Salı Sofrası Yakınmıyacaksın

featured

Salı Sofrası

Yakınmıyacaksın

Sakaryasporun yeni teknik adamının karnesi kötü.Dört maçta bir galibiyet ,üç yenilgi Rüstemlerde bazı yakınmalarının defterini açtı. Bazı kişiler el altından bazılarını hedefe koyarken, yeni teknik adamda Sakaryasporun yabancılarından verim alamadığını, takımda stoper eksikliğinden yakınmış. Teknik adamlık makamı yakınmaya müsait değildir, o makam care üretme merkezidir. Adama sormazlar mı ,bu takıma gelirken ,geleceğin takımla ilgili futbol bilgisini cebine koymadın mı? Rize maçı bazı şeylerin tekrar Rüstemlere taşınmasına vesile olabilir. Bu arada Rize maçı Pazartesi akşamı olduğundan benim sayfam editör masasına erken gittiği için, bu maçın içinden çıkacak sonuca endeksli yorum bende yok. Ancak ben şunu bilir ,şunu söylerim  Sakaryasporda işler iyi gitmiyor. Yabancı oyuncularla ilgili yeni teknik adamın serzenişlerine bende  katılırım. El oğlunun yabancıları takımına katkı sunarkan bizimkilerin bir çoğu evlere şenlik. Sakın yabancı konusundaki yapılaşmayı giden sportif trektöre yıkmaya kalkmayın. Burası büyük ama aslında küçük bir şehir. Biz transfer döneminde kimlerin transfer konusunda ön plana çıktığını az çok biliyoruz. Bu konuda bazı gerçekler gün gelecek ,tüm tedaylarıyla ortalığa saçılacak.

FUTBOLCUNUN GÖZYAŞI ( ÇAĞLAYAN )

Çağlayan Sakaryasporun gelecek yıllarda para edecek, futbolda aşama yapmaya aday genç bir oyuncusudur. Manisa maçında iyi giden oyunda yaptığı kritik telafisi olmayan hatası ile giden üç puanın içimde başlangıç hatasına imza atan oyuncusudur. Takımda kendine yer arayan, futbolunu gelecek yıllara taşımak adına iddialı bir oyuncu böylesi hatalarla yıkılır. Çağlayan yıkılan hali ile maç sonu gözyaşlarına boğulmuş. Bu tür hatalar yapılır, bu tur hatalarla şampiyonluklar bile gider. Biz buna benzer olayları çok gördük. Örneğin BJK kaleci Fevzi şampiyonluk için önemli bir maçta geri pasını ıskalayınca   GS lı hakana sadece golü atmak kalmıştı. Fevzide o gün sahada yıkılıp kalmıştı. Çağlayana tavsiyem bu hatayla yaşanmaz, bu hatayı tamir etmek, Sakaryaspor savunmasında  futbolunu dünden daha fazla ileriye taşımak adına daha fazla çalışıp ,daha fazla sorumluluk alırken ,bu hatanın altında fazla ezilmeden kendini toparlamalıdır. Çağlayana bu konuda hem arkadaşları ,hem de bu takımın stoperi yok diye, gazetelere mesaj veren teknik heyetinde  destek olması  bu süreç içinde önemli bir davranış biçimi olur diye düşünüyorum. Futbol böyle bir oyun, içinde çok hatalar gezinir ,aslonan siz ölümcül hata yapmamak adına çok dikkatli olmaya özen gösteren olmalısınız. Umarım çağlayanın aklı Manisada kalmaz. Bak Çağlayan FB –Giresun maçında Serdar azizde senden daha kötü bir hata yaptı ,FB maçı kaybetti. Yazdıklarımı iyi okursan Futbolda bunlar var ,yaptığın hatadan daha iyi Çağlayan olarak geri dönüş yapabilirsin.

KUPA EŞLEŞMELERİ ( BİZ VE İNGİLTERE)

Türkiye kupasındaki eşleşmeler çan sıkıcı. Bakıyorsunuz TFF 1 ile TFF 2,veya TFF 3 takımları eşleşmelerine yığınla yabancısı olanlarla hiç yabancısı olmayanlar kapışıyor. Bitmedi Süper lig takımları ile TFF 3 veya 2 lig takımları eşleşmelerinde bakıyorsunuz  ,kendi sahalarına yansıyan kuralarla karşımıza dikiliyorlar. Oysa bizim kupa eşleşmelerinde zayıf  ve alt lig takımları ,neden kendi sahalarında oynatılmazlar. Üç büyüklere bakın GS,Ofspor, BJK Serik Belediye yahu bu takımları gönderin direk rakip takımın sahasına ,o takımların seyredenleri  üç büyükleri çanlı gözlerle seyretsinler. Milyonda bir bazı alt lig takımları üst lig takımlarını eleselerde ,bırakın kura sistemi değişsin. Biliyormuşsunuz ,alt lig takımı üst lig takımı eşleşmişse kupada o maç alt İngiltere’de kura eşleşmeleri belirlendiği an ,üst lig takımları hariç ,alt lig takımları ,üst lig takımları ile eşleşirse maçlar otomatikman alt lig takımlarının sahasında oynanıyor. Bana göre İngilteredeki uygulama bizim eve de taşınsın.

TÜFAD SEMİNERİ ( H.REMZİ KOLAT VE FERUDUN HOŞBAY ADLARI İLE SÜSLENDİ)

Sakaryada TÜFAD yönetimi son yıllarda Teknik adam olarak ilimiz futboluna uzun süre hizmet verdikten sonra köşelerine çekilenleri ödüllendirmeyi ön plana taşımasını ben önemsiyorum. Bir spor adamı ,Spora uzun yıllar hizmet veren tekniik adamları yaşarken hatırlamak ,yaşarken ödüllendirmek bir sevgi, bir vefa örneğidir. TÜFAD UEFA B,UEFA A Eğitim seminerine Ferudun Hoşbay ile Hüseyin Remzi Kolatın ismini vermiş. Başkan Tamer ilacan, iki teknik adamın ismini bu seminere vermekle, onların gönlünü almıştır. Hem Ferudun Hoşbay ,hem Hüseyin Remzi Kolat  bu seminerin içinde kendileri uzatılan ödül plaketlerini fazlasıyla hak eden iki isimdir. Ben de benim sofradan bu iki teknik adam gtönlümden gecen sevgi plaketini uzatıyorum.

Foto  Ferudun Hoşbay ve H. Remzi Kolat ,Tamer ilacan resmi

ARDA GÜLER İTALYAYI SALLADI

FB Başkanı Ali koç şampiyonluk konusunda eleştiri oklarının hedefinde olsa da ,alıp sattığı oyuncular konusunda ,bulunan genç değerler konusundaki yapılaşması ,her takıma örnek gösterilecek türdendir. Ali Koç iyi bir iş insanı kimliğini FB renkleri arasına da soktu. Onun döneminde alıp satılan futbolcular konusunda FB rakiplerine fark atar. Ticari alanda FB kasası bayağı para kazandı. Şimdide  Arda Güler sahneye çıktı. GB alınan Arda Gülerin performansı İtalyanların evine konuk oldu. 2005 doğumlu bu gencin göz kamaştıran performansı İtalyada Torinonun dikkatini çekti. UEFA nın geleceğin Yıldız çocuğu kategorisine soktuğu Arda Güler için FB nin 30 milyon EUROYU devreye sokacağı gazete manşetlerinden önümüze kondu. El oğluna bakar mısınız geleceğin gençlerini nasılda yakın takibe alıyor. BJK lı Emirhan’dan sonra adamlar şimdide ondan daha iyisi olmaya aday Arda Güler için devreye girdiler. Gençlerimizin Avrupa’ya açılmasını önemseriz. FB şimdilerde bu işte başrollerdeki Türk takımı. Bazı şeyler var dır,o şeyler size artı yazar. FB nin son yılardaki transfer politikasının içinde artı değerlerin çok olduğunu görmek gerek.

BİZİM SALİH

Salih Sakaryasporda yetişen, futbolunu burada hissedilir yapılan bir Yeşil Siyah genç. Alt yapısında Siyah Beyaz tacspor ismi yazılı olan Salih, hırsını ,futbol aklını müthiş fiziği ile bütünleştirdikten sonra ,bu özellikleri onu  Sakaryaspordan sonra çok önemli futbol evlerine taşıdı. . GS,Trabzon gibi önemli takımların formalarını da giyen salih ,Antalyaspordan sonra ,Karagümrükte futbol hayatına devam etti. Kupada Kırşehir maçında attığı golle, takımını bir üst tura taşıyan önemli bir futbolcu fikurü olan salihin, futboldaki tutunuşun içindeki en önemli özelliği Hırsı olduğuna bu maçı izlerken , attığı goldeki becerisini, izlerken seyrettim ve gördüm. Salihin futbol inadı, hırsı onu bu günün futbolunda ayakta tutuyor. Sonuçta o bir Sakaryalı o bizim çocoğumuz, başarılı olması ,oralarda olması ,sakarya futboluna artı yazar. Bu arada Salih demişken, onun savunmacı kimliği içinde yüklü olan futbol hırsının onu hala ayakta tuttuğunu buraya not etmek gerek. Karagümrük Kırşehir maçında takımını sıkıntıdan kurtaran golü atması, gol sonrası çoşkusunu, bir gün önce andığımız Atamızı günün anısına yapılan formasında atasını öpmesi, beni inanın çok duygulandırdı. Yürü be Salih, yolun açık olsun. Her gittiğin takıma hırsını, bu işin sahteliğine kaçmadan, üzerinde var olan futbol aklını  taşıdın.

SARI KIRMIZI PROJE ( ZEKİ ÇAKIR VE MAHMUT HANEFİ )

Karasuspor bu sene futboluna üst yapı ve alt yapısı için farkındalık yükledi. Geçmiş yıllarda paraya dayalı, hep gözünü yükseklerde gezdiren Karasuspor, bu sene üst yapıda kendi öz evlatlarından Zeki Çakıra ,alt yapı sorumluğunu da yine saf kan Karasulu olan Mahmut Hanefiye teslim etti. Alt yapı için bir not düşeyim ,Mahmut Hanefi söyledi, bana Karasu çok şey verdi. Geçmişte futboluma, bu günde iş hayatıma katkı sunan bir ilçeye ,futbolda Karasuspora bu bana verilenlerin bir parçasını geriye ödeme vakti diyerek alt yapının bütün harcamalarını üstlenmiş. Mahmut Hanefi ile başladık onunla devam edelim. Alt yapı Sarı Kırmızılı Karasusporun geleceğinde futbol değirmenine su taşır. Ekonomim tepe taklak olduğu yeni Türkiye’de , alt yapı eskisinden çok daha önemli. Mahmut Hanefinin yanında Selçuk Çakmakla beraber attığı bu adım desteklenmeli, köstek olunmamalı. Gelin şimdi yukarıya doğru gidelim. Karasusporun geleceği Zeki Çakıra teslim edilmiş. Onun gelmesi ile dışarıya fazla açılmayan, daha genç ,daha çok koşan ,kon diksiyon yüklü , futbol aklı Zeki çakırın dokunuşu ile zindelik kazanırken ,Zeki Çakırın geleceğe taşımanın taşlarını döşemeye başladığı ,Karasusporda atılan alt yapı ve üst yapı hamleleri umarım zedelenmez. Bilirsiniz tarlaya ekilen tohum, zamanla yeşerir. Bırakın sizin çocuklarınız, Karasuspora yüklemeye çalıştıkları projeleri ayaklandırsınlar. Siz el verin yeter. Ben Zeki çakırı Karasuspordan sonra Karadenize  ,oradan Trabzona ,Trabzondan İzmirspora taşınan futbol yolculuğundan, daha sonra futbolu bıraktıktan sonra teknik adamlığa soyunduğu yıllardan tanırım. Hatta İzmirsporda oynadığı yıllarda iki maçına da, yardımcı hakem olarak çıktığımı hatırlarım. Mahmut Hanefiyi Sakaryaspor alt yapısından sonra ,Mudurnuya oradan Sakaryasporda parlayan yıldızı onu önce FB ve daha sonra Gaziantepe, orduspora ,Sivasspor ve Diyarbakıra taşıdığı yıllardan bilirim. İşin özü Karasu spordaki yeni Sarı Kırmızılı projenin başındaki ,Zeki .çakır ile alt yapıda Mahmut Hanefinin ,geleceğin Karasusporun ele güne fazla muhtaç olmadan kendi ayaklarının üstünde futbol adımları atılması ilçede karşılık bulmalı diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

HENDEKSPOR YİNE TEKLEDİ

Hendeksporda yeni teknik adam değişimimde kanayan yaraya merhem olamadı. Aslonan teknik adam değil ,aslonan sezon başı yapılaşması. Aslonan bu kadroyu kim hanki kriterlere göre yaptı ,bu gün yaşananları bu noktada yorumlamak gerek. Bileçik maçı için nasıl bir sonuç çıkar ? Çıksa bile ne olur? Bu günki Hendeksporun güçü soru işaretleriyle dolu. Bahcelievler önünde 90+ 5 de elindeki skoru koruyamayan Hendekspor için, yukarılara tırmanmak zor gözüküyor.

KALAYCI YUKARILARI ZORLUYOR

Sakaryanın beş temsilcisinin bulunduğu 11 grupta, kalaycı sakarya liderliği için arayı açarken ,üst sıraları tehdit eden bir futbol yürüyüşü, belirgin bir şekilde Kalaycı semalarında dolaşıyor. Bu gün için bize göre Sakaryanın beş takımı içersinde Kalaycı, oynadığı futbol ,kadro yapılaşması, aldığı sonuçlarla  diğer takımların önünde gözüküyor. Kalaycının bu sezonki kadro yapılaşmasında emeği olanları kutlamak gerek. Umarız bu gidiş bir yerde tökezlemez. Kalaycı son olarak evinde İstanbulun Bayburt 1918 takımını 3-0 yenerken ortaya koyduğu futbolla ,Bal ligi 11 grupta Sakarya’nın alkış alan temsilcisi oldu.

UMUT PUSAT YETMEDİ

Umut Pusatı bizdaha önce Sakaryaspordan hatırlıyoruz. Aydın Efeleri yenerken, sonucun içindeki golleri atan Umut Pusat, Osmaniye dede gollere devam etti. Yeşil Beyazlılar grubun yukarılarda olan takımlarından olan Osmaniyespor karşısında 15 dakikada Umut Pusatın golüyle öne geçti. Osmaniyede direnen oyun içinde 90+7 de yakalandı. Bir puan iyi puan mı? Uzun süre önde koşup, uzatmalarda üç puanı kaçırmak bu şartlarda çok fazla mutlu etmez. Buna karşın Sapanca’nın grupta kolay lokma olmaması ,ligte kalıcı olmak adına güven vermesi Yeşil Beyaz futbol mutluluğu olarak görmek gerek. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!