Salı Sofrası Yeni Sakaryaspor

featured

Salı Sofrası

Yeni Sakaryaspor

Sakaryaspor’un Sakarya da başlayıp Bolu’ya taşınan üçüncü etap kampı, Samsun karşısında alınan özel galibiyetle noktalandı.

Hem lige hazırlık, hem yeni sezonda sahada uygulanacak yeşil Siyah oyun anlayışı için yapılan çalışmaların içerisine, yeni transferler eklenirken, kadro içinden gidenlerde oldu.

Ayrılıkların ,yeni kucaklaşmaların olduğu Sakaryaspor için yeni teknik adam sezon başı umutlu sözleri santraya koydu.

Yeni Sakaryaspor da  eskilerden Furkan ( kaleci) Ümit, Oğuz Kocabal, Burak Süleyman, Ozan Sol, Serkan Odabaş, Çağlayan ve Hurşit kaldı.

Gecen sezonun şampiyon kadrosundan giden çok ,kalan az ama, bu kalanlar bu takıma TFF 1’de de katkı vermeye çok yakın isimler.

Yeni Sakaryaspor bu güne kadar takım olmak adına ,oynayacağı oyun anlayışına uygun yerli yabancı oyuncuları nokta atışı transferlerle oluşturdu.

Şimdi artık lige hazırlık için kalan süre ,Rüstemlerde karşımızda olacak.

Bu arada Sakaryaspor Patrick Banza nın deneme sürecini askıya alıp, 6 yabancı olarak takıma resmen kattı. Banza için olumlu refaranslar var.

21 Yaş futbol karnesinde gol krallığı unvanıda olan Patriçk Banza için, Sakaryasporun aldığı iyi yabancı olarak kayıtlara geçecek yolunda bilgiler önüme kondu.

Umarım bu söylenenler eşliğinde, Sakaryaspor ekonomik olarakta, uygun şartlarda  kadrosuna kattığı bu genç Kongoludan gereken TFF 1 verimini alır.

Sakaryasporla ilgili bu hafta sofranın üstüne bunları koyabildim. Daha başka yeşil Siyah gelişmeler olursa benim soframın üstüne koyarız.

ANAHTAR HİKAYESİ ( KİRAZCA VAKASI )

Yıllardır yazar çizerim, kurumsallaşmayan ,alt yapı oluşturamayan, sadece günü kurtarmak adına paralı transferlerle ,sponsorlar eliyle ayakta kalmaya çalışan takımların futbol hikayesi, mutlu sonlanmaz.

Bugün bu konudaki düşünce ağımıza Aşağı Kirazca takıldı.

Bizim Sakarya’ya bu konuda ulaşan habere göre Aşağı Kirazca’nın mevcut başkanı Adem Hacı, var olan sıkıntıları aşamayınca, yeni sezon öncesi kulübün anahtarını Belediye Başkanı İsmail Karakullukcuya teslim etmiş. Ne diyelim Hayırlı uğurlu olsun.

Yahu Küçük Arifiye’de bir yığın takım var. Belediye kime baksın. Yahu Nehirkentin en köklü takımı , tesis konusunda başını sokacağı bir tesisi olan ,bu tarihi Sarı Lacivertli yapı ile Karaaptiler Akınspor ile yarışa girmek  te neyin nesi. Bu ve buna benzer örnekleri genişletebiliriz. Örneğin Karasu bir Sahil Karadeniz vardı. Ne oldu bu takım diye bana sormayın ,gidin Yusuf parlak’a sorunda o anlatsın..

KONYA İZMİR ARASI UMUT ( ÖMER SARI )

Transfer ayı geldi, bazı yüksek hayalleri olan gençler kapı kapı dolaşıp deneme süreci yaşıyorlar. Bu sezon öncesi resimleri biz çok gördük.

Sonu iyi biten az, hüsranla biten çok örnekleri var futbol çantamızda . Gençlere tavsiyemiz denenmeye değil, sizi izleyip beğenen takımların gönlüne girmeye çalışın. Son zamanlarda Sakaryalı gençler için, Konya ,İzmir ( Altınordu) Bolu  futbolda yükseliş adresleri olarak benimsenmiş gibi. Son olarak taze birkaç örnek vereyim. Harmanlıksporlu Çağlar ve Serdivansporlu Ömer Sarı’nın Trabzon hikayesi var.

Çağlar Konya da denendi, sırada Altınordu varmış. Ömer sarı  öyle değil Trabzon görmüş ve beğenmiş, alt yapı için kadrosuna resmi olarak katmış.

Ömer futbol bavulunu toplayıp Trabzon’a giti. Yaş 16,umutlar büyük. Umarım Ömer sarı Trabzon da , umarım Çağlar ( yaşı ilerliyor) dışa yüklediği futbol hayallerinin içini doldurur.

Çünkü futbolunu yakından bildiğim Çağlar artık profesyonel anlamda  futboluna bir yükleme yapması gerekiyor. Siz gençler siz önce bir yere gitmeden önce beğeni alın. Futbolunuz kapı kapı, kapı dolaşırsa  bu işten istediğinizi alamazsınız.

AKIN AKIN SARI LACİVERT TESİSLEŞME ( ARABA OLAYI)

Karaaptiler Akınspor rahmetli ,Sert Mustafa’nın ,Vedat Savaş’ın ufkunu genişlettiği futbol tarihi Sakaryaspor’dan da eski olan Amatör futbol evi.

Şimdi Bu takım Başkan Özkan Harmanlı ile Futbol şube sorumlusu İrfan Akat’ın futbol aklıyla tarihine yeni güzellikler eklemeye başladılar.

Bu ikili mevcut sahalarının onarımı için verdikleri önemli ,ısrarlı girişimleri sayesinde, yemyeşil çim sahalarının güzellik halkalarını  santra noktasına taşırken, şimdi yeni bir hamleye imza attılar.

Sarı Lacivertliler şimdi Otobüs filosuna yeni bir araba eklediler.

Bugün artık ulaşım ,bugün artık alt yapısı olan takımların sporcu taşımaları için çok önemli.

Karaaptiler Akını yönetenleri bu uğurda verdikleri çabaları için kutlarım. Aklın yolu bir önemli olan o taşları iyi döşemek. Bunun içinde Vedat savaş dahil olmak üzere 9 Başkanla çalışan Sarı Lacivert futbol aklı ve futbol aşkı olan deneyim yüklü İrfan Akat bana göre Karaaptiler Akınspor için bir şans .

HAKEM VE YARDIMCI HAKEM

Futbolda nasıl ki bir futbolcu en yüksek yer olan Süper ligte oynamayı hayal eder, bu hayalin karşılığında para vardır ,şöhret vardır, kazandıklarınla geleceği garanti altına almak vardır. Futbol gibi artık günümüzde Hakemlikte profesyonel manada geçim kaynağı ,geleceğe umut taşıyan bir uğraş olmuştur.

Allah versin bugün Hakemler iyi para kazanıyor. Buna örnek bizim ilden Atilla Karaoğlan’dır.

Atilla Karaoğlan gibi olup ta orda fazla tutunamayanlar var. Orda tutunmak her babayiğidin harcı değildir. Bir il, Hakem dünyasında klasmana taşıdığı hakemlerle anılır. Bu uğurda en fazla itibarı da orta hakem klasmanında olan hakemler görürler. Onları hakemlik adına vitrine konulan en önemli tanıtım aracıdır.

Sakarya da Atilla Karaoğlan bir, Levent Gümüşdere de ikidir.  Sonrasındakiler kendilerini fazla dev aynasında görmeyeceklerdir. Bölgede olsun, klasmanda olsun orta hakemin verdiği resimdir asıl olan.

Bir zamanlar ben Orta hakemim, yardımcılarımdan biride rahmetli Turgut Camgöz. Bayrağını maç süresince isteksizce kaldıran Turgut’a maç sonu şunu dedim, “bak Turgut ben seni anlıyorum, klasmanda orta hakemlik beklerken yanda kalıp bana bayrak çekmen sana zor geliyor.”

Bunu neden dedim bir ilin motorize birliği klasman hakemleridir, bu hakemlerin içinde de en fazla ilgi ve dikkat Orta hakemlere gösterilir. Onun içinde Sakarya bu uğurda yeni Atilla’yı,yeni Levent’i bulmak adına önüne yeni hakem resimleri koymalıdır.

Bu söylediklerim Süper lig yatrdımcı hakemliğinide içerir,bu söylediklerim C orta klasman hakemlerini de kapsar. Bunu yapmak içinde kimse, kimsenin üstüne basmayacak, kimse büyüklük taslamayacak.

İsterseniz bu yazının sonunu bana ait bir anıyla noktalayayım.

MHK üyesi Sakarya’dan Abdülkadir Aypek ( şu an Böbrek yetmezliğinden tedavi görüyor, umarım sağlığına kavuşur) Sezon sonu klasman sınavları için listeler yapılıyor.

Abdülkadir Aypek “Nazım sen zaten yardımcı hakemsin, yerin garanti seni C orta için yazmayalım”demez mi, dün gibi hatırlıyorum, “hocam benim hedefim orta hakemlik, yardımcı hakem kalacaksam ,hakemliği bırakayım daha iyi” dedim ve klasman sınavına gittik.

Sakarya birincisi olarak o yıl C orta hakem klasmanına çıkmıştım. Haberi de Allah nur içinde yatsın Burhan hocam bana getirmişti. İşin özü bir hakemin hedefi Orta hakemlik olmalı. Üst klasman yardımcı olursan para kazanırsın o kadar. Da bir yere kadar.

İLYAS TÜFEKCİ SİTEMİ

İlyas Tüfekci son yedi yıldır Futboldan eser kalma hastalıkla yaşam mücadelesi veriyor.

Türk futbolunda küçük dev adam  olarak anılan İlyas Tüfekci diyor ki, “14 yıl futbol oynadım ,14 yıl antrenörlük yaptım, bu yıllarda bazı sporculara babalık yaptım.”

İlyas Tüfekci hastalığı sonrası tam yedi yıldır ziyaretine gelmeyenlere sitem etmiş. Eh İnönü de Beşiktaş’a attığı golle sarı lacivertli FB ye şampiyonluk armağan eden bu dev adam, Sakaryasporu da o zaman adın Birinci lig olan ( Süper lige ) taşıyan antrenör olarak ta bilinir bizim ilde.

Rambo Hasan attı Sakaryaspor şampiyon oldu. İnsan yatağa düşmeye görsün, kapısını tıklayacak dost görmek ister. İlyas’ı son olarak kendisinin Antrenörlüğünü de yapan Alman Sandhove ziyaret etmiş. Vefanın ,sevginin, Türkü Almanı olmaz ,vefa , vefadır ,anlayan için.

NOT Sakaryaspor yönetimi bu sitemi alsın önüne koysun. Nede olsa Alese hastalığı içinde yaşam mücadelesi veren İlyas Tüfekci,Sakaryaspor tarihine yazdırdığı şampiyon teknik adam Unvanıyla en azından bunu hakkediyor.

VEDAT SAVAŞ ANISINA

Vedat savaş o zamanki adı Karaaptier olan ,Karaaptiler köyünün futbolda ve sosyal hayatta ki önemli bir resmiydi.

Doğup büyüdüğü köyün, Belde olmasından sonra, Meclis üyeliği de yapan ,Spordaki hizmet  elini siyasete de taşıyan, futbol aklı hepsinden önde koşan Vedat Savaş,  bundan altı yıl önce kardeşi Sedat Savaş gibi kansere yenik düşüp aramızdan ayrıldı.

Bazı ölümler vardır geride sadece iz bırakır, unutulur gider. Vedat savaş Spordaki duruşu, Başkanlıktaki yeri ,futbol adına iyi bir düşünür olmak adına verdiği resim ile bu ilde anılacak spor adamları içinde kendine yer buldu.

Rahmetli Hüseyin Kama döneminde ASKF de Başkan yardımcılığını da yapan Vedat Savaşın ASKF tarafından anılmamasını da  ,onlar adına  bir eksi olarak bir kenara not ediyorum.

Bay Başkan yaşar Zımbaya notumdur, yaşayanlardan zaman kalırsa, ahirete giden, ASKF ye öyle veya böyle hizmet vermiş olanları da bir zahmet hatırlayınız.

Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!