Salı Sofrası) Yeni Sakaryaspor

featured

Salı Sofrası

Yeni Sakaryaspor

Sakaryasporda ikinci yarı için değişim rüzgarları esiyor. Önce aylardır adı Yeşil Siyahlı ekiple anılan, daha öncede birilerinin sürekli bizim evin bahçesine bombaladığı Serdar Bozkurt  en nihayet bu gün murada erip teknik adam pozuyla Rüstemlere kondu. Hedef TFF 1 miş. Aradaki puan farkı kapanırmış, falan filan. TFF borç dosyaları kapanırsa kadroya yeni takviyeler yapılacakmış, falan filan. Özetle ikinci yarı yeşil Siyah futbol bahçesinde Serdar Bozkurt önderliğinde birkaç yeni isimle ( Oda şüpheliye )yeni bir Sakaryaspor olacak . TFF dosyalarının halli, transfere para bulmak yönetimin işi. Sanırım bulurlar. Bulurlarsa ve bu takıma yine birkaç transfer yapılarak, yaklaşık 25 milyonluk sakaryasporla ikinci yarı  hedef yarışı start alır.  Ve o Sakaryaspor Cumartesi günü Çarşamba günü oynayacağı, ikinci yarının ilk maçı olan 1922 Konya maçı için yeni teknik sorumlusu eşliğinde merhaba dedi. Umarım ikinci yarıdaki Yeşil Siyah futbol hikayesi içine umut girer, huzur girer. Aldığım yeni bilgilere göre Dosyalarla başı hayli sıkışık olan Yeşil Siyahlı yönetim dış transfer için kapılarını içe kapatıp, mevcut kadroya güven aşılarken, kadroya alt yapıdan takviyeler yapacakmış. Yapar mı? Ekilindeki gençleri sağa sola yollarken bunu nasıl yapacak? Son olarak daha önce üst yapıya çağrılan Yusuf Kaan Kara İçel İdman yurduna kiralanmış.  Bakın samimi bir itirafı buraya yapıştırıyorum, Alt yapı koordinatörü olmasına karşın Sakaryasporun üst yapısında kupa hariç on maça çıkan Murat Balabanın cesaret edemediği alt yapıdan oyuncu oynatıp, alt yapıya güven mesajı gönderemeyen Murat balabanının aksine bu gün Sakaryaspor için yetersiz gördüğüm Serdar Bozkurt  genç takımdan üst yapıya oyuncu taşırsa  var ya, gider Rüstemlerde onu alkışlarım.

DOSYA ,DOSYA;DOSYA ,DOSYA

Gel kardeş gel, sende gel. Sakaryasporda  gecen hafta dosya zenginliği yaşandı. TFF nin eline gecen dosyalar birer birer Rüstemlerin kapını tıklama yarışına girdi. Neler var Neler? Gecen sezon  Sakaryasporu çalıştıran Şaban Yıldırım ,gecen sezon Sakaryasporda forma giyen Serkan Odabaşoğlu ,Feritleri saymıyorum bile. Say say bitmiyor. Bitmedi son bomba Alişan Kandil doyasıda bayağı yüklü olarak Yeşil Siyah kapıyı çaldı. Rüstemlerdeki bir olaydan ötürü Sakaryasporu mahkemeye veren bu davadan 600 bin tl lik bir ceza alan Sakaryaspor  o gün bu gün bu parayı da ödemeyince Alişan kandil dosyası 600 binden  faizi ile birlikte 1.Milyon 500 bin tl olarak olarak geriye dönüş yaptı. Bu dosyalar ,bu ödenmemiş mahkeme kararları bu günlerin günah defterinde değil, geçmişten gelen  hatalardan oluşuyor.  Dosyaları bir kenara atarak bu işler olmuyor. Bu gün yaşananlar Sakaryasporun on yıllık yönetimsel hatalarından kaynaklanıyor. Bu dosyaları at bir kenara, bir sonraki seneye sarkıtmakla  olmuyor bu işler . Dosyaları azaltarak yol almak Sakaryasporun önünü açar. Yoksa  varya işler daha fazla Arap sacına döner.

BERK İSMAİLMİ HATALI?

Sakaryasporda Serik Belediye maçında oyuna geç alınması nedeniyle oyuna girmeyip soyunma odasına giden  Berk İsmaillin bu yaptığı Beraberlikle biten maçın içine günah keçisi olarak konuldu. Bir futbolcu, bir takımın paralı işçisi görev ne zaman verilirse çıkar oynar. Oynamazsa, süre beğenmezse   gereken ceza yada  eyvallah demesi gerekir. Ancakkkkkkkkkkk bir futbolcu saha kenarında uzun süre tutulursa, ısınır ısınır geç hatırlanırsa o futbolcunun futbol gururu o an için yerle bir olur. Berk İsmail ısınmaya gönderildiğinde, orada çok uzun süre bekletilecek oyuncu örneği değildir. Giden Emanetçi Teknik adam bu konuda zaman ayarlamasını iyi yapamamıştır. Buda ona giderayak ders olsun. Yine dönelim Berk İsmaile ,Ali Özgün ve Muhammed reis gibi iki kaliteli forvetin gerisinde kalkanında bu protestonun ağırlıklı odak noktası olduğunu düşünüyorum. Berk İsmail bana göre yetersiz kadro planlamasının bir parçasıdır. Bu nedenle Sakaryaspor Berk İsmail’le anlaşarak yol ayırımı yaşayabilir.

GİT BALABAN GEL BALABAN

Sakaryasporda  ikinci Balaban devri ,ilk Balaban devrine göre bayağı uzun sürdü. Adına emanetçi dediğimiz bu kardeş  Alt yapıdan üst yapıya yaptığı ikinci yolculukta  aslında hiçte fena değildi. Bu süreçte Sakaryaspor Balabanla çıktığı 10 resmi lig maçında yedi galibiyet, iki yenilgi bir beraberlikle 22 puan toplarken sekiz puan kaybı yaşadı. Murat balaban sürecinin dış maç karnesi iyi  ,iç saha karnesi ise başarısızdı. İçerde alınan iki yenilgi bir beraberlik Sakaryaspora sekiz puan kaybettirdi. Böyle olunca da dışarıdaki başarı  yönetimsel anlamda gözden düştü. Aslında  bu süreç Murat balabana teknik adamlık kariyeri için bayağı zenginlik kattı. Yani ne yapsa yaranamayacağı ,yerine hep dışarıdan veliaht aranacak olan Balaban on maçlık Yeşil Siyah birinci adamlığında aslında başarılı olmuştur. Gönderilmesi onun başarısızlığından değil ,yönetimsel başarısızlığın, sezon başı yapılaşmasının  yanlışlığını örtmek adına yapılan bir hamledir. Bana sorarsanız  Sakarya spordaki teknik adam değişimi Sakaryasporu uçuramaz. Çünkü atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti. Bize de her zaman olduğu gibi yine bir playoff heyecanı kaldı. Biz bu hedefe Murat babanla da uçardık. Yönetim Balabana hizmetlerinden dolayı teşekkür etmiş. Birde bizde teşekkür edelim. O bize beşte beş heyecanı ,O bize yukarılara tekrarlardan bakma heyecanı yaşattı. Ama bir şey yapamadı, alt yapının yetkilisi olarak bize bir genç oyuncu bile kazandıramadı.

İÇ TRANSFER OLURMU ?

İkinci transfer dönemi başladı. Hedef dışında kalanlar, hedefe koşma eğilimi olanlar, düşme potasında oluta düşmemek adına inançları olan takımlar bu süreçte, basacaklar parayı takımlarına takviye yapacaklar. Yoksa paran elinde  ne yapacaksın ? ilk yarıda değerlendiremediğin ,aslında yetenekli olan oyuncuları takıma kazandırmakta bir transfer olabilir. Ancak  bunun için teknik adam becerisi çok önemli. Bu konu nereden aklıma geldi? Feyyaz Ucar Sergen ve BJK anlatırken  bu konuya parmak bastı. Sergenin bu gun ki başarısının altında kadro içinde olupta daha önce verim alınamayan oyuncuları, mesela Oğuzhanı, Larini iş yapar haline getirmesini ,yeni transferleri olumlu olarak sahaya salmasını ,her oyuncuya  sıranı bekle sanada sıra gelecek hala getirmesini başarının sihirli sözcüğü içinde ağırladı. Elinde eksik olan futbolcuları basarsın parayı alırsın. Yoksa ne yaparsın? Kendi evinin futbol bahçesine bakarsın. Bu gün BJK ve Sergen büyük ölçüde bunu yapıyor. FB ne yapıyor? Parası var basıyor parayı Mesut gibi dünya markası bir oyuncuyu gözünü kırpmadan alıyor. BJK la devam edelim. Feyyaz Ucar diyor ki  Sergen Gökhan Töreyi ,Laicide bu takıma kazandırırsa al sana iki transfer daha dedi. Doğrumu? Tatbiki doğru kendi elinde olupta para verdiğin oyuncuları işler hale getirmekte  yeni transfere girer. Aslında  her sene TFF dosyalarıyla ,yeni bütçeyle uğraşan Sakaryasporunda belli program dahilinde buna benzer yol izlemeli de, bizde sabır yok. Beklemeyi sevmiyoruz ama yanlış üstüne yanlış yaparak, sezon başı  planlamasıyla hep hayal kırıklığı yaşıyorum. Bana ulaşan son bilgiye  göre yönetim artan TFF dosyaları sonrası eldeki mevcut kadroyla yola devam ederken ,alt yapıdanda takıma yeni isimleri katma hazırlığı içinde olacakmış. Ne güzel Alt yapı ekonomik çıkmazı olan takımlar için olmazsa olmaz bir sportif hamledir. Alt yapı bu gibi zamanlarda hatırlansana doğru bir hamledir.  Bana göre mevcut Sakaryaspor takımı  bu ligin iyi takımlarındandır, bu takım bizi playoftada  heyecanlandırır diye düşünüyorum.

TARAFTARIN AK İSYANI

Sakaryaspor taraftarı Ak Parti kongrelerine gösterilen ayrıcalığı gündemlerine taşımışlar. Bize yok ama size var öylemi diye serzenişte bulunan Yeşil Siyah taraftar grubu ,Sakaryaspor kongresine  izin vermeyen siyasi zihniyete  göndermede  bulunurken  şunlarıda demişler, biz siyasetçi değiliz, bizim içimizde  her görüş barınır. Ancak eğer siz Coronoyu bahane ederek sivil toplum örgütlerinin kongrelerine geçit vermeyip ,kendi kongrelerinizi yaptırıyorsanız, bu ayrıcalığında gün gelir bir karşılığı olur demişler. Ben değil taraftar diyor. Ben diyorum ki ak kongrelere corono uğramıyor ki ,kongreleri yurt satında  tam gaz yapılıyor. Hayırlı kongreler. İnşallah o kongre kalabalığından etrafa corono dağılımı olmaz.

13 ALTINORDULU

Altınordu  Türkiye’nin şu an alt yapı düzenini sahaya taşıyan ,bu konuda çok iyi Türkiye taraması olan örnek bir TFF 1 takımı. Geçenlerde Altınordu teknik sorumlusunun bir tespiti dikkatimi çekti. Bu gün Türkiye  de TFF 1 ,Süper ligte 13 tane Altınordu’dan yetişen oyuncu top koşturuyormuş. Altınordu teknik sorumlusu bu sayının karşılığını şu sözlerle doldurmuş, demek ki Altınordu kendi öz kaynak düzenine yatırım yaparak futbolda doğru olan yolda ilerliyor. Umarız bu Altınordu örneğinden bizde üzerimize düşeni alır futbol cebimize koyarız.

SPORTİF TREKTÖR(Selim Çatalbaş)

Sakaryasporda yönetim Serdar Bozkurtu takımın başına getirirken bizim bile aklımızda olmayan bir hamle yaptı. Yeşil Siyah ekibin alt yapısında çalışan Selim Çatalbaş ikinci yarıda  Sakaryasporda Sportif trektör olarak görev yapacakmış. Selim çatal başın futbolculuk kariyeri  bana göre bu günki teknik adamın çok üstündedir. Bu nedenle ben onun Sakaryasporda Sportif trektör olmasından gocunmam. Sakaryasporun başı sıkıştığında Sakaryaspora koşan ,attığı gollerle oynadığı futbolla Yeşil Siyahlı ekibe  önemli katkı sunan Selim Çatalbaş  acaba diyorum   Sakaryasporda nerelerden sorumlu olacak? Sportif Trektör olarak futbol düşüncesi nereye kadar uzanacak.  Selim Çatalbaş’a Sportif Trektörklük uzatmak  ne kadar doğru. Daha alt yapıdaki mazisi çok kısa olan  bir teknik adam olarak buranın yükünü ne kadar kaldırabilecek? Sakaryaspora bu unvanla ne gibi hizmet sunacak? Biri benim bu konudaki çekincemin içini doldurursa sevinirim.

SÜPRİZZZZ UĞUR AKKUŞ YOKUM DEDİ

Sezon başından beri Sakaryada esen Uğur Akkuş rüzgarı birden kesiliverdi.  Uğur Akkuşun Yeşil Siyah Başkanlık sevdası reklam mıydı ? Valla bu sorunun yanıtı bende yok. Oysa gecen bu sürede Sakaryada bir çok medya çalışanı ona destek vermişti. Ancak her nedense testeğin ana kumanda masasından ,Büyükşehirden  gereken ilgi paketi Uğur Akkuşa uzatılmayınca  Yeşil Siyah Uğur Akkuş sevdası  birden vedaya dönüştü. Bana göre Sakaryaspor denilince hep Büyükşehir vizesi gerekecekse bu ayrılık ateşinin yakılması, Uğur Akkuşun benden buraya kadar deyip gitmesi  normal bir Yeşil Siyah son olarak kayıtlara  geçmeli.

 

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!