Salı Sofrası Vara takıldık

featured

Salı Sofrası
Vara takıldık
Sakaryaspor ilk iki adına içinde bir çok hedefi b arındıran maçta 90+ 11 de Hakemin devam dediği ,Varın uyarısı ile gelen penaltı sonucu puana çok yaklaştığı Rize deplasmanından eli boş döndü. Rizede önemli eksiklerin yer aldığı yeşil Siyah futbol gemisi nin b aşındaki Kaptan bana göre elindeki oyuncu grubunu sahaya iyi serpiştirdiğini düşünüyorum. Taner taşkın kim ne derse desin maçta ışık gördüğü oyunculara forma vermekte cimri davranmıyor. Kassango ve Roşşi olsaydı ne olurdu bilemem ama Dimetoka ,kaleci Cihana ,Oğuzhan’a uzatılan formaları ben böyle yorumluyorum. Rizede Kötü gecen bir ilk yarıda kaleci Cihanın kurtarışları ile ayakta kaldığımız karşılaşmada , ikinci yarı Dimitrofla öne geçip, puan için futbol çantamıza umut yükledik yüklemesine de, Rize erken karşılık verince oyunsal değil ama, skor olarak maça eşitlik geldi. Teknik adam Taner taşkın Rize’de tabelaya yansıyan beraberliği elde tutmak adına Kadroya dokunuşları ,karşılaşmayı beraberlikte tutma gayretleri olarak görmek gerek. Sakaryaspor Rizede evine puanla dönmek adına umutlandığı anlarda Mehmet Akyüzün eline çarpan topta hakem Sarper b arış devam dedi ama, oynanan oyunun içine Var girdi ve pozisyonu izlemek adına Hakemi vara davet edince ,yapılan inceleme sonrası 90+ 11 de Penaltı sahneye çıktı ve Sakaryasporun puan umutları bir penaltı ile uçup gitti. Puan veya puanların kazanılması halinde ilk için farklı hesaplar yapacağımız bir maçta öne geçtiğimiz mücadeleden yenik ayrılmak bizim umutlarımızı öldürmez de Sarsar. Umarım takımdaki eksik halkalar tekrar kadro içine dönerse biz bu yarışta oluruz. Bunu test etmek adına Pazartesi oynanacak olan Bandırmaspor maçından çıkacak sonucu beklemek gerek. NOT Salı Sofrası Pazartesi günleri erken baskıya girdiği için bu maçlara yer ayıramadığımızı yinelemek istiyorum. Umarım Bandırmada Rizede açılan yaranın izleri kabuk bağlamadan onarılır. Bun un içinde benim beklentim içinde üç puan var.
NEJDET NİŞ ANISINA ( AT KALİTELİYSE BEN NE YAPAYIM)
Nejdet Niş Sakaryaspor tarihi içinde önemli bir yer tutan teknik adamın ismidir. Yeşil Siyah teknik adamlık günlerinde Sakaryasporla, sakarya halkı ile sevgi bütünlüğü yaşamış ender Teknik adamlardan olan Nejdet Niş, 11 Nisanda aramızdan ayrılışının beşinci yılını geride bırakmış. Teknik adamlık yıllarına nokta koyduktan sonra bile Sakaryayı, Sakaryalı dostlarını hiç unutmayan, Sakarya sevdalısı bu güzel insanla benimde unutamadığım gazetecilik anılarım var. Nejdet Niş adı geçtiğinde o yaşanmışlıkları hatırlayan biri olarak, izniniz olursa ölümünün beşinci yılında o günlere tekrar dönmek istiyorum. Sakaryasporun, bu gün ki adı Süper olan lige çıkma günleri yaşadığı yılların heyecanı içinde, Akşam Haberleri spor Müdürü olarak Sakaryasporun idmanlarını yakınen takip ederdim. Dolayısı ile de Nejdet Hocayla bu günlere taşınan anı defterimde yer alan samimi hoş sohbetlerimiz oldu. . Bir gün Sakaryaspor idmanına gelirken Cumhuriyet gazetesinde Sakaryasporun transfer haberleri içinde Nezihininde adı geçiyordu. Görevimiz icabı bu olayı Nejdet Nişe aktarıp, hocam İstanbul basınında Nezihinin adı Sakaryasporla anılıyor ,ne dersiniz? Nazımcığım dere geçerken hiç at değiştirilirmi diyerek hazır cevap bir karşılığı önüme koydu. Valla çok değil birkaç gün sonra yine idmana gittim, ne görsem beğenirsiniz? Nezihi Sakaryasporun idmanında. İdman biter bitmez Nejdet hocanın soyunma odasına gittim, hocam, hocam hani dere geçilirken at değiştirilmez demiştiniz ,ne oldu da bu fikriniz birden değişti. Alın size Nejdet Niş yanıtı ,Nazımcığım ,Nazım çığım ,At kaliteliyse ben ne yapayım. Ruhun şad olsun güzel insan ,güzel teknik adam,Güzel sakarya sevdalısı. Seni geride kalan ölümünün beşinci yılında sevgiyle saygıyla anıyorum. Bu arada Sakaryasporun tarihi içinde yaşanan önemli anları hep diri tutan Mustafa Özbeyede bu vesile ile teşekkürlerimi iletmek isterim.
VARSA YOKSA HAKEMLER
Bizim gibi geri kalmış Kapitalist ülkelerde başarısızlıkların içinin örtülmesi için hakemlere saldırmak moda olmuş. ünkü onlar dilleri olsa da konuşamazlar. Çünkü onları Hakem evi yöneticileri onların konuşmalarına engel getirmiştir. Öyleyse vurun abalıya olsun bitsin, öylemi ? Yok böyle bir dünya. Şöyle bir Bakın bakalım han ki ülkede bizde olduğu kadar hakemler konuşulur. Eski hakem eskilerinin bile dilinden düşmez hakemler. Oysa onlarda geçmişte o hakem gömleğini giymişlerdir. Kendi geçmişlerinde yaşanan kendi hatalarını bir kenara bırakıp, TV ekranlarında daha uzun soluklu olmak adına ,şov adına , hakemlere sallamakla ömürlerini uzatmaya kalkarlar. Alırlar sopaları ellerine sansasyon yaratmak adına, kafa karıştırmak adına ,çok izlenir olmak adına , hakemleri yem olarak kulüplerin gazını almak adına ,onların önüne koyarlar. Cem Dizdar diyor ki ,ben bu tip programları izlemem ,nede yazılanları okurum. Cün ki ben bilirim ki bu benim için zaman kaybı olur. Bende bu eski Hakem şovmenlerini ne dinler nede okurum. Size tavsiyem sizde benim gibi yapın. Gelin sıcağı sıcağına Sakaryaya bir bakalım. Bala çıkma hikayesi içinde Karasuspor şans talih kader kısmet bala çıkan takım oldu. Öyle oldu, böyle oldu ,sonunda Şampiyon oldular. Karasunun mutlu sonu kendi evine taşıması sonrası, hakemler yine gündeme taşındı. Hakemlerden sonra bu organizasyonun proğramını sahalara taşıyanlarda eleştiri oklarından nasiplerini aldılar. Ne kadar kolay değil mi, alınan başarısızlık sonucu hakemlere ,olmadı bu işin proğramlarını yapan kişilere sallamak. Neymiş hakem yanlış penaltı verdi, neymiş sporun başındakiler böyle istedi. Gecin beyler, geçin. Bunlar bayatladı, siz bakın kendi önünüze, siz bakın ben nerede yanlış yaptım diyerek kendinizi eleştirmeye. İnanın böyle yaparsanız kaçan şampiyonluğun hikayesi, bakacağınız aynada karşınıza çıkacaktır. Hakemlere sallayarak kendi başarısızlığınızın üstünü örtemezsiniz. Bu günü kurtarmak adına seçilen en kolay yoldur.

AH ŞU VELİLER
Harmanlıkspor Başkanı İsmail Yağlarla son gidilen U 14 ler grup maçını ,içinde yaşanan olayları konuşuyoruz. Söz geldi dolaştı Velilerin maç anındaki yakışık almayan davranışlarına, maç anında hakemlere hakarete varan tepkiler masaya kondu. Futbol son yıllarda futbol okulları eliyle yayılım gösterdi. Futbol yine son yıllarda bazı konularda yükselen değer oldu. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik zorluklarda, çocuğunda biraz gelecek gören velileri Futbol okullarına ,dolayısı ile alt yapıları iyi olan takımlara yönlendirmeye başladı. Ekonomik çarkların gittikçe içinden çıkılmaz hal alması ,insanların çocuklarını iyi futbolcu olmasını sağlayarak , futboldan iyi kazanan oyuncu olmasının yolları için Futbol okulları ,takımların alt yapıları kurtuluşa uzanan, care evleri olmaya başladı. Tamam anladık iyi güzelde ,Velilerin her konuda ortaya çıkması ,iyi teknik adam olması ,her şeyi çok bilmesi ,bazen tribün isyanlarında olması ,çocuklara bu uğurda kötü örnek olduğunu defalarca yazdım ,konuştum. Yineliyorum Hey veliler eğer çocuğunuzun futbolda gelişim gösterip iyi futbolcu olmasını, futboldan para kazanan oyuncu olmasını istiyorsanız eğer, önce iyi bir alt yapı eğit mi olan kulübe çocuğunuzu vereceksiniz ,ondan sonrada çocuğunuzun gelişimine katkı vereceğine inandığınız teknik Adama emaneti teslim edeceksiniz. Velilere son söz tribünlerde maçı izleyin, tribünlerde olayların içinde olmayın, böyle bir tutum hem çocuğunuza yaramaz, hem de oynadığı takımı her alanda antipatik hale getirmiş oluşunuz. Buna da hiçbir kulüp müsaade etmez haberiniz olsun. Harmanlıksporun U 14 takımının Osmanelideki tribün manzarasından yola çıkarak ,genele yaydığımız bu olay, maalesef son yıllarda hastalık haline geldi.
SUCLU AYAĞA KALK ( U 19 BAYAN TAKIMI HÜKMEN KAYBETMİŞ)
Gelde inanma, duyda şaşırma. U19 Bayan Futbol takımı Avrupa kupalarında rakibi olan Andorayı Türkiyede 4-0 yenmiş. Daha öncede bu takımı yenme başarısı gösteren bayan milli takımımız 4-0 kazandığı maçı hükmen kaybetmiş. Hoppala ,nasıl oldu demeyin ,basbayağı olmuş. Nasıl mı Olmuş ? Nasıl olacak iki cezalı oyuncu oynattığı gerekçesiyle Bayanlarımızın aldığı farklı galibiyet elden uçup gitmiş. Kim suçlu ? Tatbiki bu işin başındakiler. Bu bir rezalet ve sorumlular hemen istifa etsin diyeceğim demesinede bu gün oluşan yeni Türkiye denilen sistemde istifa falan yok ki. O yüzden bu olayda unutulur ve sebeb olanlar pişkin pişkin görevlerine devam ederler. Bu ülkede asrın depreminde bir istifa sesi dudunuzunki ,bu olaydan sonra istifa kelimesi ortaya çıksın. Liyakatın olmadığı yerlerde bunlar ve buna benzer olaylar olur.
BEŞİR BELAT O BİR YEŞİL SİYAH EFSANE
Sakaryasporun kuruluş yılı olan 1965 kadrosunda hayatta kalan üç isim kaldı. Beşir Belat, Zeki Aydıntepe ve Sarı İhsan. Efsane kuruluş kadrosunun içinde oynayanlar olarak son olarak Kaptan Pıcır İsmeti yitirmiştik. Pıcır İsmet yaşama alzaymır hastalığından veda ettiğini daha önce yazdık ,bu günde Beşir Belatı anarken ,anlatmaya çalışırken anmış olduk. Sapancalı Beşir Belat sakaryasporun kuruluş yılında kadroda sol bek olarak yer alan isim. Bu günlerde 80 li yaşlarla buluşan Beşir belatın da Çağımızın hastalıkları arasında sıkça rastlanan Alzaymırla başının dertte olduğunu öğrendik. Umarım bizi okuyan sakaryaspor yöneticileri, Beşir hocanın kapısını çalarak sağlığında el öperler ,gönül alırlar. Bu işler öldükten sonra cenazesine çelenk göndererek gönül almıyor. Pıcır İsmetin ölümünde şahit olduk, Orhan Camisindeki cenaze merasiminde yeşil siyah çelenk vardı. Oysa o gün orada o çelenkin başında Yeşil Siyahlı birkaç futbolcu ve de birkaç yön etiçi olsaydı daha şık durmaz mıydı. Yeşil Siyahlı değerlerin içinde kuruluş kadrosu yavaş yavaş tükenişe gidiyor. Ben yönetici olsam Sakaryasporun açılış günlerinde yaşayan yeşil siyah değerlerin kapısını çalar el öper, gönül alırdım.

TRİBÜNLER SEYREDENLERLE GÜZEL
Göztepe –samsunspor maçını izlerken gözlerim tribünlere takılı kaldı. Müthiş bir seyreden topluluğu gönlümü okşadı. Futbol seyredenlerle ama adam gibi seyredenlerle güzel. Tribünler cezayı haketmiyor ,tribünleri seyredeniz bırakmaya kimsenin hakkı yok. Göztepe-Altay maçında yakışıksız seyreden eylemlerinin karşılığı olarak seyredeniz tam altı hafta yaşayan Göztepe ,Samsun maçında kapalı tribünler önünde, Samsunu yenerken gördüğüm tribün coşkusu, umarım yine öksüz kalmaz. Umarım Sakaryaspor taraftarları samsun maçında sebep oldukları olaylar nedeniyle kapatılan saha cezasını, kapatılan tribün cezasını hatırlayarak, bundan sonra tribünlerde daha aklı selim olarak maç seyrederler. Yazıyoruz çiziyoruz, biliyoruz bizim yazdıklarımız bir kulaktan girip, bir diğer kulaktan çıkıyor. Olsun bizim işimiz doğru olanı yazmak. Zaten bizde yıllardır böyle yapıyoruz. Yazdıklarımız birkaç kişinin kulağına küpe olur belki diye, diye yazma yada devam edeceğiz. Hey taraftar grupları ,bu grupları yönetenler, ne olur sizlerde bu işte bize yardımcı olun. Biz biliyoruzki tribünler sizinle güzel. Gelin bu güzellikleri hep berabere örnek teşkil edilecek şekilde yaşayalım, yaşanmasına hep beraber el verelim.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!