(Salı Sofrası) Tarihi akşam

Tarihi akşam

Sakaryaspor tarihinde en fazla seyredenle kucaklaştığı bir gün yaşadı. Yer gök yeşil Siyah, sahanın içindeki oyun bulutlu. Zaman zaman esen Sakaryaspor rüzgârının oyuna egemen olduğu günde, iki kez öne gecen takımın adı Samsunspor. Kaçanı kovalayan pozisyonuna düştüğümüz futbol akşamında, Canberk denilen ofans yönü zengin oyuncumuzun  rakibin çıktı diye bıraktığı topu inatla takip etmesi ,Samsun defansını ipe dizer gibi dizip penaltı alması, akşamın futbol lezzetini artıran görüntü olarak ,iz bıraktı. Samsun iyi takım ,bizde iyiyiz. İyi iki takımın mücadelesinde iyi geçti. Oyun olarak bana sorarsanız Sakaryasporun daha ağır bastığını söyleye birim. Yediğimiz ilk gol bana göre kör bir kurşun gibiydi. Uzaktan vurulan şut çok iyi yere gitti o kadar. Biz oyun olarak evimizde  futbolun daha üstün oynayanı olarak ,futbolla ezilmedik ,aksine zaman zaman rakibi ezdik. Bakın Berk İsmaillin kaleciyle karşı karşıya  kaldığı an yaptığı aşırtma  yüksekleri dövmese ,İlyas Çakmak’ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleciyi değilde iyi plase ile kaleyi tercih etse ,devamında çizgiden çıkan üç puanlık umuda bile gerek kalmayacaktı. Samsunsporun attığı ikinci golün yapılış tarzınıda unutmamak gerek. Sonuç olarak Sakaryaspor geriden gelip yakaladığı rakibini ,ondan sonraki bölümlerde devirme şansını fazlasıyla buldu bulmasınada , futbol ilahları beraberlikten fazlasına izin vermedi. Beraberlik iyi sonuç mu ?  Bana göre ikinci yarının beraberlik sonrası gelişen oyunda kaçanları görünce, lider kalsakta beraberliğe sevinmek ,bu sonuca alkış göndermek içimde burukluk yarattı. Bu maçın futbol hikayesi bana göre rakibe ,Samsun dönüşü daha fazla umut yükledi.

 

KÜÇÜK DEV ADAM

Sakaryaspor Samsun maçının içine  iyi isim koymak gerekirse ben bizim takımdan Canberk’i alır maçın adamı olarak santra noktasına koyar onun verdiği futbol  resmini  çekerdim . Samsun iki kez öne geçtiği maçta  ,üç puanı evine taşıyamadıysa Canberk’inin iyi oyunu ,takipçiliği aldığı penaltının maç içindeki önemi bir hayli fazla. Ondan sonra usta Dilaverin oynadığı oyun, penaltı atmak adına aldığı sorumlulukta bu maçın içindeki güzel etkileyici ,futbol resmi olarak bir yere monte edilmeli.

 

SUCULAR

Sucular ,oyunun  kritik anlarında sahaya su atmayı bir maharet sanan bir grup kendini bilmez yine yer ,yer sahneye çıktı. Arkadaş  kim bunlar? Polis durmadan çekiyorda ,nereyi çekiyor. Bu sucular tespit edlip önlerine maç yasağı konulamaz mı? İnanın futbol adına  yapılan bu davranış biçimi, Sakaryaspora  her yönüyle zarar veriyor. Sakaryasporun bu tür kendini bilmez taraftara ihtiyacı yok.. Soyunma odalarına gidişteki tribünden yapılan bu eylem, bir değil , iki değil. Bu sulu tepki artık ,su koy vermeye başladı.  Şu sucuların, su yapması önlensin be.

 

TEK GİTTİ

Kanal Tekin Sakarya macerası, uydudan dünyaya açılan penceresi ilimizi çabuk terk etti. Tanıtımı ,reklamı iyi yapılamayan ,Ekonomik krizin pençesindeyken Türkiye ,bizim ilde çıkış bekleyen Kanal Tekin İstanbullu patronunu bu süreç ekonomik yönden doyurmayınca Kanal Tek geldiği yere İstanbula taşındı. Duyduk ki İstanbul’da bitkisel ilaçların tanıtımını yapan bir adrese satılmış. Kanal Tek, böylelikle büyük hayallerle çıktığı Sakarya yolculuğunda çabuk pes etmiş oldu.. Ahmet bağın kişisel hamlelileriyle bir süre Sakarya semalarında  dolaşan Tek kanalda, bizde yaklaşık 1,5 program yaparak bu sürece el vermeye çalıştık ama yetmedi. Bu şehir vermeye değil almaya alışmış düşüncelerle beslenmesi bir yana ,bu işe yanlış giren Kanal Tek yönetiminin de vermeden almaya yönelik aç gözlülüğü bu sonu hazırladı. Ne diyelim bu süreçte bir süreliğine uydu da turladık. Soranlaralar olduğu için kanalın akıbeti hakkında bilgi verme gereği duydum. Spor Ekstra  azda olsa uyduda gezerek sportif poz verdi. Beş programlık Spor Ekstrada bana destek olan ,bana  Tek kanalın sportif ekranında yer veren Ahmet bağa , konuk olarak bana yardımcı olan Mustafa Özbeye ,Sezgin Ergine ,Bülent Yıldırıma ve Cavit dereliye benim soframdan teşekkür gönderiyorum. Ne yapalım bu kadarmış. Bizde bundan sonra  fırsat buldukça 264 Sakaryayı izleriz. NOT Kanal Tek Sakarya Tek olarak Ahmet Bağ önderliğinde bu kez İnternet Tv olarak yayın hayatına devam edecek.

 

POTA ALTI UZUN ADAM

Basketbol de bir pota altı emekçisi Sakarya Yıldızların yıldızını yükseltmek adına  bıkmadan usanmadan mücadele veriyor. Kerim Durmaz durmuyor. Basketbolun son 20 yılına bakıyorum pota altında Hasan Arığlar, Uzeyir Surmazlar Basri Erdoğanlar Orkun Işıklar basketbol ışık vermeye çalışmışlar. Amma velakin şimdilerde onlar yok. Onlar zamanındaki pota altı çekişmesi bir hayli renkliydi. Atilla Tapşın yaşça hepsinden büyük olarak , önemli hizmetler verdiğini buraya not etmezsek, onun Sakarya Basketbolun verdiği hizmetleri inkar etmiş oluruz. O şimdilerde İstanbulda  kızının  yanında tedavi oluyor. Umarım sağlığına kavuşur. Yukarıda saydığım  isimler yok ama Akyazılı uzun adam Kerim Durmaz hala pota altında pota altı hizmete devam ediyor. Zaman zaman bu hizmet yarışına bir başka uzun adan Cevat yaralınındı katıldığına tanık olsak ta  eskini rekabet  ortamı bu gün için pota altında bana göre çok yavan kalıyor.

 

ŞAKA GİBİ HAKEM HİKAYESİ

Şu günlerde Dernek için imzacılar yenden farklı bir yöntemle işbaşında. Dernek yetmedi ,yeni İHK de bir başka koldan hücuma uğramış durumda. Ahmet Kemiksizoğlu ve ekibi ne kadar şeffaf olsa da, koltuk hırsları bitmeyenlerin el altı ,bel altı atakları  var. Bedava dememişler iyi niyet gariptir diye. Anlatacağım son olay Ulusal yardımcı hakemlerden Harun Pek yürekle ilgili. Bu kardeşin çalıştığı iş yerinde işine son verilmiş. Türkiye’nin çöken ekonomik krizinde kimler işinden olmadı ki. Ama bu kardeşi işinden çalıştığı kurum değil, İHK etmiş. İşten atılış gerekçesi aldığı maçlar. Oysa araştırdım sezon başından beri İHK bizim ilde ona sadece iki maçta görev vermiş. Aynı arkadaş İHK den hafta sonları işleri dolayısı ile maç istememiş, İHK de bu durumunu, bu isteğini  MHK ye göndererek ,ona Sakarya’da maç vermemiş. Ama aynı arkadaş MHK nin Çarşamba ve de Cumartesi günü kendisine verdiği Türkiye ligi görevlerine gitmiş. Kısacası  harun Kardeşin sitemi İHK ye değil MHK ye olmalı.  Bizim İHK onun hafta sonu maç almama isteğine olumlu yanıt vermiş .Koskoca ilk yarıda ligin başlarında  Pazar günü Akova Barış- Kışla çay , Söğütlü-Demir Cumartesi maçlarında iki yardımcılık almış o kadar. B u arkadaşın birde gecen yılki görev trafiğini, Yıldırım döneminde aldığı maçlara bakmak benim değil ,bu günün İHK sinin işi. Kısacası bu kardeşe önerim olsun ya hakemlik yapacaksın, yada gidip bulduğun işte çalışacaksın. Hakem keyfe keder  hakemlik yapamaz. Bağlı olduğu kurumlara karşı sorumlulukları vardır.  Bu hikayeyi Kemiksizoğlu Ahmet’in hakemlere yönelik yaptığı tespitle kapatayım ,aklınızı ve beyninizi kiraya vermeyin.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!