli Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu’nda bin kadar taraftar dışarı çıkarılmadan maç başlamadı, TFF kararı..

Dolayısıyla dün gece Vanspor maçına koşan taraftarlara söyleyeceğim şudur ki; koştuğunuz maç herhangi bir AKP kongresi değildi, dışarı çıkarılmanız normal..

Stat görevlileriyle tartışmak yanlıştı, kurallara uymak gerekiyor, Sakaryaspor’un selameti için..

Kurallar bizim içindir!.

Çeyrek finalde teknik heyeti ve takımı iyi gördüm, başkan Cevat Ekşi ve yönetim kendinden emin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce geçen seneden daha tecrübeli, daha özverili..

Sakaryaspor’un bu sene başarılı olacağına ve dört yıldır üzerimize yapışan bu ligden kurtulacağımıza inanıyorum, başarılar Sakaryaspor..

SANTRA HARİCİ

Demir tava gelir

Kömür biter

Akıl başa gelir

Ömür biter

 

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!