Salı Sofrası Yeşil Siyah Nokta atışlar

featured

Salı Sofrası

Yeşil Siyah Nokta  atışlar

 

Sakaryasporda 2022-23 futbol sezonu için ilk hazırlık adımları Rüstemlerde atıldı.

TFF 1 de ilk sezonu için transfer adımlarını da iyi attığını gözlemlediğimiz Yeşil Siyahlı ekibe ,yabancı oyuncu bazında Türkiye deki Yabancıların tercih edilişi ( Oyun yapısına uygun) ,bana göre yerinde bir tercih.

Transfer komitesi, bu komite Başkan Teknik adam ve Takımın Scoot ekibinden oluşuyor. Biz buna üç akıldan çıkan transfer hareketi ismini koyabiliriz.

Yolun başında korkulu rüya görmemek, Risk almamak adına dışardaki yabancı oyuncunun yerine, bizim evde bilinen yabancılara yönelmek ,bu konuda nokta atışlarla kadro onarımı yapmak, bugün için  güzel transfer hamleleri. Bu transfer hamlesi içinde, hayal kırıklığı yaşamamak  adına ince eleyip sık dokuyarak, yerli bazında da  Nokta atışların yapıldığını ,kadro onarımı için yerli takviyelere devam edileceği  , kamp çalışmaları döneminde de yeni isimlerin Yeşil Siyah kadroya dahil edileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Bu arada Sakaryasporun Rüstemler etabının ardından ikinci ve üçüncü hazırlık süreci için , Bolu Abant ve en son durak olarak Bolu Termal tesislerini seçtiğini benim sofranın üstüne koymak isterim.

 

 

KARASU DEĞERLERİYLE BULUŞUYOR

Karasu ,Sakarya’nın Karadeniz de ki kıyı ilçesi. Karasu bizim ilin, turizm de karşılığını tam bulamamış bir ilçesidir. Mavi Bayraklar falan dikilse de Turizime açılan penceresi tam aydınlık  içermiyor.

İşte bu Karasu’nun bir başka yüzü de var. İçinden çıkan değerlere çoğu kez uzaktan bakmış, içinden çıkan değerlerin farkında olmayan ilçenin adıdır Karasu.

Ama bu eksikliği gidermek adına şu sıralar hummalı bir çalışma var.

Mutfağında Muzaffer tatlı gibi Karasu sevdalısı bir ismin çalıştığı,  bu projenin içinde başı çeken kurum Karasu Belediyesi. Bu konuya uzaktan bakmadıkları için Karasu Belediyesini de kutlamak gerek.

1 Temmuzda ne olacak? Karasu bir türlü kucaklaşamadığı değerleriyle kucaklaşacak.

Karasu farkında olmadığı veya farkında olup ta yakın temas kuramadığı Profesörleriyle, eski Milli futbolcularıyla, Üniversite de halen öğretim görevlisi olarak Eğitime katkı sunan , Dekanlarıyla, profesörleriyle , Sinema ve tiyatro sanatçılarıyla  kucaklaşacak.

Karasu özetle kendi içinden çıkan ,içindeki ve de dışardaki Karasulularla kucaklaşacak, farkında olmadığı değerlerle buluşacak. Bu buluşmayı organize edenlerin Karasuya önemli bir katkı sunduğunu bir gün gelecek Karasu’nun tarih kitabından okuyacaklar.

İçinden eksiklikler çıkmayacak mı? Ne mümkün, ilk heyecan içinde bazı unutulan değerler olabilir. İlk olduğu için bu eksiklikler için bu işe kafa yoran kurum veya kişilere gönül koymamak gerek.  Umarım 1 Temmuzda Kent park ,dışardaki Karasulalularla ,içerdeki Karasuluların buluşmasında,bu işi organize edenler  ev sahipliğini en iyi şekilde icra eder. Bugünde bende  Karasu da ,ben de Kent parkta olacağım.  1 Temmuzdaki bu buluşma heyecanı beni de kucakladı.

 

ÖDÜL

Ödül bir başarıya konulan, bir kişinin yaptığı işi iyi yapan, bu uğurda toplumda hatırı sayılır bir yeri olanlara verilen bir şeydir. Ödül başarının karşısına dikilen bir sevgi , bir saygı nişanesidir.

Bu konuyu neden dilime doluyorum dersiniz? Anlatayım efendim ,bir dernek var ,Spor adamları derneği Başkanı da Zeki Öztürk.

Bu kardeş son ödül törenine lütfedip beni de çağırmış. O gün ki şartlarda bu Ödül törenine gidememiştim. Sonra bir baktım, bu kardeş önüne gelene ödül vermiş. Hak edenlere sözüm yok, ödül hakkedene ,yaptığı işi iyi yapanlara verilir.

Bir zamanlar ben Amatör Futbolcular Derneğinin ( Başkan Ömer Bektaş ) yılın spor enlerini , başarıları Sporcuları, antrenörleri, hakemleri taçlandıran, plaketlerle ,spor kamuoyu ile buluşturan geceler yapılmadan önce ,Başkan Ömer Bektaş  rahmetli Mustafa Erkaya ağabeyimi ,beni makamına çağırır  bizim düşüncelerimizi de alarak Plaket töreninin alt yapısını oluştururdu.

Bugün nasıl yapılıyor? Bilgim yok. Bu işi yapan arkadaşlara tavsiyem olsun ,yapacağınız işin toplumda bir karşılığı olsun. İşiniz herkesi mutlu etmek olmasın. Çünkü bu gün bu alemde herkes  ödülü hak etmiyor.

 

BORDEAUX DÜŞÜRÜLDÜ

Fransa’nın köklü ,Futbol sayfasında bir çok şampiyonlukları yer alan Bordeaukx birer birer bulunduğu ligden, önce 2 lige ,sonrada 3 lige düşürüldü.

Neden düşürüldü? Neden olacak ,Mali vecibelerini yerine getirmediği için Fransa Futbol Federasyonu ülke futbolu için önemli bir marka değeri olan takımın gözünün yaşına bakmıyor.

Neden mi? Çünkü orada oturmuş bir sistem var, orada herkes üzerine düşeni yapmak zorunda. Yapmazsa ne oluyormuş, takımın rengine ,yerine bakmadan birer birer alt lige düşürülüyor.

Yarın mali vecibeleri yine yerine getirmezse ben biliyorum ki, amatör kümeye doğru yol alır.

Bizde  bu olur mu? Mali vecibelerini yerine getirmediği için takım lar alt lige düşürülürse Türkiye de düşmeyen çok az takım kalırda , burada böyle bir karar alınmaz.

Baksanıza TFF yeni Başkanı yeni oturduğu koltukta ilk icraat olarak kulüpler birliğinin yabancı konusundaki isteklerine teslim oldu. Bu nedenle de Fransa da ,İtalya da olan bu tur olaylar bizim evde olmaz.

 

 

BİR GARİP YEŞİL BEYAZ ÖLÜM ( ADEM BOZAN)

Harmanlıkspor camiası gecen hafta bir Yeşil Beyaz sevdalısı, çalışanı ,emekçisi, futbolcusu Adem Bozanı kaybetti.

Ah be Adem ,seni hafızamdan nasıl söküp atayım, senin Harmanlık tesislerindeki koşuşturmalarını, Lokalde baktığın kağıt fallara takılan yüzünü, nasıl unutacağım ki.

Bana göre Adem Bozan kısa süren ömrü hayatında, sesiz sakin halini ,gülen  mütevazi yüzünü bize miras olarak bırakıp gitti. Dostlar birer birer gidiyor. Kimi erken kimi geç gidiyor. Kararı İlahi güç veriyor. Ne yapalım Adem Bozanın çıktığı ahiret yolculuğuna gün gelecek biz yaşayanlarda gideceğiz. Asıl olan gittikten sonra iyi bir izlenim bırakmak.

Adem kardeşim bana göre yaşadığı kısa yaşamı içinde, iyi insan, iyi bir Yeşil Beyaz sevdalısı futbolcu olarak iz bıraktı ve gitti. Ruhun şad olsun be Adem .

HAKEM EVİNDEN KARŞI GÖRÜŞ GELDİ ( AH ŞU HAKEMLER İKİ )

Bu sayfanın yazarı her görüşe saygılıdır. Bu sayfanın yazarı yılmaz bir demokrasi savunucusudur, bu sayfanın yazarı eski Bir hakem, eski bir hakem hocası olarak Hakem evinde yaşanan olumlu veya olumsuz haberlere kayıtsız kalmaz.

Son olarak  Ah şu hakemler diyerek ,hakem evinde Atilla Karaoğlan önderliğinde ,Bölgesel lige aday hakemlere ve gözlemcilere verilen kahvaltılı semineri kastederek , bu resmin içinde olması gereken ,birlik ve beraberliğin iyi okunması adına ,Var hakemi Erkan Enginin, A Klasman yardımcı hakemleri Mehmet Akıncık ,Suat Güzün ,C Klasman yardımcı hakemi Harun Pekyürekinde  orada olması gerektiğini ima ederek , bu konudaki düşüncelerimi  dillendirirken ,yazımın sonunu şöyle bitirmişim: “yanlış biliyorsam ,yanlış yazıyorsam veya bir eksik varsa ben buradayım. Bu konuda söyleyecekleri olanları dinlerim” demiştim.

Yanıt  hakkını kullanan kardeş beni karasuda tatildeyken buldu. . Arayan kardeş demokratik hakkını kullanırken,  çok uzun uzun konuştu ama, ben önemli başlıkları alıp  muhataplarına sormayı tercih ettim. Biz o semire çağrı almadık dediler.

Öyleyse  Varan bir ,Süper hakem Atilla Karaoğlan,  başı çeken hakem ağabeyisi olarak  bu ithamın karşılığında , bu işi gereken düzeyde yaptığınızı söyleyebilir misiniz? Çünkü gelen telefonda  bu işi gerektiği gibi yapmadığınız , bu tip seminerler için davet alınmadığı ,davet edilirse gelirdik diye bir sitem notu aldım.

Ah Şu hakemler dedik bayağı dert dinledik. Görülen o ki kırgınlıkların adresi tek taraflı değil. Yani bir tarafı günah keçisi ilan etmekle, hakem evinde huzur sağlanmaz.

Devam ediyorum, Ramazanda iftar yoktu ama, klasman hakemlerinin bazıları ,Dernek yönetimi ve İHK yönetimi ile yapılan bir iftar olduğu söylendi.

Eyvallah, peki bu iftara Klasmanın diğer ayağında olan isimlere çağrı gitti mi? Sonuçta Erkan Engin Varda ,Mehmet Akınçık ,Suat Güz A klasman yardımcı hakemi olarak bu ilin hakemliğine hizmet ediyorlar. Hani merak ediyorum böyle bir iftar oldu da bunlar yapılmadı mı?

Bunun için önce topu Dernek başkanın önüne koyuyorum. Dernek başkanına sor dediler soruyorum , bazı hakemlere  maç geldi mi, Dernek sitesinde boy, boy resimleri ile maç gelen hakemlere başarı dilenirken, bazı  hakemlere maç geldiğinde, sayfada  az yer verildiği iddiaları var, bu iddia ne kadar doğru?  Ben sayfaya baktığımda sizi de gördüm dedim, ne kadar Hocam dediler. Ben sayı tutmadım ama gördüm, gördüklerim çok azmış.

Buyurun Dernek başkanı Gürkan Tekneci size de yanıt hakkı doğdu. Sizi de dinlerim.

Sonuç bizim hakem evi bir türlü birbirlerini sevmeyi beceremiyor. Bay Süper hakem Atilla Karaoğlan sana da pas atayım, topla bütün hakemleri çık karşımıza ,bu iş herkesten fazla sana düşer. Bu işi başarırsan  hakem evine adın, işte önder hakem diye asılır. Herkes bıraksın geçmişi ,baksın önüne .Bu iş içinde birlikte adım atın. Gelmiyorlarsa o zaman biz sazı elimize alır ,nedenini sorarız.

Hadi bana eyvallah ,ben tatildeyim ,gelirseniz size küçük sarayımda çay ısmarlarım. Dışarıda ağırlayamam  ,çünkü şartlar çok ağır.

 

BİR ÇİFT ANLAMLI SÖZ

Eskiden Diye Başlayan

Cümlelerin hepsi

Ağır Özlem içerir

Çünkü biz eskiden daha mutluyduk.

Bu anlamlı , alıntı sözlerle sofraya nokta koyuyorum .Bu haftalıkta benden  bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım alanları alın, kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!