Salı Sofrası Var olamadık

featured

Salı Sofrası

Var olamadık

Sakaryaspor son olarak geride kalan Pazartesi günü Bandırmada hayal kırıklığı yaratan bir ilk yarı oyunuyla Bandırmada çok önemli bir üç puan kaybı yaşadı. Koskoca bir ilk yarıda kalesinde iki gol gören, pozisyon üretemeyen Sakaryaspor nasıl kaybetti? Nasıl olacak son haftalarda takımın ayarlarıyla sıkça oynayan, Bandırma karşısına da farklı bir kadro çıkartan, çıkardığı kadro hayal kırıklığı yaşatınca hemen değişim düğmelerini devreye sokan Taner taşkın, Bandırmadaki yenilginin içindeki baş aktördür. Eğer kassango iyiyse neden ilk on birde değil de sonradan oyuna girdi diye adama sormazlar mı? İkinci yarıdaki kadro içi değişim, futbolcuların yerlerinin değişimi ve kassangonun takıma dahil olmasıyla, Sakaryaspor iki farklı yenilgiden geriye dönüş sinyalini 2-2 ile verdi. Dongorun golü, ardından kassangonun indirdiği topta Ümit’in golü, Bandırmada üç puan sinyali verdi. Bu Yeşil Siyah geriye dönüş hikayesi   90+3 de Sakaryasporun topyekûn üç puan saldırısında ihmal edilen  kale güvenliği bir kontratakta, Tettehin golüyle yerle bir oldu. Varda uzun süre incelenen Tettehin kontratak golüne  gol temiz  kararı çıkınca, Sakaryaspor için çok şey ifade eden Bandırma maçında elde avuçta puan veya puanlar kalmadı. Nereden bakarsanız bakın Bandırma maçında sergilenen oyun ,teknik adam tercihleri ,sakaryasporun yukarılara koşmak adına beslediği hesapları bir hayli karıştırdı. Bu yenilgi sonrası Playof dahi tartışılır hale geldi dersek eğer ,fazla abartmamış oluruz.

HEDEF DIŞINA DOĞRU MU ?

TFF 1 de 33 Hafta geride kalırken puan sıralamasına, takımların kalan maçlarına bir göz atma gereği hissettim. Bu Salı sofrasında yapacağım değerlendirme,  sahamızda oynayacağımız Bolu maçı içinden çıkan sonucu kapsamıyor. Sakaryasporun Bolu maçını kazanmaktan başka çaresi olmadığına dikkat çekerek değerlendirmemize dernlik katmak istiyorum.  Samsunsporun Süper lige ayak bastığı TFF 1 de iki olup Süper lige direk çıkmak adına Rizespor, futbol çantasına önemli sayılabilecek bir avantaj yükledi. Bülent Korkmaz’ın talebeleri 60 puanla  57 puanlı Pendik ve Eyüp’ün önünde seyrediyorlar.  Üçüncü olan takımın Play finaline direk yükseleceği yarışta ,4-5-6 ve 7 olan takımlar Playof finaline kalmak adına hesap kitap yapacaklar. Bu aşama  bu hesap kitap içinde olan takım sayısı bir hayli fazla . Sakaryaspor rakiplerine göre bir maç fazlalığı ile 55 puanda ama, rahat değil.   Geriden gelen Göztepe ( bir maç eksik)  53, Bodrum bir maç eksiği ile 52  puanla yarışın içinde geziyorlar. Bitmedi Keciörengüçü ve Bandırmada birer maç eksik 50 şer puanla yukarıları alttan sıkıştıran takımlar olarak puan sıralamasında yer alıyorlar. Bu hesap kitap içinde Sakaryasporun Bandırma karşısında aldığı yenilginin ne kadar önemli olduğunu tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor. Kalan haftalar içinde  yukarılarda da çekişmenin ateşi alev alev yanarken ,Sakaryasporun önünde neler kalmış ona bakalım. Yeşil Siyahlılar Boluyla oynadı (Sonucu sofrada yok) sonra sırasıyla Erzurum’a gidecek, ondan sonra içerde ilk iki veya ilk Üç olmak adına  ismi yukarılarda gecen Pendik’le evinde oynayacak. Bu maç Sakaryasporun ployfa kalması adına da çok kritik bir maç olarak santrada duruyor. Sonrasında Yeşil Siyahlılar düşme potasındaki Gençlerbirliği maçı için Ankaraya gittikten  sonra ,son haftayı  dinlenen takım olarak  seyredecek. Sakaryasporun elinde ne kalır? Valla Playofa kalmak bu yaptığımız analiz içinde iyi bir sonuç olur. Her şeyin dışında kalırsak ta ,bir yıllık mücadelenin içi boş kalır. Umarım Sakaryaspor en azından Playof içinde kalarak Sakarya tarihine bir playof hikayesi daha yükler. Biliyorsunuz bizim takımın Playof  defterinde başarısızlıktan çok başarı yüklü. Bu gün ki takımın , oyuncu grubunun da  bunu başaracak gücü olduğunu düşünüyor ve bu düşündüklerimi sizinle paylaşıyorum.

NOT  Geride kalan Cumarteside aynı kişinin yatırım yaptığı Eyüp ile Pendik 1-1 kalarak birbirlerini yediler. Bu sonucun ucundan kıyısından Sakaryaspora yaradığını düşünüyorum.

 

ALİHAN DİYE BİR GENÇ VE TANER TAŞKIN

Alihan Milli takımlarda alt yaş gruplarında gol noktalarında oynayan Sakaryalı bir genç. Herkes ondan ileride iyi bir golcü olur diye bahsediyor. Bahse konu bu genç forvet sıkıntısı çektiğimiz anlarda bile Taner taşkından süre alamıyor.  Neden alamıyor, niçin alamıyor? Taner Taşkın b enim gördüğüm kadarıyla , Sakaryaspora geldiğinden b eri takım üzerinde önemli dokunuşları var. Taner Taşkın bana göre  bu gün ki süreçte, kritik anlarda ,kadro içi eksiklerin çok olduğu süreç te bile  ,kulübeden sahaya gelenlerden, iyi  verim alan iyi bir teknik adam resmi veriyor( Bu düşüncem Bandırma maçında hasar gördü). Umarım Taner Taşkın bu olumlu hamlelerine alt yapıdan geleceği olan gençlere de uzatır. Çünkü bu gün artık alt yapıdan gelen gençlere çok ama çok ihtiyacımız var. Hem oynatan ,hem yetiştiren ,hem de satan ,para kazanan olmak, Sakaryasporun gelecek adına döşeyeceği futbol adımlarına  çok önemli katkılar sunar. Bunun için top Taner Hocada. Bu uğurda eldeki değer Alihan bunun için bir başlangıç olabilir. Umarım ilerleyen haftalarda  Ali hana kendini gösterebilecek süre uzatılabilir. Şahsen ben Taner Taşkından bu hamleyi bekliyorum. Yerini ve zamanını belirlemek ona kalmış bir şey. Sonuçta  bu takım la o çalışıyor ve bizden çok daha fazlasını görüyor. Unutmadan Sakaryasporun kulübesinde Alihan’la beraber alt yapıdan Yuşa Turak ile Ruhi Yıldızında yer aldığını bu düşüncenin içinde yer açmak lazım.

YAZMAZSAK OLMAZ ( ERENLERDE TUVALET MANZARASI )

Süper lig playof maçlarında Erenlere sıkışan, Bala çıkış heyecanı içine koşan seyredenlerin tuvaletlerdeki sıkışıklığı dikkatimi çekti. İki tribünü hizmete açıyorsunuz ama bir tribünde tuvalet var,  diğer tribünde tuvalet yok. İlgili olanlara hatırlatmak isteriz, tribünler ayrıysa, insanları ayrı ayrı tribün lerde maç seyretmeye mahkum ediyorsanız eğer, her iki tribünde de tuvalet olması gerekmez mi? Birde var olan tuvaletlerin pisliği ,çalışmayan sifonlar, yanmayan elektriklerde başlı başına sorun. İnanın içerde hacet gidermek için, telefonun ışığından faydalanmaya çalışıyor seyredenler. Tesislerden sorumlu Spor Şube   müdürü kimse, gidip Erenlerdeki seyredenlere ait tuvaletlerde bir ihtiyaç gidersin de görelim.

ELAGANTE CAFEDEN İFTAR RESMİ    ( Eski Dostlar )

Hakemler  uzun bir aranın ardından , Ramazan Ayının en kutsalı olan  Arife akşamında , Elagante cafede  bir iftar akşamında buluştular. Uzun yıllardır pante mi nedeniyle ara verilen İftar akşamı içinde, yemekten ziyade eski anlıları pekiştiği, eski dostlukların kucaklaştığı akşamda FİFA hakemi Atilla Karaoğlan İftarında rengi ve lezzetiydi. . Herkesle yakından ilgilenen, katılımcılarla ,hakem evi yöneticileriyle bol bol resim veren Atilla Karaoğlanın, sıcak anlarıyla kucaklaşan İftarda, bir resim dikkatimi çekti. Hakem evinde geçmişte yaşanan bazı olaylar nedeniyle camianın dışına itilen Göksel Özdemir ve hakan kapankayanın, İHK Başkanı Özgür Aygün, Amatör kurul üyesi Yılmaz Kalk ve Şükrü Özkan’la birlikte objektiflerin karşısına geçilen o anlar  bana göre iftarın mazisi eskiye dayanan dostlukların kucaklaştığı anı resmetti. O anlar mazinin derinliklerinde gençlik resmi gibiydi.  Çünkü bu gün saçları beyazlaşan, hakemlikte duayen unvanını alanlar, saçları kırlaşan, eski fiziki güzelliklerini geriye postalayan bu resimdeki kişiler gençtiler, heyecanları vardı, hakemlikte hedefleri vardı.  Dostluk güzeldir, sevgi, sevmesini bilenler için güzeldir. Bazı ayrıntıları yıllarca cebinizde taşımak kime ne kazandırır ki. İHk Başkanını kutluyorum, Dernek başkanını kutluyorum . Bu nedenle de ben İftar akşamı içinde yer alan Özgür Aygün ( İHK Başkanı) Yılmaz kalk ( Amatör Kurul üyesi) Şükrü Özkan ,Hakan kapan kaya ve Göksel Özdemirin yer aldıkları resmi aldım benim sofranın üstünde ağırladım. İftarın içinde olmayan resimlerle ilgili yazacaklarım olacak. Bunun içinde haftayı bekleyin emi.

LALE ORTALADI ( ETKİ VE TEPKİ)

Ligin sonu gelirken, Var ve hakem hatalarının gündeme taşınmasına Lale Orta başkanlığındaki MHK  sesiz kalmadı. Ne yaptılar? Hemen üç dört hakemin biletini kestiler ve kulüplerin önüne koydular. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülke futbolunda Hakemler hedef tahtasına oturtulmuyor. Ama bizde yarış kızışınca ,çıkarcı, beklentileri olan kulüpler ,kendi başarısızlıklarının üstün örtmek adına, bahane sofrasına Hakemleri koyunca MHK ne yapıyor? Hemen bahsi gecen hakemleri dinlenmeye alıyor. Bu en kolay yolu  Lale Orta ve ekibi de  sahneye koydu. Konya –Adana Demir maçının hakemi Sarper barış Saka  ve İstanbulspor-Antalya maçının hakemi  Yiğit Arslan  ile var hakemleri olarak bu maçlarda görev alan Arda kardeşler ile Alper Çetin  bir süre dinlenme radarına takılmışlar. Orta mazereti nde ne var? Hakemler insandır ( Doğru) İnsanın olduğu yerde ( Hata olur ) doğru. Müsabaka neticelerine ,oyunun akışına tesir edecek hatalar yapmamaları içinde bir süre dinlendirilirler. Lale Orta MHk sının bu son kararları kulüplerin gazını almak adına ortaya konmuş bir icraattır. Bu ve buna benzer uygulamaları çok gördük. Bu nedenle de altını üstünü fazla eşelemeden ,biz bakalım işimize. Siyasetin egemen olduğu ,hak edenin değil ,siyasi formanın renkine göre şekil verilmeye çalışılan, liyakatın olmadığı her evde , bu günün Türkiye’sinde bunlar olur. Efendim Bayram tatı olmayan, insanların nefes almakta zorlandığı ,çocukların bile kapıları çalmadığı Şeker tatın da olmayan bir bayram sonrası allah nasip etti ben sofrayı kurdum. Siz size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!