Salı Sofrası) Hayal ve gerçek

featured

Salı Sofrası

Hayal ve gerçek

Sakaryaspor   önemli eksiklerine rağmen Bodrumu yendi. Ben bu maçı izlemedim. Bunun yerine Bala çıkış heyecanı için Erenleri tercih ettim. Sakaryasporun üç puan aldığı, Samsunun Hacettepe’ye puan kaybı yaşadığı, lider Keciörengücünün Sarıyer’e kaybettiği hafta sonunda zirveye iyice sokulduk. Fikstür zor ama umut var. Bu hafta sonu Kastamonu’dayız. Kastamonu lider  ve fikstür avantajı en iyi olan takım. Keçiörengücü  zor maçları geride bıraktı. Samsun ve Sarıyer devre dışı. Kastamonu ,Keciörengücü ve Sakaryaspor bir olmak adına son üç haftaya kol kola girdiler. Kastamonu ve Keciörengücü 67 ,biz ise 65 puanda seyrediyoruz. Şaban Yıldırımın final şansı var. İş b u noktaya taşındığında Şaban Yıldırımın şansı yine tavan yapar mı? Bodrum galibiyeti sonrası Samsundan şampiyon dönmeyi hayal ediyorum demiş. Hayal kurmak çok güzel ,çünkü kurduğunuz hayal sizin gönlünüzden gecene ev sahipliği yapar. Biz Kastamonu’yu yenersek ,Keciörengücü kazanırsa ne olacak ? Özetle sinsi futbol planlarının devreye girdiği son üç haftaya taşındık. Bu arada bu gün ki hesap kitap işini Sarıyer’in buraya taşıdığına dikkat çekmek gerek. Samsunla berabere kalarak samsunun hayallerini yok ettiler. Keçiörengücünüde yenerek Kastamonu ve Sakaryasporu  devreye soktu.

EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM ( İSTANBULDAN BİR ÖRNEK)

Spor sahalarımızda İzmir’den, İstanbul’dan alt yapı maçlarında bu günün küçükleri, yarının büyükleri olmaya aday genç sporculardan örnek hareketler geliyor. Bende bu örnekleri alarak ,bu davranış biçimi üzerinden değerlendirmelerde bulunuyorum. Ağaç yaşken eğilir, Eğitimli insanla ,eğitimsiz insan hiç bir olur mu? Bakın alt yapıda futbol topunun döndüğü illerin a dı ,ya İzmir, ya da İstanbul. Bu illerin eğitimdeki yeri Türkiye ortalamasının çok üstünde. Demek ki Eğitim insanı geliştirir ,cehaletin üstünü örter. Bu konuda son örnek İstanbul’da U 14 ler maçında yaşanmış. Kasımpaşalı küçükler sahasına şampiyon apoleti ile gelen BJK taşlı arkadaşlarını hoş geldin Şampiyon filaması ile karşılamışlar. Hoş ,çok güzel bir hareket. Tüm engellemelerine karşın, ülke gençliği aydınlığı seviyor. Sahalardaki bu gelişim hayatın her alanına yayılırsa ,hem futbolumuz ,hem de geleceğimiz gelişim gösterir. Bu küçükleri yetiştirenlerinde içine katarak alkışlıyorum.

İLACAN TAMER ( SÖZ SAVUNMANIN)

Bayağı zaman  oldu, bana ait sofrada dışarıda gelişim gösteren bazı oyuncuların ,içerden dışarıya gidişleri ile ilgili olarak Sakaryasporun alt yapı sorumlularına sitem etmiştim. Sakaryaspor burada gelişim gösterip dışarı giden ,orada yükseliş gösteren oyuncuları elinin altındayken neden görmez benzetmesi eşliğinde ,alt yapı sorumlularını eleştirmiştim. Şimdi söz savunmanın . Tamer İlacan bu konuyla ilgili can alıcı bir laf etti. Hocam biz ,bizim ilden dışarıya giden kulüpleri buradaki gelişim sürecinde takip ediyoruz. Bunların içinde bahsi gecen oyuncu Sivas sporlu Emre Kılıçta var. Takiplerimiz sonucu  bize ve Sakaryaspora faydalı olacak oyuncuları kulüplerinden istiyoruz. Ama gelin görün ki ,bizim isteklerimizin karşısına para talebi geliyor. Tamer hoca bizim paramız yok ki diyor ki ,paranın  herkese lazım olduğu günümüz Türkiye’sinde ben kimseye kızamam. Parayı veren düdüğü çalar diyen bunu bedavadan dememiş. Hal böyle olunca alt yapı nerede dendiğinde bu gerçekten yola çıkarak Tamer hoca ve ekibinde haksızlık etmemek gerek. Çünkü paraları yokmuş.

TFF VE İHSAN TÜRE

İnsanlık ölmemiş. geçenlerde hakem büyüğüm A.Kadir Aypekle hakemlikte bazı defterleri karıştırırken İhsan Türenin adı geçti. İhsan Türe zamanında Tv lerde MHK leri eleştirirken o zaman Kurulda olan A.Kadir Aypek İhsan Türe konusu gündeme gelince şöyle demiş, arkadaşımız diyerek ,geçmişte hakemliğe hizmetleri var diyerek  onun bu davranışını hoş karşılayamayız. A.kadir hoca ekliyor, yara kangren olmadan kesip atmalı diyor ve İhsan Türe nin hakemlikteki  dosyası kapatılıyor. Yine A.Kadir hocam söyledi. İhsan Türe şuan İzmir’de huzur evindeymiş. Bakımını TFF üstlenmiş. Bu davranışı nedeniyle TFF yi alkışlıyorum. Bunun adı vefadır. Vefanın yaşaması  her canlı için çok önemlidir. İhsan Türe hocaya şifalar dilerim. Ha unutmadan A.Kadir hoca bu örnekten yola çıkarak Sakaryadada hakem camiasında .kangren olan yaraların kökten kesilmesinin yaralı olacağını, bu gün ki hakem yönetiçilerine bir not olarak uzattı.

TEL ÖRGÜ ( ERENLER)

Bala yükseliş için altı takımın mücadelesinde sona gelindi. Kim çıkar ,kim ikinci olur benim derdim değil. Benim derdim futbolun sahalardaki yerinin güzelliklerle dolu olması. maalesef Sakarya bu konuda olgun gelişim içinde değil. Ne oynayanlarda ,nede seyredenlerde ( İstisnalar hariç) bu konuda gelişim yok. Hendek dereköy- Arifiye maçı sonrası oyuncuları ateşlediği olayda taraftarlar  polislerin koruma alanı içindeki kapının üstünden atlayarak futbolculara saldırdılar. Şimdi ilgili olanlara söylüyorum. Gelin buraları dikenli tellerle yükseltin. Yoksa bu ve buna benzer olaylar anında bu gün ki önleler için var güvenli hat resmi yetersiz kalıyor. Bu kapalı tribün önündeki tel örgüleri de kapsıyor. Kısacası Erenlerde güvenli seyir için sadece polisiye tedbirler yetersiz kalıyor. Gelin bu sahayı daha güvenli hale getirmek için sahayı ve soyunma odalarının önündeki koruma alanlarına Tel örgü çekelim.

HAVUZ HAKEMİ ( SERKAN ÖNSAL )

Yeni MHK Türk hakemliğinin içine heyecan katmak adına bir zamanlarda denenmiş olan Havuz Sistemine dönüşün sinyalini verdi. Mevcut hakem yapasının şeklinin şemailinin değişmesine ön ayak olacak Havuz sistemi devreye girerse ,TFF 3 ,2 ve 1 lig hakemlerine gün doğacak. Başarılı olan ,geçmiş yönetmeliklerin gazabına uğrayan hakemleri havuza alarak bir yerde ,başarılı mağdur hakemlerin devreye girmesine olanak tanıyacak. Bizim ilde Havuz sistemi gelince ben en çok hakemlikte Tff 3 ligte kalan ,bir üst klasmanı göremeyen Serkan Önsal adına sevinirim. Serkan Önsalmı ? Burak Olcarmı? tartışma bile götürmez. Serkan Önsal bu ilin gercek değerini bulamayan hakemidir. Ben inanıyorum ki Havuz sistemi devreye girince Serkan Önsal bulunduğu klasmanında üstünde yerlerde düdük çalacaktır. Serkan Önsal sadece Sakarya örneğidir. Bu örnekler Türkiye geneline yayıldığı an ortaya çıkaçak yeni süreç yeni hakemleri de devreye sokacaktır. Bu sistem yeni bir heyecandır. Bu sistem yaşa takılıp hakkettikleri halde üst klasman göremeyenlere sunulan bir MHK ikramıdır.

KİM BU ARİF ÖZSOY?

GSİM Fatih Çelikel Belediye Başkan yardımcılığına kapağı attı, koltuğu boşa çıktı. Bıraktığı yere talip çok. Çorumlu olduğu söylenen eski KYK müdürü Arif Özsoy  piyasaya salınan iddialara göre Bakan yardımcısından torpille donanmış. Yaptığımız araştırmalar sonunda bu arkadaşın KYK Müdürlüğüne atandığı günlerde kurum içinde tepki toplamış. Bunu ben değil o günlerde medyaya yansıyan haberler söylüyor. Çorumlu  bir kişinin buraya talip olması doğal. Ancak Siyaseten günün iktidarına tulum teste çıkan bu ilde, bu görevi yapacak çok kişi var. Dünkü haberimizde vardı, Mehmet Atmaca, Özgür Aygün, Uğur Kobaşın isimleri ortaya atıldı. Ben inanıyorum ki Sakaryada GSİM lüğüne katkı verecek daha çok Sakaryalı var. Buranın huyunu suyunu bilen ,Sakaryalı  isimler dururken GSİM lüğü koltuğuna dışarıdan ithal isim neden tercih edilsin ki. Sakaryalıların suyumu çıktı? Sakarya  bu konuda ayağa kalkmalı. Gerekirse bu konuda iktidar kapısında nöbet tutulmalı. Bu arada bu iş için Sakaryalı taliplerin atağa kalktığını  duyduk. Öğleki Bakan torpilli Arif Özsoyun önünün kesildiği iddialarda var. Efendim bu haftada benden bu kadar . Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!