Salı Sofrası Sakaryaspor hazırlık havuzuna daldı

featured

Salı Sofrası

Sakaryaspor  hazırlık havuzuna daldı

Sakaryaspor yeni sezon için TFF 1 çalışmalarının ikinci etabına Abant’ta  ağırlık verdi. Bu süreçte  teknik adam takımına yeni sezon oyun formatını işlemeye çalışırken ,transfer komitesinde bir yandan hem yabancı, hem yerli bazında oyuncu takipçiliğini sürdürüyor. Yeşil Siyahlı ekibin yabancı bazında hamle yapabilmesi için, bayağı seçeneği var. Henüz daha dört yabancı transferi olan Sakaryaspor ,yabancı konusunda hem  yeni oyun anlayışına ,hem de keseye uygun oyuncuları kadroya kazandırmak adına  mesai harcıyor. Geride kalan Pazarda ilk hazırlık maçıyla görücüye çıkan temsilcimiz Yarında ikinci maçını oynayacak. Benim için özel maçlar içinden çıkacak sonuçlar değil .Yeni teknik adamla beraber ,yeni oyun anlayışının takımla ne kadar uyumlu ,ben buna bakarım. Abant kampı bittik den sonra Termal hazırlık kampı devreye girecek. Bu süreçte sakaryaspor çalışırken, Kampa yeni oyuncular katılırsa da sürpriz olmayacak.

O BİR BEYEFENDİ ,O BİR BAŞKAN ,O BİR DOKTORDU ( DR GÜNDÜZ SERİN)

Bu şehrin güzel bir insanı, beyefendi ,Güzel Bir Doktoru ,çok güzel bir Sakaryalısı ,arşivinde Yeşil Siyah Sakaryaspor Başkanlığı da olan Dr Gündüz  Serinin ahirete çıktığı yolculuk, dünya takvimi ile dört yılı geride bırakmış. Bu şehrin değerlerini anımsatmak adına, çok özel bir arşivi olan Mustafa Özbey  yazmasaydı , herkes gibi benimde onun ölüm yıldönümünü hatırlayacağım falan yoktu. Sağalasın Mustafa Özbey. Sakaryasporun zor günlerinde Başkanlık krizi yaşandığı anlarda, Yeşil Siyah başkanlık koltuğunda cebine koyup bu dünyadan göç eden Dr Gündüz Serinle ,benim çok Çanlı anılarım var. Sakaryasporun Trenle Erzincan kupa yolculuğuna çıkmadan önce, Dilmen Otelin lobisinde ettiğimiz sohbet, Sakaryaspor adına yaptığımız konuşmalar hala hafızamda. Birde yaşı kemale erince Özel bir hastanede çalışırken, şimdi oda rahmetli ,kaleci Bursalı Cemilin onu ziyarete gelişi ,bu ziyarete bu gün oda rahmetli Sırrı Şanlı aracılığıyla ,hastane odasında birlikte olduğumuz o anlar, hala gözümün önünde . kaleci Cemil  Dr Gündüz Serin zamanında sakaryaspor kalesini Muammerle beraber korurken ,aralarındaki tatlı rekabeti yazan biriyim. Rahmetli Cemil Dr Gündüz Serin ile benim gazeteci olarak o süreci yaşayan  kişiler olarak dertleştik ( Bu arada Bursa kestaneside önümüze konmuştu)ve o dertleşmeden sonra Bursa’ya dönen  Cemil kısa süre sonra  rahmetli oldu. Anılar defterini açarken, yaşı kemale eren Sakaryalı olarak ,Dr Gündüz Serine  ,Kaleci Cemile  ve buluşmada adı gecen Sırrı Şanlıyada Allahtan rahmet dilerim.

KEDİ RECEP VE BİR MAÇIN YILDIZLI HİKAYESİ

Geçenlerde watsapa  bir resim atılmış, atan namı değer kaleci  Recep Eşkin( Kedi ) .Yıllar öncesine ( Yaklaşık 35 yılı devirmiş) dayalı bir maçın hikayesi ni önümde buldum. Böyle olancada bu maçı yaşayan biri olarak ,bu maçın hikayesini benim soframın üstüne koydum. Yıllar öncesinde 0-0 biten karşılaşmayı İznik-Gölcük maçını Sakaryalı Selçuk Şahin, Nazım Aktürk, Önder Olcar birlikte yönetirken ,Recep Eşkin o gün yaptığı kurtarışlarla ,(içinde birde Penaltı olmak üzere) ,Gölcüksporun aldığı bir puanda en önemli rolü oynadı. Hey gidi yıllar hey ,içinde neler biriktiriyor. Yaşayan için gün geliyor biriktiğin anılar bir yerden karşına dikiliyor. İznik –Gölcük maçı bana atan ,bana göre Karasu’nun yetirdiği en iyi kaleci olan Recep Eşkine ,namı Değer kedi Recep’e, beni geçmişe taşıdığı için sevgilerimi iletiyorum. Eh bir zamanlar bizde iyi hakemdik. Ben değil benim o günlerdeki hakemliğimi görenler, oynayanlar böyle söylüyor. Ben onların yalancısıyım.

HESAPINI KİTAPINI İYİ YAPACAKSIN ( MALATYA,RİZE ; ALTAY,GB VE DİĞERLERİ )

TFF 1 de bazı takımlara transfer yasağı gelmiş. Sürpriz mi? Tatbiki değil. Ayağını yorganına göre uzatmazsan, elindeki imkanları yerinde değerlendirmez ,Süper ligin cazibesine kapılarak havalarda uçarsan gün gelir karşılığı olmayan harcamalar size transfer yasağı olarak geri döner. Aman Sakaryaspor  yeni geldiğin yerde atacağın adımlara çok ama çok dikkat et emi. Bakın ligten yeni düşen Rizespor, Altay  ve Malatya’nın kapısına transfer yasağı asılmış. Bitmedi İlhan Cav cav gibi efsane bir Başkan gittikten sonra ,onun bıraktığı mirası iyi kullanmayan GB içinde Transfer yasağı olması  çok düşündürücüdür. Demek ki herkesten İlhan Cavcav olmuyor. Başkentin köklü kulübü Cavcav Başkanı çok arıyor,çok. Bitmedi Denizli ve Erzurumunda transfer yasağı ile başı dertte olan kulüpler. Bu takımların içinde siyaseten gücü olanlar Malatya gibi,Rize gibi takımlar bakarsınız bu güçlerini kullanarak Transfer yasağını kaldırabilirler. Sonuç  bu transfer yasağı bu günki kötü yönetimler ve ekonomik çıkmaz nedeniyle ,bu kadarlarda sınırlı kalmaz. Bana göre  hem Türkiye için hem de takımlarımız için bu günler iyi günler. Ne diyelim Allah beterinden korusun.

KARABERBERLERİN  DRAMATİK ÖLÜM HİKAYESİ ( ERKAN KARABERBERDE GİTTİ)

Esat  Karaberberi aramızdan bir kalp krizi aldı ,ebediyete taşıdı.  Yaşı çok gençti. Şimdide Kardeşi Erkan Karaberber kalbine yenik düşüp ,Baba Karaberberin yanına göçtü.Erkan Karaberber daha yeni Emekli olmuş ,hatta emekli ikramiyesi yeni hesabına yatmış.  Oda çok ,ama çok gençti, ölümü kendisine yakıştıramadığımız bu Sakarya’da yürek burktu.   Babaları Ekrem Karaberber yaşarken, Esadın ölümü ile sarsıldıktan sonra ebediyete göçtü. İki genç kara berberin ölümlerinin hikayesinde  kalp olunca, insan gayri ihtiyarı düşünüyor, bu ölümlerin adı irsi olmalı. Baba karaberber değil ama, çocukları Esat ve Erkan  genç yaşta kalp krizine yenik düştüler. Şimdi kala kala Anne Karaberber ve en küçük Karaberber, Engin Karaberber kaldı. Allah ona uzun ömürler versin. Hey gidi Ekrem Hocam hey Esadın ölümünü gördün,Erkanın görmedin ,o senin yanına geldi. Umarım ahiret buluşmasında yolunuz kesişir. Bu şehrin sporda önder ismi olan Ekrem Karaberin çocukları Esat Karaberbere ve Erkan Karaberbere Allahtan rahmet dilerken, kalan Karaberlere uzun ömürler dilerim. Ruhları şad olsun.

EYÜPÜN DİKKAT CEKEN TRANSFER HAMLELERİ

TFF 1 de gecen yıl Süper lig kapışmasında Bandırmaya kaybedip, final kapısından dönen Eyüpsporun,transferdeki gözü kara hali  sanırım rakiplerinide ürkütüyordur. GS kongre üyesi Başkan Murat Özkaya  Altayın BJK talip olduğu genç sağbeki Kazımcanı , GS hediye etmek üzere kadrosuna katarken,  diğer yapılan transferlerde,  Eyüp sporun  gecen yıl kapısından döndüğü Süper lige çıkış işareti olarak görmek gerek. Paralı ve sorunsuz bir takımın ,  Zaten elinde bu ligi çok iyi bilen oyunculardan kurulu  Eyüp ,İbrahim Üzülmez le  Başkan Murat Özkaya’yı üzer mi dersiniz.? Bundan iki sezon öncesi Eyüpspor  bizim elimizden de  TFF 1 umutlarını bu Başkanın  transfer hamleleri ile kapmıştı. Eyüp o kadar iyi bir kadro kürdi ki iki sezondur bu takımın formasını giyen Mikail Okyarı Keciörengücüne kiraladı. Eyüp’ün bu seneki bir şansıda rakiplerinin transfer vaşakları ve de ekonomik sorunlarla boğuşması. Futbol parayla ,futbol iyi oyuncuyla da sahada oynansa da ,Para ve imkan zenginliği bir çok zorluğu aşmak adına,  önemli bir avantaj olarak olarak bir takımı santraya taşır . Bu bağlamda iyi ,nokta transferler yapan Sakaryasporunda  bir çok sorunlarla boğuşan takımlara bakarak futbol çantasına umut taşıması mümkün.

REZERV LİG  VE TARAFTAR YASAĞI MÜJDESİ

TFF nin yeni Başkanı ve yeni yönetimi yabancı konusunda kulüpleri mutlu eden kararının ardından yeni ama daha önce denenmiş Rezerv lig konusunu Süper lig kulüplerinin önüne koydu. Bu yeni bir şey değil,bizde ve Dünya futbolunda örnekleri var. Amaç kulüplerin elindeki oyuncuları hazır tutmak ,gençlere daha fazla şans tanımak.  Bu sene uygulamaya konulması beklenen bu lig , Süper lig maçları öncesi oynanacak olan rezerv lig,  Dünyayı yeniden keşfedilmiş  bir özellik taşımıyor. Geçmişte  biz bu uygulamayı gördük, hatta ben hakemlik yıllarımda bu ligte düdük çalan ,yaşayan hakemlerden biriyim. Bu lig devamlılık taşımalı ,bu lig amaca uygun olmalı, bu ligte genel manada genç değerler  yetişmeli ,bu değerlerin takıma kazandırılması amaç edinilmeli diye düşünüyorum. Hatta bu ligin periyodik olarak TFF 1 sınırları içine de itilmeli. Avrupa’da denen ,ancak çok az ülkede yoluna devam eden rezerv lig umarım bu sefer daha uzun ömürlü olur dedim demesinde ilk gelen bilgiler hiçte öyle demiyor. Bazı kulüpler daha lig başlamadan bu lige katılmayacaklarını deklare etmişler bile. Sizin anlayacağınız bu ligin başlamasını ilgili olanlar, bu konuyu takip edenler ,bu projenin yaşama geçmesini bu sezon için mümkün görmüyorlar. Bu arada TFF uzun bir aradan sonra deplasman yasağını kaldırmış. İyi güzel olmuşta, inşallah taraftarlar kalkan bu yasağın içine fanatizim değil, sevgi yüklerler. Şartlarını falan yazmayacağım ,bu konuda TFF nin deplasman kuralları ile ilgili şartları kulüplere bildirdi. Ne diyelim hayırlı olsun. Taraftar yasağı  olmamalıydı, olan kalktı. Umarım TFF nin bu yeni sezon öncesi takımların önüne koyduğu bu yeni taraftar müjdesi karşılığını bulur.

HARMANLIK İZLENMİŞ

Harmanlıkspor bu sene bu ilde alt yapı gruplarında ilimize en fazla puan getiren takımın adı. U 18 lerde 0 çeken Harmanlıkspor U 16 larda grup çıkarak Sakarya futboluna heyecan yükledi. Osman elliden 7 puanla grup çıkıp bu yaşta 20 takım arasına adını yazdıran Yeşil Beyaz temsilcimiz , ikinci turda grubu şampiyon bitiren İstanbul Beylikdüzene uzatma golüyle kaybedince geride kalan iki Ankara takımından birini yenerek birine kaybederek ,bu grupta üç puanda kalırken topladığı puanı 10 çıkartıp evine döndü. Harmanlık neden başarılı olamadı? Teknik sorumlu Gürcan Alkan bunu küpe yetersizliğine  ,bunu kulübeden sahaya atacakları oyuncu kalitesinin, sahada on bire çok fazla katkı veremediği  gerekçe ile taçlandırdı.  Sonuç Harmanlık ilk grupu geçerek, Sakarya futbolunu birinci turdan alıp ikinci tura taşımakla azda olsa bir umut yükledi. Seneye ne olur? Bugünden o günün hikayesini yazmak çok zor. Bilinen bir gerçek var Harmanlık alt yapıda bu ilin ses veren ,bu uğurda marka değeri yüksekte turlayan bir takım. İşte bu takımı  Düzcede Sakaryasporun alt yapı kurmayları izlemiş. İyi ,güzel ,bu yeni alt yapı kurmaylarına, bu ilin takımlarını  izlemek adına artı yazarda, bu işin aslı ,takip edip beğendiklerinize ne yükleyeceksiniz ? Ben ona bakarım. Ben bakarım ele aldığınız gençleri üst yapıya taşıyormuşsunuz ? Sonuc, ben Alt yapının yeni yüzünü ,bu doğrular eşliğinde Talip Toprak ve ekipinin attığı alt yapı adımlarını izleyeceğim .

SÖNÜK OLGUN HAVASI

Olgunlar sakaryadan Türkiye’ye açılan bir organizasyonun adı. Sakarya’dan dışarıya kadar nam salan bu organizasyon ne yazınki son yıllarda eski havasından ,cazibesinden uzaklaştı. Eski tadı tuzu olmayan bu turnuva, Ticaret bahçesinden alınıp Yeni Atatürk stadının yanına taşındı. Ben eski kafalımayım, eskiye özlem sadece benim takıntım mı ? Valla ben eski Türkiye’yi ve onun içindeki doğal güzellikleri seviyor vede özlüyorum. Eski dostları görmek ,eski güzel günleri yad etmek adına çekirdek çıtlattığım ,çay içtiğim Ticaret bahçesindeki Olgun organizasyonları özlüyorum. Gazeteler yazdı çizdi Olgunların açılışı Oktay sarının sunumu ile açılsa da özellikle protokolün yokluğu, seyreden azlığı açılışa damga vurmuş. Yok yok ,bu organizasyonun adında Yeni Olgunlar koyun. Cünkü bu gün ki olgunların eski olgunlarla uzaktan yakından ilgisi yok. Ben bu olgunları aldım tarihin çöplüğüne postaladım. Kim organize ederse etsin ,kazanılan para nereye giderse gitsin ,umruma bile değil. Ben bu olgunları bu gün ki haliyle kafamdan ve gönlümden sildim attım. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar ,siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun. NOT  Bu hafta sonu bayrammış. Bayramlarında içi boşaldı. Ekonomide tepe taklak olmuş bir ülkede, ağız tadıyla bayram yapılmadıktan sonra ,bayram gelse ne olur gelmese ne olur. Benim için Bayramlarda anlamını ,güzelliğini yitirdi. Bayramların içi güzelliklerle, sevgiyle dolu olmadıktan sonra ,bana ne bayramdan. Hadi, klasik bir yakıştırmayla bayramınızı kutlayayım bari.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!