Salı Sofrası Gölge etmesekmi ..

featured

Salı Sofrası

Gölge etmesekmi ..

Sakaryaspor TFF1 hazırlık süreci içine transfer çalışmalarını ,yeni oyun anlayışını takıma adapte etmek bir yana yerli ve yabancı transferlerinde takıma katılması adına caba sarf ederken, Yeni Sakaryaspor ve yapılan yeni transferler için, şimdiden oyun bozan düşünceler ortalıkta tur atmaya başladı.

Yapılan transferleri yetersiz bulanların internet medyasında boy gösterse de Sakaryaspor kampından gelen haberler, hiçte fena değil.

Son olarak Süper lig takımı İstanbulspor önünde oynanan oyun ,Yeşil Siyahlı ekipin gittiği yolun,  veya şöyle diyelim oynamak istediği oyunun ip uçlarını içinde barındırıyor diyenlere bizde katılırız.

Beklemek , görmek ,tahammül etmek gerek. Daha bu takımın yabancı kontenjanı cebinde duruyor. Keseye uygun yabancılar yakın takipte ,işe yarayan veya Sakaryaspor’un oyun formatına uygun oyuncular, Sakaryasporun kamp çalışmalarında görücüye çıkacaklar .

Yapılan çalışmalarda ,yapılan hazırlık maçlarında öne çıkanlar olursa da transfer edilecekler. Yani sizin ve de bizim ,hemen felaket tellallığına soyunmamız için henüz vakit çok erken.

Hem sonra  bu takımın yolun başında sevgiye ,desteğe ihtiyacının olduğunu bilmek gerek.  Bu takımın buralara nasıl geldiğini düşünecek olursak, vurun abalıya misali ,takımı yönetenlere yüklenmek ,Sakaryaspor’a faydadan çok zarar verir. Eleştirelim ama ,kantarın topuzunu kaçırmayalım.

Bizim elimizde bu Sakaryaspor’dan başka Sakaryaspor yok.

Not: bizim sofrayı hazırlarken ,üzerine koyacağım çeşitleri sıraya koyarken, Sakaryaspor bölümünde her an her şey oluyor. Çünkü Sakaryaspor hazırlık döneminde hem hazırlanıyor, hem kadro derinliğini belirliyor ,hem de alacağı oyuncuları alıyor veya test ediyor. Son olarak takımımızın birde İngiliz yabancısı oldu. Belki siz bu satırları okurken yenileri de gelmiş olur. Şaşırmamak gerek gün Transfer günü, günü geldiğin yerin ağırlığının üstünde takım kurma günü.

 

ALİHAN GÜMÜŞ VE OZAN SOL

Sakaryaspor’un bitmekte olan üçüncü kamp dönemi içinden gecen hafta gazetelere yansıyan iki haberi aldım benim sofranın üstüne koydum.

Birincisi ve dikkat çekici olan  17 Yaşında olan alt yapıdan kampa taşınan Alihan Gümüş’ten başlayalım.

Gazetenin yalancısıyım kampta yıldızı parlayan ,teknik sorumlu İlker Pürenin dikkatini çektiği yazılıyor.

Yaz gazeteci yaz, asıl olan yazmak değil , asıl olan bu gence güvenerek forma uzatmak.

Biz her sezon kampa getirilen gençler için böyle methiyelere çok tanık olduk. Kamp dönüşü, bu gencin geleceği iyi, daha iyi olması adına başka devamlı oynayacağı bir takıma kiralansın teknik adam raporlarının daha mürekkebi kurumadı.

Umarım bu genç bu tabuları yırtar. Yırtarsa ne olur Sakaryaspor bir genç kazanmış olur. Gelelim Ozan Sol’a ,sezon demeci vermiş, Ligi iyi yerde bitireceğiz demiş, eh bitirsinler bir zahmet. Bu takım buralara gelene kadar çok çekti. Bunun içinde TFF 1 hikayesinin içine umut yüklemek Ozan Sol ve arkadaşlarına kalıyor.

 

TRANSFER CALIMLARI

Bizim Ülkemizin yüksek futbol evlerinde, dün vardı ,bu günde var olan Transfer çalımları yeni sezon transfer hamleleri içinde kendine yeni bir sayfa daha açtı. FB ile GS İtalya da forma giyen bir oyuncu için  yine yarışa girmişler. Daha önceden GS anlaştığı söylenen bu oyuncu için FB 6,5 EURO ile devreye girmiş. Eh Menajerler yaşadı.

Koskocaman Dünya futbolu içinde bir futbolcu için iki ezeli rakip devreye giriyorsa  bu futbolcunun fiyatı da katlanarak büyür gider. Kim kazanacak ,bu futbolcuyu alan kulüp mü? Futbolcu mu, Menejeri mi ?  Tabi ki onlar kazanacak. Kim kaybedecek?

Yaşasın ezeli rekabette  çalım attığını sanan lar kaybedecek. Bu ülkenin yok zamanında çuval vuval EUROları ,Dolarları dışa akıtanlardan birileri hesap sormalı. Yazık be ,iki takım sanki dünyada futbolcu kalmamış gibi bir futbolcu için birbirlerini yiyorlar.

 

ACUN ILICALIDAN VEFA ( BİR ÖZELMAÇIN HİKAYESİ)
Hull Citiy FB özel karşılaşması içinde var olan özel bir durumdan ötürü Sakarya da oynanmış ve FB bu özel maçı son anlarda bulduğu gollerle 2-0 kazanmıştı. Bu maçın içindeki Hikaye de  Acun Medyada çalışırken yaşama veda eden, Alpay Kazan önemli rol oynuyor.

Acun Ilıcalı çalışanını mutlu etmek , FB ile oynanacak olan gelirin tamamını onun ailesine vererek bir jest yaptığını duyduk ,duymasına da ,bu işin içinde bazı bilinmeyen ,gün yüzüne çıkılması istenmeyen bazı gelişmelerde önümüze kondu.

Medyada Sakaryasporun içini dışını iyi bilen bir kardeşin söylediklerine itibar edecek olursak, bu maçın hasılatı ölen gence değil, Sakaryaspor’a verilmiş. Eğer bu para Sakaryasporun hesabına geçerse  medyada çıkan 3-5 Milyonluk rakam değil ,asıl olan 2,5 milyonmuş. Öyle veya böyle hem FB Başkanına ,hem Hull cıty sahibine bu duyarlıklarından dolayı teşekkür etmek bizimde boynumuzun borcu olsun.

Sakarya da büyük ilgi gören bu özel maçın yankıları Sakarya adına olumlu refarans  olurken, Yeni Atatürk stadının beğeni topladığını da buraya not düşmek gerek. Sakarya şehir olarak önemli maçlara karşı duyarsız kalmıyor. Bunu da Hull City FB maçında da bir kez daha gösterdi.

FOTO ACUN ILICALI

HENDEK’TE TEKNİK ADAM MI YOK ?

Hendekspor gecen sezon yeni geldiği TFF 3 de tutunamayarak geldiği gibi ,geldiği yere dönüş yaptı.

Hendeksporlular TFF 3’ü anlayamadılar, Hendekliler takımın başına teknik adam getirirken yanlış yaptılar.

İşler kötü giderken neşteri geç vurdular ve düştüler.

Umarım geçmişten ders alırlar, umarım geriye dönüşleri uzun süre bekleme odasında hapsolmaz. Çünkü Hendeksporun tesisleri bir çok başka ilde yok.

Hendekspor TFF 3 ten düştükten sonra  şimdi şimdi düştüğü yerden yukarıya tırmanmak adına Transfer ve teknik adam düşüncesini devreye sokmuş.

İlk olarak Takımın başına Hüseyin Aydın adında  bir teknik adamı getirdiler. Tam bu noktada Hendekli yöneticilere sormak isteriz ,yahu Hendekte teknik adam kıtlığımı var, İmdat Kum, Sami Bağdatlı ,Cengiz tarım gibi safkan Hendekli çocuklar dururken, bu Hüseyin Aydında nereden çıktı diye sormak geçiyor içimden.

Bakın ben iyi çocuk ,kötü çocuk ayırımına yapmıyorum, ben diyorum ki Hendek yeni geldiği yere uygun kendi içinden çıkaracağı teknik adamlara niye bakmaz ,ben bunu sorguluyorum.

Bu arada  Hendek patentli oyuncu ,tecrübeli Hakan Soylu’nun, olgunlaşan futbol aklıyla yuvaya dönüşü  için bende okey derim. Hendeksporun bu süreçte Hakan gibi deneyimli bir futbol aklına gereksinimi vardır.

 

 

A.KADİR AKYILDIZ
Sakaryasporun futbol alt yapısından yetişen ,Sakaryasporda bir süre forma giydikten sonra dışarıya açılan Abdülkadir Akyıldız ,bir çok takım gezmesine karşın, bana göre gerçek değerini Santraya koyamamış bir Yeşil Siyah gençtir.

Gecen iki Sezon İzmir de Karşıyaka  formasını giyen Sakaryalı A.Kadir , olgunlaşan futbolunu,futbol aklını, Ordu 1967 taşımış. Bu ligler için artısı olan ,bu ligin üstünde de bir çok takım formasını giyen A.Kadir Akyıldıza yeni takımında başarılar dilerim.

Umarım Ordu 1967 ile birlikte futbol defterine genişlik katar, umarım futbolunu ,futbol içindeki cabalarına genişlik ,yükseklik katamayan bu kardeş , Umarım oynayacağı dikkat çeken  futbolu ile beraber daha üst liglere tırmanır. Başarılar kardeş.

FOTO A.KADİR YILDIZ

MAVİŞ ( SİNAN YILMAZER)

Ben bu çocuğu çok küçük yaşta, Sakaryaspor alt yapısında oynarken ,Sadun Hoşbay, Ercan Zorlu döneminde Söğütlü de seyrettim.

O gün kısa süre oynasa da benim futbol gönlümü okşayan bu çocuk ,daha sonra üst Yapıda Sakaryaspor  forması da giydi.

Maviş nereden aklıma geldi? Şu an TFF 3 de Yönetim krizi yaşayan Sapancasporla el sıkıştığını gördüğümde futbol gönlüm beni onun adına gerilere doğru ışınladı.

Sinan Yılmazer’in ( Namı değer Maviş) Sakaryasporla başlayan ,ancak Sakaryasporda gerçek değerini bulmadığı için dışarıya açılan, boyu ufak ama futbol zekası yüksek olan Sinan’ın CD sine bir baktım ,bir baktım, oynadığı takımları saymaktan yoruldum.

Sivasspor,Boluspor,Samsunspor, Bandırmaspor,Akhisar, Manisaspor,Denizlispor , Sarıyer, Keciören, Yeni Malatya ,İzmirspor ve Gümüşhane. 1987 Doğumlu Mavişin yeni durağı memleketi Sapanca olmuş. Mavişin Futboldan ekmek yediğini ,futboldan çok şey kazandığını, futbol sepetine tecrübe yükleyerek sapancaya taşınması sapanca adına olumlu bir transfer hikayesidir.

Umarım Sapanca yönetim krizini aşar, Umarım Sinan Yılmazer ide  Futbolun olgun yıllarında seyretme fırsatını yakalarız. Hoş Geldin Maviş.

 

UNUTULMADIN BE FUAT

Geçenlerde Sakaryaspor tarihini iyi bilen bir dostum aradı, bu kardeş dedi ki, “Nazımcığım Kaleci Fuat Sakarya’ya alınmış” Neden dedim ? Sakaryasporun Fuatlı yılları sanki unutulmuş diyerek, dostlarına sitem etmiş.

Yok böyle bir şey, öncelikle bu satırların yazarı Sakaryasporun Yeşil Siyah tarihini yazarken ,Fuatlı, Yenallı,Tunalı,Bahrili,Çoşkunlu, Zaferli, Nezihili ,oyuncu grupunun başı çektiği yıllarda kaleci Fuatın , yaptığı büyük kurtarışlarla, Sakaryasporun Yeşil Siyah tarihinde önemli rol oynadığını çok yazdık çizdik.

Süper lige çıktığımız yıllarda, Bursada Bursayı 1-0 yendiğimiz maçı benim gibi, o günleri yaşayan Yeşil Siyah taraftarlar Fuatın yaptığı müthiş kurtarışları ,kazanılan maçın içindeki önemini hep anlatırlar. İşte Fuat kardeş bende bir kez daha seninle beraber o yıllara geri döndüm.

Özetle  Fuatlı o günlerin oyuncu grupu Sakarya’nın buluşturduğu en önemli takım resmi olarak Sakaryaspor’un arşivinde yer alır.  Bu nedenle o takımın bir numarası hiç unutulmadı, unutulmaz.

 

YİNE KÖSEOĞLU MU?

Sapanca’nın yönetimsel anlamda içine düştüğü kriz in içinden Adil Köseoğlu ile çıkacak.

Yeşil Beyazlı ekibi TFF 3 taşıyan Başkan olarak tarihe gecen Adil Köseoğlu yapılan kongrede bedavadan aday olmadı diye düşünüyorum.

Sanırım bu kez İlçenin büyükleri ,Adil Köseoğlu’nun önüne bazı imkanlar koymuştur, Yoksa bu iş tek kişilik orduyla olmaz. Olursa da adı Donkişot’luk olur ve sonu mutlu bitmez.

Sapanca için bu günü milat olarak bir yere not etmek gerek.

Umarım Sapanca’nın akipeti Yeşil Beyaz olur. Renk olarak karalara bürünmesin. Hendekspor’dan ağzımız yandı, Sapanca Hendekten ders çıkartarak TFF 3 adımlarını sağlıklı atsın . Bu yerlere kolay gelinmiyor. Sapanca bu yerler için geçmişten kalan bir tecrübe birikimi var ama  bugün geçmişin şartlarından daha ağır şartlar ülkeyi olduğu gibi takımlarımızı da kıskacına almış durumda.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!