Salı Sofrası ) Tabelaya bakmayın

featured

Sakaryaspor Niğdeden sonra Vanıda yendi. İki maç üst üste iki galibiyet var ama futbol umudu hala askıda. Sakaryasporun hücum zenginliği ,savunma aksaklığı hala Yeşil Siyah umutsuzluğu olarak futbol alanında geziyor. Dün yazdım bu gün yineliyorum, Teknik adamın dökülen kanat oyuncularına kol kanat germesi, savunma derinliğinde oluşan arızaları onaramaması gerçeği hala ortada duruyor. Ben Van maçında biraz olsun çok pozisyona giren, maç o-o ikende takımın etkili forveti olan, iki gole imza atan  Yaser’i beğenmeye başladım. Ancak  biri penaltıdan olmak üzere iki gol atan, biri ,uzaktan attığı gol gerçekten güzel olmasına karşın ne Abdullaziz ,ne Aydın bu takımın kanatlarını uçuracak oyuncular olarak görmüyorum. Bu ikiliden biri çıkarken Okan denilen ,verimsiz oyuncuya forma uzatmak ,kenarda duran genç oyunculara haksızlık yapılmıştır. Onlara verilen şansı ,alt yapıdan gelen oyunculara ,olmadı kulübede o gün için oturan Alpaslana uzatılsa, Sakaryasporun yarınına da katkı eli uzatılır. B u Suat Kayada tecrübeli oyuncu ve de GS hastalığı var. Aydındaki ısrarı ben buna yorumluyorum. Hem sonra Alpaslan Niğdede oyuna girdiği son yarım saatte fazla sırıtmadı. Gerektiğinde fay dalabilecek oyuncu izlenimi bıraktı. Özetle pazar günü tabelaya yansıyan, yüzleri güldüren, sıralama umuduna yeşil ışık yakan Van gabi yeti bir futbol zaferini anlatmıyor. Futbolun içinde ki bir kırmızı handikapı üç puanı  Vandan aldı bize verdi. Bu maçın içinden çıkan üç puan ne sizi nede beni atlatmasın. Sakaryasporun orta saha, savunma , ve kanat hastalıkları tam olarak bitmiş değil. Buna teknik adamın oyuncu tercihlerini de eklemek gerek. Elindeki kalabalık kadro sanırım kafasın ı karıştırıyor.

HÜDAVERDİ BAŞKAN AYAKTA

Sakaryasporda  Van galibiyeti öyle olmuş böyle olmuş, Van on kişi kaldıktan sonra kazanmışız kimsenin bunu test edecek hali yoktu. İlk kez gün çok mutlu bitmiş, Sakaryaspor iki farklı geriye düştüğü maçı kodarmıştı. Maç bitti hoparlörden mutluluk şarkıları  kulak çınlatırken, Başkanlığa aday olup olmayacağı belli olmayan, en azından ben pazar akşamı bu yazıyı yazarken bu konuda netlik yoktu,Hüdaverdi Başkan yanında Başkan yardımcısı Yaşar Zımba galibiyet coşkusuna el çırparak katkı uzatırken yüzleri gülüyordu. Duydum ki Başkan Hudaverdi Bahadır Van galibiyetinin karşılığına 6 bin tl koymuş ve futbolculara ödemiş. Büyük Başkana önerim, gelin Sakaryaspordaki kongre sürecinde arı kovanına çomak sokanlara değil ,Sakaryaspora gelen olumlu havaya el veren ,para veren, futbolcularla  sıçak temas kuran, Hüdaverdi Bahadıra el verin. Sakaryasporun Sakaryasporu gerçek anlamda sevenlere ihtiyacı var. Bu gün ki süreçte bırakın emanetçi Başkan diye adlandırılan Hudaverdi Bahadır Başkanlık koltuğunda kalsın. Bu benim düşüncem, yoksa gerisini siz büyüklerimiz bilir. NOT maç sonu Hüdaverdi Bahadır başkanın açıklaması, aday değilim demiş. Bu demecin altından daha çok sular akar. Gün ola harman ola.

SAKARYASPOR ZORDA

İbrahim Nalbant gitti, koltuk kavgası süre dursun ,Sakaryasporun gelecek yapılaşması için önemli bir ayrıntı güme gitti. Sigorta yapılanması yeni yönetim arayışı içinde  günü gelmesine karşın ödenmedi. Böyle olancada Sakaryasporun sırtına bir ekstra yük daha bindi. Bitmedi önümüzdeki aylarda kapının eşiğinde Vergi yapılandırması var. İbrahim Nalbant öyle Başkan, böyle B aşkan ,Sakaryasporun belindeki önemli kamburu futbolcuları karşılarına alnma bahasına ,bırakın Vergi yapılanmasını ,bırakın sigorta yapılanması ödemelerini  sporcu maaşlarını ödeyin sporcuları mutlu edin diyenlere karşın ,Sakaryasporun gelecek planlamasını iyi yapması adına Vergi ve Sigorta yapılanmasını ödemişti. Sakaryasporun futbol evi dibi karanlık cukur. Sakaryasporun geleceğini kurtarmak için çabalayan ,yeşil siyah tehlikeyi gören Nalbanttın önünü kesip ,gözünü koltuk hırsı bürüyenlerin bıraktığı borc yükünün ağır ve bali İsmail Gürses’ten sonra bu kulübe, başkanlık yapan ,yöneticilik yapanların  boynunda asılıdır. Şimdi kalkmışlar ,Sakaryasporu bu hale getirenler başkanlık için gövde gösterisi yapıyorlar.  Bu garip durumu umarım ,gecen yönetime gereğini yapan diye telkinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanına ,birileri Yeşil Siyahlı ekibin içinde bulunduğu doğru biçimde anlatır. Öyle sanıyorum ki Koltuğuna ısınma turları içinde olan Ekrem Yüceye Sakaryasporun içinde bulunduğu durum birileri tarafından yanlış anlatılıyor. NOT Önümüzdeki ay Vergi yapılanmasının taksidi ödenmezse ne olacak ? Sakaryasporun mevcut borcu 8.6 Milyondan yaklaşık 22 veya 23 Milyona fırlayacak. Bizden hatırlatması Sakaryasporun yönetimden önce yapılanmaya, mevcut borc bordolarını ödemesini planlamasını yapması gerekir. Yoksa Mersin örneği kapımıza dayanır.

SÜLEYMAN SEBA ,ALİSAMİYEN VE TRİBÜN TERÖRÜ

BJK -GS maçı oynandı ve bitti. Futbol topu sahalarda döndüğü hüccetçe daha nice Derbiler oynanacak. Ama bir şey var ki bazı ayıplar unutulmaz. Bazı ayıpların tekrarı yürek burkar. BJK -GS maçında tribün atışmasında ,kim başlatmış olursa da olsun, Tribünlerin iki efsane başkan ,tarihe mal olmuş Beşiktaşlı Süleyman Seba ve GS lı Alisamiyen Başkanın isimi üzerine hakaret halkası oluşturması, bu iki mükemmel Başkanı mezarlarında rahatsız eder. Tribün terörü artık çok olmaya başladı. Bakın İngiltere ne yapmış? Müsabakalarda taşkınlık yapan, ahlaksız tribün sataşmalarına öncülük yapanları, maç öncesi stat önünde toplayıp, Karakola çekiyormuş. Bu kişiler takımlarının maçların sahadan değil ,o günki naklen yayından izliyormuş. Biz dede bu uygulama devreye girmeli artık.

KOŞUN ÇOÇUKLAR

Sakarya Hakem evi, Dernek yönetimi ile yeni İHK si ile MHK nin takvim yaprakları içinde olan Klasman hakemleri için uygulamada olan Atletizm semineri için ev sahipliği yapacak. Bu konuda Sakarya’nın yıldızı parlamaya başladı. 7 Haziranda 2 Bölge hakem semineri bizim evin atletizm pistinde gerçekleşecek. Bu koşu daha önceki Atletizim seminerinde koşamayan, bu nedenle de maç alamayan Murat Taşçıkar,Oğuzhan Yiğit karpuz ve Sinem Çetin için çok önemli? Nedenmi, bu üç isim koşamazsa klasmanda devre dışı kalacaklar. Bu koşu diğerleri için önemli değil mi ? Tabi ki önemli . Klasmanda maç alabilmek adına Sakarya’nın klasmandaki hakem ordusu  koşmalı. Koşun çoçuklar ,koşun. Kendi evinizdesiniz unutmayın. Klasmanda yürümek için yıl içinde iki ayda bir yapılan bu testlerdeki başarı sizin yükselişinize el vereceğini unutmayın ve hakemlikteki geleceğiniz, Sakarya hakemliğine katkı adına Sakarya bu sınavdan fire vermeden çıkması gerek.

HAKEMLER HAKAN HAYIRLIYA TEŞEKKÜR EDİN

Erenlerde  Erenlerspor Karapürcekspor maçından bir anı aldım, Hakem yüreğime monte ettim. Karapürcek tribünleri maçın hakemine ,hakaret dolu sitemler ederken, Takım kaptanı Hakan hayırlının tribünlere dönerek ,bırakın hakemlerle uğraşmayı diyerek taraftarına göndermede bulunmasını ben aldım ,benim soframın üstüne, centilmenliğe örnek hareket olarak  koydum. Bu centilmence tutum ,Karapürçek kaptanının bu tavrına Hakem evinin yöneticileri kayıtsız kalmamalı. Bu tür centilmence taranış içinde olanlara dernek ve İHK Başkanlarının imzalı teşekkür mektubunu Karapürçek kaptanı Hakan Hayırlıya uzatırlarsa ,örnek davranış sahalara daha fazla sevgi taşır diye düşünüyorum. Mesela ben hakan Hayırlıya buradan hayırlı bir alkış gönderiyorum. Umarım benin alkışlı teşekkürüme katılım olur.

ANTALYADA TATİL YAPIP GELDİLER( TEZCAN DEMİR- MAHMUT GÜZEL)

Gecen hafta içinde Amatör futbolun kalbi Antalya Belekte attı. Bizim İlden ASKF  Başkanı ve Konfederasyon yönetim kurulu üyesi Yaşar Zımba, Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir ,Saha Komiserleri Derneği Başkanı Mahmut Güzel, Antalya’da anlatılan amatör masalları dinlediler geldiler.  Futbolun çilekeş hizmetkarları Futbol İl temsilcilerini ,Saha komiserlerini sevindirecek ,onların durumlarını iyileştirecek bir şey yok. Öyleyse bunun adı Amatör futbolun hamamlarını ( Değim yerindeyse )Belekte ağırlayıp Antalyanın güzellikleri içinde asıl sorunları gözden kaçırma cinliğidir. Kendilerine gelince kepçeyle alanlar ,Amatörlerin payında açılım yaparlarsa belki kendi dümenleri bozulur diye korkuyorlar. Bu gün ki devasa bütçeler TFF de  vede Diyanette var benim bildiğim. Ne olurdu yani Amatör futbola gönülden hizmet verenlerin önüne, onları azda olsa mutlu edecek  bireyler konsaydı. Kısacası Amatör çilekeşler Belekte bol bol hikaye dinleyip geldiler. Artık bize dönüşte Antalya Belek’in turistik güzelliklerini ballandıra ballandıra anlatırlar.

HAKEM EVİNDE BİR AKŞAM

Totrakan Fuat beni Kıbrıs’tan sonra Hakem evi nede taşıdı. Bu seferki yolculuk il içindeydi, Hakemlerin koşu, Gözlemcilerin beş haftalık raporları ile ilgili bilgilendirme toplantısı vardı. sağ olsun Totrakan Fuat sayesinde giden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlunun Sakarya’ya , spor adına bıraktığı  en önemli hizmeti olan, buram buram Gençliğe hizmet kokan Atletizm pistindeki gençlik coşkusunu ,Hakem evinin güzelliklerini görme, orada geçmişle bu günü kıyaslama şansı buldum. Şehrin dışına itilmiş olsa sitemleri etrafta kol gezse de, burası Sakaryaya yakışan bir spor merkezi. Gelin hakem evinde gezmeye devam edelim. Hakemler Adem Erbay nezaretinde Perşembe akşamı iki ayrı katogoride kon diksiyon çalışmalarını yaptılar. İl hakemleri ayrı, klasman hakemleri ayrı programlar eşliğinde terlediler. Bu süreçte bizi tanıyan oldu, tanımı yan oldu. Tanıyanlarda tanımayanlarda selam olsun. Bu gün beni tanıyışta tanımazlıktan gelenler ,yarın kendilerinde aynı akıbetle karşılaşırsalar beni hatırlasınlar.. Hakem evinde turlamaya devam ediyorum. N e dikkatimi çekti biliyormuşsunuz ? Bir akşam evvel Kupada FB -Tarsus maçında düdük çalan Atilla Karaoğlan ayağının tozuyla, yine idmandaydı ve grupta en önce koşuyordu. Valla ne yalan söyleyeyim o depar atarken ben korktum, ya sakatlanırsa diye. Başarı bedavadan gelmiyor. Başarıyı hedef seçenler Karaoğlan Atilla’yı iyi izlesinler. Gelin gözlemcileri aydınlatma eşliğinde ,beş haftalık raporları anlatan, Yılmaz kalkın Gözlemcilere hidaben verdiği ufak çaplı seminere. Beş haftalık gözlemci raporlarının ,çöpe atıldığını ,bundan sonra MHK talimatıyla Hakemleri değerlendirecek gözlemci raporları için yeni bir sayfa açılaçağı ve ceza sisteminin devreye gireceğini öğrendim. Yani artık Gözlemciler de yazacağı iyi veya  eksik rapor için, kötü maç yöneten hakem gibi ceza alacak. Görelim bakalım ,nasıl uygulanacak bu? Bu konu fazla yer kapladı, hakem evi gezisini bu haftalık bu kadrala sınırlı tutmak gerek.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!