Salı Sofrası Sakaryasporda arayış ve vedalar

featured

Salı Sofrası

Sakaryasporda arayış ve vedalar

Sakaryaspor birinci Abant kampını iki hazırlık maçı ile tamamladı. O maçların ikisin dede elde beraberlik kaldı. Özel maçlarda sonuca değil oynanan oyuna kafa yorarım ben. Şimdi yine Abant kampı devreye girecek. Bu süreçte Yeşil Siyah futbol evinde neler oluyor? Gelenler var, gidenlerde var. Belki bu gidiş geliş senaryoları yine devam edecek. Transfer hareketliliği içi takımları yapacağı ataklar için daha çok zaman var. Sakaryaspor da genç bir yabancı Abant kampının son gününde ikinci hazırlık maçında gözlem altına alındı. Kanianga patrik Banzainin futbol sicili fena değil. Bu oyuncunun genç olması, futbol sicili iyi olması önemli değil, önemli olan bu oyuncunun oynadığı oyun Sakaryaspora uyuyor mu. Yeni Teknik adamın  hazırlık maçları ve çalışmaların ardından yaptığı açıklamalar var ,takımda eksik yerler var ,bu yerler kısa sürede onarılmalı derken Transfer komitesi de boş durmuyor. Sezon başı eksikler tabi olacak, aslonan hazırlık sürecinde, eksik olan yerler kısa sürede onarılmalı .Bu gün Sakaryaspor bu aşama içersin de yoluna devam ediyor. Bu aşamada yeni sezonda oynanacak olan oyuna, yeni teknik adamın kafasındaki formata uygun transferler ,ince elenip sık dokunmalı. Sakaryasapora gelenler var derken, ayrılıklarda yaşanıyor. Son olarak bir yeşil Siyah veda daha gerçekleşti. Daha önce kendisiyle yeni sezon için anlaşılan Onur Karakabak Abant kampının ardından bir Veda mesajı ile takımdan ayrıldığını açıkladı. Onurdan sonra gidenlerde olabilir, sonuçta hazırlık süreci kadro derinliğine ışık tutacak. Şimdi ikinci Abant kampı devreye girdi. Bu son hazırlık düzlüğü, bu düzlükte karşımıza yeni transfer haberleri. çıkar ,vedada olur, gelende olur. Dedik ya aslonan bu süreçte oynanacak olan oyuna uygun oyuncu grubu oluşturmak.

KARASULU BİR GENÇ, GÖRKEM MURAT  DİNÇ ( DİPLOMASINI YÜKSELTTİ)

Karasu’nun futbol bağrından çıkan Görgem Murat Dinc, futbola hizmet yükünün ufkunu geliştirmek adına, elindeki Antrenör Belgesini A Lisans ile taçlandırmak adına Erzurum’da TÜFADIN düzenlediği kursa katıldı. Görgem Murat Dinc bildiğiniz üzere Marmaris 1923 Başkanlığını ve teknik adamlığını yaparak , Muğla’nın Alt yapı futbolunu geliştirmek adına  önemli adımlar atan, bu uğurda kendi yetiştirdiği oyuncuları,  profesyonel takımlara gönderen Görkem Murat Dinç ,Erzurum’da  Teknik adam bilgilerini geliştirerek, öğrendiklerini futbolcularınla paylaşacak. Ben Sakaryadan bakınca Görkem Murat Dinçin Sakaryalı bir genç olarak ,Teknik adamlıkta futbola, yarının gençlerini yetiştirmek adına önemli bir yükselişin ayak izlerini taşıyor. Umarım Görgem Murat Dinci daha yukarılarda bir yerlerde gördürürüz .Şimdilik Sakaryalı ,Kocaelili tecrübeli teknik adamlardan olan Engin Korukır ,Murat Görkem Dincin attığı adımları yakın takibe alan bir isim. Yeni Sezonda takım alması halinde Engin Korukır Karasulu bu genci kadrosuna alması bekleniyor.

DONATIMLILAR 47 YIL SONRA TURUNCTA BULUŞTU

Sakarya Amatör futbolunda bir zamanlar esen Donatım rüzgarı içinde yer alan bazı isimler geçtiğimiz günlerde ,Haziranın ilk haftasında Turunçta bir araya geldiler. Feridun, Tuncer Telli Donatımspordan takım arkadaşı. Söğütlülü Hayri ve eski hakem Cevdet Güngör Marmaris gezisi içinde yer alarak Turunçta ikamet eden Sakaryalı  Tuncer Telli ile beraber ,47 yıl öncesinin Sakarya resmini yaşlanmış halleriyle kucakladılar. Hayat yaşayanlar için, bazı yaşanmışlıkları ihsanın önüne koyabiliyor. Saçlar ağarsa, yüzler kırışsada maziyi kucaklamak ,dostlarla bu günü yaşamak güzel olsa gerek. İşte bu duygular eşliğinde Tuncer telli, Feridun, Cevdet Güngör ve Hayri Duman Turuncta bu birlikteliği Çanlı tutmak adına ,o anı resme döktüler. Bu anın tekrarı olur mu? Olur veya olmaz ,yarının içine umut yüklemek  çok zor olsa da geride kalan resim mazinin güzelliklerini önümüze koydu.

VAR OL LEVENT VAR OL

Levent Gümüşlere  hakem evinin yıldızı parlamaya aday yeni hakem yüzüdür. Atilla Karaoğlandan sonra Sakarya hakemliğini dışarıya taşıyan resmi olarak ben şahsen ondan beklentisi yüksek olan bir hakem düşüncesi taşıyorum. TFF 2 Hakemi olarak gecen sezonu Başarılı olarak geride bırakan  ,giden ve de gelen MHK tarafından ciddiye alınan Levent Gümüşdere, umarım  Hakem rütbesini TFF 1 taşır. Erkan Enginden sonra var hakemi olarak ismini bu kulvarda yazdıran Gümüşdere Levent ,kendine el uzatanlara uzaktan  bakmayan ,hakem evinin kurumlarına saygılı davranan biri olarak ,barakalımda Atilla Karaoğlandan sonra konuşacağımız  Sakarya’nın bir hakemi daha olsun. Var ol Levent Var ol. Umarım sezon sonu Klasman sınavları açıklandığında ismini TFF 1 Hakem listesinde görürüz. Ben her zaman şuna inanmışımdır, geldiği yeri hazmeden, geldiği yerin büyüklüğüne, büyüsüne kapılmadan işine bakan ,sadece hakemliği düşünenler, genel anlamda başarılı oluyor. Atilla Karaoğlan bunun en somut örneğidir. Sakarya hakemliğinin son beş altı yılına bakın bakalım orada neler göreceksiniz. Hakem ne oldum demeyecek, hakem kendini dev aynasında görmeyecek, hakem işine bakacak. Hakem büyüklerine saygılı olacak, saygı görsün. Devam ediyorum, Hakem kendini yöneten kurumlara saygılı olacak ki, saygı görsün. Kendini yöneten kurumlara uzaktan bakan ,faaliyetlere kuş bakışı bakan ,hayallerini  Hakem evinde değil de başka yerlerde kuranlar ,bu yazdıklarımı iy okuyacaklar . Bu lafım kime mi ,kimlere mi gidiyor? Son yazdıklarıma beni arayarak açıklamada bulunanlar ,benim ne anlatmak istediğimi iyi bilirler. Leventten yola çıktık,iyi hakem resminini tarifini yaptık. Bu tarife uyanlar alınmasın. Uymayanlar ise kendini sorgulasın ,eğer kendilerinde, yüreklerinde  bu samimi öz eleştiri deposu varsa tabii.

PASO LİG

Sakaryaspor bu sene TFF 1 de .Sakaryaspordan bu lige göre iyi takviyeler yapılsın diyenler, Sakaryasporun geldiği yerde komşu Kocaelispporun akıbetine uğramasını istemeyenle, Biliyorsunuz yeni geldiğimiz yerde paso lig uygulaması var. Biletler satışta, bu gün itibarıyla nerelerde bilgim yok. Ben bu yazıyı kaleme alırken, bayram öncesi rakam 2350 civarındaydı. 28 Bin kişilik stada için bu rakam çok az. Sakaryaspor sevdasına  bu kadar sınırlı Paso lig yeter mi? Tabi ki yetmez. Bu rakam 15.000 leri bulursa var ya, işte ben o zaman bu tribün gücü yeşil Siyah Futbol gemisini ateşler. Hadi arkadaşlar, yıllarca beklediğimiz ,uğruna besteler düzenlediğimiz geldiğimiz ligin içinde misafir kalmayalım. Bırakalım yerimizde kalmayı  Sakaryasporumuzun futbol cebine,  gelin el ele verip Süper lig siparişini koyalım.

SAPANCADA NELER OLUYOR ?

Sapanca yıllar sonra  TFF 3 geldi. Hendeksporun geri dönüşünün ardından Sapanca’nın yükselişi Sakarya futbolu için moral olmuştu. Ne var ki Sapanca’da bu çıkış sonrası taşlar bir türlü yerine oturmuyor. Önce Sapanca’yı TFF 3 çıkartan Başkan ünvanlını cebine koyan Adil Köse Kırgınım mesajının ardından koltuğunu bıraktı. Bir süre Yeşil Beyaz Başkanlık koltuğu için Aslan Akçay medyada bol bol resim Verdi ,vermesi nede kongrede aday bile olmadı. Sonra ne oldu? Hakan Yalçın Başkan oldu. Kısa sürede esden yeşil Beyaz transfer rüzgarları devreye girdi girmesine de ,sonra ne oldu Biliyormuşsunuz ? Hakan yalçında istifa etti. Bu işin içinde neler var derseniz ,bana sormayın. Gidin Belediyeye sorun, gidin Sapanca’nın yeşil beyaz büyüklerine sorun. Ben bu git  yellerden şunu anlıyorum, sanırım Belediye bu işe uzaktan bakıyor. Böyle olancada gelen arkadaşlarda ekonomik rizgin altına girmedikleri için ,geldikleri gibi gidiyorlar. Yönetimler önemlidir, yönetimlerin güvenirliliği ve iş bilirliği önemlidir. Görülen oki ,fikstürü belli olan Sapancanın,bu günlere zor gelen bir takım olarak ,  daha yolun başında bu yaşadıkları ile nasıl kendine gelecek dersiniz. Bu bir Yeşil beyaz hayal kırıklığı olmasın. Bu ilçenin Belediyesi ,bu ilçenin büyükleri ,bu ilçenin futbol düşünürleri bu işe el atmalı. Hendekspordan sonra umarız Sapanca bize yeni bir hayal kırıklığı yaşatmaz.  Umarım Bayram sonrası Sapanca adına iyi haberler ile uyanırız.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!