Salı Sofrası)THE  END

featured

Salı Sofrası

THE  END

Son iki haftadır bizi tekrar zirve hesabına iten sonuçlar sonrası ,bir umut çıkılan kastamonu yolculuğundan istenilen sonuç gelmedi. Bana göre Kastamonu ve Sakaryaspor berabere kalırken birbirlerini yediler. Keciörengüçü onlar berabere kalırken hacet tepeyi yenerek TFF 1 ligine çok yaklaşan takım oldu.  Futbol böyle bir oyun karamsarlığı ,heyecanı her türlü sonucu içinde barındıran bir sonuç. Sezon içinde ekonomik ve de saha içi sorunlarda dalgalı denizde yüzer gibi yüzen ,hiç bir yere sağlam basamayan bir takımın, yine de hala cebinde TFF 1 çıkış yolu olması da bir şanstır. Şaban Yıldırımla ilk ciddi maçta istenilen gelmedi. Umarım playofta istenilen elde edilir. Çünkü bu ekonomik sorunlu futbol dosyasıyla, bu takımın bir sene daha bulunduğu yerde kalması  sıkıntıları  katlayarak Rüstemlere taşır diye düşünüyor ve düşündüklerimi sizinle paylaşıyorum.

KOCAELİ VE BİZ ( ONLARIN STADI VE BİZİM STAD)

Geçenlerde bir spor sohbetinde söz döndü dolaştı Kocaeli ye ve de Sakarya’ya yeni yapılan stadlara geldi. Kocaeli stadı 33 bin kişilik ,bunun karşılığında Kocaeli millî maçlara ev sahipliği yapmaya müsait. Sakarya nın yeni Atatürk stadı 28 bin 500 kişilik. Biliyor musunuz  bu seyirci kapasitesiyle bizim ile Milli maç verilemezmiş. Bu stad yapılırken bu  ayrıntıyı düşünemeyenler gün gelir bu şehirde sorgulanır. Şu Kocaeli var ya hem büyükşehir olarak, hem Kocaeli olarak her alanda bizi solladı.

BURAK VE SERKAN ( İKİ HAKEM PROFİLİ)

Maksadımız hakemleri çarpıştırmak değil. Yeteneği olan hakem olur. Hedef klasman olur. Bu süreçte bu işi seven iddialı kişiler rütbe almak adına klasmanda yükseliş için ter döker. Gecen hafta MHK nin havuz sistemine dönüş yapmasının izlerini  Serkan Önsal üzerinden yorumlarken onun şuan TFF 2 lig hakemi olan Burak Olcardan çok daha iyi hakem olduğunu, Sakaryada hakkettiği yere gelmeyen hakem olarak bu konuda örnekleme yaparken onun üzerinden iz sürmüştüm. Bu  hafta bu konuya biraz daha farklı acıdan yaklaşarak sezarın hakkını sezara vermeye çalışacağım. Serkan önsal bana göre  Burak Olcardan iyi hakem bu iddiamdan, bu tezimden vazgeçmiş değilim. Ancak sezon sonu Kırıkkale bölgesi hakemi olacak olan Burak Olcarında hakkını yemeyelim. Burak Olcarı Bala çıkış maçlarında Pamukova -Hendek dereköy maçında izlerken onun hakemlikte gelişim süreci içinde olduğunu, bulunduğu mevkie yakışan bir hakem resmi verdiğine tanık oldum. Serkan-Burak  yakıştırmasını yaparken  Burakta ilerleneninde farkındalığını benim soframın üstüne bırakıyorum. İlgili olanlara duyurulur.

KOCUM BENİM

FB Feto sürecincinde, Cumhuriyete sahip çıkma sürecinde en etkin şekilde mücadele veren bir takım. Ben bu nedenle Sarı Lacivertli takımın yönetimlerini  ,taraftar grubunu önemserim. Söz konusu Vatansa  ,söz konusu Cumhuriyetse ,ben o tarafta olan takımın rengine falan bakmam. Çarşı grubumda bu nedenle benim gönlümde tac kurmuştur. Son olarak Facedeki paylaşımlarda Ali Koçun Atatürkle ilgili bir söylemini gördü. Okudum duygulandım , okudum ayağa kalkıp alkışladım. İşte o sözler. İzninizle bu kısmı büyük harflerle yazacağım. ATAÜRKÜN HANGİ TAKIMIN TARAFTARI OLDUĞU DEĞİL, HANKİ TAKIM TARAFTARI VE YÖNETENLER ATATÜRKÜN GÖSTERDİĞİ,İŞARET ETTİĞİ YOLDAN YÜRÜYOR. Fazla söze gerek yok. Ali Kocu yürekten kutluyor ve yürekten alkışlıyorum. Bu ruh bizde olduğu müddetçe hiç kimse ama hiç kimse bu ülkenin yapısını, Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini yok edemez. Son yerel seçimlerde bunun işaret fişeği azda olsa atıldı. Bu süreç büyüyerek yol alacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

*****

NERDESİNİZ SAKARYALILAR ?

Bir Corumlu, Bakan yardımcısından torpille bir kardeş, bu işe uygun ,spora ve de ,Sakarya’nın sorunlarına hakim onca Sakaryalı dururken, gitti Fatih Çelikelin GSİM lüğü koltuğuna oturdu. Ne bulunmaz bir kişiymiş bu kardeş be. Önce KYK nin başına geldi, orası kesmedi. GSİM oldu. İktidar gaz almak adına geçici geldi diyor da ,yemez. Yazık bu şehir bu iktidara en fazla oyu veriyor. Ben Sakaryada huzur buluyorum derler ama sıra icraata geldi mi, Sakaryalılar kenara itilir. Bu şehir bunu hakkediyor. Bu kadar tutursuzca oy desteği verirsen ,sonunda olanlar  olur. Benim için süperiz olmadı. Arif Özsoya GSİM hayırlı olsun.

BAL YARIŞININ YILDIZLARI ( HAKEMLER)

Bala çıkan takımın adı pamuk ovaya 1-0 kaybeden Kalaycı oldu. Böylesi bal yarışına tanık olmamıştık. Dört takım yarışı 9 puanla tamamladı. Burada devreye Var değil ama talimatlar girdi. Arifiye,Sapanca dörtlü averaj siteminde kendi aralarında topladıkları puan sıralamasında 3 puanda kalınca bu yarışta 6 puan toplayan Kalaycı ile Pamukova 1968  öne çıkan takımlar oldular. İki takım için bu aşamada averaj girince bir gollük üstünlük Kalaycıya yenildiği maçın sonunda Bal sevinci yaşattı. İkinci olma başarısı gösteren Pamukova 1968 ise bala çıkmak adına baldan rakipi olacak takımla baraj maçı oynayacak. Bu yarışın en renkli kalesi ise hakemler. Hakemlerin hepsi ama hepsi hakem camiasının başını ağrıtmadı. Hepsi mükemmele yakın maçlar yönettiler. Hakemler organizasyon boyunca hiç konuşulmadılar. İHK nin yerinde atamaları na hakemlerin yönetim şekilleri olumlu dönüş yapınca ,onlar adına önmemli bir sınav geride kaldı. Ben bala çıkma yarışında centilmence mücadele veren takımlarıda teşekkür havuzuna koyarak ,bala direk çıkan Kalaycısporu ,ikinci olup bala çıkış umudunu baraj maçına taşıyan Pamukova 1968 de kutluyorum.

ZİYA AĞBİMİ KAYBETTİM

Akyazıda sevgi defterimin baş köşesinde olan bir dostumu, bir ağbimi, bir hakem arkadaşımı ,üç yıldır kolon kanseri ile mücadele veren Ziya Semizi kaybettik. Pazartesi beni derinden üzen bir hab erle kapıma geldi. Ölüm herkes için var .Kimse bu dünyaya baki değil ama yine de ölümün soğuk yüzü yakınınızdan bir dostu ebedi hayata taıyorsa ,ebediyete giden kişi güzel insan ,örnek bir dost ise o ölüm sizi hüzne boğuyor. Ziya Abi benim için öyle bir dost ,öyle bir arkadaş öyle bir hakem abisiydi. Ruhun şad olsun Ziya abi. Kandilde arayamadım  demek ki sen hakka yürüyormuşsun. Hakkını helal et demiyecem çünkü ben senden her seferinde seni aradığım her seferinde helallik alıyordum. Ama yine de hakkını helal et. Varsa bende hakkın helal olsun. Ağlıyorum be ziya abi. Allah mekanını cennet etsin. Allah geride kalan sevenlerine sabır ve uzun ömürler versin.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!