Salı Sofrası Yokluk içinden çıkan puanın hikayesi

featured

Salı Sofrası

Yokluk içinden çıkan puanın hikayesi

O yoktu bu yoktu, sakaryaspor gecen hafta hakem tarafından doğrandı şeklinde ortaya atılan iddiaları bir kenara bırakarak, Ümraniye maçındaki futbol resmine kısaca değinmek istiyorum. Sakaryaspor ,Ümraniye’yi Burak Süleyman ve Roshi önderliğinde kalesine hapsettiği ilk kırk beş dakikada kaleci Abdulsamete takılırken ,kalesinde gördüğü  ilk atakta golü yedi. Futbol böyle bir oyun, kaçırırsan, bulduğunu içeri, dürtemezsen el oğlu çıkar bir kontratakta ipini çeker. İlk yarıda kaleciye takılan Sakaryaspor ,üstüne üstlük gol noktalarının en önemli ismi Kassangonun sakatlıktan dolayı kadroda olmadığı mücadelede, İkinci yarıda çok pas hatası yapan ev sahibi Ümraniye karşısında ,yine çok pozisyon buldu. Son haftaların etkisiz ayağı Delvallenin istenilen düzeyde olmaması sonrası ,oyuna Dino ile Dimitrovun girmesi ne ,Burak Süleyman’ın, onun bunun yokluğunda Sakaryasporu ileriye taşıyan bir numara rol üstlendiği karşılaşmada, Simonun Varda incelenen ,kaptığı topta Burak Süleyman’a uzattığı pasda, kaptan topu iyi yere ışınladı ve Dimitrovda daha evvel yapamadığını bu kez yaptı ve seri yenilgi, ikiden üçe çıkmadı. Kaleci İbrahim’in yere yatmadan ,sadece yediği golde belini büktüğü doksan dakika içinden çıkan bir puan iyi puan mı? Gitti denilen üç puan içinden alınan bir puanın son anda gelmesinin içine iyi puan yakıştırmasını yerleştirir izde ,oyunun genelini futbol kantarında tartacak olursak Sakaryaspor yığınla eksiğinin olduğu maçta Ümraniye karşısında elde kalan oyuncu grubu ile üç puanı çok hak etmişti. Evsahipi yatsın kalksın kalesinde devleşen A.Samede dua etsin. Ben bu maçta alınan bir puan içinden Kaptan Burak Süleymana ,orta sahada Simona  ,savunmada Dongora ,oyuna girdikten sonra gol noktalarında etkili olan Dimitrova diğerlerinden daha fazla pay uzatmak istiyorum.

İRTİFA KAYBETTİK

Ümraniye beraberliği sonrası ligte nereye demir atmışız? İlk yarıya yüklediğimiz 11 haftalık yenilmezlik forsunun ikinci yarıda iki maçta yerle bir olması ,kaybedilen sekiz puan ilk iki hayallerinin üzerine kara bulutlar yükledi. Eyüp’ün har kaybettiği maç sonrası kadrosuna derin takviyeler yaparak, 48 puanla zirvede tek kalmasının ardından ikincilik için şu sıralar Göztepe ile Kocaeli arasında süre gelen bir yarış var. Onlara çok uzak değiliz de kadro kalitesi olarak onları nasıl yakalarız?, İşte asıl mesela burada yatıyor. Üç haftada yitirilen onca puanlara rağmen, hala playof hattı içinde olanında kıymetini bilmek gerek.  Sakaryaspor mevcut kadrosuna yeni takviyeler yapabilir mi? Sanmıyorum, Ekrem Yüce artık olmayacak. Sakaryaspor tarihinde Sakaryaspora en yakın duran Başkan olmazsa ,herşeyi onun işaretiyle ,katkısıyla yapan  mevcut yönetim ne yapabilir ki. Ekrem Yüce olmazsa, bizde olmayız diyen bir yönetimden çok fazla bir şey bekleyemezsiniz. O yüzdende sakaryaspor elindeki kadroyu mutlu ederse ,elindekine sahip çıkarsa ,en akılcıl yol olur.

KARAOĞLANA  UYARIM OLSUN

Atilla Karaoğlan Anadolunun bağrından kopup Gelen ,Hakemlikte Sakarya’yı tarihinde FİFA ya taşıyan hakemdir. Bu şeref ona aittir. Bizde onun bu geldiği noktaya saygı duyarak, onu çıktığı yolda dilimizin döndüğü ,bildiğimiz kadarıyla el verip, destek olmaya ,onun sendelediği zaman yanında olmaya özen gösteriyoruz. Bu günde  bu uğurda onu tatlı taylı uyararak ona el vermek istiyoruz. Bak Sevgili Karaoğlan Atilla ,şöyle geriye dön ve  FB-BJK,GS-Kayseri ve son olarak yönettiğin BJK-Adana Demirspor maçına doğru , zamanı geriye sar ve bu maçlardaki Atilla Karaoğlanı hakem kantarında tart. BJK-FB derbisinde veremediğin penaltıları, VAR verdi.Net verebileçeğin bir penaltıyı veremedin, Var imdadına yetişti.  GS-Kayseri maçında yine penaltılarda, Var devreye girdi.Elle oynamayı görememeni anlarız,ancak ceza sahası içinde bariz çekmeyi sen görseydin daha şık olurdu.  Birde GS -Kayseri maçında faul olup olmaması tartışılan pozisyonda çaldığın düdük ,BJK Adana Demirspor maçında veremediğin Penaltı ile tartışılan hakem oldun. Bu pozisyon hafif çekip bırakma gibi değil ,burada el ense var, ver penaltıyı ,varsa işin içinde başka şık, bırak Var çözsün sorunu. Dünkü çoçuklar ,devre arasında Süper lige terfi eden genç hakemler, fauller ve fena hareketler doğrultusunda ceza sahası içindeki penaltılık hareketlere cart diye penaltı çalarken, senin bu konuda ürkek olman düşündürücüdür.  fauller ve fena hareketlerin ceza sahası içi hareketliliği konusunda, karaoğlan Atilla olarak kendini geliştirmek zorundasın. Bak karaoğlan Atilla ,kendi evinde seni dev aynasında gösteren  paylaşımları ve övgülere fazla kafa yorma, sen dernekte o olmuş ,il hakem kurulu onu yapmış ,bunu yapamamış ,bu ayrıntılara bakma ,kardeş sen işine bak. Bak karaoğlan Atilla son yönettiğin üç maçta gösterdiğin performans seni eleştiri sehpasına konulmasına karşı durma, bu maçların içindeki verdiğin kararları iyi test et. Bak Atilla Karaoğlan ,bir hakem bir yere gelir ,aslonan geldiğin yerde durmak, yükseldiğin yerde kalmaktır. UEFA maçlarındaki çıkışını ,Süper lige taşıyamadın. Bak Atilla dikkat et, FİFA apeletin elinden gitmesin. UEFA  nın seni Avrupa’ya taşıması sana Türkiye’de bazı ayrıcalıkları yüklediğini unutma. Bak kardeş iki FİFA hakem bırak FİFA apeletini kaybetmeyi, Bir alt lige düşürüldü. Umarım senin hakemliğin buralara taşınmaz. Aman dikkat diyorum ve ekliyorum, Her ne kadar sürçü lisan ettiysem af ola.

ALLAHIN HAKKI ÜÇ AMA.. ( HENDEK BU BARAJIDA AŞTI)

Hendekspor TFF 3 den düştükten sonra rotasını yukarılara diktikçe bocaladı. Bu sezon bir değil ,iki değil ,tam üç hoca değişimi yaşandı. Hendekli teknik adamlara olan güvensizlikle yola çıkmayı adet haline getiren dışa bağımlı yönetimler elinde elde edilen  Sonuç, sıfıra sıfır elde var sıfır misali kendine bir yol çizmiş öylece gidiyor.  . Bu iş her başarısızlık sonrası Teknik adam kellesi almakla olmuyor, olamaz. Bu iş yönetimsel, bu iş Hendek takımını yönetenlere göre bir iş değil. Belediye verecek ,siz yönetici pozu satacaksınız ,ne güzel dünya değil mi. Hadi Belediye imkan veriyor, o imkana talip olanların becerisi neden test edilmez bu ilçede. kaç senedir Hudaverdi Bahadırla olmadığını ,onun çizdiği yoldan gidildiğinde ha babam ,kadro yenilenmesi, ha babam teknik adam değişimleri ile  ,ne kadar yol alındığı meydanda. Bakın dünyanın parası harcandı, Allah’ın hakkı üç misali üç teknik adam yollandı elde kalana bir bakın, Kalaycısporla arada sadece bir puan var. Bu gidişle seçim mahaline girildiğinde Belediye desteğinde kapı dışında kalırsa ne olacak?  Ben söyleyeyim bu dışa bağımlı kafalar değişmedikçe ,iyi yapılaşma sezon başı Hendekspor soyunma odasına taşınmadıkça ,Belediyenin rotasını çizdiği yönetici modelleriyle, bu Hendekspordan bir şey olmaz. Bu gün ki şartlarda hedef Kalaycıya geçilmemek, direk ligte kalmak olmalı. Bunun içinde gelecek dördüncü  teknik adam konusunda  yapılacak seçime çok dikkat etmek gerek.

YARIŞ

Yaşamın her alanında, iş hayatında, aile hayatında ,spor mu yapıyorsun ,spor alanında hakemlik mi yapıyorsun, Hakemlik hayatında olduğun yerde kalmayacaksın, bulunduğun yere itiraz eden daha yukarıya koşmayı ilke edinmek ,başarıyı isteyen herkes için geçerlidir. Hayat bir yarıştır, bu yarışın içinde ,gelişmeyi yukarılara taşımanın örnekleri içinde biz gelin Hakemleri, son klasmanda yaşananlar ışığında onları ,yarış kantarında tartalım. Dişe dokunur  bir hakem yükselişini iyi okumak gerek. Bölgesel orta hakem klasmanında üç orta hakemden Bahadır İleri, Yunus Aytekin Atabek ve Tayfun Güz arasından MHK Tayfun Güzü seçti ve onu klasman kadrosuna aldı. Bu çıkışın içini gelin beraberce dolduralım. Bahadır İleri olsun, Yunus Aytekin Atabek olsun Tayfun Güze oranla daha tecrübeli, Tayfun Güze oranla   bu klasmanda hakemlik yılları daha fazlaymış iyimi. Bu rağmen Tayfun Güz MHK tarafından C orta hakem klasmanına alınıyorsa, bunu yıllardır yerinde sayan ,o klasmana aday hakemler  çok iyi okumalı. hakemlikte bir yerlere geldiğin zaman o yerde çok fazla uzun süre kalmayacaksın, çok daha fazla çalışacaksın, eline fırsat geçince de o fırsatı iyi değerlendireceksin. Benim gördüğüm kadarıyla Tayfun Güz ,mükemmel fiziğinin üstüne iyi hakem yüklemesi yaparak, kendini geliştirerek rakiplerini geçmiştir. Tayfun Güze tavsiyem olsun ,bu aranın da üstüne çıkmak adına hemen kendine bir yol haritası  çiz. Hakemlikte her an her şey değişebiliyor. Bakın buraya yazıyorum Hakemlikte yerinde sayan geçilir. Bu gün Tayfun Güz olayından yola çıkarak eline gecen fırsatları bir türlü değerlendiremeyen Levent Gümüşdereye de sesleniyorum, bu kadar çok yerinde sayarsan ,bak söylemedi deme, tayfun Güzede geçilirsin. Gelin bu yarış Hikayesine Ankara’daki bir Sakaryalıyı da ekleyelim. Çorum-Göztepe maçını seyrederken aklıma geldi. Burak Olcardan bahsediyorum. Bakın bu çocuk hakemlik aşkı için, hakem çantasını Ankara’ya taşıdı. Azmetti, inat etti TFF 1 hakemi oldu. Valla iyide bir hakem oldu. Onu bu azminden dolayı kutlarım. Fiziki yetersizlikten dolayı umutsuz olduğum bu genç ,iyi hakem olarak beni yanılttı be dostlar. Umarım Sakaryalı hakemler bu ve buna benzer çıkışları iyi okurlar.

ALİ GÖRÜDE KAYBETTİK

Sakarya Eğitimci, sportmen yapılı ,Masa tenisi aşığı bir insanı kaybetti. Atatürk İlköğretim okulunda uzun yıllar Müdür yardımcılığı görevinde bulunan, mütevazi, sevilen eğitimci kimliği ile  gönüller detant kuran Ali Görü, çağın hastalığı Kanser aramızdan çekti aldı. Ali Gör iyi bir eğitimci olmanın yansıra ,iyide bir Masa Tenisi aşığı hakemdi. Nereden bakarsanız iyi bir eğitimci, iyi bir spora hizmet tutkusu bir yaşamı içine sindiren  ,geride güzel anılar bırakarak  ebedi hayata göç etti. Yakınen tanıdığım, hem eğitimci hem de Masatenisine olan hakem kimliği ile salonlarda hep görüştüğüm, güzel bir insanı kaybetmek benide derinden yaraladı. Hayatın gerçeği olsa da, insan yakı nen tanıdığı insanı kaybederken bir hüzün sandalına binip anılarının peşine takılıyor. Ruhun şad olsun sevgili Öğretmenim ,ruhun şad olsun Masa Tenisinin sevgisini yüreğine taşıyıp ebediyete yol alan Sevgili Ali Gör Hocam. Ahhh ah ne kadar ah ceksekte sırası gelen gidiyor. Biz geride kalanlarda sevilen dostların arkasından ah çekmek kalıyor.

SARI METİNİ DİNLESEYDİK

Sarı Metin, Metin Çerlik bana göre bu şehirde futbolu iyi yorumlayan, doğru dürüst bir duruşu olan Futbol adamıdır. Eğer doğrunun, eğer yaptığı işte bilgi birikimi olan, Liyaklı spor adamı bu düzende kendine yer bulsaydı, Metin Çerlik işsiz kalmaz, spora hizmet için evinde izlediği takip ettiği, yabancı ve yerli futbolcuların listesini Rüstemlere taşır, bu uğurda Sakaryasporun ekonomik yapısına önemli katkısı olurdu. Ama dedim ya ,devir doğru,liyakat sahibi olanlara el vermiyor. Gecen gün Metin Çerlik Senagal Milli takımda oynayan bir oyuncunun ismini önüme koydu.Metin Çerlik Sakaryaspordagörevdeolduğu son günlerde  Yabancı transferinde  o gün 17 yaşında olan, ogün için halen milli dahi olmayan Lamina Camara,adeta bedava Sakaryaspora kazandırılması işten bile değildi. Amma velakin Metin Çerlikin bu futbolcu konusunda yönetime yaptırım uygulatamadığı gerçeği karşımıza dikildi. Şimdi bu futbolcu Afrika Uluslar kupasında Senagal forması giyiyor. Bu günki ,turnuva öncesi ederi 4 Milyon EURO olduğunu da buraya not edelim. EEE Bu para Afrika kupası öncesiydi ,organizasyonda fiyatı artar veya artmaz ben bunu bilemem . Benim bildiğim bir şey var ,eski model araba meraklısı yeşil Siyah yönetim ,size ilerde kazandıracak oyunculara yatırım yapmanızı tavsiye ederim. Bunun içinde gelin siz yine  Metin Çerlikin kapısını çalın, inanın bu gün için ondan iyisi yok.

SAPANCA NEREYE?

Sapanca Gençlik grubunda dibe demir attı. Ligin ikinci yarısına Ahmet Seçkin önderliğinde deplasmanda playof hesabı yapan Anadolu Üniversitesine kafa tutarak giren, üç kez öne geçtiği maçın içinden beraberlik çıkartan, oynadığı oyunla Kelkit maçına umut taşıyan Yeşil Beyaz futbol gemisi evinde darbe yedi. Kelkit karşısında alınan yenilgi çok şey ifade ediyor. Yenseydik eğer 15 puanımız olacaktı, yenseydik eğer Kelkit 17 puanda kalacaktı, yenseydik eğer  14 Puanlı Hacettepe ile  Bulvarın üstüne çıkacaktık. Yenseydik eğer üç puanlı sistemde üstümüzdeki takımları tehdit eden takım olacaktık. Yenemedik ,Kelkit yenilgisi kabus olup üzerimize çöktü. Daha lig bitmedi ama bu ligin içine kar suyu katacak Sapancanın ayak izleri hala ortaya çıkmış değil. Valla sapanca düşerse, Sapanca bu haliyle yanlız bırakılırsa olan Sakarya futboluna olur. Sapanca bu şehrin gençliğine lazım olan bir takım. Umarız ilcenin ileri gelenleri, transfer bitmeden takımıma güç katmak adına yeni transfer dokunuşlarını devreye sokarlar. Sapanca düşerse geriye dönüşü çok zor olur, benden hatırlatması. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!